• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara Ve Bebek

Bundan 6 ay önce paket paket sigara içiyordum. Şimdi ağzıma bile surmuyorum biraz da irade ama hamile olunca insanın içi almıyor kokusu bile rahatsız ediyor

Umarım kısa sürede bırakırsınız tanıdığım biri var bayramdan sonra doğacak ve hala hergün 3-5 tane içiyormuş üzücü gerçekten.
Gerçekten çok üzücü. Bize armağan edilmiş bir varlığa ihanetimizmiş gibi geliyor...

Bırakmak gerekiyor aslinda bende cok iciyorum hamile olabilirimde suan ama olmuyor gbi bsey kiz kardesimde cok icer ikiz bebisleri var smdi 2 yasndalar onlarda bi sikinti yasanmadi ama dmek degildir bzlerde olmasin bilemiyorum bnde
Çok sıkıntı ve stres içeren bir konu gerçeken. Bize onlarca zararı olan maddenin bebeklere kim bilir nasıl yıpratıcılığı vardır. İnşallah siz de bir an evvel bırakabilirsiniz. İnşallah hepimiz bırakabiliriz...

Sigarayı bırakmak sabır istiyor. Yalnız şunu söyleyebilirim kuzenim sigara kullanıyordu. Hamile kalınca bırakırım dedi bırakamadı. Bebeğim doğunca bırakıcam dedi bırakmadı. Bence çocuğunuzun doğmasını beklemeden bırakmaya çalışın. Hatta hamileliğinizde dahi kullanmıyor olmanız sizin için de bebeğiniz için de daha iyi. Kuzenimin bebeği emmedi doktor sigara kullanımından dolayı sütün tadının acı olabileceğini bebeğin bu yüzden emmiyor olabileceğini söylemiş ne kadar doğrudur bilmiyorum ama doğduğundan beri mamayla beslemek zorunda kaldı. Biliyorum zor bende kullanıyorum sağlam sabır ve irade gerekiyor ama bırakmak için güzel bir nedeniniz var . Bende 6 aya bi ameliyat geçiricem 3 ay öncesinden bırakmayı düşünüyorum gerçekten istiyorum da. Paket paket sigara almaktan dahi yoruluyor insan. Ne kadar sigaram kaldı bitti mi bitecek mi kaygısı falan. Kölelik resmen, Allah kurtarsın :KK53:
Kölelik de laf mı... Hele hayatınızın odağındaki insan/insanlar sigara içmiyorsa ikinci sınıf vatandaşsınız artık:KK48: Güldüğüme bakmayın, kendime ayrı bir gıcığım sigarayı bırakamıyorum diye...

Bende aynı kayınvalideniz gibi hamile kalınca bırakırım dedim hep. Tabi eşim bunu hiç kabul etmedi, kendiside kullanmıyor zaten.

Bizde çocuk düşünüyoruz ve ben 24 gündür sigara içmiyorum. Evet zorluyor beni sabretmeye çalışıyorum.

Ben “bırakmak istiyorum” filmini izleyip bıraktım. Şimdide Allen Carr kitabını okumaya başladım. Sende bir dene istersen bu film ve kitapla bırakan çok kişi varmış.
Harika bir mesaj bu. Gerçekten çok hoşuma gitti teşekkür ederim. Hemen filmi araştırmaya başlıyorum, sağolun... İyi dileklerim sizinle. İnşallah iradeniz sigara illetinden baskın gelir. Tebrik ederim.

Sigarayı bırakmanız tabi ki iyi olur ama diğer konuları abartmıyor musunuz yaa?

5-6 ay sonra korunmayı bırakacaksınız ama spor yapıyorum, yediğime içtiğime dikkat ediyorum diyorsunuz. Bu kadar planlı olmaya gerek var mı?

Hamilelik vücut için bir travma değil ki önceden hazırlayasınız?

Ben de planlı hamile kaldığım halde folik asit dahi kullanmadım hamile olduğum netleşenekadar.

