• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara Ve Bebek

Merhabalar. Ben 27 yaşındayım ve 11 aylık evliyim. Eğer bi kaza yaşamazsak :) 5-6 ay sonra bebek sahibi olmak için çalışmalara başlayacağız.
Benim sorunum tamamen kendimle. Psikolojik olarak kendimi anneliğe hazır hissediyorum. Evlendikten sonra aldığım kiloları da verdim. Sağlıklı beslenip vücudumu tamamen hazırlamak için elimden geleni yapıyorum. Fakat, eşime evlenmeden önce söz vermeme rağmen hala sigarayı bırakamadım. Eşim sigara içmiyor fakat kayınvalidem ve görümcem sigara kullanıyor. Hatta kayınvalidem "Çocuk olunca bırakırsın nasılsa" diyor. Her bağımlı gibi bu cümle beni o kadar teselli ediyor ki sigarayı bırakmak için hiç bir girişimde bulunmadım.
Bununla birlikte gebelikten en az 3 ay önce sigarayı bırakmış olmak gerektiğini de yeni öğrendim.
Bir dönem 171'den yardım talep etmiştim fakat randevuyu geç bir tarihe verdikleri için ben de sorumsuz davranıp üstüne gitmedim.
Daha olmamış bebeğimin sağlığı için yediğim içtiğim herşeye, kan değerlerime bu kadar dikkat ederken sigara konusundaki zaafım beni her geçen gün endişelendiriyor.
Bu konuda tecrübe ya da bilgisi olan üyeler yorumunu esirgemezse çok mutlu olurum. Nasıl motive olabilirim, yoksunluk krizlerini nasıl aşabilirim, hangi yol daha kolaylık sağlar binları öğrenmek istiyorum.
Ben hamilelikte bıraktım. Migdem bulanıyordu zaten içemiyordum. Ama bunu sansa bırakma herkes aynı degil çünkü. Bence birden bırak ama ramazanda kolay olur oruç tutuyorsanız eger. İftardan sonra içmemeye çalıson Bir deneyin.

Öncelikle daha bebek düşünmeye başlamadan beslenmenize dikkat etmenize vs çok sevindim, tebrik ederim. Ne kadar fazla hazırlarsanız vücudunuzu hem sizin hamileliği güzel geçirmeniz hem de bebeğin olabildiğince sağlıklı gelişmesi için o kadar iyi. Bu bilinçle sigarayı da bırakırsınız, buna gönülden inanıyorum fakat hemen bir şeyler yapmalısınız, pek vakit kalmamış... Ben "Bırakmak İstiyorum" filminin faydasını gören çok duydum hatta bu forumda da sigarayı bırakmayla ilgili bir ana konu vardı, orada da bu film tavsiye ediliyordu. Yaklaşık bir saat sürüyor, denemeye değer bence.

Konu başlığını bir kere daha okudum da ikisinin düşüncesini bile aynı yere koyamıyorum. Umarım bırakırsınız... Hamilelikte bıraksanız bile birinci ayın sonunda bebeği öğreneceğiniz için ilk ay bilmeden içmiş olacaksınız, bebeğin beyin ve organ gelişiminin olduğu süreç ilk üç aydır, özellikle ilk bir ay bebeğin beyni için kritiktir...

Son düzenleme:
Sigara icen biriyle opusmek : ( igrenc..

Boyle evlenince birakirim diyesoz verenlere ayri gicik oluorum.. sanki sihirli bi deynek gelip birakcaksiniz. Verdiginiz sozleri tutmuyosunuz.. ayni benim esimin durumu ve ben bu yuzden bu adama kin tutuyorum bazen. Sigara icmesi degil olay.. once soz verip yapmamasi...kisilik bozuklugunuz var bence..

Vucudunuz saglikliysa problem yok. Ben plansiz hamile kaldim ve dislerime cok onem veririm. Daha iki ay once kontrole gittim hic bir sey yoktu. Kalsiyum ve D vitaminim eksik oldugu icin su an dislerimde curukler var, saka gibi. Ve ilk 3 ay vitamin gibi takviyeler olmaz dedi doktorum.
Spor yapinca da manasiz gobeginiz olmuyor mesela. O bingil bingil goruntudense daha fit hamile kaliyorsunuz, bunlar guzel seyler.
Bebek kadinin vucudunu somuren bir canli nihayetinde ve bu yapilanlar zaten normalde saglikli bir hayat icin yapilmasi gerekenler.

Diş konusunda haklısın, ben de hamilelikte çok sorun yaşadım ve geçmedi de. Başladığı gibi devam ediyor...

