Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

merhabalar ben yaklaşık 2 ay önce Tekumut diye sigarayı bırakmaya yardımcı bitkisel tozla sigarayı bıraktım yanında da Allen Carr'ın kitabını verdi.Hem Otları kullandım (7 gün) hemde kitabı okudum.Faydası oldumu evet olmuştur ama tamamen psikolojik destek olduğunu düşünüyorum ben kafada bitirmeseydim hiç faydası olmayacaktı. çünkü erkek arkadaşıma fayda etmedi hatta o benden daha az sigara içiyordu.Kısacası önce kafada bitmesi gerekiyoo allah bırakmak isteyenlerin yardımcısı olsun...

nazenin hangi yöntemi denedi eşin?

Sen ne kadar ne zamandır içiyordun arkadaşım bu tekumutu kullandığında ve tavsiye edermisin

darısı esımın basına
parasından gectım
zaten ıstanbulun havası suyu ortada
katkı maddelı yogurdu sütü ve tarım ılaclı sebze meyveler ortada iken sigara içmek intıhar etmekten baska bırsey degıl
en önemliside vaktinizi öldürüyor
sigara içenerin genelde 2 yakası bı araya gelmıyor nedense buda ayrı bı konu

ayrıca dıs ülkelerın bizim gibi ülkelerdeki insanları toplu imha silahlarından biridir
bu tıcarı ve siyasi komplolara gelmeyın
içenlerede içirtmeyın
yanınızda zaten ıcmesınler coook buyuk saygısızlık ve terbıyesizliktir bu
cunku benım yanımda bırı sıgara ıçınce boğazım ve genzim yanıyor ve öksürmeye başlıyorum
kimsenin bunu yapmaya hakkı varmıdır

3 sene önce başlamıştım sigara içmeye...grip gibi oldum...boynumdaki lenflerim şişmeye başladı..dişlerimdede iltihapta oluşmuştu...yutkunma zorluğu çekiyordum...sürekli ateşim oluyordu...her sorana hastayım diyordum...geçer geçer dedim...geçmedi...2 ay sonunda mecbur kaldım dra.gitmeye...ağzımın tadı falan değiti...kasım 2007de korka korka dra gitmiştim...sigaradan olmuş...Allaha şükür sorunlarımdan kurtuldum...:sm_cool::sm_cool:

Son düzenleme:

vücut bas bas bağırıyor işte istemiyorum bu pisliği diye. bazılarında belirtiyi çok geç veriyor sen yine iyisin. bende de benzer şeyler oldu, dişetlerini öldürüyor resmen.

ben de eşime yardım etmek için sizlerden yardım isteyeceğim. senelerdir uğraşıyorum,dil döküyorum,kızıyorum ama bırakmıyor. geçen gün şu yeni çıkan haplardan alalım dedim kullan işe yarıyormuş dedim. istemiyorum diyor ya ben böyle iyiyim diyor. böyle bi düşünce nasıl olur ya resmen bırakmak istemiyor hani dese ki ya istiyorum ama yapamıyorum tamam ama istemiyorum diyor. ben ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım. içen arkadaşlar veya eşine arkadaşına bırakma konusunda yardımcı olan arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
ve gözünün önünde öyle bir örnek var ki içler acısı. öz dayısı sigara yüzünden dil kanseri oldu ve adam eridi bitti ama ibret alınmadı malesef............ offffffffffffffffffff.. çok üzülüyorum

bende ben bırakırsam herkes bırakabilir diyenlerdendim hiç bir zaman inanmadım bırakacağıma 10 yıldır aşırı derecede içiyorum ailemizde içmeyen yok diyebilir cildimdeki değişiklikleri farkettim birgün aynada ve bir kaç yıl sonra aynadan baktığımda nasıl görüneceğimi tahmin bile edemedim. Tv de çıkan bu bitkisel tabletler çok dikkatimi çekti bununla bırakabilirim dedim kendi kendime bu resmen kendime güvenmeme duygusu irademle yapmayacağımı biliyordum o yüzden hiç bir zaman denemedim bırakmayı neyse hazır hep bırakacam dedikten sonra tam bırakmaya karar vermişim sigaranın yerini doldurmak olsada niyetim tabletten istedim irademle bıraksam canım istediğimde içerim ama tablet tiksindiriyormuş tiksinmek başka bişey içmek istesemde içemyeceğim diye düşndüm ama hala inanamıyorum 10 yılda sonra özgürüm sigara içmiyorum artık bugün 6. günüm ve gerçekten rahatım arada bir yokluyor ama düşündüğüm kadar zor değil hemen geçiyor inşallah hep böle gider tablete gelince inanın sadece psikolojik rahatlama sağlıyor ben bir günde bir paket içen biri olarak aldığım günden beri günde en fazla 3 tablet attım yanı 3defa tek istedi cnm bugün hiç atmadım atmamda herşey beyinde bitiyor eşimde tablet kullandı birgün ama bşarılı olamadı çünkü bırakmak istediği için değil merak ettği için bir tane bile atsa sigarayı bırakcağını düşünerek attı ama tabiki bu kadar kolay değil çabalamak gerekiyor umarım içen herkes benim gibi nasıl olduğunu bile anlamadan brakır

