Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

Sigarayi biraktıktan sonra gercekten tiksinmeler baslamis ise, artik o illete dönülmuyor..o tiksinmeler baslamamis ise oyle yada bole bir sekilde bir yerden yakalayip vurabiliyor..ben daha öncede sigarayi bırakma girisimlerim olmustu..ama hic tiksinmemistim ve tabiki tekrar baslamistim..migren ataklarimin yogunlasmasi ve doktorumun asırı baskısı ile 3 ay önce bıraktim.kesinlikle icmiyorum..migren ataklarim hemen hemen kayboldu en önemlisi ben artik gercekten SİGARADAN tiksiniyorum.. maddi manevi huzurluyum...

adınıza çok çok sevindim kızlar
ben çok içiçi biri değilim
ünvde başladım 2000de okurken içiyodum
2005 de eşimin ısrarlarıyla epey azalttım
2006da okul bitince günde ya 1 içtim ya içmedim ama ailem bilmediği için
ama dışarda her fırsatta ard arda 2 tane içtim
derken 2007 de evlendim hamile kaldım ve bıraktım
çoçuk 3-4 aylık olunca haftada 1 içmeye başladım
bazen aklımdan geciyo canım deli gibi içmek istiyo
10 günde bir falan ondada neden istiyo bilmiyorum
bazen içiyorum çoğunlukla irademe hakimim eşimin baskasa çok işe yarıyo
içince midem bulanıyo bir tuhaf oluyorum ve eşime bir daha asla içirme bana diyorum
nedense onun gözlerine bakınca hiç içmek istemiyorum

beyinde bitiğine inanıyorum
ben çoçuguma zarar olmasın diye içmiyorum şimdide emiyo
bakalım emmeyi bırakınca durum ne olacak inşallah başlamam bir daha içmeye

ve inşallah herkez bir gün bırakır içmeyi

bu güzel konu neden derinlerde kalmış.

başka biorezonans yaptıran var mı?

akşam eşim gelince bu konunun tüm sayfalarını okutacagım daha dogru o okumayı sevmez ben ona okuyacagım :KK70::KK70:

ve ankara için hemen bir araştırmaya başlayacagım bakalım var mıdır diye...

merhabalar epeydir yazamadim buraya..bugun hemen sizlerle olayim dedim..
evet ben icmeyecegim dedigim gunden bu yana icmiyorum..hersey harika migren ataklarim en aza indi
dogru nefes aliyorum ve enguzeli Izmirde bir kulube girdim ve masterler grubunda calismalar yapiyorum.(spor) canlarim ben hic bir yardim almadan sadece kendimle basbasa olarak biraktim.icmeyecegim dedim ve icmedim..gercekten kendimi daha iyi hissediyorum ve aklima hic bir hastalik getirmiyorum..haydi icip bırakmak isteyenler...simdi bayrak sizde...inanin zor degil..

Merhaba Arkadaşlar,neredeyse 15 yıl içtim bu zıkkımı,2007 de iyice uçar oldum.günde 2-2,5 paket nefes alamıyordum hala içiyordum,eşim de benden nefret eder olmuştu.Çok denedim bırakmayı 1 gün zor dayandım,katil gibi dolaşıyordum.2008 haziranında bir gün yine manzaraya karşı deliler gibi tüttürüyorum içimden de kendime küfür ediyorum,nefret ediyorum senden iradesiz kadın dedim kendime .Ve okuduğum dergide önüme 1 konu çıktı,biorezonans okudum..inanmadım ama hemen internetten araştırma yaptım 1 merkez buldum evime yakın.Aradım beni hemen alın yoksa vaz geerim dedim.Ertesi güne rand.aldım.hiç inanmıyorum biryandan ne olucak 1 aylık sigara parası dedim.250.ytl.Diğer taraftan sevgilimden ayrılıcakmışım gibi bir üzüntü.Neyse 45 dakika hoş bir ortamda makineye bağlı yetkili dr.ve bilgileri ile geçti.Çıkınca hemen içerim dedim ama ilginç yok istemiyorsunuz 2 günde vücut terle nikotin atıyor ve yeni temiz bir hayat ,en güzel yanı...hiç ama hiç sinir yok.Bu gün 22 Aralık 08 ve ben 6,5 aydır ağzıma tek sigara sürmedim.Bir iki kere canım çekti ama 2 sn sonra yok oldu gitti bu istek.Hep yorgun bitkindim,şimdi haftada 4 gün yürüyorum.Canlı ve atağım,Eşim çok memnun.Ben çok MUTLUYUM.

