• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SİGARA.....

Soyle dusun omrunjn sonuna kadar tek tuk veya surekli farketmez o pis seyi icmek mi istiyorsun?agzinin ustunun kulluk gibi kokmasini, icemedigin zamanlar strese girmeyi,sirf sogara icmek icin ozellikle soguk havalarda disarda tek basina o pisligi icmeyi,sigaran azaldiginda veya bittiginde yetmez telasi ile veya bittiginde gece yarisi sigara aramayi mi (suan yapmiyor olabilirsin zaman gectikce 1 tane yetmeyecek cunku vucut bagisiklik kazanacak 2.yi pesine yakmaya baslayacaksin ve bittiginde sigara icmeden duramam diye telasa kapilacaksin zaman gectikce kendini cogaltiracak)
Yada vucutun nikotinden arinip kurtuldugunda normal gunlerine doneceksin aklima gelse bile icesin olmayacak tertemiz olcaksin extra bi stresin olmayacak mutlu olcabilceksin tertemiz olacaksin.
Ben birde hastane olayindan cok etkilenmistim herkesin yapisi farkli oldugu icin genc yasta bile akciger kanseri olanlar var.Ve onlarda bizim basimiza bu kaadaar erken gelecegini tahmin edemeyip zamani geri sarip olmamayi tercih ediyorlar ve isin en kotu tarafi akcigerler nikotinden temizlenme diye bir sey yok tek yapilabilcek sey oksijen makinesine baglanip akciger icin siraya girmek:KK43:
Zihnim oyun oynuyordu sigara icin bunu suraya yazarken istegim tamamiyle gecti :KK51:

Birde benim annem genc kizligindan beri sigara iciyormus oyle diyordu bundan bi kac sene oncesine kadar bana hamile kaldiginda midesi bulanmis birakmis icmese icmezmis ama yine icmis zevk niyetine o zamalardan kafamiza islemisler zevk diye halbuki eziyet tadi kokusu oksurugu aksirigi benim en cok utandigim ise pis oksurukller disarda insanlarin icinde.
Ne zaman biraktigini hatirlamiyiruz artik.sigara cok iciyordu bi ara para yoktu alamadik tutun aldi bi sure onu icti (en fazla 3-4 sene oldu.)tutun hem tiksiniyordu hemde mecbur nikotin icin iciyordu bi zaman sonra sormus kendi kendine ben bu pisligi icmek istiyormuyum(bize hep genc kizligindan beri ictigini asla birakamayacagini soylerdi)istemiyorum demis.bi iki kere daha tek icmis birakmadan zorlandikca ve sonunda igrendkm o pis tad dan diyip birakti.aigara alcaktik biz o zaman bunlari bilmiyorduk istemiyorum biraktim dedi biz inanmadik ama almadik istemrdi de icmedi o gun bugundur.56 yasinda bu arada lise yillarinda baslamis.
Cogaltmaya ornek babami verebilirim onuda bildim bileli icer hala iciyor eskiden pes pese yakmazdi sonra 2 dk arayla yakmaya basladi simdi yeni sigarasini eski sigarasiyla yakiyor. Ve gercek tiryaki o tutune dondu belki igrenir dedik hic etkilemedi.halada maalesef iciyor 2 kere hastaneye yatti hala korkusuz.
Ben sigara kokusundan ve sigaradan nefret ederdim anneme ve babama kizardim hep sonra ise arkadas ortami hic sevmedigim biseyi ictim birde ben alisana kadar sigaram paket paket hediye aldilar o kadar kotuler bende nasilsa alismam bu pis seye istedigim zaman birakirim diyordum oyle olmadi

Simdi tiksinerek igrenerek her kriz gibi bisey oldugunda ohh icmicem bunlarda gecicek nikotin uyusturucu almayacagim kurtuldum diye seviniyorum

