• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara imeyene ben saygszlk etmedim hi...benim zgrlk hakkm ne olacak?

duraklarda da yasaklansınsositososito
şaka bir yana açık havada motorlarda yasak o konuda acaip mutluyum :lepi:
restoranlarda açık kapalı heryerde yasak.
sadece dduraklarda otobüs beklerken sorun oluyordu o devam edecek okdar.
Ama dediğim gibi senn mağduriyetinin nedeni bizim hakkımmızı yiyip rahatsız olamaıza neden olanlar.
Sigara içe içenin düşmanı oldu bukez galiba:delphin:

kışın otobüs duraklarını düşünebiliyormusun

yağmurdan kaçan durak içine sığınacak

tütür babam cigarayı:delphin::jeyyar:

yasayı koyanlarda onlardan biri demek ozaman:roflol:

zemus bu fikrini kabul etmiyorum. sigara içenin yasaklanmasının nedeni,orada bulunanada sigaranın zarar verdiğidir. çünkü,,, pasif içici olurlar sigara içenin yanında .....
ve sağlıklarını etkiler o duman..
ama içki içen birinin yanında diğer içmeyen ne gibi zarara uğrayacakta ,sağlık açsından, bu tip mekanlar kapanacak.yada yasak konacak....
bu arada gittiğim bir restaurantta yemeğimin yanında şarabımı içerim yada rakımı. kimse de bunu yasaklayamaz..
sende bana ve benim gibilere,yanaşmazsın olur biter.yerimseniben

okypete
zemus kısas yaptı canım sadece ama doğru aslında
alkolde ciğerlere zararlı siroz bile alkolden oluyor sigaradan değil

mesela ben ve ailem alkol almayan kişileriz

aynen sigara içen nasıl kokuyor ise alkol içende bizim için öyle

fakat asla yasaklansın demedim içen kendine içer içmesini ve saygısını ayıkken koruduğu

gibi koruduğu sürece

bende yaklaşmayayımmı bugün içtinmi:jeyyar::roflol:

kışın otobüs duraklarını düşünebiliyormusun

yağmurdan kaçan durak içine sığınacak

tütür babam cigarayı:delphin::jeyyar:

yasayı koyanlarda onlardan biri demek ozaman:roflol:

okypete
zemus kısas yaptı canım sadece ama doğru aslında
alkolde ciğerlere zararlı siroz bile alkolden oluyor sigaradan değil

mesela ben ve ailem alkol almayan kişileriz

aynen sigara içen nasıl kokuyor ise alkol içende bizim için öyle

fakat asla yasaklansın demedim içen kendine içer içmesini ve saygısını ayıkken koruduğu

gibi koruduğu sürece

bende yaklaşmayayımmı bugün içtinmi:jeyyar::roflol:

canım bugün içmedim:jeyyar:.ama canım istediğinde içerim. ve aşırıyada kaçmadan sarhoş olmadan içerim.
.neyse sadece şunu belirtmiştim,ben.. ,sigara yasağı yanında içen kişilere ,sağlık açısından zarar verdiği için,çıkarıldı. ama alkol içerken ben yanımdakine ne gibi sağlığı açısından zarar veriyorum ki.
haa,aşırısı elbette zararlı ama konu o değil ki.
konu etrafındaki insanlara ,alkol alanın zararı da değil.onu ayrı konuşuruz elbet bir konuda
konu ,,o an, içerken yanındakilere sağlık açısından zarar veriyor mu, vermiyor mu. elbette hayır. sigara yasağıyla karşılaştırmak bu açıdan hatalı.

bu arada fikrimi söyleyeyim. sigara içenden asla rahatsız olmuyorum. bende içtim ama içime çekmedim hiç. içen tiryakilerin neler yaşadıklarınıda çok iyi biliyorum. arkadaşlarımdan. elleri titrer sigarasız kaldıklarında . gece 12 den sonra haldır haldır açık tekel aradığımız olmuştur. resmen nöbet geçirirler.
o yüzdende bu kadar sert yasaklara bende karşıyım. tamam ayırılabilirler. bir ayrı bölümde içilmesine izin verilir. ama böyle çok saçma geldi bana...

