Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

Merhaba ben bıraktım hemde 1 günde ve sadece artık sigarayı bırakıyorum diyerek. Şimdi 1.5 aydır içmiyorum. Bazen çok canım istediği zamanlar oluyor. Genlde birileri yanımda içerken o zaman br nefes çekiyorum. Ama tadından kokusundan iğreniyorum. Bunun yolu sadece beyinden geçiyor. İsteyin ve bırakın!

slm bende kızıma hamileyken bıraktım
hemde günde bir paket içerken bıraktım ve kızım
19 aylık hala içmiyorum

tam 25 senedir içiyorum bu zıkkımı çok denedim olmadı tekrar başladım bikeresinde 2sene içmedim hiç canım istemedi oh kurtuldum diyodum ve şükrediyordum halime ama bi an işte tekrar başladım ve devam ediyorum hala
mazeretler bol içmek için şimdi bırakırsam kilo alırım diye erteliyorum yani çok zor :1no2:
eşim bana 30 kilo verdin rejim yaptın bu zıkkıma gelince iradesizim diye kaytarıyosun diyo :çok üzgünüm:
umarım bırakanlar tekrar başlamaz
darısıda biz içenlerin başına:nazar:

Sigara Bırakmaya Yardımcı %100 Doğal Bitki Karışımı Detay Bilgisi
--------------------------------------------------------------------------------

Fox Tea, kökeni Hindistan'a dayanan ve 18 farklı bitkinin karışımından oluşan, çiçek ve kök bileşimidir. Hint keneviri, puro ve sigara bağımlılığını yok etmekte kullanılmaktadır ve yüksek oranda başarı yakalamış bir üründür.

Unutmayın ki her türlü fiziksel ve ruhsal rahatsızlığın tedavisi doğada mevcuttur. Nitekim modern tıbbın da dayandığı temel nokta yine doğadır.

Sigarayı Nasıl Bıraktırır?
Sigara ülkemizde her yıl 100.000 kişinin üzerinde insanımızın hayatına malolmakta ve en az 500.000 kişinin de dolaylı olarak yaşam kalitesini bozarak, başta akciğer kanseri olmak üzere bir çok hastalığa ve kayıplara sebep olmaktadır.

40 gün boyunca sigarayla veya sigarasız olarak kullanılan Fox Tea içeriğindeki %100 doğal karışım, kişideki nikotin ve alışkanlığa sebep olan soslara isteği körelterek, bağımlının bu sürecin sonunda bu zararlı alışkanlıktan kurtulmasını sağlamaktadır.

Türk gıda kodeksine uygun olarak, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın 19/04/2006 tarih ve 34-00150-00007-3 sayılı izin ile üretilmiştir.

Nasıl Kullanılır?
Bitkisel karışım, 40 günlük sürece göre düzenlenmiştir.
Her öğünden sonra, bir bardak sıcak suya ilave edilecek bir poşet karışım, 3 dakika dinlendirildikten sonra içilir.

Kesinlikle aç karna kullanılmamalıdır.

Ambalajlama Şekli:
Fox Tea, her biri 10 gün için ayarlanmış, ve içerisinde 30 adet ürün içeren poşet (3 öğün x 10 gün) toplam 4 paketten oluşmuştur.
Bu paketler de bir ürün kutusu içerisinde muhafaza edilir.

Arkadaşlar bu çayı internette buldum.. Ama güvenemiyorum ki.. Fiyatı 136TL. Bir deneyen var mıdır diye buraya konu açmaya karar verdim. Bu arada ben sigara içmiyorum, içen tanıdıklarım özellikle kardeşim için ihtiyacım var böyle birşeye...

Bir de bunu buldum:=))

Dr.Ibrahim Saraçoğlu konuk olduğu bir programda bitkilerin bazı şifalarını anlattı nasıl kullanılacagına dair bilgiler verdi
Bu bilgilerden bazıları şu şekilde:

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN BİTKİ YÖNTEMİ : sigara içinler sürekli bırakmak istediğini söylerler ama en yaygın lafta birtürlü bırakamıyorum demek .fakat gerçekten bırakmak istiyorlarsa işte onlara Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan kolayca uygulayabilecekleri bir tarif:

karabaş bitkisi:eek:smanlı padişahının ferman çıkarttırdığı bir bitkidir.bu bitkiden en iyi şekilde faydalana bilmek için doktorun tarifi şöyle:

1 tatlı kaşığı karabaş otu
1 su bardağı su
3-4 dakika kadfar kaynatılır ve iki günde bir içilir. herdefasında yeniden taze olarak hazırlanıp içilmesi lazım.
bu karışımı herzaman hazırlayıp içme imkanınız yoksa karabaştunun saplarını çiğneyerek te aynı sonucu alabilirsiniz. cebinizde bulunduracağınız birkaç karabaşotu sapı sigara içme isteği duyduğunuzda ağzınızda çiğneyerek bu isteğinizi yenebilir ve sigara illetinden uzak durmanıza yardımcı olur.

