Sigara

Sigara içen kokar kabul ediyorum, saç, kıyafet, eller kokuyor gerçekten, temizlenmezseniz içen kişiler bile alır o kokuyu ama ciğer kokusu bir hastalık halinde olur ya da sigara içmediğiniz halde ağız veya nefeste geçmeyen bir koku varsa altında sağlık sorunu vardır, aynı sizin bademcik sorunu gibi.

Sigara cici demiyoruz, kötü bir bağımlılık, kabul ediyorum içince küllük gibi, kahvehane gibi kokuyoruz, içmeyen rahatsız olur üstümüze sinen kokudan ama herhangi bir hastalığı olmayan yalnızca sigara içen biri kıyafetlerini değiştirip düzenli duşunu alıyor, ağız bakımını yapıyorsa buna rağmen günlerce kokusu çıkmıyor diye düşünüyorsanız bu sevmediğiniz kokuya psikolojik duyarlılık göstergesidir bence, mesela evcilleri çok severim ama bir hafta kadar önce bir yaramaz kedimiz apartman merdivenlerine büyük tuvaletini yaptı, o kokuya hiç tahammülüm yok, deterjan, çamaşır suyu elime ne geçtiyse döktüm, fırçaladım, yıkadım, yeniden çamaşır suyu döktüm beklettim, yok o koku geçmiyor, dışarıdan her gelene sordum koku var mı diye, koku yok diyorlar ama ikna olmadım çünkü o koku burnuma yerleşti, 2 gün merdivenleri çamaşır suyuyla fırçaladım, hala burnuma ara ara koku geliyor, aslında kokmuyor biliyorum ama kendimi kokmadığına ikna edemiyorum.

Böyle birseyin olduguna kesinlikle inanıyorum
Babam ameliyat olmustu bel fıtığından
O ara pek cok igne,ağrı kesici birsürü hap falan icti
Surekli kokuyorum burnuma geliyor. Dusa giriyorum sanki terim kokuyor tarzinda konusuyordu uzerinden baya zaman gecmisti bu mümkün olamaz ki biz kokmuyorsun dediysek de ya aliyorum sanki diyordu.
Bir arkadasimda babama,psikolojik birsey bu mesela sarimsagi yersin ellersin 21 gun boyunca kokar gibisinden bisey dedi sacma bu nasil oluyor ki

Sigara konusunda cok ikiyüzlü insanlar tanıdım ve hala daha anlam veremem bu duruma..cok enteresan çünkü
Bir arkadaşım vardı,3-4 gun ust uste görüşürdük,benim pakedimin yarısını içerdi. Içine de çekiyordu.
Sonra araya biseyler girdi mesela görüşemedik
Yanına gittim 1 haftadir sigara içmiyorum en son senle içmiştim dedi ve aldı birtane yaktı
Bunu biri bana açıklayabilir mi? Bu nasıl bir bağımlılık türü?
Mesela eşim,sigara içmez. Kokusundan da hoşlanmaz laf eder bana arada sırada
Icki ortami var icer yakar arka arkaya:KK14:
Az evel dedi ki bir tane sigara versene yaktı içti bir de diyor ki varmi sigaran? Cimri olduğumu bilir bu konuda:KK45:
Bu nasıl oluyor anlam veremiyorum bir insan ya bağımlıdır ya değildir .
Ben gunde 1 paket sigara icen insanım en uzun bıraktığım süre 10 gün ama o 10 günde canim hep çekti çıldırıyordum adeta saçımı başımı yoldum. Elektronik sigara icip durdu o da teselli etmiyor ki:KK17:
Icmeyene kokar ama kesinlikle bundan eminim yani ,ben mesela icmeyim,o esnada yani,yanimda biri icsin rahatsiz olurum,rahatsiz olmamak icin ben de yakarım. :KK53:

Valla o bırakamam diyenler sağlıkları söz konusu olunca öyle bi bırakıyo ki
Babam 45 sene içmiş, damarın tıkanmış dediler hop bıraktı
Dedem de 50 sene içmiş, akciğer kanserisin dediler aa günde 2 paket içiyodun ne oldu? Bıraktı.
E bazen de iş işten geçmiş oluyo işte