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben de eşimin bırakması için etkili yöntemler arıyordum,eşim de artık

kurtulmak istiyorum dedi,bugün şu BIKTIM TOZU ndan sipariş etmiş,yalnız bu sayfada

çıkan reklamdaki orijinali değil haberiniz olsun,orijinali BIKTIM TOZU imiş,BIKTIN TOZU DEĞİL...

Her neyse kendi sitesi var ben okudum,öğrendim nasıl bişey olduğunu,

Yüzde 95 tiksindiriyo bıraktırıyo diyolar,bakalım elimize ulaşınca eşim başlıcak

kullanmaya,yine yazarım buraya yorumları...

Siz de paylaşın yorumlarınızı ki eşimizi dostumuzu kurtaralım bu illetten
...

hayatımda yaptığım en iyi şey, hem sağlığımı geri kazandım, hem günde 3£ -6£ arası günlük kar ettim. Çok memnunum herkese tavsiye ederim aynı zamanda da sabırlar deilerim.

Ben ve eşi zyban kullanarak bıraktık. Prospektüste yazdığı gibi 7 hafta kullanmanada gerek yok. sigarayı bıraktığın ilk günlerde çok fazla zorluk çekmiyorsun ilaç sayesinde. Nikotin krizi yaşamıyorsun yani. Aslında iradeyle bırakılabilir ama ben destek almak istedim. İlk işim iğrenç olan dişlerimi beyazlatmak oldu.Fotoğrafıma bakınca fark etmiştim durumun bu hale geldiğini.
Sigara bir kadına hiç yakışmıyor bunuda biliyordum hem cildin bozuluyor,selülitin oluyor,dişlerin sararıyor ve pis kokuyorsun:))

hayatımda yaptığım en iyi şey, hem sağlığımı geri kazandım, hem günde 3£ -6£ arası günlük kar ettim. Çok memnunum herkese tavsiye ederim aynı zamanda da sabırlar deilerim.
arkadasim sana katiliyorum,hayatimdan cok memnunum.iyiki birakmisim.ben hamile kaldigimi ögrendigim gün biraktim 1 seneyi gecti.ve o gündür agzima sürmedim.ne krize girdim ne aradim.birazda irade.istedikten sonra ve kafana koyduktan sonra insanin basaramiyacagi is yoktur.icerken zaman zaman bu sigarayi birakirsam bir bosluk yasayacagimi düsünürdüm,böyle bir düsünce vardi.ama hic biri olmadi,aklimin ucuna dahi gelmedi.biraktiktan sonra hersey degisiyor klasik laflar ama ben yinede söyleyeyim,koku,nefes yiyeceklerin tadlari hersey ya.insaallah birakmak isteyenler tez zamanda birakir.

Son düzenleme:
Bende bu sigara dip nokta oluşturdu ama bi silkelenip kurtulamıyorum.Sigarayı bıraksam hayatıma daha çok sahip olabiliceğimi düşünüyorum canım hiç birşey yapmak istemiyor kendi adıma bıraktım ipin ucunu spor yapmaya korkar oldum nefesim darlanır kalbim sıkışır diye kilo aldım ciğerlerim dopdulu öğretmenim bu sene bide ilk defa sesim kısıldı faranjit var.Ama ne yapacağımı bilemiyorum bıraktım diyorum 2 saat sonra yine içiyorum irade sıfırlandı iyice mutlaka bırakmalıyım ama nasıl irade satan bir yer yok mu allah aşkına yaaaaaaaaaaa.Beynimi güçlendirseler benim napıcam ben bıktım tozuda aldım ama tadını kötü yapsada içmeme engel olmadı.Hay benim şuna başlayan kafama nefret ediyorum kendimden.Yardım edin nolur bana:84:

