Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

Eşimle dün akşam saat 23 civarı sigarayı bıraktık...

Aklıma biçok kez geliyor ama canım çekmiyor... ben hiç bir zaman bırakabileceğimi düşünemiyordum..

Ama insanoğlu gerçekten istediği zaman, başaramıyacağı hiçbir engel yokmuş bunu anladım..

allen car sigarayı bırakmanın kolay yolu kitabını
indirdimm bu akşamm inşallah işe yarar:Saruboceq:

Arkadaşlar geçen sene mart ayında allen car "sigarayı bırakmanın kolay yolu" olan kitabını okumuştum 6 ay boyunca bu ktabı temin etmeye çalıştım hemen tükeniyordu çünkü.okudum ve ozamandan beri içmiyorum , eşimde aynı şekilde ikimizde bıraktık yeterki bırakmak isteyin.UNUTMAYIN BU KıTABI OKUMAKLA HıÇBıRŞEY KAYBETMEZSıNıZ AMA ÇOK ŞEY KAZANABıLıRSıNıZ.sadece bırakmak isteyin sigarayı unutmaya çalışmayın aksine artık ona muhtaç olmadığınız için övünün.

Biraz kendimden bahsedim 25 yaşındayım 14 yaşından beri aktif içiciydim günde 1 paketten fazla içerdim.sabah uyanır uyanmaz yüzümü dahi yıkamadan sigara yakardım düşünün artık gerisini.Herkes sen bırakamazsın derdi oruç dahi tutamazdım sigaraya düşkünlüğümden.sonra mide rahatsızlıkları nefes darlığı soluk yüzlülük cilt sorunları v.s. gibi nedenlerden dolayı ve en önemliside bebek sahibi olmak istediğim için bırakmaya karar verdim.

Bu kitap kesinlikle ve kesinlikle acı çekmeden sinirlenmeden aksine mutlu şekilde bıraktırıcak.Yeterki inanarak okuyun.Korkmayın kitabı okurken sigara içmeye devam ediceksiniz.yani kaybedicek zorlayacak hiçbişey yok.Lütfen arkadaşlar hayat çok güzel sağlıklı yaşamak varken neden ömrümüzü sürünerek geçirelim.

cnmm bu filmi izledimm ve ne kadar aptalmışımm dedimm
veeee karar verdimm içmiceemm Rabbim yardım et kurtar beni bu illettenn

buarada 25 yaşındayımm 10 yıldır aktif içiciyimm
günde 1 tane içtimm uzunn bir dönem bu on yıl içerisinde ama bir gün hiç içmediğim olmadıı en çok içtiğim zamanda maksimum 10-12 tane içmişimdirr.
en kötüsü sabah aç karnına içme huyumdu.
kıslar ne olur dua edin ilk kez bu kadar kararlıyımm kurtulayımm bu illetten

Son düzenleyen: Moderatör:

ah canım umarım tekrar baslamazsınsüprizzzzz

Hiç sigara içmedim, çünkü kötü kokulardan ve hava kirliliğinden hep nefret ettim. Çocukken de büyükken de kapalı mekanların biraz ağırlaşan havası beni hep rahatsız etti. Temiz hava solumanın en doğal hakkım olduğunu düşündüm. Eğer doğa bizim böyle havayı solumamızı isteseydi, havanın içinde duman da bulunurdu. Gökyüzü güzel havalarda mavi değil de gri olurdu. Bir insanın sigara içiyor olmasını, içine duman çekmesini hiçbir zaman anlayamadım. Sigarasız bir dünya daha güzel olurdu. umarim icenler en kisa zamanda birakirsiniz...a.s.

Ben tam bir keyif içicisiyim arkadaşlar 13 yıldır içiyorum sadece hamile ikin hiç içmedim aramadımda . ancak hamilelik bitince yine başladım .
günde 5 taneyi geçmez çok nadirdir yarım pakete çıktığı.çıksam baş ağrısından diuramam zaten. sigara içtiğim bellii saaatlerder vardır .sanırım şartlanmadan en çok o saat dilimi geldiğinde arıyorum yemekten sonra en büyük keyfim.
defalarca denedim ama başaramadım. bunuda şuna bağlıyorum mesajımın en başında dedim yea keyif benim için diye. işte bundan ben günde 4-5 sigarayı keyif olarak gördüğüm için bırakamıyorum.beynimde bitiyor bu iş.
sigara içen biri olarak,sigara içenlerden kokusundan son derece rahatsız olurum.yanımdan geçerken bu koku beni çok rahatsız eder "ee bende aynı kokuyorum derim " ve içtikten sonra kimselere yaklaşmamayıa çalışırım ama nedense tamamen bitiremedim bu işi. şu anda 2. bir ebebek planlıyorum ve doktorum bırak yumurta kalitesi rüşer dedii. evet herşeyden önce kendim için bırakmalıyom ama......