Arkadaşlar herkese mutlu yıllar dilerim öncelikle. Benim eşimle problemim sigara. 5 aylık evliyim evlenmeden önce sigarayı bırakacağına ssöz verdi. Ağzıma sürmem evlendikten sonra dedi sadece balayında içmeme izin ver dedi inandım. Fakat o sigara zaman zaman azaltılsa da hiç bırakılmadı. Ben astım hastasıyım etkileniyorum fakat sağlığımdan öte psikolojik olarak etkileniyorum artık. Eşim fazla içmiyor fakat nasıl sözünü tutmaz nasıl beni kandırır diye çıldırıyorum onun keyifle o dumanı çektiğini görünce. Ağladım yalvardım ne yaptımsa olmadı. Katlanamıyorum bu duruma. Lütfen bana hatalı isem de bi öneride bulunun. Çünkü onun için öyle çok fedakarlık yaptım ki onun benim için yapmaması beni psikolojik olarak yoruyor...
Annnem astım hastası ve sigara içiyor :KK43:

Canim benimde alerjim var esimle sevgiliyken sigara iciyordu ben istemiyordum zaten rahatsiz oluyodum oda goruyodu sonra yanimda icmemeye basladi. Daha sonra bi anlasma yaptik. O benim kapanmami istiyodu tabi benimde icimde vardi cesaret edemiyordum. Esime dedim ki sigarayi birakirmisin benim icin. Oda birakirim o zaman sende kapan dedi. Tmm dedim. Zaten dedigim gibi cesaret edemiyodum kapanmaya sonra kapandm iyikide kapanmisim ve esimde sozunde durdu sigarayo o zamandan beri bidaha icmedi. Yani demem o ki sende onu istedigi biseyle caydirabilirsin belki

Kendiniz kadar adamın sağlığını düşünüyor musunuz merak ettim ? :) Belki ondan bırakamıyordur adam da.

Hem bağımlılık olduğunu da unutmayın. Yanınızda içmesin. Azalttığı için de teşekkür edebilirsiniz, adım atmış. Hep negatifiz... Ondan kaybediyoruz :)

Arkadaşlar herkese mutlu yıllar dilerim öncelikle. Benim eşimle problemim sigara. 5 aylık evliyim evlenmeden önce sigarayı bırakacağına ssöz verdi. Ağzıma sürmem evlendikten sonra dedi sadece balayında içmeme izin ver dedi inandım. Fakat o sigara zaman zaman azaltılsa da hiç bırakılmadı. Ben astım hastasıyım etkileniyorum fakat sağlığımdan öte psikolojik olarak etkileniyorum artık. Eşim fazla içmiyor fakat nasıl sözünü tutmaz nasıl beni kandırır diye çıldırıyorum onun keyifle o dumanı çektiğini görünce. Ağladım yalvardım ne yaptımsa olmadı. Katlanamıyorum bu duruma. Lütfen bana hatalı isem de bi öneride bulunun. Çünkü onun için öyle çok fedakarlık yaptım ki onun benim için yapmaması beni psikolojik olarak yoruyor...
Bizde de durum tam tersi. Ben söz vermiştim eşime ama tutamadım. Ağlamanız, baskı yapmanız ters teper lütfen yapmayın. Tiryakilerin en büyük korkusu sigaradan sonraki yoksunluk evresi. Direkt bırakmasını söylemektense ona çözümler sunun. Bunun için günümüzde ilaçlar, psikolojik tedavi yöntemleri var. Önce siz araştırın sonra eşinizle konuşun. Tatlı dil, yumuşak üslup her zaman kazanır; hatta içene vicdan azabı çektirir "Allahım benden hepi topu sigarayı bırakmamı istiyo. Yapmam lazım" dedirtir. Bknz. Ben.

