• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara Ve Bebek

Merhabalar. Ben 27 yaşındayım ve 11 aylık evliyim. Eğer bi kaza yaşamazsak :) 5-6 ay sonra bebek sahibi olmak için çalışmalara başlayacağız.
Benim sorunum tamamen kendimle. Psikolojik olarak kendimi anneliğe hazır hissediyorum. Evlendikten sonra aldığım kiloları da verdim. Sağlıklı beslenip vücudumu tamamen hazırlamak için elimden geleni yapıyorum. Fakat, eşime evlenmeden önce söz vermeme rağmen hala sigarayı bırakamadım. Eşim sigara içmiyor fakat kayınvalidem ve görümcem sigara kullanıyor. Hatta kayınvalidem "Çocuk olunca bırakırsın nasılsa" diyor. Her bağımlı gibi bu cümle beni o kadar teselli ediyor ki sigarayı bırakmak için hiç bir girişimde bulunmadım.
Bununla birlikte gebelikten en az 3 ay önce sigarayı bırakmış olmak gerektiğini de yeni öğrendim.
Bir dönem 171'den yardım talep etmiştim fakat randevuyu geç bir tarihe verdikleri için ben de sorumsuz davranıp üstüne gitmedim.
Daha olmamış bebeğimin sağlığı için yediğim içtiğim herşeye, kan değerlerime bu kadar dikkat ederken sigara konusundaki zaafım beni her geçen gün endişelendiriyor.
Bu konuda tecrübe ya da bilgisi olan üyeler yorumunu esirgemezse çok mutlu olurum. Nasıl motive olabilirim, yoksunluk krizlerini nasıl aşabilirim, hangi yol daha kolaylık sağlar binları öğrenmek istiyorum.
sanırım o benim canım. eşime evlenince bırakıcam diye söz vermştim. balayında izin verince hamileliği planlayana kadar bende içtim kızsada dinlemedim. ama hamileliği düşündüğüm zaman azalta azalta bıraktım. tamamen ağzıma sürmüyorum değil bazen binde bir içiyorum ama bağımlı değilim artık. eşimde tek tük alkol alırdı o da bebişi düşünmeye başlayınca 3 ay önceden bıraktı bende sigarayı bıraktım. şuan bile binde bir hamile halimle şeytana uyup arkadaşlarımdan bi iki duman alıyorum ama eşim hemen anlıyo ve o leş tat ağzımdan gitmiyo.
şuan bırakmazsan hamilelikte bırakamazsın canım. çünkü bazı doktorlar tiryakilere günde 3taneye kadar izin veriyo. benim kuzenim hep içti halada içiyo bebeği şuan 7 aylık.
kendine meşkaleler bul, sigara içerken yaptığın şeyleri yapmamaya çalış. mesela ben artık kulaklıkla müzik dinlemiyorum çünkü bana onu hatırlatıyor. kendini dinle ne zamanlar canın sigara istiyo hemen onu takip et ve kafanı dağıt. o kriz diye kendimizi korkuttuğumuz şey 5 dk bile sürmüyo :sus:

Siz kaliteli yumurta için uğraşıyorsanız o da kaliteli sperm için uğraşacak. Bu kadar basit. Böyle söyleyin :) çocuğu tek başınıza yapmayacaksınız. Siz sigarayı bırakın, eşinizle birlikte sağlıklı yaşama geçin :)

Sigara içerken hamile kaldım büyük sorumsuzluk yapıp 11. Haftaya kadar günde 1 tane içtim sonra tiksinme geldi. Şimdi düşündüğüm de diyorum ki ‘kendime ne salakmışım günde 1 tane içiyorsun ve bırakmak aklına gelmedi’ kızıyorum. Şu sıra canım çekiyor ama içmiyorum. Yanımda içenler bolca mevcut azarlıyorum ama kimse anlamıyor.

