• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara Ve Bebek

dtcf

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013
1.234
2.617
133
Merhabalar. Ben 27 yaşındayım ve 11 aylık evliyim. Eğer bi kaza yaşamazsak :) 5-6 ay sonra bebek sahibi olmak için çalışmalara başlayacağız.
Benim sorunum tamamen kendimle. Psikolojik olarak kendimi anneliğe hazır hissediyorum. Evlendikten sonra aldığım kiloları da verdim. Sağlıklı beslenip vücudumu tamamen hazırlamak için elimden geleni yapıyorum. Fakat, eşime evlenmeden önce söz vermeme rağmen hala sigarayı bırakamadım. Eşim sigara içmiyor fakat kayınvalidem ve görümcem sigara kullanıyor. Hatta kayınvalidem "Çocuk olunca bırakırsın nasılsa" diyor. Her bağımlı gibi bu cümle beni o kadar teselli ediyor ki sigarayı bırakmak için hiç bir girişimde bulunmadım.
Bununla birlikte gebelikten en az 3 ay önce sigarayı bırakmış olmak gerektiğini de yeni öğrendim.
Bir dönem 171'den yardım talep etmiştim fakat randevuyu geç bir tarihe verdikleri için ben de sorumsuz davranıp üstüne gitmedim.
Daha olmamış bebeğimin sağlığı için yediğim içtiğim herşeye, kan değerlerime bu kadar dikkat ederken sigara konusundaki zaafım beni her geçen gün endişelendiriyor.
Bu konuda tecrübe ya da bilgisi olan üyeler yorumunu esirgemezse çok mutlu olurum. Nasıl motive olabilirim, yoksunluk krizlerini nasıl aşabilirim, hangi yol daha kolaylık sağlar binları öğrenmek istiyorum.

Merhabalar. Ben 27 yaşındayım ve 11 aylık evliyim. Eğer bi kaza yaşamazsak :) 5-6 ay sonra bebek sahibi olmak için çalışmalara başlayacağız.
Benim sorunum tamamen kendimle. Psikolojik olarak kendimi anneliğe hazır hissediyorum. Evlendikten sonra aldığım kiloları da verdim. Sağlıklı beslenip vücudumu tamamen hazırlamak için elimden geleni yapıyorum. Fakat, eşime evlenmeden önce söz vermeme rağmen hala sigarayı bırakamadım. Eşim sigara içmiyor fakat kayınvalidem ve görümcem sigara kullanıyor. Hatta kayınvalidem "Çocuk olunca bırakırsın nasılsa" diyor. Her bağımlı gibi bu cümle beni o kadar teselli ediyor ki sigarayı bırakmak için hiç bir girişimde bulunmadım.
Bununla birlikte gebelikten en az 3 ay önce sigarayı bırakmış olmak gerektiğini de yeni öğrendim.
Bir dönem 171'den yardım talep etmiştim fakat randevuyu geç bir tarihe verdikleri için ben de sorumsuz davranıp üstüne gitmedim.
Daha olmamış bebeğimin sağlığı için yediğim içtiğim herşeye, kan değerlerime bu kadar dikkat ederken sigara konusundaki zaafım beni her geçen gün endişelendiriyor.
Bu konuda tecrübe ya da bilgisi olan üyeler yorumunu esirgemezse çok mutlu olurum. Nasıl motive olabilirim, yoksunluk krizlerini nasıl aşabilirim, hangi yol daha kolaylık sağlar binları öğrenmek istiyorum.
Umarım kısa sürede bırakırsınız tanıdığım biri var bayramdan sonra doğacak ve hala hergün 3-5 tane içiyormuş üzücü gerçekten.

Bırakmak gerekiyor aslinda bende cok iciyorum hamile olabilirimde suan ama olmuyor gbi bsey kiz kardesimde cok icer ikiz bebisleri var smdi 2 yasndalar onlarda bi sikinti yasanmadi ama dmek degildir bzlerde olmasin bilemiyorum bnde

Sigarayı bırakmak sabır istiyor. Yalnız şunu söyleyebilirim kuzenim sigara kullanıyordu. Hamile kalınca bırakırım dedi bırakamadı. Bebeğim doğunca bırakıcam dedi bırakmadı. Bence çocuğunuzun doğmasını beklemeden bırakmaya çalışın. Hatta hamileliğinizde dahi kullanmıyor olmanız sizin için de bebeğiniz için de daha iyi. Kuzenimin bebeği emmedi doktor sigara kullanımından dolayı sütün tadının acı olabileceğini bebeğin bu yüzden emmiyor olabileceğini söylemiş ne kadar doğrudur bilmiyorum ama doğduğundan beri mamayla beslemek zorunda kaldı. Biliyorum zor bende kullanıyorum sağlam sabır ve irade gerekiyor ama bırakmak için güzel bir nedeniniz var . Bende 6 aya bi ameliyat geçiricem 3 ay öncesinden bırakmayı düşünüyorum gerçekten istiyorum da. Paket paket sigara almaktan dahi yoruluyor insan. Ne kadar sigaram kaldı bitti mi bitecek mi kaygısı falan. Kölelik resmen, Allah kurtarsın :KK53:

Bende aynı kayınvalideniz gibi hamile kalınca bırakırım dedim hep. Tabi eşim bunu hiç kabul etmedi, kendiside kullanmıyor zaten.