Böyle birseyin olduguna kesinlikle inanıyorum
Babam ameliyat olmustu bel fıtığından
O ara pek cok igne,ağrı kesici birsürü hap falan icti
Surekli kokuyorum burnuma geliyor. Dusa giriyorum sanki terim kokuyor tarzinda konusuyordu uzerinden baya zaman gecmisti bu mümkün olamaz ki biz kokmuyorsun dediysek de ya aliyorum sanki diyordu.
Bir arkadasimda babama,psikolojik birsey bu mesela sarimsagi yersin ellersin 21 gun boyunca kokar gibisinden bisey dedi sacma bu nasil oluyor ki

İnsan psikolojik olarak koktuğunu düşünüyor gerçekten, hastanenin kendine has bir kokusu vardır, antibiyotik, serum, garip bir sterilize edilmiş ortam kokusu mevcut, kızıma doğum için hastanede yatıp çıktıktan sonra bir müddet hep hastane gibi kokuyorum sanmıştım, psikoloji de tam karşılığı nedir bilmiyorum ama sanırım beyindeki bazı salgılar devreye giriyor, mesela babanız ameliyat stresine girmiştir, çoğunluğumuz çok basit bir operasyon bile geçirsek narkoz alıp neştere maruz kaldığımız için strese giriyoruz, bir gerginlik, ameliyatta komplikasyon olur mu, ya herşey ters giderse endişesi yaşıyoruz, hastane, ameliyat beynimizde kötü anı olarak kodlanıyor, onu anımsatacak herşeye de psikolojik tepkiler geliştiriyoruz bence, babanız da ki geçmiş olsun, o kötü anıdan kurtulmak için temizlenme ihtiyacı duymuştur, sürekli burnuna hastane kokusu gelir, sigara da öyle, tiksinen, kokusuna bile tahammül edemeyen biri içtiğinizi biliyorsa eğer hamamda 10 kat derinizi yüzseniz, ağzınız okyanus esintisi gibi koksa o kokuyu alır, çünkü sevmediği kokuya duyarlılık geliştirmiştir.

Ben psikolojik zehirlenen gördüm, kokmasanız da karşınızdakinin kokuyorsun demesinin altındaki sebebin psikolojik olduğuna inanıyorum o yüzden, bir komşu hiç mantar olmayan yemeğin içinde mantar olabilir düşüncesiyle zehirlenmişti, insanların mantar yok demesi ikna edemedi, hastaneye götürdüler mecburen, doktor dahi ikna edemedi midesini yıkattırdı.

Bir ablamız da eşinden soğumuştu, eşiyle sorunları vardı, eşinin kokusuna duyarlılık başladı, adam işten eve girmeden dışarıda üstünü değiştirse de eşinin yanına gelmeden duş da alsa ablamız fosur fosur kabarıyordu, alerjik reaksiyon gösteriyordu resmen, bir sürü testler yaptırdı hiçbir şeye alerjisi çıkmadı, eşinin kokusunu alınca kabarıyordu, ilginç ama oluyor böyle şeyler.

Valla o bırakamam diyenler sağlıkları söz konusu olunca öyle bi bırakıyo ki
Babam 45 sene içmiş, damarın tıkanmış dediler hop bıraktı
Dedem de 50 sene içmiş, akciğer kanserisin dediler aa günde 2 paket içiyodun ne oldu? Bıraktı.
E bazen de iş işten geçmiş oluyo işte
Eşimden bebeğim olduğunda evimde sigara icilmemesini,bebeğe sigara icilmis elle dokunulmamasini rica etmiştim .Doğum yaptım kayınvalidem Aralik ayında balkonda titredi ama içti sigarasını.... kultablasi eliydi.Soyle bir mutfak musluğunu acar elini duru su ile birkaç saniye buluşturur gene kucağına alırdı bebegimi:KK43: üç yıl önce kalp krizi geçirdi...doktoru sigaradan olabilir demis....bir daha sigara içmedi.

