Eli fazla açık eş

Her gün 5-6 kişinin sigarasını almıyordur ya bence, arada sıradadır o sanki. Kimse o kadar zengin değil bence.

Eşim 6 bin alıyor
İki binini benim karta atıyor buda birikim oluyor ben öyle düşündüm
Yani o iki bini her ay yok sayıyoruz
Ama yok adam anlamıyor
O elini koparıcam artık veremesin kimseye

Kalan 4 binle günlük 5-6 sigara alıp evi mi geçindiriyor ? Gerçekten durumu biraz siz mi abartıyorsunuz acaba? Çünkü 6 bin gelirde 2 bin iyi bir birikim bence. Benim eşim de yoldan gelirken sigara alır, yemeğe gidildiyse o öder bende rahatsızım ama oda öyle biri çok da sinirlenmiyorum. Onu seçerken bonkör biri olması hoşuma gidiyordu sonuçta.

Kalan 4 binle günlük 5-6 sigara alıp evi mi geçindiriyor ? Gerçekten durumu biraz siz mi abartıyorsunuz acaba? Çünkü 6 bin gelirde 2 bin iyi bir birikim bence. Benim eşim de yoldan gelirken arkadaşı isterse sigara alır, yemeğe gidildiyse o öder bende rahatsızım ama oda öyle biri çok da sinirlenmiyorum. Onu seçerken bonkör biri olması hoşuma gidiyordu sonuçta.

Eşinizin kendini çevreye sevdirme ve kabul ettirme çabası var sanki. Küçüklüğünde veya ergenliğinde olmuş mu bu tarz dışlanma olayları ya da bullyinge falan (zorbalık sanırım Türkçesi tam emin değilim) maruz kalmış mı?
Tam bunu yazacaktim ben de.

Kendini sevdirme cabasi.

Asagilik kompleksi kaynaklidir.
Kendini ezik goren kisiler cevrelerine kendilerini kabul ettirmek sevdirmek icin gereksiz ve haddini asan iyiliklerde (enayiliklerde) bulunurlar.
Bu benim aciklama seklim.

Sinir bozucu bir durum gercekten

Size verdiği parayı arttırın.Elinde ancak evi geçindirecek kadar kalsın.Zamanla bakar ki yetmiyor , bırakır belki de ya da yetmezse dank eder kafasına.Parasız kalması lazım eşinizin.Para değeri bilmeyen insanları parasız bırakınca anlıyorlar neyin ne olduğunu.

Tam bunu yazacaktim ben de.

Kendini sevdirme cabasi.

Asagilik kompleksi kaynaklidir.
Kendini ezik goren kisiler cevrelerine kendilerini kabul ettirmek sevdirmek icin gereksiz ve haddini asan iyiliklerde (enayiliklerde) bulunurlar.
Bu benim aciklama seklim.

Sinir bozucu bir durum gercekten

Konu sahibi bunu kabul etmedi ama. Eşinin çocukken yokluk çektiği için yardımseverliği fazla abarttığı düşüncesinde ama ben bunu da normal bulduğumu söyleyemem. Altında başka şeyler var gibi.

Eli acik es buyuk sikinti konunuzun tamamini ve yorumlari okumadim ben buna benzer nedenlerle bosaniyorum. Esim 13 yillik memur ben 2 yillik memurum(oncesinde ozeldeydim az maasla) arkadas ve ailesi esimi yemis bitirmis. Soyle ornek verim kp tefeciye para kaptiran arkadasina esim borc veriyor biz dugun yapicaz istiyoruz duyan yok ama her hafta fb macinda beyfendi.. Baskalarina kredi cekmek cocugu olana acimak... Issiz kardeslerine ( calismak istemeyen 30 yasinda insanlar) surekli destek... sen naptin diyenlere 2 yillik memurum altimda arabam var... Saf salak olmanin luzumu yok kimseye para kaptirmanin alemide yok... Eli acik esittir saftir malesef bu cagda... Parayi kendi adima kolay kazanmiyorum bugun mesela is yerimde cikan kavga yuzunden is yerimde degil acil servisteydim ve artik tum hastane polislerini tanir oldum.. herkes harcayacagini kendi kazansin asalakligin da eli acikliginda geregi yok...

Bu eli açıklık değil başka bir şey hele şu otlakçılar yok mu nasıl sinir bozar asalak şeyler:sinirli: ama eşinize bunu anlatmak ve bu yaştan sonra huyundan vazgeçirmek biraz zor gibi

bende hep cevreme alır alır hediye dagıtırdım...cevre dedigimde kardeslerım diyelım..esiniz gibiydim...sonra bır baktım millet eline gecenı altın ypıyor .cocuguna bırıkım yapıyor..benım ne var elde sıfır...ayrıca ben dogum gunlerınde diyelım 100 iıralık birsey alırdım...ama bır baktım hersey karsılık degil tabıkıı ..ama diyelım bana 10 lıralık sey geldi..ınanın 5 6 yıl boyle surdu..sımdı kafama dank ettı.umarım esınızınde dank eder...bir lira borc ıstesın o sigarasını aldıgı kısıler donup esinizin yuzune bakmaz...

Benm de eşim öyleydi o 30 yaşındayken evlendik geliri güzel hamdolsun halası eve gelir sigarasını aldırtır bide markasını begenmez evimize gelir benden habersiz zeytinyaglarımı evine götürür kurban bayramında etlerimizi götürür sigortasını ödetir daha Bi çok şey ve eşimin gıkı çıkmazdı ama işler değişti yola getirdim bütün kötülük yapan akrabaları şimdi hiçbişey isteyemıyolar zamanında çok uyarmıştım çok dil dökmüştüm dinlemedi eşim ama sonunda uygulamalı yaptım

Eşin öncelikle çok iyi niyetli :)
Arkadaşları ise uyanık Şark kurnazı .
Eşin Kişiliği bu şekilde ise değişmesi zor . Yek çare Maaşını sen Alıp eline harçlık verebilirsin bundan sonra

O arkadaşlarına daha iyi anlayacaklari laflar söyleseydiniz keşke ben sinir oldum burada birde guluyorlarmis pes .

Eşim kullanmıyor ilginç olanıda bu
benim elimde aciktir bir kahve pasta yemek ismarlarim arada bir elbet arkdasima... onlarda ama bana... koca adamlar resmen esini kullaniyorlar... sigarasini alamiyan icmesin ama hatta onlarda degil esinde... 10 bin tl maasmi aliyor bu adam hergün 5-6 arkdasina sigara aliyor

Esinizin yokluk cektigi icin yardimsever oldugunu, iyi niyetli oldugunu sanmiyorum. Eşiniz millete parayla yaranmaya calisan biri. Param var havasi atmaya da calisiyor.

Benim eşimde yoklukta buyumuş. Eşinizden bir tik daha iyi kazaniyor ama kalkip kimsenin sigarasini bilmem neyini almaz. Sürekli ortamlarda milletin hesabini ödemez.

Eşimde yardim sever bir insandir ama eşinizin yaptiklarini yapmaz. Sizin esiniz çok yardim sever olsaydi gercek ihtiyac sahiplerinin aylik mutfak alisverisini yapardi. Bir fakir cocugun okul ihtiyaclarini alirdi veya millete aldigi 1,500tl sigara parasiyla burs verirdi. Sokak hayvanlarina, barinaklara her ay 150 kilo mama yardimi edilirdi.

Yardimseverlik sigara alip, hesap ödeyip ihtiyaci olmayanlara para yedirmek degildir, o dupeduz ortamlarda param var havasidir(millet enayi olarak görüyor), yaranmaya calismaktir.

Back
X