merhaba arkadaşlar şuan 26 yaşındayım ve 11 yıldır sigara içiyorum 2 yıldan beride astım hastasıyım 4 defa astım krizi geçirdim solunum testine bağlandım serum yedim ve ömür boyu kullanacağım seretad diye bir hava alıcı ilacım var ve ben hala üzülerek inatla sigara içmeye devam ediyorum herşey beyinde bitiyo biliyorum iradeye bağlı ama ben kendime bırakıcam düşüncesini veremiyorum hatta ben bırakırsam eşim ogün bırakacak onun içinde artık bırakmak istiyorum nasıl başarıcam desteğinize ihtiyacım var

evet bende yaklaşık 13 yıldır sigara içiyorum günde yarım paket bazen 13 14 ü buluyodu.geçen çarşamba bıraktım bugün daha 5 günüm ama çok rahatım hiç zorlanmıyorum bu kadar kolay olucağını bilseydim inananın çk daha önce bırakırdım allahtan eşimde içmiyo o çok sevindi bana kumbara almış iki günde bir 6 lira atıcam dolunca sayda hayret et diyo bakalım umarım kumbara dolarda başlamam zaten bebek sahibide olmaya çalışıyorum.
size tavsiyem kilo almamak için bol su ki sürekli susuyorum. salatalık elma yaban mersini lıgh çubuk kraker tabi bunlarıda sınırlı yemek lazım.
bu pis sigarayı umarım başlamamak üzere herkes bırakır.onca para döküp aldığım parfümlerim bile kokmuyodu ya leş gibi kokuyodum eminim.ki çok dikkat etmeye çalışsamda ne sakızlar nede parfümler o kokuyu bastaramıyodur.sabahları ohh tertemiz kalkıyorum ağzım mis gibi ....

bende hap alacağım, 10 yıl içtikten sonra 2 yıl önce bırakmıştım sigarayı o hapla ama evlenirken yine başladım. Önce az içiyordum ama sonra çoğalttım. Şimdi yine aynı yöntemi denemeyi düşünüyorum. Bırakınca kilo aldım ama o zaman zayıftım ve kilo almam sanıyordum:) Jelibon, çikolata, cips vs... hep yedim.. Yıllarca sigara içerken almadığım tatları aldım, bu yüzden daha da çok yedim =))) Şimdi daha dikkatli olacağım.

Herşeyi denemiş ve hala sigara içen kişilere en güzel yöntem psikolojik işkence arkadaşlar, çünkü diğer türlü bir türlü ikna olmuyorlar. Bu yöntemi en yakınlarıma denedim ve özellikle son 5 ayda 4 arkadaşımın sigarayı bırakmasına vesile oldum, şimdiye dek ise sanırım 15 kişiyi geçmiştir, çok mutluyum. Burada yazacaklarım, bir yakınına sigara bıraktımak isteyenlerin işine yarayabilir ya da dilerseniz ücretsiz olarak da deneyebilirsiniz bağımlı siz iseniz.

1. Öncelikle sigarayı bırakmak isteyen kişi ile zaman geçirmek gerekiyor onu sürekli takip altında tutacak zamanınız varsa bir hafta nöbetçi onbaşı olmanızı tavsiye ediyorum.

2. Sigarayı bırakacak olan kişini yanında kesinlikle sigara içilmesine izin vermeyin ya da onu sigara içilebilecek alanlardan uzak tutun.

3. Sigara için şimdiye dek harcadığı paraları gözünün önünde hesaplayın, ardından bu paralar ile yıllardır gitmek isteyip de gidemediği ülkeye gidiş dönüş ve otel ücretlerini ekleyin, her yıl sigaraya verdiği para ile dünyayı gezebileceğini gösterin. Almak isteyip de alamadığı arabayı sigara içmemiş olsa alabileceğini vs gibi öncelikle maddi konulardan giriş yapın. Evin geçimini sağlayan kişi ise bu sigara içen, evi, eşi ya da çocuğunun eğitim masrafları için bu parayı ayırsa ne gibi avantajları olacağını gösterin. Sigara içerek geçirdiği yıllara kahredeceği örnekler çoğaltın:) Ama bunu sürekli başının etini yemek sureti ile yapın.

4. Kül tablasından iki adet izmarit ve biraz külü sigaranın şeffaf jelatinine koyarak tiryakinin cebine koyun ve canı her sigara istediğinde bunları koklamasını isteyin. Aynı izmaritleri gece yatarken yastığının altına ya da komidine bırakın.