Eşimden bebeğim olduğunda evimde sigara icilmemesini,bebeğe sigara icilmis elle dokunulmamasini rica etmiştim .Doğum yaptım kayınvalidem Aralik ayında balkonda titredi ama içti sigarasını.... kultablasi eliydi.Soyle bir mutfak musluğunu acar elini duru su ile birkaç saniye buluşturur gene kucağına alırdı bebegimi:KK43: üç yıl önce kalp krizi geçirdi...doktoru sigaradan olabilir demis....bir daha sigara içmedi.

Benim 5 günlük bebeğimin olduğu evde hem kv, hem görümce, hem teyzem fosur fosur içtiler balkonda. Sonra el yıkama falan da yok. Eşim sadece bebeğe kötü koktuklarını sanıyor. Ya anlatamıyorum onun ciğerlerinin daha küçücük olduğunu, bebeğe sigara dumanı solutmuş olduklarını. Kendi sağlıkları olunca nasıl tutuşuyolar ama.

Benim 5 günlük bebeğimin olduğu evde hem kv, hem görümce, hem teyzem fosur fosur içtiler balkonda. Sonra el yıkama falan da yok. Eşim sadece bebeğe kötü koktuklarını sanıyor. Ya anlatamıyorum onun ciğerlerinin daha küçücük olduğunu, bebeğe sigara dumanı solutmuş olduklarını. Kendi sağlıkları olunca nasıl tutuşuyolar ama.
Kurban olurumlar,sana canımı veririmler havalarda uçuşur oysa ki:KK48:

İnsan psikolojik olarak koktuğunu düşünüyor gerçekten, hastanenin kendine has bir kokusu vardır, antibiyotik, serum, garip bir sterilize edilmiş ortam kokusu mevcut, kızıma doğum için hastanede yatıp çıktıktan sonra bir müddet hep hastane gibi kokuyorum sanmıştım, psikoloji de tam karşılığı nedir bilmiyorum ama sanırım beyindeki bazı salgılar devreye giriyor, mesela babanız ameliyat stresine girmiştir, çoğunluğumuz çok basit bir operasyon bile geçirsek narkoz alıp neştere maruz kaldığımız için strese giriyoruz, bir gerginlik, ameliyatta komplikasyon olur mu, ya herşey ters giderse endişesi yaşıyoruz, hastane, ameliyat beynimizde kötü anı olarak kodlanıyor, onu anımsatacak herşeye de psikolojik tepkiler geliştiriyoruz bence, babanız da ki geçmiş olsun, o kötü anıdan kurtulmak için temizlenme ihtiyacı duymuştur, sürekli burnuna hastane kokusu gelir, sigara da öyle, tiksinen, kokusuna bile tahammül edemeyen biri içtiğinizi biliyorsa eğer hamamda 10 kat derinizi yüzseniz, ağzınız okyanus esintisi gibi koksa o kokuyu alır, çünkü sevmediği kokuya duyarlılık geliştirmiştir.

Ben psikolojik zehirlenen gördüm, kokmasanız da karşınızdakinin kokuyorsun demesinin altındaki sebebin psikolojik olduğuna inanıyorum o yüzden, bir komşu hiç mantar olmayan yemeğin içinde mantar olabilir düşüncesiyle zehirlenmişti, insanların mantar yok demesi ikna edemedi, hastaneye götürdüler mecburen, doktor dahi ikna edemedi midesini yıkattırdı.

Bir ablamız da eşinden soğumuştu, eşiyle sorunları vardı, eşinin kokusuna duyarlılık başladı, adam işten eve girmeden dışarıda üstünü değiştirse de eşinin yanına gelmeden duş da alsa ablamız fosur fosur kabarıyordu, alerjik reaksiyon gösteriyordu resmen, bir sürü testler yaptırdı hiçbir şeye alerjisi çıkmadı, eşinin kokusunu alınca kabarıyordu, ilginç ama oluyor böyle şeyler.