Ama konu sahibi sağlık kontrollerinden bahsetmemiş mesela. Spor ve beslenmede değişikliğe gittiğinden bahsetmiş. Dediğin gibi bunlar normal hayatta yapılması gereken şeyler ama burada hamile kalacağı için yapıyor.

Ben de en az 7-8 ay belki 1-2 sene sonra rahme düşecek bir bebek için bu kadar kafaya takmasını anlamsız buluyorum. Olur da bir sorun olursa daha büyük hayal kırıklığı yaşar diye düşünüyorum.

Öncelikle ben içtim,komşun içti, görümcem içti çocuğu sağlıklı diyen tayfaya kesinlikle inanmayın. Görünüşte sağlıklı olsalar sağlıklı doğsalar bile günümüz dünyasında her türlü hastalığa açık bağışıklığı zayıf çocuklar maalesef her biri :((

Sigaraya gelince ben hamile olduğumu öğrendiğim gün doktordan geldim ve paketi direkt çöpe attım. O hissiyat bambaşka inanın.
Bir canlının size tutunduğunu, var olmak ve yaşamak için size muhtaç olduğunu öğrendiğiniz an zaten beyin otomatik olarak sigara olayını bitiriyor. (eğer vicdanlıysanız tabi)

Şu an bırakmayı düşünüp başaramamanız normal. Kendinizi suçlamayın ve şartlandırmayın. Hamile kaldıktan sonra sigarayı bıraksanız da olur. Bebekler annenim yiyip içtikleriyle beslenmeye 2-3 ay sonra başlıyorlar.

Valla 12 yıldır sigara içiyorum hamile olduğumu öğrendiğim an bıraktım.Bırakmamın ertesi günü tek bir kez dudağım falan uyuştu o kadar.Tüm kriz bundan ibaretti.

Ben çevremdeki kimsenin hamile kalınca komple bıraktığını görmedim. Azalttılar sadece..
Hamile kalınca bırakırım deyince bırakılmıyor. Yapacaksanız şimdi yapın ki destek olarak ilaç içmeniz gerekirse hamilelik sizi engellemesin.

Yeğenim 8 aylıktı hastanede tedavi görürken ablamdan sütünü sağmasını istediler. Ablam moral bozukluğuyla daha fazla sigara içti ve sütünde yeşile kaçan bir renk vardı. "Sigara mı içtiniz?" diye sordular ve o sütü vermediler..

Hamilelikteki zararı hafife alınamaz ama ileride bebeğinize her anlamda şifa olacak bir şeye zehir katmak nasıl yapılabilir ben anlayamıyorum..
Doktor deterjan, oda kokusu bile koklamayacaksın diyor ama buram buram dumana maruz bırakılıyor..

Sigarayı bırakmanız tabi ki iyi olur ama diğer konuları abartmıyor musunuz yaa?

5-6 ay sonra korunmayı bırakacaksınız ama spor yapıyorum, yediğime içtiğime dikkat ediyorum diyorsunuz. Bu kadar planlı olmaya gerek var mı?

Hamilelik vücut için bir travma değil ki önceden hazırlayasınız?

Ben de planlı hamile kaldığım halde folik asit dahi kullanmadım hamile olduğum netleşenekadar.

Şimdi daha korunmayı bırakmadan folik asitler, vitamin mineraller vs kullanılıyor. Garip geliyor bana...

Vücuda takviye yapmanın nesi kötü ki?
Gıdalar artık yeterli takviyeyi sağlamıyor. Vücuda direnç kazandırmak gayet normal. Sağlıklı olan bu aslında. Ben de spor yapan biri değilim. Keşke yapabilsem.. Ama yapana da bu kadar tuhaf bakılmamalı..

Hamilelikten önce kontrole gidince folik asit verdi doktorum. Vücutta depolanmayan bir şey sonuçta. Bana da "bütün herkes hamilelik öncesi kontrollerini olsa hamilelikte yaşanacak komplikasyonlar yarı yarıya düşer" demişti..

Hamileliği farkedene kadar en az 4 hafta geçiyor. Zararı olmayan bir şey neden yapılmasın?