Merhaba Arkadaşlar,neredeyse 15 yıl içtim bu zıkkımı,2007 de iyice uçar oldum.günde 2-2,5 paket nefes alamıyordum hala içiyordum,eşim de benden nefret eder olmuştu.Çok denedim bırakmayı 1 gün zor dayandım,katil gibi dolaşıyordum.2008 haziranında bir gün yine manzaraya karşı deliler gibi tüttürüyorum içimden de kendime küfür ediyorum,nefret ediyorum senden iradesiz kadın dedim kendime .Ve okuduğum dergide önüme 1 konu çıktı,biorezonans okudum..inanmadım ama hemen internetten araştırma yaptım 1 merkez buldum evime yakın.Aradım beni hemen alın yoksa vaz geerim dedim.Ertesi güne rand.aldım.hiç inanmıyorum biryandan ne olucak 1 aylık sigara parası dedim.250.ytl.Diğer taraftan sevgilimden ayrılıcakmışım gibi bir üzüntü.Neyse 45 dakika hoş bir ortamda makineye bağlı yetkili dr.ve bilgileri ile geçti.Çıkınca hemen içerim dedim ama ilginç yok istemiyorsunuz 2 günde vücut terle nikotin atıyor ve yeni temiz bir hayat ,en güzel yanı...hiç ama hiç sinir yok.Bu gün 22 Aralık 08 ve ben 6,5 aydır ağzıma tek sigara sürmedim.Bir iki kere canım çekti ama 2 sn sonra yok oldu gitti bu istek.Hep yorgun bitkindim,şimdi haftada 4 gün yürüyorum.Canlı ve atağım,Eşim çok memnun.Ben çok MUTLUYUM.

ne kadar güzel ben hamileyim ve günde 5 tane falan içiyorumm

hamilellere böyle bi işlem olmuyomuş ama dogumdan sonra yaptırabılırım

bana yardımcı olurmusun izmirde varmı bi araştırırmısın ben nasıl araştıracagımı bilmedigimden

şimdiden teşekküler

dün kendi kendime bırak bu illeti dedim ve bıraktım
insallah irademe sahip olabilirim
cünki anne olmak istiyorum ve bastan bırakmak zorundayım
şimdi alıstırma evresindeyim kendi kendime yapamazsam biorezonans denicem

urlacım sende iradene sahip cıkmalısın
o masumun ne günahı var onu zehirlemeye hakkın yok

ne kadar güzel ben hamileyim ve günde 5 tane falan içiyorumm

hamilellere böyle bi işlem olmuyomuş ama dogumdan sonra yaptırabılırım

bana yardımcı olurmusun izmirde varmı bi araştırırmısın ben nasıl araştıracagımı bilmedigimden

şimdiden teşekküler

gooogle'ye "biorezonans izmir" ya da "izmir biorezonans" yazın..ilinizdeki biorezonans merkezleri çıkacaktır önünüze.ben ankara'dayım ben de aynı şekilde buldum.

