Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

bende içiyorum günde 1paket nefret şeyi bırakamıyorum 20 senedir içiyorum babacığımın ölümü ile başlamıştım

evet doğru ya şimdi aklıma geldi arkadaşım sadece bir seans gitti yeniden başladıktan sonra da bir daha gitmedim dedi.

o na da söyleyeyim bari bir daha gitsin 2.seansa ben de kesinlikle gideceğim.

artık bıktım bırakmak istiyorum ama sigara beni bırakmıyo:))))))

sen de kesin git ya canım. bişey kaybetmezsin. ben gördüm kardeşimde,içim o kadar rahat ki,resmen kurtuldu şu illetten. umarım sen de bırakırsın. bırak ve haykır dünyaya a.s.

sigara gördüğüm konuya dalıyorum
aslı senlede ortak konumuz oldu sigara

yeni bi yöntem mi varmış
üşendim okumaya
ama galiba irade meselesi
yöntemler itici güç.iş iradede bitiyor

sen git sen de deneyelim yöntemi
işe yararsa ben de gideyim

ya benim derdim sigarayı bırakınca yaşadığım mutsuzluk
acayip keyifsiz mutsuz hüzünlü oluyorum
sevgiliden ayrılmış gibi
hatta ağlıyorum özlemden
bazen o kadar gerekli hissediyorum ki sigarayı
sigara içmeyen biri şimdi napar acaba diyorum
mesela yemekten sonra.ancak bi sigara içerek yemeğin keyfine varıyorum
aslında liste uzun
şundan sonra sigara bundan sonra sigara
o kadar çok şeyden sonra sigara içiyorum ki

2 Şubat tarihinde bıraktım sigarayı..
Bağımlılık düzeyim çok yüksek ve iradem çok zayıf.
Bu nedenle destek almadan bırakamayacağımı bilerek yola çıktım. Bir yıl önceden bu tarihe karar verdim. Ve bir yıl süresince hangi yöntemle bırakacağım konusunda okudum, konuştum, halay çektim vs..

Sonunda yöntemi belirledim. IQS (I quit smoking)
Detayları yazmıyorum. Özetle mutluluk hormonu (endorfin) salgısını arttıran bir yöntem.. Hayatımda olmadığım kadar neşeli ve keyifli günler geçiriyorum. Sigaranın tadına hiç özlem duymuyorum.
Sadece eylem, davranış biçimi olarak arada sırada özlüyorum sigarayı.. Hani diyorum yaksam şöyle bi' tane şöyle bir dumanını savursam.. Sonra zınk!
Kokusu geliyor aklıma, acı tadı beliriyor ağzımda ve istek buhar olup kayboluyor.

Yöntemi merak edenler için..

Umarım devam eder bu keyfim.. İsteyenler de dilerim bırakmayı başarabilir. a.s.

delilik olur mu
hem delilik olsa bile deli delinin halinden anlar.
ben bi seferinde koca otobüsü durdurdum sigara içmek için
ankara izmit yolunda hiç alakasız bi yerde
neyse sigarayla ilişkiye dair laf bitmez
sen gidersen seansa bilgi verirsin artık
öpüyorum seni

ben bi seferinde koca otobüsü durdurdum sigara içmek için
Başıma daha da tuhafı geldi.. ankara-ist. seferi.. hiç sormadan almışım bileti. Mola yerine yaklaşıyoruz elbette sigara ve çakmak elimde, hazırım. Ki hiç zaman kaybetmeyeyim.. merdivenden yere ayağımı değdirdiğim anda sigaramı yakayım.
Mola yerine yaklaştık, hah durmak üzereyiz, hah şimdi.. derken mola yerini geçtik.
Elimde sigara ve çakmak.. kalakaldım.

Muavine sordum, nedir durum.

Molasız servis, dedi.

O an düşündüm.. Tek kişi mi toplu katliam mı? Ne yapsam da ben bu sigarayı içsem.. İnanılır gibi değil ama sinirden ve çaresizlikten gözlerim doldu. "Ama gak guk" diyebildim.. Cümle kurmam mümkün değil, sinirlerim üst seviyede bozuk.

Muavin anlayışlı.. Yüzümden anladı hasarın büyüklüğünü. Ben hemen geliyorum, diyerek şoföre doğru koşmaya başladı.. eğildi fısır fısır birşeyler söyledi..