Şimdi daha korunmayı bırakmadan folik asitler, vitamin mineraller vs kullanılıyor. Garip geliyor bana...
Aslıda haklısınız. Etrafımdaki gebeler yalnızca hamile olduklarını öğrendikten sonra folik asit kullanıyorlar. Ama hamileliğin kadın vücudunu yenilediği kadar yıprattığı da kanaatindeyim. O yüzden bu yıpratıcılığa karşı erkenden savaş açmaya niyetlendim. Artık ne kadarını kurtarırsak :KK48: Hem bu yaptığım şeyler vicdanımı rahatlatıyor, iyi bir anne olabileceğime dair inancımı pekiştiriyor.

valla size şöyle söyliyim benim kadar çok sigara içeni yoktur gunde 2 paket ictigimi bilirim uc sigarayi sonmeden birbiriyle yakip icerdim ama biraktim.
bu hamilelikte birakma olayi tamameb bulantiyla alakali. mesela benim annem ve kuzenimin hamileligi asiri bulantili geçmis ve bende cok bulanti kusma yasadim oyuzden annenize sorun bulanti cok olmusmu. onda olduysa sizdede olur buyuk ihtimal o zaman hemen birakirsiniz. ben sigara icmeyi birak acik alanda benden 1500 metre uzakta sigara icen birini gorunce bile tiksiniyodum. zaten kokulara hassasiyetiniz olucak. kokusuna bayilarak aldigim sac spreyini bile sikamiyorum kokusundan dusunun sacimi acinca sampuan kokusu geliyo burnuma hemen geri topluyorum. boyle kokular mahvetmeye baslayinca hoooop icemiyceksiniz.
Evet genelde bulantıdan ya da annelik iç güdüsünden bahsediyorlar bana da. Ama inşallah iş o raddeye gelmez ve daha öncesinde bırakırım. Aksi halde vicdanımın sesini susturabileceğimi sanmıyorum :KK17:

canm bebegine hamileyken, onu emzirirken va hatta emzirmesen bile bakimini yaparken sigara kullanmamalisin. ben hamile oldugumdan suphelendigim gun sigarayi birakmistim. arada ruyalarima bile girdi ama dayandim. simdi tam bir sigara dusmaniyim. sigara kokusuna dahi tahammulum yok. hele cocugumun yanina agzi sigara kokan babasi bile olsa panter gibi saldiriyorum, kucucuk bebegin cigeri ne kadar ki bu kendini bilmezler ona sigara kokutuyorlar die. sen de dirayetli ol, bebegine bu kotulugu yapma
Ah ne güzel anlatmışsınız. İnşallah ben de bu dirayeti gösterebilirim...

Hamılelıgımı 6.haftasında ogrenmiştim. Ilk aklıma gelen "sımdı ben sigara içemıcekmıyım "oldu. Beklenmeyen bi gebelikti.. Hatta esıme soylemesem mı acaba sigara ıcırmez bana falan dedım :)
2 gün sonrası gıttık tabi doktora o kalp sesi pıt pıt sanki cok kosmusta yorulmuş gıbı :)
O kalp sesinden sonra bende sıgara olayı bıttı bende. Hamılelıgım boyunca Hıc ıcmedım hatta cok guzel beslendım. 8 aylık 3600 kg bebegım dogdu. Emzirme doneminde inanın daha cok uzaklasıyosunuz sigaradan.. 6 yasında oglum suan ve ben yine ıcıyorum zıkkımı..

Tek söyleyeceğim bırakmadan bebek sahibi olmayı düşünmeyin.
Hamile kalınca bırakırım, diyen kimse bırakmıyor.
Bu da bana buyumeye çalışan bir bebeği kutuya koyup içine sürekli zehir vermekten farksız geliyor.
Her çocuk sağlıkla doğmayı, buyumeyi hak ediyor.

Ben kullanmıyorum, ama bir arkadaşım, çalışmadığı bir dönem bırakmıştı. Her sigara içme isteği geldiğinde koşmaya çıkıyordu :)
Günde 3-4 saat koştuğum oldu diyordu ilk zamanlar. Hem ciğerleri de açılmış :)

5-6 ay sonra korunmayı bırakacaksınız ama spor yapıyorum, yediğime içtiğime dikkat ediyorum diyorsunuz. Bu kadar planlı olmaya gerek var mı?

Ben de planlı hamile kaldığım halde folik asit dahi kullanmadım hamile olduğum netleşenekadar.

Şimdi daha korunmayı bırakmadan folik asitler, vitamin mineraller vs kullanılıyor. Garip geliyor bana...
Yaa aslında bende çok pimpirikliyim:)) aylar öncesi folik asitler vitaminler ballar karışımlar :)) 9 aydır tutturamadık..bin şükür bir problemde yok. Bence kafaya çok taktığım için denk gelmedi..

