Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

slm arkadaslar. ben yaklasık 12 yıldır 1 pakete yakın sigara içtim. şimdiye kadar ciddi bier sekilde bırakmayı hiç denemedim.ama hep aklımda kendi kendimi zehirlediğim düşüncesi oldu.ama artık eşimle bebek için tedavi görüyoruz. artık kesin kararlıyım. yarından itibaren sigara bitmiştir beni için. ama tabii ki endişeleniyorum, biraz da korkuyorum. saatlerdir sigaranın zararlarını okudum. insallah kurtılacağım bu illeten. nolur bana destek olun. gelişmeleri yazacağım...

pek çok yöntemi denedim hatta bahsedilen o kitabıda ve çok ilginçtir her denediğim yöntemle doz daha da arttı.sonunda bir psikologtan yardım almaya karar verdim ve gittim.ona durumu anlattım bana bazı testler uyguladı bunlar arasında gırtlak kanseri bir hastanın ameliyatını bile izletti bana bak başına bunlar gelebilir diye video bitiminde bir sigara molası verelimmi dedim adama çılgına döndü.ve bana şunu söyledi sen içme dendiğinde ve sonuçlarını duyduğunda daha çok arttırıyorsun.bu konunun üzerine ne kadar çok gidersen o kadar devam ediceksin böle görünüyo bir süre hiç bir şey deneme ve içenlerle bir arada bulun bakalım ne olacak.ve bir mucize gerçekleşti bırkıcam saplantısından kurtulunca kendiliğinden canım istememeye başladı.üç yıl boyunca ağzıma koymadım.
ama eşim sağolsun bundan bir ay önce bebek deyip arık sigara sorunuzda yok nede olsa bundan sonra içmezsin sen deyince gene başladımıştım bir hafta günde bir paket içtim.ve eşimle konuştum ne yaparsan yap bana sigara ile ilgili konuşma ters etki yapıyor diye.
kısacası bırakamayanlar bide bunu denesin belkide sizde benim gibi inatçısınızdır ne denirse tersine gidiyrsunuzdur. :KK70:D

Merhaba,
Yaklaşık 3 ay önce günde iki paket sigara içen ben ve eşim sigarayı bıraktık. Sigarayı daha önce de bırakmayı denemiştim ama başarılı olamamıştım. Bu defa bir arkadaşımın önerisiyle nikotin sakızı kullandım ve gerçekten bırakırken çok zorlanmadım. Nikotin sakızının tansiyonu yükseltmek, çarpıntı gibi bir yan etkisi olduğundan ben sakızları yarım yarım çiğnemeyi tercih ettim. Yaklaşık 2 hafta sonra nikotin sakızını da bıraktım. Bu yöntem eşim ve benim üzerimde çok etkili oldu. Yaklaşık 3 aydır sigara içmiyorum ve bir daha da içmeye hiç niyetim yok. Gelelim diğer önemli olumsuz zorluğa. Sigarayı bıraktıktan sonra 2 ay içinde 7 kilo aldım. Şimdi bu kiloları vermeye uğraşıyorum ama inanın kilolara değer. Çok daha rahat nefes alıyorum, daha zor yoruluyorum, kendimi çok daha sağlıklı hissediyorum.
Umarım kullanan arkadaşlar bir an önce bırakır.
Herkese sağlıklı günler...

Bırakamıyorum.
Tiryakide değilim ama çay ve kahve ile birlikte içmeyi seviyorum.

Ben de Allen Carr'ın kitabını okuyarak bırakmıştım sigarayı. Gece başladım sabaha karşı kitap bittiğinde kırdım attım paketi. ilk günler de dahil 6 ay boyunca hiç canım çekmedi, içenlere kızdım, dumandan çok rahatsız oldum vs. Arkadaşlarım inanamadı benim bırakmaya hiç eğilimim yoktu çünkü.
Bendeki etkileri, yüzüm sivilcelerle doldu, bunun nedeni toksinlerin atılması diyorlar bilmiyorum, ve kabızlık sorunu yaşadım..
6 ayın sonunda 10 kilo almıştım ve baktım ki daha da alıyorum, gidip bir paket sigara aldım ve tiksine tiksine içtim :mymeka:
Şimdi çok kızıyorum kendime, keşke kilo almamak yada vermek için başka yollara başvursaydım ve tekrar başlamasaydım benneyaptımki
Ben sigara içen herkese bu kitabı okumalarını öneriyorum.

slm..yaklaşık 12 yıldır günde 1 paket sigara içiyordum 4 gün öncesine kadar..biorezonans tedavisi ile 4 gündür ağzıma sigara koymadım..üstelik canımda istemiyor..arada tabiki aklıma geliyo amo o tamamen psikolojik bir durum..bu yolu kendi irademle bırakamadığım için seçtim..eğer sizde deneyip deneyip bir türlü sigaradan vaz geçemiyorsanız biorezonansı tavsiye ederim.