Merhabalar. Ben 27 yaşındayım ve 11 aylık evliyim. Eğer bi kaza yaşamazsak :) 5-6 ay sonra bebek sahibi olmak için çalışmalara başlayacağız.
Benim sorunum tamamen kendimle. Psikolojik olarak kendimi anneliğe hazır hissediyorum. Evlendikten sonra aldığım kiloları da verdim. Sağlıklı beslenip vücudumu tamamen hazırlamak için elimden geleni yapıyorum. Fakat, eşime evlenmeden önce söz vermeme rağmen hala sigarayı bırakamadım. Eşim sigara içmiyor fakat kayınvalidem ve görümcem sigara kullanıyor. Hatta kayınvalidem "Çocuk olunca bırakırsın nasılsa" diyor. Her bağımlı gibi bu cümle beni o kadar teselli ediyor ki sigarayı bırakmak için hiç bir girişimde bulunmadım.
Bununla birlikte gebelikten en az 3 ay önce sigarayı bırakmış olmak gerektiğini de yeni öğrendim.
Bir dönem 171'den yardım talep etmiştim fakat randevuyu geç bir tarihe verdikleri için ben de sorumsuz davranıp üstüne gitmedim.
Daha olmamış bebeğimin sağlığı için yediğim içtiğim herşeye, kan değerlerime bu kadar dikkat ederken sigara konusundaki zaafım beni her geçen gün endişelendiriyor.
Bu konuda tecrübe ya da bilgisi olan üyeler yorumunu esirgemezse çok mutlu olurum. Nasıl motive olabilirim, yoksunluk krizlerini nasıl aşabilirim, hangi yol daha kolaylık sağlar binları öğrenmek istiyorum.
Evet hamile kalmadan çok önce bırakmak gerekiyor. Ben içtim çocuklarım da gayet sağlıklı diyenler o çocukların yetişkinlikte yaşayacakları sorunları asla bilemezler. Kanser, akciğer ve kan hastalıkları başta olmak üzere bu çocuklar her tür hastalıga karsi annesi sigara içmeyenlere göre çok daha riskli gruptalar ve en önemlisi birer sigara tiryakisi adayı olarak doğuyorlar.

Gıdalar artık yeterli takviyeyi sağlamıyor. Vücuda direnç kazandırmak gayet normal. Sağlıklı olan bu aslında. Ben de spor yapan biri değilim. Keşke yapabilsem.. Ama yapana da bu kadar tuhaf bakılmamalı..

Hamilelikten önce kontrole gidince folik asit verdi doktorum. Vücutta depolanmayan bir şey sonuçta. Bana da "bütün herkes hamilelik öncesi kontrollerini olsa hamilelikte yaşanacak komplikasyonlar yarı yarıya düşer" demişti..

Hamileliği farkedene kadar en az 4 hafta geçiyor. Zararı olmayan bir şey neden yapılmasın?

Ben folik asit dahi kullanmadım derken aslında o gerekliydi ama kullanmadım anlamında dedim.

Onun dışında kontrollerin yapılması gerektiğine de katılıyorum.

Ama diyorum ya, beslenme düzenini ve sporu hamile kalacağım diye ayarlamak bana abes geldi. Normalde dikkat ediyorsan ediyorsundur. Aylar sonra gelecek hamilelik için bu kadar kafaya takmaya gerek yok diyorum. Daha korunmayı bırakmasına bile aylar var.

Kaldı ki zaten istediğin gıdayı ye, istediğin sporu yap. Sigara içtikten sonra faydası yok bana göre.

Sana hak veriyorum canım folik asit cidden önemli ama tam dollenme gerceklestiginde .Yani hamileliğin 2/3. ayında hamile olduğunu öğrendiğinde degil. Diğer vitaminler (eğer vücudun ihtiyacı varsa ) kadın gebe kalsın kalmasın bedeninin sağlıklı olması için kullanılabilir.Ustelik gebeligi ogrendiginden itibaren benim gibi 4 ay kusan ve beslenmeyi kesen bir kadinsan öncesinde vücudunun gerçekten "iyi" olması gerek.

Sana hak veriyorum canım folik asit cidden önemli ama tam dollenme gerceklestiginde .Yani hamileliğin 2/3. ayında hamile olduğunu öğrendiğinde degil. Diğer vitaminler (eğer vücudun ihtiyacı varsa ) kadın gebe kalsın kalmasın bedeninin sağlıklı olması için kullanılabilir.Ustelik gebeligi ogrendiginden itibaren benim gibi 4 ay kusan ve beslenmeyi kesen bir kadinsan öncesinde vücudunun gerçekten "iyi" olması gerek.

Evet omurilik gelişiminin olduğu ilk haftalar önemli. Doktorlar da bir zararı yok diye ilk andan itibaren başlatıyor işte.

Zaten hamilelikte kafasına göre vitamin içemez. Hamilelik şüphesinin başladığı anda folik asit hariç bütün vitaminleri kesmeli.
Çünkü hamileye her vitamin verilmiyor. Ben decavit içmiştim mesela. Bazıları onun mide bulantısı yaptığını söylemişti ben içebilmiştim. 13.haftamda bitmişti bulantım demek ki daha sonra vermiş.