evett kesinlikle iğrenç kokuyormuşşşşş,ben de bu iğrenç kokuyu sigarayı bırakınca anladım.
Eşim hala içiyor,balkonda içmesine rağmen içeri girince lütfen uzak otur diyorumm.
ve insanlarla konuşurken ağzına naneli şeker veya ciklet almasını söylüyorumm.
ben bıraktım darısı başına hayatımmmmm

BIRAKIN BIRAKIN ARKADASLAR..

Ben 20 sene tutunculuk yaptım ve aılem hala ekıyor dıkıyor ve toplayıp satıyor..ıcıne koyulan ılacları anlatamam..bızzat tutune atılan ılaclardan bı kız bır cay kasıgının yarısı kadar ıcmıstı felc oldu..o kadar etkılı zehır atılıyorkı bılemezsınız..benım sulalemde kımse sıgara ıcmez (cok sukur)..ıcen kısının aklına sasarım..ayrıca satana kadar ıcınde fareler yasıyor..wallahı anlattıklarım dogru..haberınız olsun..yerınızde olsam hemen bırakırdım..

hangi ilacla bıraktın arkadasım yazabbilirmiisn adını benimde 5 gün oldu bıraktığım ama cok zordayım eğer yazabilirsen adını bi dr sorayım tşkler

sigara kullanmıyorum. dün bir olay yaşadım da siteden bu konuya bakmak geldi aklıma. hastanedeydim sabah belki bilirsiniz fatih sultan mehmet hastanesi. yeşiller içinde bir yer. ultrason için gitmiştim. bol su içmem gerekiyordu. bahçesine oturup aldım şaşal şaşal suları ne güzel dedim yeşilin ortasında ama bi sigara dumanı bitirdi herşeyi midem bulanmaya başladı birden sabah sabah aç karnına 2 litre su içip birde sigara dumanını içime çekince arkamı döndüm baktıp yaşlı bi amca hem öksürüyor hem sigarayı içine çekiyor. Allah kurtarsın dedim hem onu hem bizi hem yeşili. tüm bağımlı olupta bırakmak isteyenlere Allah yardım etsin kalın SAĞLICAKLA...

ALLEN CARR KıMDıR?

33 sene boyunca günde ortalama 5 paket sigara içen Allen Carr 1983 yılında son sigarasını söndürdüğü gün eşine inanılması güç bir cümle söyler:
"Dünyayı sigaradan kurtaracağım"

Allen Carr 02 Eylül 1934 yılında, ıngiltere'de çok sigara içen bir babanın
oğlu olarak dünyaya gelir. Babasını akciğer kanserinden kaybetmesine rağmen 16 yaşında sigara içmeye başlar. Bir kaç yıl içinde günde yaklaşık 100 sigaraya çıkar. Birçok kişinin denediği gibi Allen Carr da tanınan ve bilinen her sigara bıraktırma yöntemini dener. Ancak başarısız olur. 33 sene boyunca günde ortalama 5 paket sigara içen Allen Carr, 1983 yılında kendisi için sigarayı bırakmanın tek kolay yolunu keşfeder ve nihayet kurtulur. Bu seferki bırakışı daha önceki denemelerine hiç benzemez.

Çok rahat, kolay, acı çekmeden ve keyifli bir biçimde sigaradan kurtulur. Ne kilo alır, ne gergin günler yaşar. Bu olağanüstü tecrübesini çevresindeki sigara içen insanlar ile paylaşmaya başlar ve böylece adım adım dünya çapında kabul edilmiş ve denenmiş “Easyway-Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu” yöntemini geliştirir. Birebir seansları çoğaldıkça grup seansları yapmaya başlar. Londra'da kurduğu ilk Kliniğe dünyanın her yerinden onbinlerce insan katılır. Sonunda, hem kendisi gibi uzmanlar yetiştirmeye hem de sigara bırakma konusunda kitap yazmaya başlar. Yazar olmadığı için kitabına şüphe ve kaygı ile başlar ancak kitap milyonlarca insan tarafından okunur ve 47 dile çevrilir. Dünya çapında yaklaşık 10 milyonun üzerinde sigara içicisinin Allen Carr-Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu yöntemiyle sigaradan kurtulduğu bilinmektedir.