Vucudunuz saglikliysa problem yok. Ben plansiz hamile kaldim ve dislerime cok onem veririm. Daha iki ay once kontrole gittim hic bir sey yoktu. Kalsiyum ve D vitaminim eksik oldugu icin su an dislerimde curukler var, saka gibi. Ve ilk 3 ay vitamin gibi takviyeler olmaz dedi doktorum.
Spor yapinca da manasiz gobeginiz olmuyor mesela. O bingil bingil goruntudense daha fit hamile kaliyorsunuz, bunlar guzel seyler.
Bebek kadinin vucudunu somuren bir canli nihayetinde ve bu yapilanlar zaten normalde saglikli bir hayat icin yapilmasi gerekenler.
Bendensin :) emzirmeye basladiktan sonra benim onler de arkalar da gitti saka gibi ...bi dünya para bayilcam simdi

Hamilelik kısmını bilemicem ama bundan 8 ay önce sigarayı Allen Carr yöntemi ile bıraktım.
Deneyin isterseniz, gerçekten sigarayı bırakmak istiyorsanız çok etkili

Saçmalıktan baska birsey degil hani o kadar eminler ki hamile kalacaklarina sanki alinlarinda yaziyor ya da o kadar eminler ki cocugun dusmeyecegine yasayacagina falan boyle insanlari bende anlamiyorum bu tripleri folik asit içmeler zayiflamalar doktora gitmeler.

Kadın sağlıklı besleniyor spor yapıyor. Folik asit kullanıyor. Bebek için doğmadan önce nasıl odasını kıyafetlerini hazırlıyorsak hamilelikte önce de bedeni hazırlamak gayet normal. Son cümleniz çok rahatsız edici. Sizin zihniyetin bir üst versiyonu bebek doğmadan aman kıyafet almayalım ya ölü doğarsa gibi bir sey. Düşük olursa olur yani allahın takdiri. Aman boşuna folik asit almayalım mi diyeceğiz yani.

Merhabalar. Ben 27 yaşındayım ve 11 aylık evliyim. Eğer bi kaza yaşamazsak :) 5-6 ay sonra bebek sahibi olmak için çalışmalara başlayacağız.
Benim sorunum tamamen kendimle. Psikolojik olarak kendimi anneliğe hazır hissediyorum. Evlendikten sonra aldığım kiloları da verdim. Sağlıklı beslenip vücudumu tamamen hazırlamak için elimden geleni yapıyorum. Fakat, eşime evlenmeden önce söz vermeme rağmen hala sigarayı bırakamadım. Eşim sigara içmiyor fakat kayınvalidem ve görümcem sigara kullanıyor. Hatta kayınvalidem "Çocuk olunca bırakırsın nasılsa" diyor. Her bağımlı gibi bu cümle beni o kadar teselli ediyor ki sigarayı bırakmak için hiç bir girişimde bulunmadım.
Bununla birlikte gebelikten en az 3 ay önce sigarayı bırakmış olmak gerektiğini de yeni öğrendim.
Bir dönem 171'den yardım talep etmiştim fakat randevuyu geç bir tarihe verdikleri için ben de sorumsuz davranıp üstüne gitmedim.
Daha olmamış bebeğimin sağlığı için yediğim içtiğim herşeye, kan değerlerime bu kadar dikkat ederken sigara konusundaki zaafım beni her geçen gün endişelendiriyor.
Bu konuda tecrübe ya da bilgisi olan üyeler yorumunu esirgemezse çok mutlu olurum. Nasıl motive olabilirim, yoksunluk krizlerini nasıl aşabilirim, hangi yol daha kolaylık sağlar binları öğrenmek istiyorum.
Ben hamile oldugumu ogrendigimde malesef sigara kullaniyordum sonra tiksindim suan esim iciyor yanima yaklasmasina izin vermiyorum o kadar igrenc geliyor. Oncesinde birakma girisimlerim oldu. Sizde deneyim basarisiz olsanizda tekrar tekrar deneyin. Sigara icmek sagliksiz bebek riski demek. Mesela yeni ikili test yaptirdim boyle bir korku endise olamaz. Size ilk sorduklari sey sigara kullaniyor musun. Allen carr yontemi var bir cok kisi bu yontemle birakmis. Kitabi da var ben okuyordum yarisinda hamile oldugumu ogrendim bitiremedim ama cok iyi yorumlar var kitapla ilgili onu da deneyebilirsiniz insallah kurtulursunuz.