Doktorum süt verirken de devam et demişti. Bebek için sıkıntı yok o her türlü vitamin mineral alıyor anneye takviye şart..

konu ve süreç çok tanıdık.ben de herzaman hamıle kaldıgımda sigarayı bırakıcam demiştim.öyle de yaptım.
ama bırkac ay önceden değil.elıme hamıle oldugumu gösteren tahlil sonucunu almamdan itibaren...
öncesınde bıurakmalıyım,ibr ayım kaldı bıkac haftam kaldı gibi strese sokma kendını..
ben hep dedim hamılelık boyunca içenler var,ben bunu yapmayacagım..ne öncesi ne sonrası,tam olarak hamıle oldugumu ögrendıgım gün bırakacagım.öyle de oldu..sende yapabılrsın..
sonrasında tekrar başladım tabi o ayrı..kızım 9 aylık olmuştu işe döndüm tek tük derken başladım ama başlamayadabilirdim.tamamen benım tercihim oldu.

Şu 5 ay içerisinde ne yapıp edip bıraksanız daha iyi olur.

Senin gibi hamilelik öncesi ben de herşeyime dikkat ettim ve hala ediyorum.Şükür olsun herşey güzel ilerliyor.Eşimin yanında bile durmuyorum içerken.Çünkü biz istedik ve Rabbim de yavrularımızı bize emanet gönderdi.Fedakarlık şart.

Ayrıca bulantılardan zaten istemeyebilirsin de ama işi kış tut sen.Eczanelerde nikotinli sakızlar vardı onlar da iyi geliyordu sanırım bırakmak adına.

bu kadar planlı oluyorsun da
hemen olacak mı bebiş bakalım ?

Saçmalıktan baska birsey degil hani o kadar eminler ki hamile kalacaklarina sanki alinlarinda yaziyor ya da o kadar eminler ki cocugun dusmeyecegine yasayacagina falan boyle insanlari bende anlamiyorum bu tripleri folik asit içmeler zayiflamalar doktora gitmeler.
benzer yorumu ben de yazdım
kaç senedir uğraşıyorum çocuk için
hala korunmadığı ilk ay hamıle kalacağını sanıyor ınsanlar, kalanlar da vardır evet ama bu işler o kadar da planlı yürümüyor

Her gün 1 tane eksik iç ben sigarayı hamilelik planladıktan sonra böyle böyle bıraktım.Canım çektiği zamanlar nefsimi köreltmek için sigarayı yakıyordum üç fırt sonra söndürüyordum.Şu an hamileyim moralim bozuk olduğunda direkt aklıma geliyo bilinçaltında Öylece kalmış ama arttık bağımlısı Değilim çok şükür
Bir de sigara içenlerin yanında çok bulunmayın insanın cani çekiyor

Hamile olduğu halde o sigarayı bırakmayan anne adaylarına çok kızıyorum.Bizim şirkette de bir kız arkadaşımız vardı 9 ayın 9'u hergün iki paket sigara içti.O yavruya yazık.Bence şimdiden bırakmaya zorlayın.Mantıklı düşünün hiçbir faydası yok üstelik sağlığından olurken üste bir de para veriyorsun.

Saçmalıktan baska birsey degil hani o kadar eminler ki hamile kalacaklarina sanki alinlarinda yaziyor ya da o kadar eminler ki cocugun dusmeyecegine yasayacagina falan boyle insanlari bende anlamiyorum bu tripleri folik asit içmeler zayiflamalar doktora gitmeler.
Doğru ne zaman hamile kalınacağı belli olmuyor ama folik asitte hamilelikten 3 ay önce kullanılmaya başlanması gerekiyor. Hamile kalındıntan sonra pek de bir faydası yok yani. Folik asit kullanmanın bir zararı yok zaten. Doktora gidip kontrol yaptırmak hem anne hem bebek için gayet sağlıklı....

hamıle kalmadan bırakmalısın.pis bır vucuda bebek yerleştırmek doğrumu.hamıle kalınca bırakırsın ne demek.ortamın sağlıklı olacak kı sağlıklı doğacak bebekde.sureklı bulaşık olan hiç yıkanmayan temızlenmeyen bır mutfakta yapılan yenılen yemek ne kadar yenılır ne kadar temız olur.lutfen yapmayın bunu.ılerıde sızın suçunuzu bebek sağlığıyla çekecek cezasını.sıgaray tahammulum yok helekı anne olanlar için.

Back