Simdi tiksinerek igrenerek her kriz gibi bisey oldugunda ohh icmicem bunlarda gecicek nikotin uyusturucu almayacagim kurtuldum diye seviniyorum
Seni Tebrik ediyorum. ailede bu kadar yaygın iken çocuk ne kadar nefretle etse bir gün başlıyor. Ve tebrik ediyorum çünkü bu durumda ki kişiler sigara bırakma gereği bile duymuyor çünkü normal görüyor. En zorunu atlattın. Bundan sonra günde 2-3 sadece aklına gelecek. Boşşşşveeeer diyebildiğin anda unutup gideceksin. Yoksunluk diye birşey yok. Sadece aklına gelme var. Şu an bir kahvecideyim inanılmaz duman altı olduğu için sigara içilen yere oturmadım. Camdan insanlara bakıyorum ve ben içmeden de kahveden keyif alabiliyorum. Üstelik üşümeden ve üzerim kokmadan. Aklıma gelmedimi evet elbette geldi, bir an düşündüm ve çözüm BOŞŞŞVERRR. Dedim. Foruma takıldım gitti. Sadece daha önce içtiğin ve şimdi ilk defa aynı yere tekrar geldiğinde bir tuhaf oluyor. E dile kolay 18 sene falan olmuştu.
Dediğim gibi bir akıl oyununun içindeyiz ve inanıyorum ki bu süreçte geçecek.

Birde benim annem genc kizligindan beri sigara iciyormus oyle diyordu bundan bi kac sene oncesine kadar bana hamile kaldiginda midesi bulanmis birakmis icmese icmezmis ama yine icmis zevk niyetine o zamalardan kafamiza islemisler zevk diye halbuki eziyet tadi kokusu oksurugu aksirigi benim en cok utandigim ise pis oksurukller disarda insanlarin icinde.
Ne zaman biraktigini hatirlamiyiruz artik.sigara cok iciyordu bi ara para yoktu alamadik tutun aldi bi sure onu icti (en fazla 3-4 sene oldu.)tutun hem tiksiniyordu hemde mecbur nikotin icin iciyordu bi zaman sonra sormus kendi kendine ben bu pisligi icmek istiyormuyum(bize hep genc kizligindan beri ictigini asla birakamayacagini soylerdi)istemiyorum demis.bi iki kere daha tek icmis birakmadan zorlandikca ve sonunda igrendkm o pis tad dan diyip birakti.aigara alcaktik biz o zaman bunlari bilmiyorduk istemiyorum biraktim dedi biz inanmadik ama almadik istemrdi de icmedi o gun bugundur.56 yasinda bu arada lise yillarinda baslamis.
Cogaltmaya ornek babami verebilirim onuda bildim bileli icer hala iciyor eskiden pes pese yakmazdi sonra 2 dk arayla yakmaya basladi simdi yeni sigarasini eski sigarasiyla yakiyor. Ve gercek tiryaki o tutune dondu belki igrenir dedik hic etkilemedi.halada maalesef iciyor 2 kere hastaneye yatti hala korkusuz.
Ben sigara kokusundan ve sigaradan nefret ederdim anneme ve babama kizardim hep sonra ise arkadas ortami hic sevmedigim biseyi ictim birde ben alisana kadar sigaram paket paket hediye aldilar o kadar kotuler bende nasilsa alismam bu pis seye istedigim zaman birakirim diyordum oyle olmadi
Emre beyin anlattıklarını hatırlarsan 'adam kolunu bacağını kaptırıyor yine de içiyor' diyordu. Kafada bitmedikçe sağlığını kaybetmek sevdiklerini kaybetmek yada parasız kalmak bırakmaya çözüm değil. En iyi örnekleri ailende görmüşsün. Bence o videoları bir izlet. Belki faydası olur babana. İnşallah kızından örmek alır.