Aynı hızla yanımdaydı bir kaç dakika sonra. Yüzünde bir tebessüm. Tamam dedi içebilirsiniz.

Nasıl yani? Burada mı?

Hayır dedi, şoför odasında.

Orası neresi?

Ön taraf.. En ön ikili koltuğun altında bir bölme.. Daracık bir giriş, içinde iki büklüm yatılabilecek bir yatak. Yedek şoförün uyuma yeriymiş. Sigara da içiliyormuş tabii..

Kendimi düşürdüğüm konumdan nefret ettim ve içmedim. :1ninca:

işte ben içerdim.
yani durumum vahim
ama yıllardır sigara içerim bi tek yapmadığım
yürürken sigara içmek
her koşulda içtim içerim
sadece yürürken sigara içmeyi kendime yakıştıramadım hiç
bak canım sigara çekti şimdi
du ben bi sigara içeyim

selam arkadaşlar...
ben birçok kez yardım almadan bırakmayı denedim başaramadım.sonunda harika bir yöntem buldum.üşenmez denerseniz büyük ihtimalle bırakacağınıza inanıyorum.karabaş otunu sigara gibi sarıp içiyorsunuz.sigara krizleri geldiği zamanlar için sadece..bağımlılık yapmıyor kesinlikle.ilgilenler için daha detaylı bilgi verebilirim.
sevgiler...

sen git sen de deneyelim yöntemi
işe yararsa ben de gideyim

ya benim derdim sigarayı bırakınca yaşadığım mutsuzluk
acayip keyifsiz mutsuz hüzünlü oluyorum
sevgiliden ayrılmış gibi
hatta ağlıyorum özlemden
bazen o kadar gerekli hissediyorum ki sigarayı
sigara içmeyen biri şimdi napar acaba diyorum
mesela yemekten sonra.ancak bi sigara içerek yemeğin keyfine varıyorum
aslında liste uzun
şundan sonra sigara bundan sonra sigara
o kadar çok şeyden sonra sigara içiyorum ki

arkadasım,bu yöntemin farklarından biri de o mutsuzluğun yaşanmaması. nasıl dersen,bak youtube daki videolardan birinde doktordan dinledim,diyordu ki,artık bu seanstan sonra hastaya sigaranın tadını unutturuyorlarmış.yani fiziksel olarak bünyenden bu bilgiyi kaldırıyorlar. canın istemiyor.iradelik bir durum da yok,savaşmıyorsun yani diğer yöntemlerde olduğu gibi. ha gayret bugün de içmedim hadi hadi hadi! yapmıyosun yani. biraz googledan araştırın derim,kesin ikna olursunuz.

sigarayı tam 15 senedir içiyorum hiç bırakmadım ne kadar acı değilmi bırakmayı düşününcede kalbimde bir çarpıntı oluyor yalnız kalmaktan korkuyorum sabah olunca sigaramı direk elime alıyorum içtikten sonrada kendimden nefret ediyorum yaydığı koku uff iğrenç ama nasıl yalnız kalcam sigara olmayınca bu aklıma gelince çok sarsılıyorum sigaram olduğunda yanıma kimseyi istemiyorum olmadığı zaman herkes benle ilgilensin hiç kimse canımı sıkmasın vesaire işte bu yalancı dünyada beni esir ettiya kendine yazıklar olsun

canım yaa bence birazn önce kurtulmaya bak sen çok abartmışsın. sabah kalkar kalkmaz içmek çok zararlı. gerçi bende bırakmadan önce öyleydim sabah kalkar kalkmaz bi tane içerdim ama şimdi çok rahatım. ciddi anlamda psikolojik olarak ta değiştiriyor belkide bana öyle geliyor bilmiyorum ama daha mutlu hissediyorum kendimi. inşallah sizde bırakabilirsiniz.