Kadın sağlıklı besleniyor spor yapıyor. Folik asit kullanıyor. Bebek için doğmadan önce nasıl odasını kıyafetlerini hazırlıyorsak hamilelikte önce de bedeni hazırlamak gayet normal. Son cümleniz çok rahatsız edici. Sizin zihniyetin bir üst versiyonu bebek doğmadan aman kıyafet almayalım ya ölü doğarsa gibi bir sey. Düşük olursa olur yani allahın takdiri. Aman boşuna folik asit almayalım mi diyeceğiz yani.
Ya simdiye kadar bütün dünya bedenini mi hazırladı hamile kalmaya oyle hersey planla programla olmuyor. Ayrica neden rahatsiz edici olsun neyin garantisi var ki ? Ayrıca cevremde hicbir kimse folik asit kullanmadı hamilelikten önce. Arkadas bu denli spor yapip duzenli besleniyorsa dışarıdan herhangi birsey almasina gerekte kalmaz.

benzer yorumu ben de yazdım
kaç senedir uğraşıyorum çocuk için
hala korunmadığı ilk ay hamıle kalacağını sanıyor ınsanlar, kalanlar da vardır evet ama bu işler o kadar da planlı yürümüyor
Aynen öyle. Bu da bana ne yazık ki kibir olarak geliyor. Bu isler hiiiiic oyle planli yürümüyor gercekten. O ilk ay hamile kalanlar turk filmlerinde ki fakir kızlar dır. Ha illaki vardir baska ama nadir yani
.

Gercekten agzim acik okudum yazilanlari. Kadin 5 6 ay sonra bebek planliyoruz demis illa cocugum olacak dememiski hasa allah misiniz da ilk seferde olmayacagini soyluyorsunuz? Belki olucak hayret bisey ya. Her seyi allah bilir de insanlari motive etmek iyi dileklerde bulunmak yerine, yerin dibine sokmak nedir yahu.ustelik cok hassas bir konu. Bir cok insan sorunsuz ama hamile kalamiyor neden cunku stres faktoru var. Siz bu insani ne diye strese sokuyorsunuzki olmaz diye. Bende zor hamile kaldim ama hamile kaldigimda folik asit kullaniyordum mesela. Dr lar bas bas bilinclenin diye bagirirken bu 100 yil oncesine ait dusunceler nedir ya. Siz folik asit kullanmayin hanimlar sagliksiz beslenin sigara kullanin ama insanlari sacma sapan fikirlerinizle yonlendirmeye calismayin.konu sahibi sizede bir dahiliye doktoruna ve kadin dogum druna gorunmenizi tavsiye ederim. Gebelik planliyorum dediginizde tum testlerinizi yapiyorlar ona gore takviyeler veriyolarlar sizi en iyi yonlendirecek kisiler onlardir. Kendinizi ne kadar hazirlarsaniz hamilelige surec o kadar rahat gecer diye dusunuyorum en azindan belki disleriniz dokulmez bilemiyorum. İnsallah istediginiz vakitte de allah size bir evlat nasip eder.

Kesinlikle. Vücudumu fizyolojik olarak hazırladığımdan bahsettim "bu zamana kadar herkes mi hazırladı" dendi. Ben kimse değilim, bilinçli bir kadın olmaya çalışıyorum. Vücuduma herkesten daha çok değer veriyorsam bu kibirli olduğumu göstermez. Hiç bir şekilde 5-6 ay sonra hamile kalacağımı da söylemedim. Sadece korunmayı bırakacağımızı belirttim. Bu kadar hırslanmanıza gerek yok, sakin olabilirsiniz.

Umarım kısa sürede bırakırsınız tanıdığım biri var bayramdan sonra doğacak ve hala hergün 3-5 tane içiyormuş üzücü gerçekten.
Tereliye haklı umarım kısa sürede sigarayı bırakabilirsin konu sahibi.Kızzz Tereliye görümcenden mi bahsediyorsun? Buraya yazma konu aç kritik yapalım güzelce:KK70::deli:

Aynen öyle. Bu da bana ne yazık ki kibir olarak geliyor. Bu isler hiiiiic oyle planli yürümüyor gercekten. O ilk ay hamile kalanlar turk filmlerinde ki fakir kızlar dır. Ha illaki vardir baska ama nadir yani
.
Ben ilk gece hamile kalanlara da rastladım kader kısmet

Back