...
...
dün akşamda eşime anlattım böyle böyle diye..."ya ben kendim bırakırım" dedi.ama du bakalım nolcak..bundan önceki demelerde içmeme içmiyordu ama çok agresif oluyordu.bi süre sonra da içiyordu.dene dedim ama yapamıcam dediğin an gidelim hemen dedim.bakalım ne olacak

Ben bu terapiye gittim ne hikmetse bir işe yaramadı.
Benim şaşkınlıkla içinde bulunduğum tedavi şöyleydi birebir anlatayım.
Terapi merkezine vardınız yanınızda sürekli içmekte olduğunuz sigarayı getirmenizi istiyorlar. Sonra son 1 sigara yakıp sonuna kadar içmeniz isteniyor tabi onuda iğreti gibi görerek kapı önünde filan içirmişlerdi:))))) ve sigaranız bittiğinde atmıyorsunuz kesinlikle kan tüpü gibi bişey olurya onun içine söndürüyorsunuz ve onu alıyorlar sizden.

Tedavi odasında da vucudunuza bağlanabilecek kabloları olan bir makine düşünün o içtiğim son sigarayı o kan tüpünün içinden çıkarmadan makinenin bi bölümü var oraya yerleştirdi doktor hanım ne işe yarayacağını sorduğumda efendim o akıllı makine o sigaradan aldığı elektromanyetik dalgaları ters çevirerek titreşimlerle sigarayı bırakmamızı sağlayacakmış.

Manyetik değişebilen bir gurup başlık düşünün makine bipledikçe başlık değişiyor taki en son kulağınıza varana kadar bir tür masaj düşünün öyle bişey ve göbeğinizin altına yapıştırılan bir çip ve hemopatik sıvı mı ne bide öyle bir şey var.

Tedavi sonunda kesinlike sigara içmemeniz sigara aklınıza geldikçe su içmeniz vs. vs. vs. gibi her yerde bulabileceğimiz sigarayı bırakmaya yardımcı olacak yöntemlerin yazılı olduğu kağıdıda elinize tutuşturup gönderiyorlar sizi.

Evet siz napıyorsunuz karşı karşıya kalmış olduğunuz komedi karşısında inanmak için var gücünüzle çaba sarfediyorsunuz. Şayetki ilk seans faydalı olmazsa ikinci seansı ücretsiz alabilme hakkınız olduğundan 1 hafta boyunca kesinlikle sigara içmemiş olmanız lazım.

Ne mi oldu tabiki sigara içme isteğim azalmadı sihirli deynekte deymedi bana tedaviden sonra canım haala çok fazlasıyla sigara içmek istiyordu. Yok bugün ilk gün ya sabır yok bugün 2. gün ya sabır tabi isteğimizi köreltmek için patlayana kadar içtiğim suları hiç unutmuyorum. 1 haftanın sonunda 2. seansı istedim. Sırf benim gittiğim saatlerde 2. seansı almaya gelen 3 kişi vardı demekki 45 dk. da bitmiyor bu iş. Oda fayda etmedi cabası hala içiyorum sigara.

Ama güzel bir tarafı var onlara bayıldığınız 240 L. nın hatrına son içtiğiniz sigarayı tüpü ile size armağan ediyorlar. Bizzat yaptığım kerizliği tescillemiş oldum sayelerinde.
progress.gif

slm kızlar dün gece bu forumdaki bütün videoları izledim ve geleceğimden endişelenmeye başladım 5 senelik içiciyim dün akşam yatağa girdiğimde korkudan bırakacam dadim ve zaten sağlığım için bırakmam gerekiyo günde 1 veye 2 paket içtiğim zamanlar olmuştur.bronşlarımda ciddi daralmalar oluştu ve enson gittiğim dr kesinlikle sigarayı bırakmam gerektiğini söyledi astım hastası olmuşum böyle giderse ciddi problemler yaşayacağımı söyledi.
sırf sigaraya sarılmamak için yataktan çıkmadım büyük bi huzursuzluk hali mevcuttu
dayanamayıp 1 tane yaktım iki nefes çekip söndürdüm.
çok bırakacam dediğim zamanlar olmuştu sabah tekrar başlamıştım ama hiç bu kadar sigaradan nefret etmemiştim.
en zor olan şu 1 haftayı nasıl geçirebilirim ne olur yardım edin.
gerçekten bırakmam istiyorum