" Sigaranın zararlarını anlatmak,içenlerin zekasına hakaret etmektir." Genel Müdür Emre Üstünuçar

Sigarayi Birakma Merkezleri, Sigara Birakma Yontemleri, Sigarayi Birakmak
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sigarayı bıraktıran müthiş yöntem!

15 yıllık tiryakinin sigarayı bırakması sadece 6 saat sürüyor. Ne iğne ve ne ilaç... Bu yöntemi bilmek istiyenler için bilgi verelim.

Dünyada 10 milyondan fazla tiryakiye sigarayı bıraktıran "Allen Carr" yöntemiyle sigara içicileri, artık 6 saat süren bir seminerden sonra sigara bağımlılıklarına son verebilecek. Üstelik bu 6 saat içinde verilen molalarda sigara içilebilecek.

Dünyada en çok sigarayı bıraktıran bu yöntemi Türkiye'ye getiren ve 4 yılda 4 binden fazla tiryakiye sigarayı bıraktıran Allen Carr terapisti Emre Üstünuçar, yöntemi Bugün gazetesinden Nesrullah Sonay'a anlattı. ışte o yöntem;

ZARARLARINI ANLATMIYORUZ

Terapist Üstünuçar, hiçbir makine kullanmadan veya herhangi bir ilaç içirtmeden sadece 6 saat süren psikoterapi semineriyle tiryakilere yıllardır müptelası oldukları sigarayı bıraktırdığını söyledi. Bu süre zarfında sigara tiryakilerine sigaranın hiçbir zararını anlatmadıklarını aktaran Üstünuçar, "Sigaranın zararlarını anlatmak içenlere sigarayı bıraktırmaz. Hatta sigaranın zararlarını anlatmak içenlerin zekasına hakaret etmek gibi olur" diye konuştu.

6 SAATTE NELER OLUYOR?

Kendisi de 15 yıl günde en az 1 buçuk paket sigara içip 6 yıl önce ıngiltere'de katıldığı Allen Carr seminerinden sonra bırakan Üstünuçar, bu 6 saatlik süreci şöyle anlatıyor:

"Seminer boyunca saatte bir sigara molası veriliyor. Seminerin sonlarına doğru bir "son sigara" ritüelimiz var. Seminerde bırakması kolaylaşsın diye bırakmayı zorlaştıran bütün engelleri ortadan kaldırıyoruz. 6 saat boyunca onlara hiç bilmedikleri şeyleri anlatıyoruz. Ya da bildiklerinin tam tersini anlatıyoruz. Böylelikle kişileri sigara içme isteğinden kurtarıyoruz.

Bu yaptığımız şey psikolojik bağımlılığı ve sigara içme isteğini bitirmektir. Çünkü sigara içme isteğini yaratan iki şey vardır; 'nikotin bağımlılığı' ve 'psikolojik' bağlılık."

NıKOTıN BAĞIMLILIĞI 3 GÜN SÜRÜYOR

Nikotin bağımlılığı 3 gün sürdüğüne ve sorunun sadece yüzde 5'ini oluşturduğuna vurgu yapan Üstünuçar, "Onu da bitirmek için hiçbir şeye ihtiyacınız yoktur, vücudunuz onu kendisi zaten halleder. Asıl sorun psikolojik bağımlılıktır. ışte biz de Allen Carr yöntemiyle sorunun yüzde 95'ini çözüyoruz. Yani buraya gelen sorunun yüzde 95'ini burada bizimle çözüp gidiyor. Kalan yüzde 5 de, 3 gün sürer ve hiçbir ağrı veya sancı hissettirmez" dedi.

BIRAKMAK ıRADEYE BAĞLI DEĞıL

Bir tiryakinin sigarayı bırakamaması onun iradesindeki eksikliğinden kaynaklanıyor görüşünün tamamen yanlış olduğunu belirten Üstünuçar, daha çok iradesi güçlü insanların bu hatayı yaptığını ileri sürdü.