Diğer Bir İbrahim Saraçoğlu Sigarayı İçenler için formül

İnsanın kendi kendine vereceği en büyük ceza sigara içmesidir. Ancak, sigarayı bırakamıyor ve nikotin ihtiyacından kurtulamıyorsanız, en azından zararlarından kurtulabilirsiniz. İşte Profesör’ün bugüne kadar saklı tuttuğu özel formül bunun için. Bu formül ile sigaranın vücudunuza verdiği tüm zararları elbette ortadan kaldırmak mümkün değil. Ancak önemli bir bölümünü en asgari düzeye indirebiliyorsunuz.

-Formülün temeli TERE OTU…

Ayda 5 kez bunu yapacaksınız. 5 gün üst üste yaptıktan sonra diğer aya kadar bir daha tüketmeyeceksiniz. Yapmanız gereken şu; 5 gün boyunca her gün bir bağ tere otu yemek. Ancak salataya katmadan, saf olarak tüketeceksiniz. Öğlene kadar yarısını, öğleden sonra diğer yarısını yiyeceksiniz
Bu kürü uygularken idrara çıkıldığında yanma hissedilebilir. Bu zararlı bir şey değil. Bu ot aynı zamanda idrar yollarını da temizliyor. Formülü uygulamaya başladıktan sonra 2 veya 3. günde balgam çıkartmaya başlıyorsunuz. (Ayda 5 kez uygulanıp bırakılacak, unutmayın)

ben 4 yıldır içiyorum eşim içmiyor ve kronik bronşiti var bırakmak istiyorum paketimde 3 tane kaldı.ve içmeyeceğim.ama desteklerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler:)

bende bırakalı 2 hafta oldu hiç içme istegi yok 7 senedir içiyordum bende.ama tahmnimden de kolay oldu bırakmak.ilk gece çok kötü oldum krize girdim resmen sabaha kadar zor uyudum sabah uyandım canım istemedi ve almıcam diye kendime telkin ettim.ben çok sık nefes alırdım 3 gün sonra nefesim bile normale döndü.evimin burda yokuş var hem dinlenerek çıkardım sigarayı bıraktım 4.gün o yokuşu çıkıyorum tepeye geldim aaa dedim ben hiç dinlenmedim nefesim de gayet normaldi ay çok uzun oldu.gerçekten beyinle ilgiliymiş.eşimde içmiyor benim tam bir yeşilaycı çok istiyordu bırakmamı.umarım birdaha başlamam.kötü cigerleri kesilen ayakları düşünün mümkünse netten o görüntüleri izleyin görün inanın etkisi çok ben öyle yaptım.

peki TERE OTU yöntemi kullanırken sigara tüketme ihtiyacı hissediyormuyuz

ben 4 yıldır içiyorum eşim içmiyor ve kronik bronşiti var bırakmak istiyorum paketimde 3 tane kaldı.ve içmeyeceğim.ama desteklerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler:)

Mariii bilmiyorum o günden beri içtin mi? :uhm:
Ben 5 yıldır içiyordum. 6 ay oldu bırakalı. hihoyyyt Çok çok çok zor bişey ilk haftalar. ilk 2-3 hafta insan kendine bahane bulabilir içmek için. Kesinlikle ve kesinlikle 1 adet bile içmemek lazım. Ben yarım adet nikotin sakızı çiğniyordum canım istediğinde ve zaten nikotin sakızı kullanırken sigara içmen yasak, etkileşime girme riski oluyor, yani istesen de korkundan içemiyorsun.
Bi de şunu bilmek lazım, içmek keyiflidir bu yüzden bırakmak zordur. Ama kendine değer veren, hayatın kıymetini bilen medeni bir insanın böyle bir tiryakiliğe yenilmesi çok kötü.:1no2:
İçmek istediği her an insan internete girip zararları ile ilgili yazı ve resimleri (!) incelemeli ve kendini içmemek için telkin etmeli, nikotin ihtiyacı içinse ilk zamanlar sakız falan kullanılabilir diye düşünüyorum.