slm kızlar dün gece bu forumdaki bütün videoları izledim ve geleceğimden endişelenmeye başladım 5 senelik içiciyim dün akşam yatağa girdiğimde korkudan bırakacam dadim ve zaten sağlığım için bırakmam gerekiyo günde 1 veye 2 paket içtiğim zamanlar olmuştur.bronşlarımda ciddi daralmalar oluştu ve enson gittiğim dr kesinlikle sigarayı bırakmam gerektiğini söyledi astım hastası olmuşum böyle giderse ciddi problemler yaşayacağımı söyledi.
sırf sigaraya sarılmamak için yataktan çıkmadım büyük bi huzursuzluk hali mevcuttu
çok bırakacam dediğim zamanlar olmuştu sabah tekrar başlamıştım ama hiç bu kadar sigaradan nefret etmemiştim.

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Sevgili Mylo,
Üzüldüm sana yaramamasına.Sana anlatmadılar mı ?.Biraz da kendiniz de gayret gösterin,siz istemezseniz biz mucize yaratmayız diye.İlk başlarda bende bir sersemlik oldu sanki biraz hafıza silme işlemi gibi sigarayı en sık içtiğim olayları yapınca hop diye aklıma geliyordu ama sigaraya uzanma fırsatı bile olmadan onu istediğimi unutuyordum.Sonra hep onunla yaptığım olaylar bitince küçük örnek: sigarasız ilk kahvemi bitirince,ikinci kahvede istek azaldı şimdi 7.ayıma yaklaştım.Sigara çıktı gitti.Yanımda da fosur fosur içiyorlar,çok tuhaf insanların içmesi garip gelmiyor,rahatsız etmiyor fakat ben niye içmiyorum demiyorum.4.ay gibiydi acaip kriz geldi 1 hafta falan sürdü aralıklarla,kendimi tuttum,2.seansıda almadım.Sanırım en büyük sınavdı bu.ve bitti gitti.çok şükür.Sana yaramamasına üzüldüm.Birazcık sabretseydin keşke.Ama zaten herkes etkilenecek diye bir kaide yok.Bana söylediler.Tedavi başlamadan,kendiniz gönülden istemiyorsanız,elimizde sihirli değnek yok,bize destek vermeyecekseniz,yapmayın diyorlar.En güzeli kriz gelsede kriz demiyim..canınız çekse de sinir falan yok,ben daha önce de yazdım.normal bırakma denemelerimde katil gibiydim.1 günün akşamı olmazdı.Bu seansla rahat ettim.İyi ki bu forum var da.insanlar doğruları öğreniyor.Herkese fayda etmiyor,ama bana etti çevremde benden sonra bırakanlarda var aynı yöntemle.Darısı bırakmak isteyen herkesin başına diyelim.

keşke eskişehirdede olsa böyle bi merkez

lila eskişehirde var böyle bir merkez arkadaşımın eşi alerji tedavisine başlamıştı ama hamile kalınca bırakmak zorunda kaldı

bu güzel konu neden derinlerde kalmış.

başka biorezonans yaptıran var mı?

akşam eşim gelince bu konunun tüm sayfalarını okutacagım daha dogru o okumayı sevmez ben ona okuyacagım :KK70::KK70:

ve ankara için hemen bir araştırmaya başlayacagım bakalım var mıdır diye...

ben bu yöntemle bıraktım eşimde aynı yöntemle bıraktı yaklaşık 5 ay oldu bırakalı ve gayet memnunum 20-25 seneiçtik bu mereti ve günde 1,5-2 paket çok da sevdim ben ama oğlum 4 yaşında içmeye kalkınca sigarayı bırakmak zornda kaldım hamileliğimde bile günde 1-2 tane içmiştim aynı yöntemle kardeşim eşi çok yakın bir arkadaşımız da bıraktı kesinlikle tavsiye ederim bu yöntemi eğer sigarayı bırakmak istiyorsanız işiniz çok kolay sadece psikolojik tiryakilik kısmını atlatmanız gerekiyor nikotin krizine girmiyorsunuz en güzeli bu
ankarada emek 4. cadde de var kesinlikle tavsiye ederim ankara biorezonans diye ararsanız google dan çıkar ya da özel mesaj atarsanız size telefonunu veririm ben

