Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

Selam arkadaşlar, bu gün 2 saattir sigara hakkında yazılanları okuyorum... bu aradada sigaramı tüttürüyordum.18 yıldır sigara içiyorum, son aylarda haddi iyice aştığımın farkındayım...günde birbuçuk paket sigara içmeye başladım...inanın her sigara yakışımda allaha dua ediyorum, rabbim beni bu illetten kurtar diye...çocuklarımda sigaraya çok karşılar, özellikle kızım çok rahatsız oluyor..veee yarım saat önce son sigaramı içtim ve bırakmaya karar verdim...ne olur beni için dua edin, kesin kararlıyım...oğlumda dün anne sana nikotin sakızı alayım diyordu, aldırayımmı..faydasını görürmüyüm...

nerde yapılıyo bu yöntem ve ne kadara maloluyo yazarsan sevinirim

Sevgili whiteice67, IQS (I quit smoking) yabancı merkezli bir yöntem. Türkiyede de temsilcilikleri var. Internette aratarak bulabilirsin. Yine de bulamaz isen, özelden yardımcı olmaya çalışırım.

Maliyeti 600 YTL. Kredi kartına 6 ay vade uygulanıyor. Yöntem ve özellikle de terapi kısmı 6 ay boyunca devam ediyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Biraz daha yukarıda IQS yönteminin detaylarını verdiğim bir mesajım daha var..

İyilikler, a.s.

Harikasın fatmasel, tebrikler..
Sanırım diyet yapmak gibi bir şey sigara bırakmak da.. Genel geçer yöntemler olmadığını düşünüyorum. akupunktur ile bırakan var bırakamayan da.. Nikotin sakızının faydasını gören de var görmeyen de..

Benim kendim için bildiğim çok net bir şey vardı. Tam olarak şöyle ifade edebilirim:

Ben bir bağımlıyım.
Yardım almadan sigarayı bırakacak iradem yok.
Sigara içmediğim zamanlarda, tüm alev alıcı maddelerden uzak durmamı gerektirecek kadar gerginleşiyorum.
İçtiğim her sigarayı severek içiyorum.

Bunları kabullerek yola çıktım. Sigara bırakma tarihim olan 2 Şubat 2008 tarihine yaklaşık 10 ay önce karar verdim. 10 ay boyunca bütün yöntemleri araştırdım, sayısız makale okudum. Beni irrite eden her şeyin dökümünü aldım ve sehpama, masama, çekmeceme, torpido gözüme yani kısaca elimi en çok nereye atıyorsam oraya bıraktım.

Derken 2 şubata 2 ay kala başka bir ksııtlamaya geçtim. İş, ev, ziyaret vs.. girdiğim bütün kapalı ortamlarda, kendime sigara içme yasağı koydum. Atkıları eldivenleri kuşanıp o soğuk havalarda balkonlara, pencereler çıkıp sigara içtim.

Dolayısı ile sigaralı keyif ortamlarını, sigarayı bırakmadan 2 ay önce bırakmış oldum ve bu benim işimi çok kolaylaştırdı.

Önemli olan insanın kendisini ve zayıflıklarını tanıması, algılaması ve kabul etmesi.

püsküüt verdiğin destekten dolayı çok teşekkürler arkadaşım...sanırım bu dönem daha çok desteğe ihtiyacım olcak ve sizlerin yanımda olacağınıza inanıyorum...sağol canım...

canım evet yazılarını okudum teşekürler ama allen carr yöntemiyle stres olmadan kilo almadan bırakılıyomuş onun için ön görüşme randevusu alıcam dayım çok iyi bi sigara tieyakisiydi imkansız bırakmam diyodu sırf merak için gitti ve bıraktı 4 ay oldu hiç düşünmüyorum bile diyo böyle okuyuncada kafam karışıyo inşallah bırakırız bi şekilde bu illeti

Öncelikle dayın için çok sevindim sevgili whiteice67
Darısı bizim de başımıza..
4 ay oldu diyeceğimiz günler gelir umarımm bir gün yerimseniben

Benim mesajımı alıntılayarak fiyat sorduğun için yanıt vermiştim. Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. yerimseniben

Kolay gelsin cümlemize..

Sigaraya yeni başladım içmek istemiyorum ama sanki beni rahatlatıyor gibi geliyor

Püsküüt 10 saattir sigara içmiyorum... ben 10 saatte yarım paketi geçerdim içseydim...azimli ve kararlıyım, aman ne çok olmuş diye sakın bana gülmeyin, inanın bu bile benim için başarı, allah inş. devamını getirttirsin bana..

Tiryakinin halinden tiryaki anlarmış yerimseniben
Lütfen rahat ol.. Asla gülmem fatmaselcim.. sana, kendini ne iyi hissettirecekse onu yap.. Gün gün de söyleyebilirsin, saat saat de..
Sen yeter ki sigaraya karşı savaşı kazan da nasıl kazanırsan kazan.
Kolay gelsin a.s.

