• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara imeyene ben saygszlk etmedim hi...benim zgrlk hakkm ne olacak?

bugün show haberde verdi,
kahvehanelere artık insanlar gitmiyormuş.
kahvehane sahibi , günde 600 bardak çay satıyordum yasaktan önce diyor, yasaktan sonra 150 tane satabiliyormuş.
bomboş kahveler.

ayrıca kendi gözlemlediğim kadarıyla da bahçeli mekanlar dolu fakat diğerleri bomboş.
amaç da zaten o tür yerleri kapattırmak.

bunu bende dinledim ve abarttıklarına inanıyorum kış olsa hakverirdim bu kadar erken isyanlarına.. ama şu zamanda zaten herkes kahvenin dışında oturuyor yani dışarda sigaralarınıda içebiliyorlar.

ben 15senedir sigara kullnıyorum ve 1 gün dahi bırakmadım maalesef böyle olmasına ragmen bu yasayı sonuna kadar destekliyorum.. önceden herkes evlerde bile içerdi hatta bebeklerin yanında falan ve böyle yasaklandıkça insanların yavaş yavaş beynine yerleşmeye başladı sigaranın kötülügü... belki benim çocugumda böyle yasakları gördükce bunun gercekten kötü birşey oldugunu kavrayacak... ve gerçektende bu yasa beni sigara bırakma konusunda düşündürüyor yavaş yavaş beynime yerleştirmeye çalışıyorum bence tv deki reklamlar falan sigaradan caydırıcı ayrıca gerçektende içmeyen insanları zehirlemeye hakkımız yok diye düşünüyorum

bunu bende dinledim ve abarttıklarına inanıyorum kış olsa hakverirdim bu kadar erken isyanlarına.. ama şu zamanda zaten herkes kahvenin dışında oturuyor yani dışarda sigaralarınıda içebiliyorlar.

ben 15senedir sigara kullnıyorum ve 1 gün dahi bırakmadım maalesef böyle olmasına ragmen bu yasayı sonuna kadar destekliyorum.. önceden herkes evlerde bile içerdi hatta bebeklerin yanında falan ve böyle yasaklandıkça insanların yavaş yavaş beynine yerleşmeye başladı sigaranın kötülügü... belki benim çocugumda böyle yasakları gördükce bunun gercekten kötü birşey oldugunu kavrayacak... ve gerçektende bu yasa beni sigara bırakma konusunda düşündürüyor yavaş yavaş beynime yerleştirmeye çalışıyorum bence tv deki reklamlar falan sigaradan caydırıcı ayrıca gerçektende içmeyen insanları zehirlemeye hakkımız yok diye düşünüyorum

çok haklısın... bizden sonraki nesiller bu konuda daha şanslılar... biz sigara dumanı altında büyüdük... hatırlıyorum da o otobüs yolculukları ne işkenceydi... şimdiki çocuklar o dumanda boğulmuyorlar ; sonrakilere daha da güzel bir ortam işte ... çevresinde ne kadar az sigara içilirse bir çocuk o kadar uzak kalır... tabii elbet kendi kararlarını verdiği zaman sigara içmek isterse içer ama sonuçta daha küçücükken özentilikle başlayamayacaklar en azından... kendi kararlarını alabildiği yaşa geldiğinde ise zaten sigaranın zararlarının yeterince farkında olacak... "ben 8 yaşımda sigara kullanmaya başladım" gibi hikayeler de duymayacağız...

ayrıca mekanların da müşterilerinin azaldığı konusunun abartıldığı konusunda da katılıyorum sana... yıllarca kahveye gidip vaktini orda geçiren insanlar evlere mi kapatacak kendini ... hadi canım... gider ; 2 dk dışarı çıkar içer sigarasını gelir yine tavlanın ; okeyin başına oturur... ama sadece nargile salonlarının zarar göreceğine inanıyorum... o konuda da bir düzenleme yapabilirler... nargile içmeyecek insan da oraya gitmez...