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bugün içmedim:jeyyar:.ama canım istediğinde içerim. ve aşırıyada kaçmadan sarhoş olmadan içerim.
.neyse sadece şunu belirttim ben.. ,sigara yasağı yanında içen kişilere ,sağlık açısından zarar verdiği için,çıkarıldı. ama alkol içerken ben yanımdakine ne gibi sağlığı açısından zarar veriyorum ki.
konu etrafındaki insanlara ,alkol alanın zararı da değil.onu ayrı konuşuruz elbet bir konuda
konu ,,o an, içerken yanındakilere sağlık açısından zarar veriyor mu, vermiyor mu. elbette hayır. sigara yasağıyla karşılaştırmak bu açıdan hatalı.
..onu demek istedim ben...

aşırı olursa kaza yaparak evet sağlığı direk öldürüyor
alkolyerimseniben

okypete bende onu diyorum içen ve içmeyen bölümü olsun hem alkol alıp içenlerde çoğunlukta

içmeyen varsa sigarayı içen içinde içerde bölüm olmalı bunu savunuyorum bende

beni içiyorum diye sokakta bugüne kadar içmemiş biri olarak sokağa içmeye zorlaması

sorun zaten

içmeye verilen aynı hak ve özgürlükleri istiyorum

içmeyene saygı gösteren biri oalarak bu da benim hakkım değilmi sence

aşırı olursa kaza yaparak evet sağlığı direk öldürüyor
alkolyerimseniben

okypete bende onu diyorum içen ve içmeyen bölümü olsun hem alkol alıp içenlerde çoğunlukta

içmeyen varsa sigarayı içen içinde içerde bölüm olmalı bunu savunuyorum bende

beni içiyorum diye sokakta bugüne kadar içmemiş biri olarak sokağa içmeye zorlaması

sorun zaten

içmeye verilen aynı hak ve özgürlükleri istiyorum

içmeyene saygı gösteren biri oalarak bu da benim hakkım değilmi sence
katılıyorum sana...hakkın bencede. bu gerçekten aşırı olmuş. saçmalık gerçekten....

sigara içmem sigara içilen ortamdada bulunmam içen yakınım değilsede karışmam
ama bu yasak maalesef düzenlenemedi:olmaz:
benim okulumda sigara yasağından önce sigara odası diye bi oda düzenlenmişti
kimse okul içinde orası dahil hiçbiryerde sigara içemiyordu öğrencilerde görmüyordu
ama yasaktan sonra öğretmen arkadaşlar maalesef okulun dışında boş bir arsada
teneffüslerde öğrencilere görünmeden(!) içiyorlar
ama tabiikide bizim cin öğrenciler görüyorlar:delphin:
çocuklara sigara içmek zararlı dediğinde zararlıysa bilmem kim öğretmen neden içio dio:umursamaz:
dicem o ki sigarayı yasaklarken önemli olan toptan kaldırmak değil ortamları ayırmak
sonuçta yasak diye içenler bırakmıyacak:delphin:

bu arada fikrimi söyleyeyim. sigara içenden asla rahatsız olmuyorum. bende içtim ama içime çekmedim hiç. içen tiryakilerin neler yaşadıklarınıda çok iyi biliyorum. arkadaşlarımdan. elleri titrer sigarasız kaldıklarında . gece 12 den sonra haldır haldır açık tekel aradığımız olmuştur. resmen nöbet geçirirler.
o yüzdende bu kadar sert yasaklara bende karşıyım. tamam ayırılabilirler. bir ayrı bölümde içilmesine izin verilir. ama böyle çok saçma geldi bana...

katılıyorum sana...hakkın bencede. bu gerçekten aşırı olmuş. saçmalık gerçekten....