O hastane kokusunu hic sevmiyorum. Allah ta kimseyi muhtac etmesin,hepimize sağlık sıhhat ve esenlik versin insallah. Tesekkur ederim,mikro cerrahi ile oldu ameliyati ve korkuyordu olmaktan,odada müzik falan çalıyormuş doktor ve hemsirelerin konuşmalarini duymuş hep.
Anlattığınız şeylere şok oldum abla ya
Nasil yani bence biraz takinti da mevcut sanki obsesifte mesela ikna olamama durumu vardir. Bilirsiniz. Eli temizdir yıkamıştır ama ya yikamadiysam der bir daha yıkanır . Midesini yıkatmis oooo . Psikoloji bambaska birsey gercekten
Ben bazen derim ki insanlara alerjim var :KK70: :KK70: o ablanin ki de oyle olmus resmen esinden dolayi alerji olan. Üzüldüm ama yaa

ama siz nasil inandiniz ki?
hani balayinda da izin ver sonra birakacam diyen adam birakmayacaktir belli yani.

bagimlilik birakilmaz diye bir sey yok,
burada bir kac kez yadim,
benim de sans oyunlarina ufak capli bagimliligim vardi,
o zamanki sevgilim simdiki esim, ya tamamen birakacaksin ya bitirelim iliskimizi dedi,
biraktim valla,
simdi onun gozetiminde arada bir oynuyorum :olamaz:

bu arada astim hastasi birisi gercekten de sigara icen biri ile yasayamaz.
azicik bir seye dikkat etmesek sonucunda tam bir ay oksuruyorum, uyuyamiyorum,
bence bu durum direk bosanma sebebi olurdu saglik acisindan.

Sigarayi birakmak kolay degil.. babam 30 sene icti, biraktiktan sonra astim oldu.. icerken degil biraktiktan sonra oldu saka gibi.. birakmasinin en buyuk sebebi kardesimin astim hastasi olmasiydi, babam sigarayi birakti cocuk tikanmadi bir daha.. oyle balkon falan degil saclariniza kadar cikiyor kokusu.. ama birakamayanlari asla elestirmiyorum, kolay degil.. hic icmedim ama acaba baslasam mi diye de dusunmuyor degilim :KK53:

valla cok sinir oluyorum ben,
ben oluyorum ofiste oksurmekten bazen kriz geliyor,
adamlar gunde kac kez soguk havada cikip tutturup geliyorlar, maasallahlari var bir kez oksurduklerini duymadim.

sigara sagliga faydali olabilir mi ki acaba :olamaz:

valla cok sinir oluyorum ben,
ben oluyorum ofiste oksurmekten bazen kriz geliyor,
adamlar gunde kac kez soguk havada cikip tutturup geliyorlar, maasallahlari var bir kez oksurduklerini duymadim.

sigara sagliga faydali olabilir mi ki acaba :olamaz:

Buna ek olarak stres falan da kalmiyor arkadas, iki firt cekiyorlar pamuk gibi oluyorlar bizde anca sakiz cigneyelim :KK53: kalk bir paket alip bugun baslayalim :KK70:

Ben de sigara içmem ama kardeşlerimden biri içiyor diğer kardeşim annem ve kardeşimi oğlu astım hastası o yüzden evimizde sigara içmek kesinlikle yasak onun dışında balkonda içsin dışarda içsin ona karışamazsınız ben yanımda içildiği zaman da rahasız olmam alışığım çok sevdiğim dostlarımdan sigara için vazgeçecek değilim onlarda sağolsun beni düşünüp sürekli bir dumana maruz bırakmıyorlar karşılıklı anlayış şart

Sigara içiyor musunuz?
Bu sigara birakmak isi evet irade isi ama baskasinin iradesi değil.
Bu bir bagimlilik
Bunu anlayamıyor musunuz ?
Karisi/kocasi sigarayı bırak deyince bırakan birini görmedim ben hiç ...
Yoo içmiyorum. Hatta evlenmeden önce 5 kişilik aileydik ben hariç 4 kişi sigara içiyordu. Cidden bırakmamak için bahane bunlar. Bırakabilenler nasıl bırakıyor. Tamamen irade meselesi

X