Seni Tebrik ediyorum. ailede bu kadar yaygın iken çocuk ne kadar nefretle etse bir gün başlıyor. Ve tebrik ediyorum çünkü bu durumda ki kişiler sigara bırakma gereği bile duymuyor çünkü normal görüyor. En zorunu atlattın. Bundan sonra günde 2-3 sadece aklına gelecek. Boşşşşveeeer diyebildiğin anda unutup gideceksin. Yoksunluk diye birşey yok. Sadece aklına gelme var. Şu an bir kahvecideyim inanılmaz duman altı olduğu için sigara içilen yere oturmadım. Camdan insanlara bakıyorum ve ben içmeden de kahveden keyif alabiliyorum. Üstelik üşümeden ve üzerim kokmadan. Aklıma gelmedimi evet elbette geldi, bir an düşündüm ve çözüm BOŞŞŞVERRR. Dedim. Foruma takıldım gitti. Sadece daha önce içtiğin ve şimdi ilk defa aynı yere tekrar geldiğinde bir tuhaf oluyor. E dile kolay 18 sene falan olmuştu.
cok coklisiniz tebrikler sizede akil oyunlarina gelmeyecegiz En Büyük TÜRKİYE
Ayrica haklisiniz benim ailemde herkes içiyordu ve kulluk kokusundan nefret eden ve asla icmicem diyen ben basladim(virde 3 yaslarimda hic unutmam annem sigara icerken merak etmisdim ve bende icicem demistim.annem ictigi sigrayi uzatti bi tane cek icine dedi nerdeyse tamamini icime cekmisdim oksuruge bogulmustum.orda sanirim bana verilmek istenrn mesaj igrenc icme mesaji ama o benim hep aklimdaydi)
Her ne kadar benim kadar nefret eden bir cocuk baslamissa hemde hic tadini sevmeyerek zorla basladiysa her cocuk başlayabilir bence aileler ornek olmak icin icmemeli sigara oldurur yerine uyusturucu o 1 dali bile bagimlilik yapar diye uyarmali.yadal uyusturucu oldugu icin maalesef eroin gibi kotulenmiyor halbu ki ikiside uyusturucu :KK43:

Emre beyin anlattıklarını hatırlarsan 'adam kolunu bacağını kaptırıyor yine de içiyor' diyordu. Kafada bitmedikçe sağlığını kaybetmek sevdiklerini kaybetmek yada parasız kalmak bırakmaya çözüm değil. En iyi örnekleri ailende görmüşsün. Bence o videoları bir izlet. Belki faydası olur babana. İnşallah kızından örmek alır.
İzlemez(korkuyorum demez de) ben biliyorum kotu oldugunu birakamiyorum der

Ayrica normal geldigi konusunda haklisiniz herkes iciyor normal demekki ailemde arkadaslarim cevrem herkes oyle düşündürdü.
İcmryenler az saayida onlari normal gormuyordum.Nasil icmezler tadina varmamislar gibi dusunuyordum.yani onlarin mahrum kaldigini bile dusundugum olmustu.
Halbuki mahrum kalan bizmisiz birakanlari ne kadar guclu ben asla birakamam gozuyle goruyordum.
Zaman gectikce anlamaya basladim mahrum olan ezik olan muhtac olan bendim bu pisligi istedigim zaman birakamiyordum ve zamanla kendime olan saygda bitti gozumde kendimi ezik iradesiz mihtac fordugum anlar oldu.ben bu kadar gucsuz degildim halbuki ama bir tek sigaraya yeniliyordum.
Bunlar oldukdan sonra kendimi kotu hissede hissede ictim.kimi zaman zevk aldigimi dusunerek kimi zaman icmekden nefret ederek.
Aslinda kendimi hazirlamisim ve farkinda olmadan birakacagim gune hazirlanmisim.
Bi kere yokladi su saate kadar bosverrr kurtuldum dedim gibi gecti.bazen bilincaltim benimle oyun oynuyor bi ortama gidildiginde sigara geliyor aklima onlar icicek rahat rahat diye sonra kiziyorum kendime yanlis dusunuyorum onlar mecbur icmek zorunda zavalli icmezlerse sinirlenirler duramazlar ben icmek zorunda degilim soguk yerde neden donayim.ayrica sigara artik beni yonetmiyor icmiyorum çünkü bitti benim gozjmde.zaten oldum olasi soguk yerde oturmayi sevmezdim sigra yuzunden sevdigimi sanardim.halbuki hic sevmiyorjm şimdi ohh artik mecbur degilim o sert sandalyelere koltuklara icerdekiler daha yumusak :KK76:

Bi kac gundue hapsurmaya basladim gunde bi kere falan bu nirmal mi ya ben hapsuran bi insan degilim sigarayla alakasi var mi acaba durduk yere evde hapsuruyorum toz yok bisey yok

cok coklisiniz tebrikler sizede akil oyunlarina gelmeyecegiz En Büyük TÜRKİYE
Ayrica haklisiniz benim ailemde herkes içiyordu ve kulluk kokusundan nefret eden ve asla icmicem diyen ben basladim(virde 3 yaslarimda hic unutmam annem sigara icerken merak etmisdim ve bende icicem demistim.annem ictigi sigrayi uzatti bi tane cek icine dedi nerdeyse tamamini icime cekmisdim oksuruge bogulmustum.orda sanirim bana verilmek istenrn mesaj igrenc icme mesaji ama o benim hep aklimdaydi)
Her ne kadar benim kadar nefret eden bir cocuk baslamissa hemde hic tadini sevmeyerek zorla basladiysa her cocuk başlayabilir bence aileler ornek olmak icin icmemeli sigara oldurur yerine uyusturucu o 1 dali bile bagimlilik yapar diye uyarmali.yadal uyusturucu oldugu icin maalesef eroin gibi kotulenmiyor halbu ki ikiside uyusturucu :KK43:
Aslında senden benden daha iyi biliyorlar ama o kadar büyük paralar dönen bir sektör ki. Bilmelerine RAĞMEN yaygınlaşmasına mani olmuyorlar. Düşünsenize, Kanser ilaç ve tedavi yöntemlerinin maliyeti, içen milyonlarca insandan ortalama ayda 300 tl (min.) gelir. İlaç bıraktırma yöntemleri maliyeti gibi hatta hiç akla gelmeyen ısıtıcı firmaları bile kimse bıraksın istemez herhalde. Kafe restoranlar sigara içenler için muşamba, ısıtıcı gibi ekstra alımlar yapıyor. Bide paket içinde bie avuç tütün var tütün ağacının ancak bir yaprağıdır. O bir avucuna maliyetini düşün birde bıraktığı karı. İnsanlar yeri geliyor kredi kartını faize düşürüyor ama içeceği sigarayı asla. Pasta çok büyük ne yazıkki müşterileride öyle.

Bi kac gundue hapsurmaya basladim gunde bi kere falan bu nirmal mi ya ben hapsuran bi insan degilim sigarayla alakasi var mi acaba durduk yere evde hapsuruyorum toz yok bisey yok
Hiç bir fikrim yok. Biraz buhar al olmazsa rahatlarsın. İlk zamanlar vücudun değişik tepkiler vermesi normal deniyor. Şu reseptörlerin hassas olduğu söyleniyor.

E
İzlemez(korkuyorum demez de) ben biliyorum kotu oldugunu birakamiyorum der
Eşim de aynen gerek yok öyle şeylere ben kendim bırakırım diyor. Oysa izleseler bakış açıları değişecek. Neyse biz önden gidelim inşallah onlarıda dahil ederiz. Bu arada hala kahvecideyim ve insanlar birini söndürüp birini yakıyor. Bizde arkadaşlarla bir oturuşta bi 10 tane içerdik. İnan şu an o insanların hepsini peşimizden sürüklemek istiyorum.