merhaba arkadaşlar bende bugün siğarayı bırakma kararı aldım,daha öncede çok kez aldım ama zararlarını artık hissediyorum bedenimde,bırakmam gerekiyor artık,8-9 senedir içiyorum günde bir paket olmak üzere,içmediğim zamanlarda çok sinirli ve gergin oluyorum,hiç bir şeye konsantre olamıyorum,şu dönemi aşabilsem gerisi gelicek ama o sinirli anlarımı aşamıyorum,bir hafta içmediğim sonunda tekrar dayanamayıp içtiğ*im oldu,arkadaşlar sizde yaşadınızmı böyle sinirlilik halleri bırakırken o anı nasıl aştınız,kendimi başka şeylerle oyalamaya çalışıyorum ama olmuyor,dönüp dönüp takılıyorum siğara isteğine,

ahh bende nasıl bırakmak istiyorum ama hiç cesaretim yok.içmediğimde tansiyonum düşüyor kalp atışlarım hızlanıyor mutsuz karamsar oluyorum.sigarayı bırakabilenlere imreniyorum.11 yıl kadar oldu günde bir paket içiyorum.hasta olup bırakmak zorunda kaldığımız zaman değilde şu sağlıklı günlerimizde bırabilsek.büyük irade gerek o da bende yok:KK43:

Kızlar allen carr'ın e kitabını bulabilirsiniz netten.
Bilmeniz gereken tek şey; nikotin bağımlısı olduğunuz ve nikotin bağımlılığını kararlı davrandığınızda yenebileceğininiz. Yani alkol ve uyuşturucu bağımlılığı gibi değil. Bazı gerçekleri öğrenmek gerekiyor önce, ondan sonra daha kolay.

bende sigarayı bırakacam. şimdi son sigaramı içip bitirmek istiyorum...meyan kökü önerdiler bakalım işe yarar mı

Herkese selam. 12 yıl boyunca bir paketten fazla sigara içtim. İrademle bırakmaya çalıştım, beceremedim, olmadı. Nikotin bantı ve sakızları kullandım, bir ay sürmeden eski hızıyla içmeye başladım. Öğretmen ve anneyim. Öğrencilerimden ve oğlumdan utanmaya başlamıştım kokum yüzünden. Saçlarıma ve giysilerime sinen kokudan tiksinmeye başladım. Sigara bırakma merkezlerini gezdim, bilgi aldım, internette araştırdım.
Sonunda 14 ay kadar önce Mora-terapi denen biorezonans yöntemini arkadaşımın tavsiyesiyle denedim. 45 dakikalık seanstan sonra bir daha hiç içmedim. Sigaraya karşı koymakta hiç zorlanmadım.:dance: gerçekten kendimle gurur duyuyorum. Sigara tutulduğunda " Ben kullanmıyorum" demek öyle zevkliymiş ki!
Ama 10 kilo aldım bir yılda. Eşim hala günde 2 paket içmeye devam ediyor. Onu da ikna edebilsem keşke.:sm_confused:
Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Benim o zamanki 2 aylık sigara masrafıma malolmuştu. Yani çok pahalı değil.

ılk gençliğimden yana sigara içecek ortamım olmasına rağmen alışmamışımdır.
Zorlu dönemlerde bunun dahilinde .
Bu yönümü çok takdir etmişimdir.
Ancak ne zaman ki hayatımın hayal kırıklığını yaşadım , ben sigara içmek istiyorum dedim ve içtim.
Bilerek içtim, nedendir bilmiyorum canımın acısını hafifletiyormuş hissediyordum.
Arkadaşlarım , ailem şok olmuşlardı,ne olduda ben sigara içıyordum.
Yedi ay süreyle içtim.Sonra ben içmeyeceğim dedim ve içmedim.
ısterdim ki bu iradem kilo problemimdede olsun ama maaaalesef...

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar merhaba,13 yıl boyunca yaklaşık günde 1 paket sigara içtim. 8 Ağustos sabahına kadar. oğlum sabah televizyon izlerken koşarak geldi anne bak sigara zararlı ne olur içme dedi . ben sanki uykudan uyandım ve sigara paketini kırarak attım. o günden beri içmiyorum. her şey sabah ilk sigarayı içmemekle oluyor. ilk sigarayı yakmadığınız an bitmiş oluyor. LÜTFEN ıLKıNı YAKMAYIN.

bende 3 martta alan carr cdsini izledim ve 15 yıldır içtiğim sigarayı bir daha içmedim

:sigarayı önce beyinde bitirmeli .bırakınca mutsuzoluyorum,sinirli oluyorum gibi laflar sadecekendinizi kandırmanızvebırakmaya beyin olarak hazır olmadığınızı gösterir.ınanın bana ben bırakabildiysem,(üstelik yardımsızbi şekilde )hepiniz bırakırsınız arkadaşlar.unutmayın ben içmek istemiyorum diyeceksiniz beyninize komutu vereceksiniz.kendinize bir tarih belirleyin o tarihe kadar sigara için ,tarih yaklaştıkça içmekten zevk almayacaksınız belirlediğiniz tarih gelmeden sigarayı bırakacaksınız.Üstelik hiç zorlanmadan,kıvranmadan.(bizzat tarafımdan denendi,onaylandı):lepi:

offfffffff off bu sigarayı kim icat etmişş yaa benim derdimde başka....ben hayatımda bi kez bile içmedim ama eşimin sayesinde çok pasifciyim bi okadarda yeşilaycıyım ama eşim nasıl yeşilaycı olcak yaa??? kızlar canlarım aranızda yokmu eşime babasına annesine yakınına bıraktıran bunu başaran....bu nasıl bi bişeymişkikocamın yakasını bırakmıyoo beeeşimde ondan ayrılmak istemiyoo sadece ben çabalıyorumm onunda istemesini istiyorum ama TEK BENM İSTEMEMLE OLMUYOO ODA İSTEYECK AMAN ALLAHIMM YARDIM ET BNA BIKTIM İĞRENÇ KOKUDAN...ÜZERİNE SİNİYOO SARILMAK BİLE İSTEMİYORUMMsenağlamasenağlamakaydirigubbakcemile:teselli::eek:klava:

X