Ben bu terapiye gittim ne hikmetse bir işe yaramadı.
Benim şaşkınlıkla içinde bulunduğum tedavi şöyleydi birebir anlatayım.
Terapi merkezine vardınız yanınızda sürekli içmekte olduğunuz sigarayı getirmenizi istiyorlar. Sonra son 1 sigara yakıp sonuna kadar içmeniz isteniyor tabi onuda iğreti gibi görerek kapı önünde filan içirmişlerdi:))))) ve sigaranız bittiğinde atmıyorsunuz kesinlikle kan tüpü gibi bişey olurya onun içine söndürüyorsunuz ve onu alıyorlar sizden.

Tedavi odasında da vucudunuza bağlanabilecek kabloları olan bir makine düşünün o içtiğim son sigarayı o kan tüpünün içinden çıkarmadan makinenin bi bölümü var oraya yerleştirdi doktor hanım ne işe yarayacağını sorduğumda efendim o akıllı makine o sigaradan aldığı elektromanyetik dalgaları ters çevirerek titreşimlerle sigarayı bırakmamızı sağlayacakmış.

Manyetik değişebilen bir gurup başlık düşünün makine bipledikçe başlık değişiyor taki en son kulağınıza varana kadar bir tür masaj düşünün öyle bişey ve göbeğinizin altına yapıştırılan bir çip ve hemopatik sıvı mı ne bide öyle bir şey var.

Tedavi sonunda kesinlike sigara içmemeniz sigara aklınıza geldikçe su içmeniz vs. vs. vs. gibi her yerde bulabileceğimiz sigarayı bırakmaya yardımcı olacak yöntemlerin yazılı olduğu kağıdıda elinize tutuşturup gönderiyorlar sizi.

Evet siz napıyorsunuz karşı karşıya kalmış olduğunuz komedi karşısında inanmak için var gücünüzle çaba sarfediyorsunuz. Şayetki ilk seans faydalı olmazsa ikinci seansı ücretsiz alabilme hakkınız olduğundan 1 hafta boyunca kesinlikle sigara içmemiş olmanız lazım.

Ne mi oldu tabiki sigara içme isteğim azalmadı sihirli deynekte deymedi bana tedaviden sonra canım haala çok fazlasıyla sigara içmek istiyordu. Yok bugün ilk gün ya sabır yok bugün 2. gün ya sabır tabi isteğimizi köreltmek için patlayana kadar içtiğim suları hiç unutmuyorum. 1 haftanın sonunda 2. seansı istedim. Sırf benim gittiğim saatlerde 2. seansı almaya gelen 3 kişi vardı demekki 45 dk. da bitmiyor bu iş. Oda fayda etmedi cabası hala içiyorum sigara.

Ama güzel bir tarafı var onlara bayıldığınız 240 L. nın hatrına son içtiğiniz sigarayı tüpü ile size armağan ediyorlar. Bizzat yaptığım kerizliği tescillemiş oldum sayelerinde.
progress.gif

arkadaşım senin görüşlerin bence çok olumsuz sonuçta hiç istemeyen birisi için faydalı olmaz bu yöntem bırakmayı isteyeceksiniz az da olsa ve herşeye olumsuz bakmayacaksınız benim gittiğim merkezde 2. seansı isteyenlerin sayısı 10 kişiden 1 kişi oluyordu belki de size bicom makinası değil başka bir makina ile yapılmıştır bilmiyorum 2. seans için 1 hafta gibi falan da bir süre yoktu sadece sigara içmemeniz gerekiyor o kadar bu kadar olumsuz düşünmeyin bence
ben istemedim mi sigara içmek deli gibi ben de istedim ama canım sigara isteyince isteğimi su veya başka bişeyle körelttim eskiden bu mümkün değildi oldukça rahatlattı bu yöntem beni bırakmayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim

Hmm evet şöyle bir kavram var doğrudur hani hep denir başarı oranı %90 filan diye nedense %10' un içinde kalmak bize nasip oldu. Evet isteksizdim ki o tedaviye vereceğim parayı verebilmek için 1 ay tüm masraflarımdan kıstım, zaten o tedaviye istememdeki tek sebeb sigarayı her bırakmak istediğimde başıma gelen aşırı sinirlilik halinden kurtulmaktı ondan da kurtulamadıktan sonra hem aşırı sigara içme isteği hem aşırı sinirlilik, uyuşukluk hissettikten sonra ne işe yaradı bu tedavi. Sanırım bu demek oluyor benim sinirlerim daha sağlam ki nedense tedaviden hiç etkilenmemişti.

2. seansı almak için gittiğim saatlerde benimle birlikte aynı koşullarda bulunan 3 kişininde 2. seansı almak istemesi de tesadüftü demekki.

ben bu yöntemle bıraktım eşimde aynı yöntemle bıraktı yaklaşık 5 ay oldu bırakalı ve gayet memnunum 20-25 seneiçtik bu mereti ve günde 1,5-2 paket çok da sevdim ben ama oğlum 4 yaşında içmeye kalkınca sigarayı bırakmak zornda kaldım hamileliğimde bile günde 1-2 tane içmiştim aynı yöntemle kardeşim eşi çok yakın bir arkadaşımız da bıraktı kesinlikle tavsiye ederim bu yöntemi eğer sigarayı bırakmak istiyorsanız işiniz çok kolay sadece psikolojik tiryakilik kısmını atlatmanız gerekiyor nikotin krizine girmiyorsunuz en güzeli bu
ankarada emek 4. cadde de var kesinlikle tavsiye ederim ankara biorezonans diye ararsanız google dan çıkar ya da özel mesaj atarsanız size telefonunu veririm ben

ben de aynı merkezi buldum zaten googleden ve aradım bilgi aldım hemen...adınıza çok sevindim.

dedim ya eşime bahsettim...

ben bırakırım dedi...

kendini hazır hissetmesini bekliyorum kısa bir süreliğine...

bakalım başaramazsa gidelim hemen senin için o kadar araştırdım dedim...

karşılıgında da bir sürprizim var cazip kılmak için, ps3 alıcam ona delikafadulden

inşallah bırakır da en azndan anneme emsal teşkil eder şimdi anlatsam aşka gelmez ama eşimi görünce etkilenir, annem çok içiyor ve kendine de bakmıyor! onu kaybetmekten çok korkuyorum...

selam arkadaslar bende gunde 1 paket iciyordum bazen 1,5 -2 bilg basindaysam mesela oyun oynuyorsam ...kendimi kaptirip cok cok icerdim. esiminde desteklemesiyle biraktim. ama ilk 2 haftam cok iskenceli gecti.ozellikle yemekten sonralari , kahve icerken , sabah uyandigimda cok cok zor oluyordu . ama hep kendimi oyaladim . markette fln kendimi sigara paketlerini oksarken fln esimin yakaladigi oluyordu o kadar yani:pPP neyse onun yerine hep cikolata yedim, yemek yedim, tv izleidm cok dayanadmadigim anlar oldu esime yalvardigim yapamica diyerek krizler gecirdigim ama hep dedim kendime simdi icersen bitersin. 3 cu hafta bayagi azaldi cok az nadir birinde gorsem ister gibi oluyordum. ama hic kaytarmadim biraktim ve sonra hic icmedim dayandim simdi 3 aydir icmiyorum baskasinda gorsem bile canim istemiyor su an. eskiden nasil icmisim inanamiyorum. tek tavsiye dayanmak ama soyle bir durum var istahim cok fazla ve cok cok kilo aldim . ve kilolarimi veremiyorum bu konuda cok uzgunum. kendimi durduramiyorum. keske sigara icin gosterdigim iradeyi yemek icmek konusunda da gostersem:KK43: omrumde hic boyle kilo almadim sigarayi biraktigimdan beri:KK43:

X