Son düzenleme:
Özümbüşüm se dikkat edebilirsin yanındaki insanaın rahatsız olup olmayacağına ama okadar çok insan
varki heryerde sigara içmeyi kendilerine hak edinmişler.
BAk sana bir olayı anlatıyim:
bir gün motora bindik karşıya geçeceğiz yanıma adamın teki oturdu çıkardı sigarasını yaktı dibimde.
Rüzgar zaten esiyor dumanı bırak külüde üstüme gelmeye başladı ama adamın aktıı yoktu.
dedimki beyefendi sigaranızın külü bana geliyor dumanı da rahatsız edyor.
Bana ne dedi bilin bakalım.
Ben de buraya açık hava diye çıktımkafamçokkarıştı
ne diyimm şimdi açık hava oa özel sanki yani kendine orada içmeyi hak gördü.
Çok kızdım konuştum oralımısın demedi.
Ben de temiz hava diye burada oturdum dedim yanımdan bile kalkıp gitmedi.
Ben senelerce yazın vapurların açık kısmında oturamadım bu yüzden çünkü orada onlar sigara ve
çaylarıyla keyif yaparken ben boğuluyordum.
O yüzden ilk vapur tarzı yerlerde yasak geldiğinde okadar mutlu oldumki anlatamam kışın soğuğunda
bile gittim dışarda oturdum okadar yaniopuyorumnanaktan
Bir restorana gidiyorum sigara içiyormusunuz hayır diyince nerde kıyıda yer var ora gösteriliyordu.
Sigara içen ise cam kenarında manzaralı yerlerde.
Bu hakmı? hayır. Ben de bunlardan dolayı kendimi ikinci sınıf hissediyordum.
Otobüs beklerken durakta sırada durmuşum birinin sgara dumanını içime çekmek zorunda kalıyorum.
Cafeye gittim birgün okdar sigara olmuş ki heryer resmen nefez alamadım midem bulandı.
Oturacakken oturamadım kalktım dışarı attım kendimi.
Ama sigara içmeyen kişi ben sigara içmiyorum diye benden hiç bir zaman rahatsız olmadı(yanımda içme demediğim sürece)
Yurt dışında sigara içilen yerler hücreden farksızken bizde özendirilir gibi süslü püslü.
Bu yasaklar sayesinde içende azalıyor hem.
Tamam baştada dediğim gibi sen içmeyenlere saygı gösteriyor olabilirsin ama senin gibiler okdar az ki
size göre değil de çoğunluğa göre kurallar koyuluyor bu yüzden.
Keşke çoğunluk senin gibi düşünceliler olaydı da düşüncesiz keim içinizde eriyip gitseydi işte ozaman

bukadar kötü anımda olmazdı böyle yasaklarda koyulmazdı.
oyüzden ben yasağı haksız görmüyorum.
Sizin tepkiniz bence yasağı koyanlara değilde bu yasağın getirilmesine neden olan saygısızlara olmalı.
Asıl özelinize girilmesine neden olanalr onlar çünküşutarafagitti
aynen canım katılıyorum..dediklerini bende çok yaşadım çok kızdığım zamanlar oldu..sigaradan daha da nefret ettim
yıllarca bu konuda bana hiç saygı gösterilmedi..sigara içmediğimi,rahatsız olduğumu defalarca dile getirdim bazı kişilere oralı olmadılar..

bi akrabamız acaip tiryakidir..kendisini çok severim ama bize geleceği zamanda ödüm kopar..evde dumandan birbrimizi göremeyiz çünkü..annem bi gün dayanamadı kendisine çok rahatsız olduğunu ve tıkandığını söyledi..balkonda içermisin rica etsem dedi..ondan beri çıkar dışarı içer..

hamileyken akrabalardan birine oturmaya gidecektik annemle..hazır memlekettesin gidelim bi daha göremezsin dedi..bir sürü insan var..bu sigara içen akrabamızında yanında tanımadığım bi teyze geldi..akrabamız sigara içmek için balkona gidecekti..o teyzede aaa nereye gidiyorsun içsene burda dedi.oda çocuk var dedi.(1 tane 3 yaşında çocuk vardı) aman ne olacak dedi..yok yok ben çıkayım dedi kadın..
bende dedimki kusura bakmayın teyzede bende rahatsız oluyorum..hamile hamile o dumanı solumak zorunda değilim dedim..ne var sanki koskoca oda onun dumanı sana gelene kadar ooo dedi.bende dibinde oturuyorum..sigara zaten sağlığa zararlı..bu konuda saygı göstermesi gereken için kişi olmak zorunda değilmi dedim..aaaaa o kadarda kaprisli olmayın canım nolcak sanki dedi kızdı resmen..benim kocam 30 sene yanımda içti hiç bişey demedim.biraz saygılı olun dedi..bundan sonra ağzıma açsaydım kötü olacaktı ki neyse bayrağı diğer misafirler aldı..acımasız olmayın falan dediler teyzeye..bayağı bir sigara muhabbeti gitti.. o zamandan beri iyiden iyiye gıcıktım sigaraya ve bu yasağı sonuna kadar savunuyorum.çünkü bana yapılan saygısızlıklardan bencilliklerden usandım senelerce...dışarıda içip örnek olmaktan bahsetmişsiniz..içen adam zaten dışarda da içiyordu..bir şey değişmeyecek..bu sadece bir bahane..