Hamile kalınca Kullanacağım yüz yıkama jeli, nemlendirici, saç kremi vs her şeyi araştırdım karar verdim:))) ne saçmalıkmış şimdi şimdi anlıyorum. Folik asit önemliymiş ama vücudumuzda eksik yoksa oda sorun teşkil etmezmiş zaten..

Bende aşmaya çalışıyorum ve sizi haklı buldum..

Saçmalıktan baska birsey degil hani o kadar eminler ki hamile kalacaklarina sanki alinlarinda yaziyor ya da o kadar eminler ki cocugun dusmeyecegine yasayacagina falan boyle insanlari bende anlamiyorum bu tripleri folik asit içmeler zayiflamalar doktora gitmeler.

bu kadar planlı oluyorsun da
hemen olacak mı bebiş bakalım ?

Haşa. Hiç bir zaman emin olmadık, olamayız da. Zaten biz 5-6 ay sonra çalışmalara başlayacağız. Olur, olmaz o vakit bakıcaz o meseleye de. Ama ben hiç olmazsa o kadar istediğim bir varlığın ilk yuvasını elimden geldiğince süslemeye çalışıyorum şuan. Hem ben daha az yıpranayım hem de o gelecekse, sağlıkla gelsin. He olmazsa, tedavi görmemiz gerekirse yahut düşerse; elbette çok hırpalanırız. Ama silkelenip kaldığımız yerden beslenmemize, sporumuza, vitamin mineral takviyemize devam ederiz. O da bir imtihan neticesinde :KK35:

al benden de o kadar
konu sahibi abartmıyor musunuz?

Psikolojik olarak hazır değilsen acelen ne ki? Gencecik kadınsın.
Bence mutlaka tekrar randevu al. Bir iş arkadaşım devlet Hastanesi'ne gitti sigarayı bırakmak için. Nikotin bandı vermişler. Onu kullanırken sigara aramiyordu asla.
Ayrıca lütfen 'anne olunca nasılsa bırakırsın' lafına guvenmeyin. Maalesef o kadar hamile kadın sigara kullanıyor ki. Yakın bir arkadaşım hamileliğin başında bıraktı,bebek doğduktan sonra-tam da lohusalık döneminde emzirirken tekrar kullanmaya başladı. 'Oyle bunaldim ki, ben de biliyorum zararli ama ya çıldırıcam ya sigara içicem, bu beni sakinlestiriyor' demişti bana.a
Anne olunca bir anda sigaradan tiksinmiyorsun yani. Hatta hamileyken canının çektiği şey buyur buyur ve kocaman olur. Ya senin canın da şöyle bir sigara tüttürmek isterse?
Bence riske alma. Dediğim gibi o kadar fazla kadın var ki hamileyken sigarayı bırakamayan, en yakinimdan teyzemi hatırladım bak mesela. O da günde bir paket sigara içerdi hamileyken :KK43:
Yazık günah çocuğun için. Doktor yoluyla bu illetten kurtulmak varken...
Hem her gün on liradan 300 TL yapar, az mı :)
Tabi canım, maddi boyutu daha hesaba katmadım bile :) Zaten hamilelik sonrasındaki lohusalık sanırım epey buhranlı, psikolojik olarak zorlayıcı geçiyormuş. İşin o kısmı oldukça ürkütücü. Ama kendi kendime konuşurken hep "ya aslında ilk haftayı atlatsam gerisi gelir" diyorum. Fakat o ilk haftayı bırakın, ilk gün bile gelmiyor. Bakın şuan, ayıptır söylemesi, niyetliyim. Tek bir yoksunluk krizi, sinir, öfke patlaması yok. Gel gelelim ezan okunsun, çorbadan iki kaşık aldıktan sonra zor mukayyet oluyorum kendime. Ki genelde olamıyorum. Psikolojimde öyle bir yer edinmiş ki kendine, sorun kanımdaki nikotin azlığından ziyade uygun her fırsatta o nikotini kanıma zerk etmeme dönmüş...

Sigara kullanmıyorum. Bırakan biriyle de hiç tanışmadım. Ama sadece mantık yürüteceğim. Kızımı memeden keserken sayılarını azaltarak gittim. Günde 4 kere emzirdim mesela, bunu alışana kadar yaptım. Sonra 3 kere emzirdim, yine kabullenmesini bekledim. Birden kesmediğim için panik ve stres yaşamadı. Çünkü bağımlılığını ondan koparmaya çalışan olmadım.