Bizde çocuk düşünüyoruz ve ben 24 gündür sigara içmiyorum. Evet zorluyor beni sabretmeye çalışıyorum.

Ben “bırakmak istiyorum” filmini izleyip bıraktım. Şimdide Allen Carr kitabını okumaya başladım. Sende bir dene istersen bu film ve kitapla bırakan çok kişi varmış.

Sigarayı bırakmanız tabi ki iyi olur ama diğer konuları abartmıyor musunuz yaa?

5-6 ay sonra korunmayı bırakacaksınız ama spor yapıyorum, yediğime içtiğime dikkat ediyorum diyorsunuz. Bu kadar planlı olmaya gerek var mı?

Hamilelik vücut için bir travma değil ki önceden hazırlayasınız?

Ben de planlı hamile kaldığım halde folik asit dahi kullanmadım hamile olduğum netleşenekadar.

Şimdi daha korunmayı bırakmadan folik asitler, vitamin mineraller vs kullanılıyor. Garip geliyor bana...

valla size şöyle söyliyim benim kadar çok sigara içeni yoktur gunde 2 paket ictigimi bilirim uc sigarayi sonmeden birbiriyle yakip icerdim ama biraktim.
bu hamilelikte birakma olayi tamameb bulantiyla alakali. mesela benim annem ve kuzenimin hamileligi asiri bulantili geçmis ve bende cok bulanti kusma yasadim oyuzden annenize sorun bulanti cok olmusmu. onda olduysa sizdede olur buyuk ihtimal o zaman hemen birakirsiniz. ben sigara icmeyi birak acik alanda benden 1500 metre uzakta sigara icen birini gorunce bile tiksiniyodum. zaten kokulara hassasiyetiniz olucak. kokusuna bayilarak aldigim sac spreyini bile sikamiyorum kokusundan dusunun sacimi acinca sampuan kokusu geliyo burnuma hemen geri topluyorum. boyle kokular mahvetmeye baslayinca hoooop icemiyceksiniz.

canm bebegine hamileyken, onu emzirirken va hatta emzirmesen bile bakimini yaparken sigara kullanmamalisin. ben hamile oldugumdan suphelendigim gun sigarayi birakmistim. arada ruyalarima bile girdi ama dayandim. simdi tam bir sigara dusmaniyim. sigara kokusuna dahi tahammulum yok. hele cocugumun yanina agzi sigara kokan babasi bile olsa panter gibi saldiriyorum, kucucuk bebegin cigeri ne kadar ki bu kendini bilmezler ona sigara kokutuyorlar die. sen de dirayetli ol, bebegine bu kotulugu yapma

5-6 ay sonra korunmayı bırakacaksınız ama spor yapıyorum, yediğime içtiğime dikkat ediyorum diyorsunuz. Bu kadar planlı olmaya gerek var mı?

Ben de planlı hamile kaldığım halde folik asit dahi kullanmadım hamile olduğum netleşenekadar.

Şimdi daha korunmayı bırakmadan folik asitler, vitamin mineraller vs kullanılıyor. Garip geliyor bana...
Saçmalıktan baska birsey degil hani o kadar eminler ki hamile kalacaklarina sanki alinlarinda yaziyor ya da o kadar eminler ki cocugun dusmeyecegine yasayacagina falan boyle insanlari bende anlamiyorum bu tripleri folik asit içmeler zayiflamalar doktora gitmeler.

Sigaranın kullanıyorum ve 2 bebeğim var bence sigaranin bağımlılık olduğunu düşünmüyorum çünkü ben evlendikten sonra başladım 3 ay snra hamile kaldım çocuguma bişey olur korkusu hiç ağzıma surmedim bide tabi bulantı filan doğum filan yaptım kızım emmeyi bıraktı öyle geri içtim bir 3 sene sonra bidaha hamile kaldım bidaha içmedim oğlum hala emiyo ama bir bucuk yaşında suan içiyorum ama bence isterseniz birakabilirsiniz yani zor değil kafanizda bitirin cocugunuzu sigarayla hasta doğuracak gibi hissedin o duygu yetiyor en azından bana yetti

Bırakabiliyorsanız şimdi bırakmanız daha iyi ama Hamile kaldığınızı öğrenir öğrenmez bırakın. Zaten içmeye vicdanınız el vermez. Hamileyken içilen sigara düşük Doğum kilosu, astım vs gibi şeylere sebep oluyormuş. Eşimin yengesi 4 hamileliğinde de fosur fosur içmiş, çocukların hepsi sağlıklı. En küçüğü 35 falandır. Hiçbiri sigara içmiyor. Tabi bu örnek onlar için geçerli . Özendirmiş gibi olmuş ama şunu demek istiyorum öncesinde içtiğiniz sigara etkilemez sağlığını, yeter ki öğrendiğiniz anda bırakın.