Son düzenleme:

bugün gazetede okudum arkkadaşlar devlet sigarayı bırakmayı destekleyici hastanede bölümler açacakmışilaçları tedaviside ücretsiz olacakmış,
eşimi şimdiden ikna çabalarına başladım
gerçekten sağlığa ve cebinize zararlı bi madde arkadaşlar
bile bile kendinizi zehirlemeyin

Son düzenleme:
çok haklısın... bizden sonraki nesiller bu konuda daha şanslılar... biz sigara dumanı altında büyüdük... hatırlıyorum da o otobüs yolculukları ne işkenceydi... şimdiki çocuklar o dumanda boğulmuyorlar ; sonrakilere daha da güzel bir ortam işte ... çevresinde ne kadar az sigara içilirse bir çocuk o kadar uzak kalır... tabii elbet kendi kararlarını verdiği zaman sigara içmek isterse içer ama sonuçta daha küçücükken özentilikle başlayamayacaklar en azından... kendi kararlarını alabildiği yaşa geldiğinde ise zaten sigaranın zararlarının yeterince farkında olacak... "ben 8 yaşımda sigara kullanmaya başladım" gibi hikayeler de duymayacağız...

ayrıca mekanların da müşterilerinin azaldığı konusunun abartıldığı konusunda da katılıyorum sana... yıllarca kahveye gidip vaktini orda geçiren insanlar evlere mi kapatacak kendini ... hadi canım... gider ; 2 dk dışarı çıkar içer sigarasını gelir yine tavlanın ; okeyin başına oturur... ama sadece nargile salonlarının zarar göreceğine inanıyorum... o konuda da bir düzenleme yapabilirler... nargile içmeyecek insan da oraya gitmez...
bu düşünceni gözlemleyerek yapmış olmanı dilerim

karşımda ve sağ yanımda kahve var

şimdiden kışa girmeden müşteri sayısı nerdeyse yarıya düştü

kışın kapatacağım heralde diyorlar

nargilede duman değilmi o da yasakların içinde zaten

lokantacı arkadaşımız var aynı isyanda sigara bölümü yapmıştı o yaptığı masraf artık zarar oldu şimdi yaz dışarıya masa atıyor ya kışın ne yapacak

yasağa hiçbirimiz karşı değiliz yasağın bu kadar zarar verişine karşıyız

önce içilen bölüm yapılsın dendi herkes yaptı zaten zor olan kriz döneminde şimdi o yapılan masraflar çöpe yazık değilmi bu esnafa

avrupa bunu uyguluyor evet

fakat bütün tedbirleri alıyor önce

sokaklarda izmarit doldu hani belediyeler izmaritler için koydumu izmarit atmak için çöp tenekesi avrupa bunları yaptı öyle koydu

avrupalı gibi yasa koyup uygulayıcının uygulamasını beklemek doğrumu yasayı koyarken yapması gerekenleri yaptıktan sonra uygulayıcıdan beklemek gerekmezmi

tekrarlıyorum

sigara yasağına karşı değilim

saygızca içenlerin bende karşısındayım

biz TÜRKıYE de yaşıyoruz buraya göre yasalarını uygulamalarını istiyorum

ben sokakta içmek istemiyorum çünkü bugüne kadar içmedim

eşim sokakta içmemi istemiyor (hoş istesede ben içmem zaten)

devletim beni sokağa atıyor

ben buna karşıyım

sadece içmekten vazgeçemediğim için içmeyi bırakıncaya kadar

saygı saygı saygı istiyorum

Back