Büyüklerle küçükler arasındaki tek fark; küçüklerin yapmak dışında bir seçeneğinin olmaması. Sizinde yok. Alıştıra alıştıra bırakacaksınız. Kayınpederim oruç tutuyor, sigarasız akşama kadar durabilme iradesi var yani. O zaman gün içinde o 1 paketi neden bitiriyor? Aynı iradeyi sizde bebeğiniz için göstereceksiniz.
İnşallah... Bir kaç gündür, sizin bahsettiğiniz taktikle, içtiğim sigara sayısını beşe kadar indirdim. Ama beşten aşağı indiremediğim gibi bazen beş bile yeterli gelmiyor. Bir anda kesmek gözümde büyüyor. Ah çocukken yediğimiz hurmalar şimdi ciğerlerimizi tırmalıyor.

Sigara icen biriyle opusmek : ( igrenc..

Boyle evlenince birakirim diyesoz verenlere ayri gicik oluorum.. sanki sihirli bi deynek gelip birakcaksiniz. Verdiginiz sozleri tutmuyosunuz.. ayni benim esimin durumu ve ben bu yuzden bu adama kin tutuyorum bazen. Sigara icmesi degil olay.. once soz verip yapmamasi...kisilik bozuklugunuz var bence..

Annem hep eşimden bahsedip "çocuk kültabağı yalamış gibi hissediyodur kendini" der durur. :KK48: Sigara konusu farklı bir konu. Kuzenim eşiyle evlenmeden, eşine sigarayı bırakması için söz verdirdi. "Yapma" dedim dinlemedi. Evlendikten sonra ilk bir kaç ay eş kişisi hiç sigara içmedi. Sonra haftada 1-2 keyfi içmeye başladı. Sonra her tartışmada içmeye başladı derken, şuan fabrika gibi. İnsan kendisi için birşeyi yapmaya kararlı değilsr anne, baba, eş ne kadar söz verdirse de olmuyor. Bizim kafamızda bir devrim yapmamız gerekiyor.

Haşa. Hiç bir zaman emin olmadık, olamayız da. Zaten biz 5-6 ay sonra çalışmalara başlayacağız. Olur, olmaz o vakit bakıcaz o meseleye de. Ama ben hiç olmazsa o kadar istediğim bir varlığın ilk yuvasını elimden geldiğince süslemeye çalışıyorum şuan. Hem ben daha az yıpranayım hem de o gelecekse, sağlıkla gelsin. He olmazsa, tedavi görmemiz gerekirse yahut düşerse; elbette çok hırpalanırız. Ama silkelenip kaldığımız yerden beslenmemize, sporumuza, vitamin mineral takviyemize devam ederiz. O da bir imtihan neticesinde :KK35:
Hamilelik için vücudunuzda risk teşkil edecek bir durum olup olmadığını tabiki araştırın.ben de bir kontrolden geçmiştim.Kist miyom rahimde perde var mı,kan değerleri normal seviyede mi bunlsr önemli.Sonra hamile kalınsa bile örneğin kist miyom perde varsa bunlsr çocuğun tutunmasını Zorlaştırıyor.

sigara birakilmaz birakir...

bana bi kadin sey demisti düsünce yapimi degistirmem gerekir...

sigarayi biraktim dedigim dünya basima yikiliyormus gibi oluyo.

ama sigaraya ara verdim diyerek insan kendini sakinlestiriyo.

ben hamileligimde her canim cektiginde napicam diye kafayi yemektense. ay su isimide hallediim ondan sonra yakarim diye kendimi avuttum. sonra aaa icmeyi unutmusum oldum... öyle hamileligi emzirmeyi atlattim. sonra noldu. bebek gögsüme elveda der demez ilk isim sigara yakmak oldu.

Bizim bir tanıdığımızda bebeğin parmaklarında eksikllikler var dr sigaradan olduğunu söyledi

eski apartman görevlimiz ilk hamileliğinde sigara içti çocuğun idrar yollarında ve nefes in de sorunla doğdu hep hastanelerdeleri doktor sigaradan demişti. sonra 2. hamileliğindede içti kızı da beyninde ödemle dünyaya geldi. emzirirkende içti tabiki . hatta doktor okadar sinirlenmişki kadına kızıp bak devlete şikayet ederim seni diye kızmıştı kadına. nedeni ise oğlunun nefes sorunu kızının ödemi derken kadının hala fosur fosur sigara içmesi.. bence sigarayı bırakın sonra hamıle kalın.. müdürüm günde 3 paket sıgara ıcıyordu 5 gün üstü üste hıpnoza gıttı ve bıraktı sızde deneyebılırsınız

Back