çok teşekkür ediyorum

içmeyenlerede saçma gelen tarafları ve eksik yanlış yapılanları farketmeleri işte bu benim

derdim olan kısımlarvereliniortak

içmeyene verilen hakları istiyorum saygıyı istiyorum sadece

sigara içmem sigara içilen ortamdada bulunmam içen yakınım değilsede karışmam
ama bu yasak maalesef düzenlenemedi:olmaz:
benim okulumda sigara yasağından önce sigara odası diye bi oda düzenlenmişti
kimse okul içinde orası dahil hiçbiryerde sigara içemiyordu öğrencilerde görmüyordu
ama yasaktan sonra öğretmen arkadaşlar maalesef okulun dışında boş bir arsada
teneffüslerde öğrencilere görünmeden(!) içiyorlar
ama tabiikide bizim cin öğrenciler görüyorlar:delphin:
çocuklara sigara içmek zararlı dediğinde zararlıysa bilmem kim öğretmen neden içio dio:umursamaz:
dicem o ki sigarayı yasaklarken önemli olan toptan kaldırmak değil ortamları ayırmak
sonuçta yasak diye içenler bırakmıyacak:delphin:

whiterose ağzına sağlıkvereliniortak

korkularımın tercumanı oldun

ayrı kapalı alanlar varken sorun yoktu

madem yasak satışı tamamen yasaklasınlar buna bende varım

.neyse sadece şunu belirtmiştim,ben.. ,sigara yasağı yanında içen kişilere ,sağlık açısından zarar verdiği için,çıkarıldı. ama alkol içerken ben yanımdakine ne gibi sağlığı açısından zarar veriyorum ki.

:1shok:Çok ilginç..sigara içmeyince el titremesi olduğunu ilk kez duyuyorum ben..fisfisfis

10 yıl sigara içipte 2 yıldır bırakmış biri olarak seni anlıyorum cnm.
yasağı bende kabullenemiyorum ne olursa olsun bu insanların kişişsel tercihi !!
baskıyla zor kullanarak vazgeçiremezsin..
ama içmeyen de düşünülmeli.
ben içmiyorum ve içiline ortamda rahatsız oluyorum.
tamamen yasaklanmak yerine eski sistem devam edebilird..
yani her mekanda sigaraiçilen içilmeyen ayrımı devam etmeliydi..
tabi bu da yalaka türkiyenin avrupa birliğine yaranma yaltaklığndan başka birşey değl!!

:1shok:Çok ilginç..sigara içmeyince el titremesi olduğunu ilk kez duyuyorum ben..fisfisfis

evet gerçekten oluyor. en yakın arkadaşım bir gece bende kaldı. günde 2 buçuk pakete yakın sigara içer. ve paketi bitti. saat 24 dü geçmişti... o kadar rahatsız olduki. ben içmeyenin bu derece rahatsız olacağını hiç bilmezdim. ha bir arkadaşımdada sonra buna benzer krizler gördüm.neysebu arkadaşım,,alalım gidip,duramıyorum,. ya bekle yarın sabah gideriz diyorum. resmen eli titremeye başladı.. dedim yürü çıkalım. o zamanlar seven eleven sabaha kadar açıktı.aldık geldik... .o krizleri o 2 arkadaşımda gördüm. o yüzden içemedikleri an ne kadar kötüleştiklerine birebir şahidim. bu öyle yasak içmeyeceksinle olacak şey değil. kolay değil sigarayı bırakmak...

yapmayın etmeyin gözünüzü sevek bir cüğaramız var zate :delphin:

yemekten sonna 1 deneye müsade var :delphin:
şuan üzrinde konuştuğumuz nesne başıma vurmuş durumda,

annemler misafirliğe gitti, benim sigaram bitti gelirken alıcaklar, inemiyorum bakkal uzak, gelene kadar burda sizinle zaman geçireyim bare :delphin:
tırnaklarımı yemeye başlicam o kaddar beter oldum :delphin:

şuan üzrinde konuştuğumuz nesne başıma vurmuş durumda,

annemler misafirliğe gitti, benim sigaram bitti gelirken alıcaklar, inemiyorum bakkal uzak, gelene kadar burda sizinle zaman geçireyim bare :delphin:
tırnaklarımı yemeye başlicam o kaddar beter oldum :delphin:

aha işte anlattığım bir vaka daha. selcim eller titremeye başladımı.......

kızlar hepsini okudum bende biara içip bırakmıştım ama şimdi tek tük götürüyorum. arkadaşlarla muhabbette kahve içerken güzel gidiyor ama bunu artık cafelerde yapamıcaz bencede nolcak halimiz bilmiyorum:çok üzgünüm:

ablacım bana da kızacaksın ama ben çok haklı buluyorum bu uygulamayı.
sayfaların tümünü okumadım onu belirteyim..
sigara içenler keyif alacaklar diye içmeyenleri rahatsız etmeye hakları yok..
ben samsun buluşmasında o kadar bunaldımki anlatamam..sigara içenin gözü hiç bir şeyi görmüyor.kapalı ortamdaydık sağolsun kızlar arkamızdakiler önümüzdekiler pofur pofur sigaralarını içtiler.
benim 4.5 aylık kızımın ciğerlerinin zift gibi olmasının hesabını kim verecek??
ben el üstünde tutarken onu,gözünün içine bakarken bu hak sigara içenlere veriliyordu..
haa dışarı çıkma ozaman da denilebilir ama neden ben kısıtlanayımki?
düşünülmesi gereken bir bebek..kendimiz değiliz..
inan bir oh çektim tarih yaklaştıkça..
yani bilemiyorum benim deli gibi sigara içen kocam bile kendini durdurduysa ve sigarayı bıraktıysa herkes yapar bu işi diye düşünüyorum..

kızlar hepsini okudum bende biara içip bırakmıştım ama şimdi tek tük götürüyorum. arkadaşlarla muhabbette kahve içerken güzel gidiyor ama bunu artık cafelerde yapamıcaz bencede nolcak halimiz bilmiyorum:çok üzgünüm:
bu benim bittiğimin resmidir o kaadda :delphin:

arkadaşlarımla içmeyi seviyorum sadece:1ninca: evde hiç içmem annem bıraktığımı sanıyor çünkü evde içiyordum önceden babam yokken balkona çıkıyordum şimdi ise onuda yapmıyorum ailemden kimse içmiyo bende artık evde içmiyorum artık dışarda gidiceklaelaelaelaelae

ablacım bana da kızacaksın ama ben çok haklı buluyorum bu uygulamayı.
sayfaların tümünü okumadım onu belirteyim..
sigara içenler keyif alacaklar diye içmeyenleri rahatsız etmeye hakları yok..
ben samsun buluşmasında o kadar bunaldımki anlatamam..sigara içenin gözü hiç bir şeyi görmüyor.kapalı ortamdaydık sağolsun kızlar arkamızdakiler önümüzdekiler pofur pofur sigaralarını içtiler.
benim 4.5 aylık kızımın ciğerlerinin zift gibi olmasının hesabını kim verecek??
ben el üstünde tutarken onu,gözünün içine bakarken bu hak sigara içenlere veriliyordu..
haa dışarı çıkma ozaman da denilebilir ama neden ben kısıtlanayımki?
düşünülmesi gereken bir bebek..kendimiz değiliz..
inan bir oh çektim tarih yaklaştıkça..
yani bilemiyorum benim deli gibi sigara içen kocam bile kendini durdurduysa ve sigarayı bıraktıysa herkes yapar bu işi diye düşünüyorum..

canım benim ..biz diyoruzki sigara içenler içmeyenlere
her mekanda ayrı yer zorunluluğu getirilsin..
ben asla hamile bebek,çocuk yanında sigara içmem
benim çocum olmasada içirmem ..
bu konuda haklsın...

Back