kıkıma cım saol bende uzun zamandır istiyorum ama bıtürlü tamamen kopamadım bu illetten be kusum umarım sayende bu sefer bırakırım be cnm dualarım senınle umarım bıdaha başlamazsın cnm

hale benım için yazarmısın be cnm özelden ne duyarsam yapıyorumnolur bana özelden yaz

selam kızlar ben bu illeti bıraktıysam siz hayli hayli bırakırsınız ben 6veyada7 yaşlarımda babamın ve dışarıdaki bulduğum izmaritleri odunlukta içerek başladım derken dedemin birinci sigarasından birer ikişer içerekde devam ettim öyleki lisedeyken okulun çatısında içerdim evlendim eşim asker eşim güneydoğuya tayini çıktı ben gece gündüz emzik gibi ağzımdan bırakmadım derken tayinimiz kıbrısa çıktı askerlere kıbrısta sigara çok ucuz ordada çok fazlaiçtim hemde çok severek içtim ben içerken dumanı dışarı verir sonra hüp der yine içime çekerdim derken tam bir karton mentollü bir sigara içtim sonrasında nefret geldi ve bir günde ben bu iğrenç şeyi bırakmalıyım dedim ve ALLAHIMA bin şükürki bıraktım kilo almadımmı aldım yinede çok memnunum bazen rüyamda doya doya içiyorum uykumda bile korkuyorum eyvah yinemi başladım diye neyseki rüyaymış diyorum bırakın kızlar çok ferah bir hayat sizleri bekliyor

ben 30 yaşımda bıraktım şimdi 32 yim keşke daha önce bırakabilseydim keşke haydi kızlar tütünsüz bir hayata hep beraber merhaba diyelim

arkadaslar bende 15 yıllık tıryakıyım maaleseff kafamçokkarıştı

bu bıorezonans yontemıne azcık merakdan azcık esımın baskısı yuzunden hafıfden de ıstek yuzunden gıttım.ucretı 220 ytl. 4 gun ıcmedım ama o 4 gunde yemedıgım sey kalmadı elımı sıgaraya uzatmamak ıcın:roflol:. ama ufak bı sıkıntı dolayısyla gene basladım 3 derken 6 derken normal rakama ulasdım 15.
sımdı 2. destek seansına gıdıcem . bu benım son sansım umarım sızlerde tek seansa basarılı olur.
sıgarayı ılk yaktıgımda sankı ılk gunkı gıbı hıc farklılık yada tıksıntı yada ne bıleyım bı degısıklık olmadı. ama gercekden ısteyeceksınız bunu. zaten gorusmeye gıttıgınızde ısrarla sıze soruyolar kendı ıradenız le ıstıyorsunuz baskı altında olarakdan degıl dımı dıye. dıger desteklerde psıkolojık olarak motıve etmekden ote bısey degıl.sonrasında sızınle tel.ıle ırtıbata gecıyorlar nasılsınız dıye.ılk 3 gun ve 1 hafta cok onemlı bol bol su ıcmenızı tavsıye edıyolar.toksınlerı daha cabuk atabılmek ıcın.
ben sevıyorum sıgara ıcmeyı. her nekadar esımle papazlık olsada:çok üzgünüm:. genede benı tıksındırecek bıseyler arayıp allaha dua edıyorum benı ve ıcenlerı bu ıllet den tıksındırsın dıye:sm_confused:
a.s.

arkadaslar ınt de sıgaradan tıksınıdrecek baska formul ararken 2 yontem daha okudum
bunları deneyen var mı

Alıntıdır
1sigarayı bitkisel yönle bırakma için kolay bir yönüde meyan balı ilede kolay bırakılıyor.aktaralarda vardır. meyan balını sigara içmeden evvel küçük bir parça ağzınıza alıp çiğniyorsunuz veya emiyorsunuz ve arkasından sigara için içe bilecekmisiniz arkadaşlar bu yöntemle çok sigara bırakanları gördüm onun denemek isteyenlere tavsiye ederim ucuz yöntem sağlik açısından bir zararı yok adı üstünde meyan balı her sigara içmek istediğinde minik parça koparıp çiğniyorsun belli süre sonra içemiyorsun ve tiksiniyorsun deneyin faydasını görürsünüz.

2 Anne Penman yöntemi ıle sıgara bırakma

http://www.uzmantv.com/konu/anne-pen...garayi-birakin
bu lınkde soguk lazer tedavısınden bahsedılıyor. bıorezonans yontemınden farklı sanırım

bunları deneyıp olumlu sonuc alan var mı aramızda paylasırsanız sevınırım[/color]

X