5. Yattığı odaya akciğer, dudak, gırtlak vs kanseri olmus, kangren yüzünden uzuvları kesilmiş insanların resimlerini koyun. Evet çok korkunç biliyorum ama işe yarıyor. Bunu yapamam diyorsanız sadece temiz ve kirli akciğer resmi de koyabilirsiniz.

6. Çay ve alkolle sigara içmeye meyilli birisi ise, ilk bir kaç hafta bu içecekler yerine alternatif içecekler bulun.

7. Ellerine bir yapboz kutusu , hani şu renkli küplerden verin kriz anında ve oyalayın.

8.Onkoloji servisinde ölümü beklemekten tutun, sevdiklerinin güzel günlerini görmeme ihtimallerine varana dek en kötü ve olası ihtimalleri hatırlatın ve bunu sık sık yapın, parmaklarının koktuğundan tutun, evin perdelerinin sararmasına varana dek tüm negatif durumları sıralayın.

9. Ortama giren birisinin o kişinin yanında sigara içmesine izin vermeyin.

10. Sigaraya verdiği parayı her gün hatırlatın, bugünkü karın 4.25 lira, bu para ile san şimdi 50 gr ceviz ve 2 geryfurt alıyoruz akşam bunları yiyorsun ve hala 1.45 kuruş kardasın üstelik sağlıklı şeyler yiyebiliyorsun diye hatırlatmalarda bulunun.

11. Sigara için yalvardığı anlarda evdeki ya da o an ortamdaki komik bir objeyi gösterin : Aaaa bak ben bunu şuradan almıştım diyin, dikkatini dağıtın, ardından her krize girdiğinde böyle bir saçmalayın, beraber gülün, gülmek nikotin ihtiyacını bir nebze unutturuyor.

12. Sigara içen kişilerin ne kadar kötü koktuğunu ona da gösterin ama bu durumu 7 günden önce idrak edemiyorlar.

13. Ütü ile onu yakmaya çalışın :) Ya da arsenikle onu zehirleyeceğinizi ima edin=) Sonuçta ütü yanığı dıstan göründüğü için kimse bu saçmalığı yapıp da derisine ütü bastırmaz ama sigaranın içeride, görmediğimiz yerlerdeki zararını yok mu sayalım? Sigarada bulunan arseniği bile bile içine çektiği günleri hatırlatın, onun bir fare zehiri olduğunu da iletin.:)

14. Yumurtalıklarının ve de spermlerinin, sigara yüzünen kalitesiz olacağından bahsedin, doğurganlık üzerine konuşun. Hiç bir zaman çocuk sahibi olamayabileceğini, sigarayı şimdi bırakamazsa ( bayanlar için ) hamilelikte hiç bırakamayacağını ve cenine ne denli zarar verebileceğini anlatın.

15. Sigarayı bırakmış kişilerin yazılarını okutun, sen bırakamazsın ya da ben bıraktım tekrar başladım diyen kişilerin iradelerinden bahsedin, o yapamadı ama sen yaparsın şeklinde gaz verin :)

Bu maddeleri o anki ruh halime göre çeşitlendiriyorum. Özelikle anne-babasının ya da sevgilisinin ya da çocuğunun onkoloji servisinde onun başında beklemeleri sahnesi oldukça caydırcı. Ya da sigaradan ölürse, eşinin tekrar evlenip, çocuğa üvey anne / baba akrabaların bakacağını ve o kişinin de çocuğa iyi davranmama ihtimali olduğunu söylemek müthiş bir etkiye sahip. Yani en kötü ve en son ihtimalleri sıralamak.

İlk günler siz de sıkılıyorsunuz ama geçiyor. 1. gün en zor gün ve 7. günden sonra artık eskisi gibi kontrol etmeyi bırakabilirsiniz. Bu durumdan hiç bir karınız yok, sevdikleriniz kendilerini düşünüp sigara içiyor, siz onlarla daha çok ve kaliteli zaman geçirmek istiyorsunuz ve zorluyorsunuz.

Bu arada, 45 yıldır falanca sigara içiyor, ama doktor demiş ki ciğerlerin bir bebeğinki kadar temiz...Bu da olası ama bu kadar genetik şanslı olduğunuza emin olamazsınız...:)Ve sigarayı bıraktıracağınız kişinin de bu kişilerden biri olmadığını söyleyin.

Umarım birilerine fikir verir bu yazdıklarım, bir kişi bile bıraksa kar kardır diyorum. :)

Son düzenleme:
12/01/2011 tarihinde başladığım ilaçla, sigaradan kurtullduummm... 1 haftadır sigara içmiyorum =))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…