SORUN ıRADE ÇATIŞMASI

Üstünuçar şöyle devam etti: "Sorun 'irade zayıflığı' değil, 'irade çatışması'dır. Bu ne demek? Bir tarafımız bırakmak ister bir tarafımız da içmek ister. Biz Allen Carr yöntemi olarak içmek isteyen tarafımızla ilgileniyoruz. Asıl yapılması gereken şey de bırakma isteğiyle değil içmek isteyen tarafla uğraşıp onu bitirmektir. Çünkü içmek isteyen taraf bir kere biterse içmemek için irade gücüne gerek kalmaz. Yani içme isteği bir kere biterse içmemek için irade gücüne ihtiyaç yoktur."

SEMıNER ÜCRETı NE KADAR?

Üstünuçar, seminer ücretinin de bir sigara içicisinin ortalama 3-4 aylık sigara maliyeti olduğunu belirterek, " Yani sigaraya vereceği parayı bu sefer sigaradan kurtulmak için veriyor. Bu da onların hayatları için yapacağı en karlı yatırım oluyor" diye devam etti

Kaynak
internet haber

Son düzenleyen: Moderatör:
bugünki haberde okudum sigara on milyon olacakmış en ucuzuda sekiz milyon,bu bile bırakmama yeter..

arkadaslar aslinda isteyince oluyo 7 yildir sigara iciyodum hamile oldugumu ogrendimden ihtibaren sigara icmedim icmeyide dusunmuyorum nasilda esir almisti beni dumansiz hava yi destekliyorum

1 AY oldu içmedim derken dün içtim mentollü hemde iğrençti ama kahretsin içtim şimdi yine içmiyorum:1no2:sigara kokusundan nefret ediyorumsenağlama

ben de sigarayı bırakacam. Bu sefer eşimle birlikte karar aldık. ıkimiz de iyi içiçiyiz. ıkimiz de birer kere denedik sigarayı bırakmayı olmadı. Neyse artık oğlumuz büyüdü ve bu dumansız hava reklamları her çıktığında bize dönüp bir "yaaa yaaa" demesi var ki anlatamam. Öyle de mantıklı sorular soruyor ki. neden içiyoruz, niye bırakamıyoruz, bak öleceksiniz vs vs.. gık deyip tıkanıyoruz. 2 gün sonra doğumgünü ve eşimle karar aldık o gün son sigaralarımızı içeceğiz. Şimdi ikimiz birlikte olunca umarım daha kolay olur ve bu kez başarabiliriz. Sigarayı bırakacağımı düşündükçe içimden bırakın sigara içmeyi sigara paketini direkt yiyesim geliyor. Beynim nasıl itiraz ediyor anlatamam. Ama bu sefer cidden bırakmak istiyorum. Buradaki tüm mesajları okudum motivasyon olsun diye. Bu akşam da allen carr'in kitabını okuyacağım kısmetse. Videosunu da indirdim. ınşallah bu sefer hem benim hem eşim için son olur. Kokmak istemiyorum ya. çocuğuma kim bilir naısl kötü kokuyorumdur. Bilmiyorum son iki gün inşallah buraya ben de ... gün, ay, yıldır içmiyorum diye yazmak nasip olur.

eveet benden sonra yazan olmamış :). Ben yukarıdaki mesajımda da yazdığım gibi 21 Ağustosu 22'ye bağlayan gece sigarayı bıraktım. Daha doğrusu eşimle bıraktık. Şu anda sanırım 72 saati tamamladık. Doğsuru zor gidiyor. ıkimiz de zorlanıyoruz. Ama var ya arkadaşlar, oğlumuza artık sigara içmeyeceğiz dediğimizdeki hali-mutluluğu ile daha sonra elimizde kültablasını görünce (içmek için değil, kaldırmak amacıylaydı ortada kalan bir külüğü) yine mi sigara içeceksiniz derkenki hayal kırıklığı aklıma geldikçe dayanmaya çalışıyoruz. Bu gece beni fena sallıyor. neredeyse içmek üzereydim. su içtim bi sürü bişi yedim vs vs. Lütfen bu geceyi de hayırlısı ile bir atlatayım ya.. ne zaman bitecek acaba bu zorlanmalar. zorlanıyorum. bu da çoook can sıkıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…