Sigara

Sigara kokusuna gelmiş konu ya :)
Sigara içenler içtikten sonra duş alıp kendini yıkamadığı, temiz kıyafet giymediği, diş fırçalamadığı takdirde sigara kokuyor, evet. Akciğer falan kokmaz. Ama sigaranın sindiği saç, deri, eller, kıyafetler, nefes, duvarlar, eşyalar bunlar hep kokuyor. Malesef.

Konuya gelince. Sigara hassasiyeti olanlar için en iyisi sigara içen biriyle evlenmemek. Ben de evlenmeyeceğim mesela.

Ciddi komiksin ha içen biri zaten o kokuyu alamaz bırakanların çoğunun dediği gibi ben böyle mi kokuyordum sigara içen biriyle yakından konuşma işkencesi :kusmuk:

Bibi üst baş sac el kokar ona itirazım yok .
Bakımlı değilsen zaten kokarsın onun için dedim ki öz bakım malzemeleri var
Ama kabul et artık saçmaladın
Akciğer kokma mevzusunda .
Bu psikolojik hala savunuyorsun yapma Allah askina :KK70:
Midesi kokuyorsa da gitsin endoskopi yaptırsin bakteri vardır
Ya da adamın dış sağlığı bozuk.
Ay neyse sıkıldım sokağa cikicam
Bye

Bibi üst baş sac el kokar ona itirazım yok .
Bakımlı değilsen zaten kokarsın onun için dedim ki öz bakım malzemeleri var
Ama kabul et artık saçmaladın
Akciğer kokma mevzusunda .
Bu psikolojik hala savunuyorsun yapma Allah askina :KK70:
Midesi kokuyorsa da gitsin endoskopi yaptırsin bakteri vardır
Ya da adamın dış sağlığı bozuk.
Ay neyse sıkıldım sokağa cikicam
Bye
Kocamın normalde ağzı midesi koksa bilirim heralde psikolojikmiş sigara içenlerinde pis koktuklarını kabul etmemesi saçmalık bence bye insanlarla fazla muhattap olmayın bi tavsiye :KK53:

Arkadaşlar herkese mutlu yıllar dilerim öncelikle. Benim eşimle problemim sigara. 5 aylık evliyim evlenmeden önce sigarayı bırakacağına ssöz verdi. Ağzıma sürmem evlendikten sonra dedi sadece balayında içmeme izin ver dedi inandım. Fakat o sigara zaman zaman azaltılsa da hiç bırakılmadı. Ben astım hastasıyım etkileniyorum fakat sağlığımdan öte psikolojik olarak etkileniyorum artık. Eşim fazla içmiyor fakat nasıl sözünü tutmaz nasıl beni kandırır diye çıldırıyorum onun keyifle o dumanı çektiğini görünce. Ağladım yalvardım ne yaptımsa olmadı. Katlanamıyorum bu duruma. Lütfen bana hatalı isem de bi öneride bulunun. Çünkü onun için öyle çok fedakarlık yaptım ki onun benim için yapmaması beni psikolojik olarak yoruyor...
Canım erkek bir durumda bırakıyor sigarayı. Doktorun bırakmazsan öleceksin ya da sakat kalacaksın demesi laızm. 2 tanıdığım öyle bıraktı. Kalanı ise söz verip ya gizli gizli içti ya da sözünü tutmaya bile çalışmadı

Bende eşimin içmesinden hoşlanmıyorum ama kişisel bir tercih bu sonuçta saygı duyuyorum oda bna ve oğluma saygı gösterip yanımızda içmiyor

Koku almanın psikolojik olduğunu düşünüyorum, sigara kokusu kıyafetlere, ellere, saçlara siner ama akciğer??? Sigara zararlıdır, ciğerlere de vücudun tümüne de zararı vardır ama akciğerlerin kokması için enfeksiyon veya kronik bir hastalığınız olması gerekiyor, sigara içmeyip nefesi kokanlar var, ağız ya da nefes kokusu geçmeyenlerin mutlaka bir sağlık sorunu vardır.
bahsettikleri koku aslında kalitesiz sigara kullananlarda ağız bakımını yapmayanlarda falan oluyor
ve evet ben bademciklerimden rahatsızdım bir ara ağız kokum vardı ve herkes alıyordu
5 kere de diş fırçalasam geçmiyordu..
ameliyattan sonra düzeldi.
ciğerden koku gelse ertesi gün ölürüz herhalde :KK70:

Kocam olduğu için fazla samimi oluyorumdur belki :deli: neyse zaten benimki 13 sene oldu bıraktı bırakamıyorum derdi biz daha arkadaşken çok nadir ortam veya keyif sigarası içer onda da samimi olmamayı tercih ediyorum bir gün en azından

ahaha bak sana birşey diyim de gül.
bir kere bırakmayı denemiştim (2 ay sürdü) bu süreçte samimi olmak için sigara içmesini bekliyordum tadı ağzıma gelirdi.:))
siz içmeyenler biz bağımlıları asla anlamayacaksınız:KK53:

bahsettikleri koku aslında kalitesiz sigara kullananlarda ağız bakımını yapmayanlarda falan oluyor
ve evet ben bademciklerimden rahatsızdım bir ara ağız kokum vardı ve herkes alıyordu

Sigara içen kokar kabul ediyorum, saç, kıyafet, eller kokuyor gerçekten, temizlenmezseniz içen kişiler bile alır o kokuyu ama ciğer kokusu bir hastalık halinde olur ya da sigara içmediğiniz halde ağız veya nefeste geçmeyen bir koku varsa altında sağlık sorunu vardır, aynı sizin bademcik sorunu gibi.