E

Eşim de aynen gerek yok öyle şeylere ben kendim bırakırım diyor. Oysa izleseler bakış açıları değişecek. Neyse biz önden gidelim inşallah onlarıda dahil ederiz. Bu arada hala kahvecideyim ve insanlar birini söndürüp birini yakıyor. Bizde arkadaşlarla bir oturuşta bi 10 tane içerdik. İnan şu an o insanların hepsini peşimizden sürüklemek istiyorum.

İnsallah edersiniz ben evli degilim ama sözlüm içmiyor ve ıcenlerde nefret ediyor.İçtigimi de maalesef bilmiyor.Senelerdir görüscegimiz gun ıcmezdim.Yolda arayıp senı alıp eve bırakayım dediginde lavobaya girip en azından dişlerimi fırcalayayım telasına duserdim.oyle bagımlılık var ki görusmedigimizde nerdeyse iyi sigara yakayım dıye dusunup sonra ne dusunuyorum ben diye kendıme kızarım tabikide sigarayı ondan daha cok sevmiyorum.Nerdeyse artık yoldayken telefon acmasın benı almasın arada diyecek salakca duruma dustugum bile oldu.Benı oyle bı esir etmıskı yıllardır bırakmayı ısteyıpde bırakamayanlardandım cok sukur kurtuldum.Koku alma duyum gelişmeye basladıgını hissettım.
Arkadaslarla oturup paket nasıl bitti anlamazdım.Ve ıctıgımı de unutur farkında olmazdım ıcerken bazen canım istemedigi halde oylesıne pes pese yakmıslıgım oldu.:KK43:

İnsallah edersiniz ben evli degilim ama sözlüm içmiyor ve ıcenlerde nefret ediyor.İçtigimi de maalesef bilmiyor.Senelerdir görüscegimiz gun ıcmezdim.Yolda arayıp senı alıp eve bırakayım dediginde lavobaya girip en azından dişlerimi fırcalayayım telasına duserdim.oyle bagımlılık var ki görusmedigimizde nerdeyse iyi sigara yakayım dıye dusunup sonra ne dusunuyorum ben diye kendıme kızarım tabikide sigarayı ondan daha cok sevmiyorum.Nerdeyse artık yoldayken telefon acmasın benı almasın arada diyecek salakca duruma dustugum bile oldu.Benı oyle bı esir etmıskı yıllardır bırakmayı ısteyıpde bırakamayanlardandım cok sukur kurtuldum.Koku alma duyum gelişmeye basladıgını hissettım.
Arkadaslarla oturup paket nasıl bitti anlamazdım.Ve ıctıgımı de unutur farkında olmazdım ıcerken bazen canım istemedigi halde oylesıne pes pese yakmıslıgım oldu.:KK43:
Çok şanslısın sözlünün icmemesi sana çok yardımcı ve teşvik edici olacaktır. Ancak bence şimdilik ona içtiğini itiraf etme çünkü bu defa nasıl olsa biliyor deyip içmeninde tetikler. İlerde bunları konuşacak çok vaktiniz olur nasıl olsa

Tek tukler daha tehlikeliymis birakmayi dusunrnler icin ama.
Sigarayi birakman zorlasiyormus nikotin uyusturucu oldugu icin vucut alma saatlerini bekliyormus ve bilinc alti etkiliyormus birakamama korkusu hep kriz yasayacagim korkusu veriyormus en iyisi birden kesmek
HAKLISINIZ...DİĞERİNDE BİRDEN BIRAKMIŞTIM AM GERİ BAŞLAMIŞTIM...

BIRAKICAM İNŞALLAH
[

Kendinize bi soz verin bugun istedoginiz kadar icin ve bu son dal bi daha icmicem diyip kesin bence yada allen carr izleyin video bitiminde son sigaranizi icin birden kestirip atin bi daha da yakmayin

Back