Merhabalar. Ben 27 yaşındayım ve 11 aylık evliyim. Eğer bi kaza yaşamazsak :) 5-6 ay sonra bebek sahibi olmak için çalışmalara başlayacağız.
Benim sorunum tamamen kendimle. Psikolojik olarak kendimi anneliğe hazır hissediyorum. Evlendikten sonra aldığım kiloları da verdim. Sağlıklı beslenip vücudumu tamamen hazırlamak için elimden geleni yapıyorum. Fakat, eşime evlenmeden önce söz vermeme rağmen hala sigarayı bırakamadım. Eşim sigara içmiyor fakat kayınvalidem ve görümcem sigara kullanıyor. Hatta kayınvalidem "Çocuk olunca bırakırsın nasılsa" diyor. Her bağımlı gibi bu cümle beni o kadar teselli ediyor ki sigarayı bırakmak için hiç bir girişimde bulunmadım.
Bununla birlikte gebelikten en az 3 ay önce sigarayı bırakmış olmak gerektiğini de yeni öğrendim.
Bir dönem 171'den yardım talep etmiştim fakat randevuyu geç bir tarihe verdikleri için ben de sorumsuz davranıp üstüne gitmedim.
Daha olmamış bebeğimin sağlığı için yediğim içtiğim herşeye, kan değerlerime bu kadar dikkat ederken sigara konusundaki zaafım beni her geçen gün endişelendiriyor.
Bu konuda tecrübe ya da bilgisi olan üyeler yorumunu esirgemezse çok mutlu olurum. Nasıl motive olabilirim, yoksunluk krizlerini nasıl aşabilirim, hangi yol daha kolaylık sağlar binları öğrenmek istiyorum.