bugün show haberde verdi,
kahvehanelere artık insanlar gitmiyormuş.
kahvehane sahibi , günde 600 bardak çay satıyordum yasaktan önce diyor, yasaktan sonra 150 tane satabiliyormuş.
bomboş kahveler.
ayrıca kendi gözlemlediğim kadarıyla da bahçeli mekanlar dolu fakat diğerleri bomboş.
amaç da zaten o tür yerleri kapattırmak.
bunu bende dinledim ve abarttıklarına inanıyorum kış olsa hakverirdim bu kadar erken isyanlarına.. ama şu zamanda zaten herkes kahvenin dışında oturuyor yani dışarda sigaralarınıda içebiliyorlar.
ben 15senedir sigara kullnıyorum ve 1 gün dahi bırakmadım maalesef böyle olmasına ragmen bu yasayı sonuna kadar destekliyorum.. önceden herkes evlerde bile içerdi hatta bebeklerin yanında falan ve böyle yasaklandıkça insanların yavaş yavaş beynine yerleşmeye başladı sigaranın kötülügü... belki benim çocugumda böyle yasakları gördükce bunun gercekten kötü birşey oldugunu kavrayacak... ve gerçektende bu yasa beni sigara bırakma konusunda düşündürüyor yavaş yavaş beynime yerleştirmeye çalışıyorum bence tv deki reklamlar falan sigaradan caydırıcı ayrıca gerçektende içmeyen insanları zehirlemeye hakkımız yok diye düşünüyorum