bende günde 10-15 tane içiyodum bıraktım bugün 4.günüm inşallah içmem kararlıyım desteğinizi bekliyorum

bende içiyorum keşke bırakabilsem.
tuana bende öyle diyodum ama ilk önce kafanda bitireceksin inan çok kolay kendimi sınamak için sigara içenlerin yanında duruyorum ama yinede içmiyorum inan çok kolay nefesim açıldı rahat uyuyabiliyorum ve daha 4.günümde olmama rağmen 6 senedir içiyorum ve olluşlarımın haberi yok gizli gizli allaha şükür bıraktım sanada kolaygelsin

bende içiyorum ama tiryaki değilim mesala akşamları hiç aramam gündüzte 3 geçmez ama her sabah kahveyle mutlaka içerim ama kahvaltıdan sonra keşki hiç içmesek.....ama kahveylade keyifli olu yaa.

bende içiyorum malesef.geçen yıl 6 ay içmedim.ama yine başladım.eşim askere gitmeden bırakmak istiyorum.kitabın hemen alıcam.çok teşekür ederim.tavsiyen için

Sigarayı burakalı 2 yıl oldu benim yöntemim her aklıma geldiğinde önce bir bardak su sonra bir yeşil elma yemek oldu herkese yöntemimi tavsiye ederim çok kolay unuttum o zehiri..

eşimde bende kullanmıyoruz...kullananlara bırkatırmaya çalışıyoruz.evimizde asla sigara içilmedi bugüne kadar.kendimiz içmeyiz misafirede içirtmeyiz. 2. sınıf insan muamelesi yapıyoruz..ayrıca herkes bizim düşmanlığmızı bldiğinden sigara içilen eve bile gitsek misafirliğe orda da içilmez asla.tanımayan bilmeyen bir insan içerse eğer o ortamı terkederiz hemen..küfür etmekten beter oluyor zaten :) birkere durakta otobüs beklerken yanımızda oturan kadın çıkardı bir sigara yaktı.kadın ilk nefesi almasıyla öyle bir hiddetle dönüp kadına baktık ve hıazlıca kalkıp uzaklaştık ki kadın bir daha sigara içemememiştir heralde.. :) heheh çoksaygısızca buluyorum kendini zehirliceksen git evinde zehirle ..akıllı mantıklı bir insan da bile bile kndine zarar vermez bence.kınıyorum içenleri.
babam sigara içiyor ve ben eşimle babama eğer ilerde sende sigaradan dolayıbir rahatsızlık olursa kesinlikle bakmayız.kendın ettin kndin buldun deriz diyorum.etkili oluyor.

Arkadaşlar,eğer ki sigara içiyorsanız bunun için mutlaka beli bir bütçe ayırıyorsunuzdur. Sadece 1 kereye mahsus olmak üzere 220 ytl (az çok yerine göre farkedebiliyor) vererek,45 dk.lık bir seansla sigaraya sonsuza kadar elveda demek istemez misiniz? Benim erkek kardeşim 15 senedir sigaar içiyordu. ve tek seansla kurtuldu. yakında da kayınpederimi kurtarıcaz inş.

Yöntemin adı :MEZOTERAPİ

Googledan mezoterapi diye arama yapınca karşınıza gelen onlarca siteden gerekli bilgileri alabilirsiniz.ben baktım,youtube da da bir çok video var.Açıkçası böyle bir yöntem varken,hala sigaradan kurtulmak için insanların kendilerine acı çektirmesine,yok elektronik sigaraymış,yok bilmem ne bandıymış,sakızıymış,uğraşmalarına anlam veremiyorum. ve nasıl olur da bu yöntem bu kadar az duyulur aklım almıyor.

Ben üniversitede hocamdan duymuştum,başka bir hıcamız bu yöntemle bırakmış,siz de yakınlarınızı haberdar edin diye bize söylemişti.Ankarada bir çok yer mevcut.Kardeşim yakın diyeizmirdekilerden birine gitmişti.İstanbulda zaten kum gibidir.Ve ayrıca daha bir çok şehirde de mevcut olduğunu tahmin ediyorum. beklemek ve başka yollara başvurmak bence cok saçma!

yaklaşık 5 senedir sigara kullanıyordum belki de daha fazla bilmiyorum ve bırakmayı çok istedim ama bir türlü beceremedim. kimisi birden kesersen bırakabilirsin dedi kimisi de azaltarak bırakmayı denemem gerektiğini söyledi ama bir türlü yapamadım. erkek arkadaşım sigara kullanmıyor özellikle de çok baskı yaptı bırakmam için uzun süre konuşmadı ama ben hala bırakamadım. derken 1 ay önce arkadaşlarım sigarayı bırakma kararı aldı ve bana sende bırak dediler ama ben kendime güvenmediğim için olmaz ben içmeye devam ederim dedim ve de öyle oldu..daha sonra arkadaşlarımın iradesiz davranışları beni sanırım gaza getirdi çünkü onlar dayanamıyorum bir tane içelim dediler, sonra yok günde iki tane olsun , yok daha fazla derken dedim ki kendi kendime ne kadar iradesizlermiş ben hemen bırakırdım dedim ve o gün bugündür içmiyorum arkadaşlarımı gaza getireyim derken ben bıraktım harika bir duygu ama insan kendini daha dinç hissediyor. :hooray:

Metodu iyice araştırırsan bunun da çaresi olduğunu görürsün. zaten seanstan sonra 1aylık bir süreç daha var.1 ay boyunca karın bölgesinde bir çip taşıman gerekiyor. eğer yine de canın isterse-ki bu çok çok nadir olan bişey- ikinci senans yapılıyor,hem de ücretsiz olarak.ve bundan sonrası kesin çözüm artık sigara için..

Arkadasın resmen nadirattan olan kesimden olmuş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…