sevgili arkadaslarim ..sigarayi birakmak icin gercekten önce beyninizde bunu bitireceksiniz.ben icmeyecegim ben bunun zararlarini hem simdi goruyorum hemde ileride daha kotusunu gorebilme ihtimalim cok yuksek ben hastanelerde onkoloji servislerinde kalp damar servislerinde hem kendime kotu gunler hemde sevdiklerime kotu gunler yasatmak istemiyorum diyeceksiniz.esim ve cocuklarimla cok uzun saglikli yillar yasamak istiyorum diyeceksiniz.gercekten su keyif verdigine bize arkadas olduguna inandigimiz sigara inanin her birtanesinde tabutumuzun bir civisini cakiyor...bende iciciydim sukurler olsun kurtuldum ve hayatami sagligimi enerjimi mutlulugumu tekrar kazandim..sigarasiz dünya muthis bir dunya..gecmis bir iki birakma deneyimlerim olmustu sonra tekrar baslamistim.ama simdi kesinlikle dönmeyi dusunmuyorum zaten nasil dusuneyim..kokusundan midem bulaniyor.inanilmaz tiksiniyorum.doktorumda soylemisti..tiksinmeler igrenmeler olursa dönmezsin diye.daha önceki birakmalarim da olmamisti..ve ne yazikki dönmüstüm sigaraya..ama simdimi ASLA..boyle dumansiz yasamak beni cok mutlu ediyor.haydi birakmak isteyenler...bir dakikanizi bile harcamayin birakin atin gitsin...maddi manevi kazanclar sizin olsun...beyninizi lutfen yönlendirin.o zaten size yardimcı olacak...72 saat sonra nikotin vucudunuzdan cikacagi icin mucadeleniz daha kolay olacak..siz 3 gun kendinizi oyalayacak bir seyler mutlaka bulun...kilo almaktan korkmayin o kilolar bir sekilde veriliyor..ama tikanan damarlar hasar goren beyin damarlari ve diger organlar geriye gelmiyor gelse bile hasarli geliyor...haydi gayret.....basaracaksiniz.....
sevgimle opuyorum hepinizi

bende sıgara kullanıyordum bundan 8 ay oncesıne kadar.cok sukur bıraktım....zor dıye dusunursen hıcbır zaman bırakamazsınız arkadaslar..ben ılk ay canım ıstedıgının yanı 10 tane ıstıyorsa 1 tane ıctım.oyle oyle yavas yava bıraktım bı muddetten sonra canın daha az ıstıyor.en cok ıstedıgı zaman arkadasımla kahve ıcerken ama onuda astım cok sukur.insallah herkes bırakabılır.CİGERLERIMIZI TEMIZ TUTALIMMM.

Ben sigarayı bırakmaya karar verdim.Bu konuda çok karalıyım ama günde 2 adet içiyorum.Bırakanlar tekrar başlayabiliyorlarmış .İşte beni korkutan durum .

slm arkadaşlar sigaranın zararlarını hepimiz bilioruz fakat benim gibi kullanan arkadaşlar için bırakmak pekde öle kolay olmuyor. kendim astım hastası olmama rağmen bir türlü bırakamıorum neyse tanıdığım biri bıktım otu diye toz halinde satılan bir bitki olduğunu söyledi bazı aktarlarda satılmaktaymış ve sigaradan nefret ettiriormuş bi daha içemiyormuşsun. sigara tiryakisi bir adam bu otu kullanıp sigarayı bırakmış hatta nefret ediyormuş hatta aldığı aktara teşekkür etmeye gitmiş. bu otu kullanan veya bir bilgisi olan varmı ?:nazar:

fisfisfisfisfisfis ilk defa duydum..
evıne yakın aktar varsa ordanda bılgı alabılrsın canım..

Hmm şu radyolarda bangır bangır reklamı yapılan ot demi bu ermiş aktar diyip duruyor bende sigarayı bırakmak istiyorum ama bıktım otumudur nedir onun bir işe yarayacağını pek sanmıyorum.

evt ermiş aktarda satılıormuş sanırım bende emin olamıorum ama duyduğum kadarıyla canın sigara istediği zaman diline o tozdan biraz sürüyormuşsun istek gidiormuş ve bunu her sigara istediğinde tekrarlıyabiliormuşsun 1 gün ile 1 hafta arasında bırakılıormuş sigara benimde endişelerim var hergün yeni bişe duyuyorum inanmak güç arkadaşlar bu tozu deneyen varmı ? keşke doğru olsa.

merhaba,
bende yeni bir uygulama öğrendim elekronlarla bırakılıyormuş araştır istersen

Valla sırasıyla biorezonans ( bicommudur nedir o ), sonracıma bu kola yapıştırılan bantlar bide onun sakızı vardı onları denemiştim bir işe yaramadı bir gün kafama eser bunu da denersem yazarım işe yarıyor mu? yaramıyor mu?

BEN COK SEVIYORDUM SIGARA ICMEYI AMMAA SONUNDA BIRAKTIM ARKADASLAR LISE 1 BASLAMISTIMMM . ŞİMDİ BIRAKTIM COK MUTLUYUM.sabahları kalkamıyordum gozlerım kapanıyoru saat kac olursa olsun sımdı cok rahat kalkıyorum. artık saglıgıma cok ıyı bakıyorumm...inşallah isteyen herkes bırakır.

X