Psikolojik olarak hazır değilsen acelen ne ki? Gencecik kadınsın.
Bence mutlaka tekrar randevu al. Bir iş arkadaşım devlet Hastanesi'ne gitti sigarayı bırakmak için. Nikotin bandı vermişler. Onu kullanırken sigara aramiyordu asla.
Ayrıca lütfen 'anne olunca nasılsa bırakırsın' lafına guvenmeyin. Maalesef o kadar hamile kadın sigara kullanıyor ki. Yakın bir arkadaşım hamileliğin başında bıraktı,bebek doğduktan sonra-tam da lohusalık döneminde emzirirken tekrar kullanmaya başladı. 'Oyle bunaldim ki, ben de biliyorum zararli ama ya çıldırıcam ya sigara içicem, bu beni sakinlestiriyor' demişti bana.a
Anne olunca bir anda sigaradan tiksinmiyorsun yani. Hatta hamileyken canının çektiği şey buyur buyur ve kocaman olur. Ya senin canın da şöyle bir sigara tüttürmek isterse?
Bence riske alma. Dediğim gibi o kadar fazla kadın var ki hamileyken sigarayı bırakamayan, en yakinimdan teyzemi hatırladım bak mesela. O da günde bir paket sigara içerdi hamileyken :KK43:
Yazık günah çocuğun için. Doktor yoluyla bu illetten kurtulmak varken...
Hem her gün on liradan 300 TL yapar, az mı :)

Son düzenleme:

Vucudunuz saglikliysa problem yok. Ben plansiz hamile kaldim ve dislerime cok onem veririm. Daha iki ay once kontrole gittim hic bir sey yoktu. Kalsiyum ve D vitaminim eksik oldugu icin su an dislerimde curukler var, saka gibi. Ve ilk 3 ay vitamin gibi takviyeler olmaz dedi doktorum.
Spor yapinca da manasiz gobeginiz olmuyor mesela. O bingil bingil goruntudense daha fit hamile kaliyorsunuz, bunlar guzel seyler.
Bebek kadinin vucudunu somuren bir canli nihayetinde ve bu yapilanlar zaten normalde saglikli bir hayat icin yapilmasi gerekenler.

Akupunkturla birakanlari duymustum, deneyebilirsiniz.

Sigara kullanmıyorum. Bırakan biriyle de hiç tanışmadım. Ama sadece mantık yürüteceğim. Kızımı memeden keserken sayılarını azaltarak gittim. Günde 4 kere emzirdim mesela, bunu alışana kadar yaptım. Sonra 3 kere emzirdim, yine kabullenmesini bekledim. Birden kesmediğim için panik ve stres yaşamadı. Çünkü bağımlılığını ondan koparmaya çalışan olmadım.

Büyüklerle küçükler arasındaki tek fark; küçüklerin yapmak dışında bir seçeneğinin olmaması. Sizinde yok. Alıştıra alıştıra bırakacaksınız. Kayınpederim oruç tutuyor, sigarasız akşama kadar durabilme iradesi var yani. O zaman gün içinde o 1 paketi neden bitiriyor? Aynı iradeyi sizde bebeğiniz için göstereceksiniz.

O pis kokulu içinde binlerce zehir bulunan şeyi nasıl Aşkla içiyorsunuz anlamıyorum istediğin kadar sağlıklı beslen hepsi boş verdikçe zehiri vucudum eriyor

Sigara kullanmadım hayatımda hiç belki bu yüzden mi anlayamıyorum bilmiyorum ama bırakamıyorum lafını duymak garip geliyor insan ona zarar veren bir şeyi nasıl bırakamaz

Canım sen bir yeri yaparken diğer yeri yikiyorsun. Düzenli beslensen de sigara bütün vitaminini alıp götürüyor. Bende sigara iciyorum ama ama öyle beslenmeme fln dikkat etmiyorum. O zehiri vücuda veriyorsam ne kadar sağlıklı da beslensem çok işe yaramayacak biliyorum. Önce sogarays bırakıp daha sonra beslenmene dikkat etmelisin.
Madem bebek düşünüyorsun kadın doğuma gidip tahlillerini yaptırdın mi ?

Back