Sigara cici demiyoruz, kötü bir bağımlılık, kabul ediyorum içince küllük gibi, kahvehane gibi kokuyoruz, içmeyen rahatsız olur üstümüze sinen kokudan ama herhangi bir hastalığı olmayan yalnızca sigara içen biri kıyafetlerini değiştirip düzenli duşunu alıyor, ağız bakımını yapıyorsa buna rağmen günlerce kokusu çıkmıyor diye düşünüyorsanız bu sevmediğiniz kokuya psikolojik duyarlılık göstergesidir bence, mesela evcilleri çok severim ama bir hafta kadar önce bir yaramaz kedimiz apartman merdivenlerine büyük tuvaletini yaptı, o kokuya hiç tahammülüm yok, deterjan, çamaşır suyu elime ne geçtiyse döktüm, fırçaladım, yıkadım, yeniden çamaşır suyu döktüm beklettim, yok o koku geçmiyor, dışarıdan her gelene sordum koku var mı diye, koku yok diyorlar ama ikna olmadım çünkü o koku burnuma yerleşti, 2 gün merdivenleri çamaşır suyuyla fırçaladım, hala burnuma ara ara koku geliyor, aslında kokmuyor biliyorum ama kendimi kokmadığına ikna edemiyorum.

Kocan gercektem birakmak istemistir emin ol
Ama sigara herkesin de dedigi gibi soz verdim birakiyorum..gibi birsey degil

Haklisin tabii sozunu tutmaliydi ama aglayip yalvarmayi birak bence

Yine sen hatirlat tekrarla rahatsiz oldugunu vs

Insallah birakir

Kaliteli sigara nasil oluyor? hepsi ayni b.k kokuyor bence :KK70: birakanlar koku konusunda biz icmeyenlere hak veriyor. keske isteyen herkes birakabilse

Arkadaşlar herkese mutlu yıllar dilerim öncelikle. Benim eşimle problemim sigara. 5 aylık evliyim evlenmeden önce sigarayı bırakacağına ssöz verdi. Ağzıma sürmem evlendikten sonra dedi sadece balayında içmeme izin ver dedi inandım. Fakat o sigara zaman zaman azaltılsa da hiç bırakılmadı. Ben astım hastasıyım etkileniyorum fakat sağlığımdan öte psikolojik olarak etkileniyorum artık. Eşim fazla içmiyor fakat nasıl sözünü tutmaz nasıl beni kandırır diye çıldırıyorum onun keyifle o dumanı çektiğini görünce. Ağladım yalvardım ne yaptımsa olmadı. Katlanamıyorum bu duruma. Lütfen bana hatalı isem de bi öneride bulunun. Çünkü onun için öyle çok fedakarlık yaptım ki onun benim için yapmaması beni psikolojik olarak yoruyor...

Boşanma sebeplerimden biriydi bu. Aynı yaşadığınızı yaşadım, ama benimki sürekli yalanladı içmediğini söyledi. Alarjim ve koku hassasiyetimden dolayı anlıyordum. Boşandık ve mahkeme çıkışı elindeydi sigarası. Şimdi ikisi mutlu ben böyle iyim.
Boşanmayacaksanız boşuna uzatıp aranızı yıpratmayın derim.
Sadece kibarca tedaviye ikna etmeye gayret edin. Sevgiler.

Sigara içen kişi balkonda sigara içip, sonrasında ağzını, yüzünü, ellerini yıkayıp, dişlerini fırçalayıp, üstünü değiştirse de sigara kokuyor.

Sanırım biri akciğeri kokuyor demiş. Tam mesajı bulamadım ama arkadaşın dediği koku bu koku sanırım. Sigara içen kişi 10-15 dakika temiz havalı bir yerde nefes alıp ciğerlerindeki o kokuyu çıkarmadıkça sigara kokuyor. Ben direkt anlayıp söylüyorum, son 10 dakika içinde sigara içip, havalanmadan gelmişsin diyorum ve her defasında biliyorum.

Her insanın kokulara hassasiyeti farklı. Astım, hamile falan olup daha hassas olan, 30 dk önce sigara içmiş birinin kokusundan ciddi olarak rahatsız olanlar da vardır eminim.

Aha ben :KK70: Ben yıllardır içmiyorum ki günde 2 paket içerken çat diye bıraktım. 3-4 senedir de alerjik bronşitim var, dumanı boğuyor beni. Eşim kızımız doğduğunda söz veriyorum, bırakacağım dedi. Kız 8.5 aylık, bırakmış değil. Neler neler yaptım bırakmıyor. Bende pisliğe vurdum. Sigara içip, elini yıkayıp odaya geliyor kızçemi sevmeye, iğrençsin diyorum. Kızıyor, trip atıyor, bağırıyor, kokuyorsun iğrençsin ve yalancısın diyorum. Kaç kere söyledim ne zamana kadar bana bunları söyleyeceksin diyor, kaç kere söyledim ne zaman bırakacaksın diyorum. Geçen inşallah dedi kızın oyuncağını fırlattım. Gel annem babanın leş gömleklerini yıkayalım diyorum, gitme babaya o eh eh kokuyor diyorum. Annem neredeydin oğlum falan dediğinde ortam leş koktu belli değil mi diyorum. O bırakmadıkça arttırıyorum. Destek oldum, yardımcı oldum, nikotin bantları sakızları elektronik sigaralar aldım, bırakmıyor. Çocuk doğunca içecek kadar hayvan değilim demişti. Hep bunu söylüyorum. Beni zaten umursamıyor, çocuğa rağmen içmesi çok sinirimi bozuyor. Üstelik ekonomik olarakta sıkıntıdayız. Kızın 20 günlük mama parasını sigaraya veriyorsun, içmesen belki daha kaliteli bez alırız, ben hamile pantalonu giyiyorum 100 lira veremem falan diyorum. Kendini kötü hissediyor ama bırakmıyor.

X