• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara imeyene ben saygszlk etmedim hi...benim zgrlk hakkm ne olacak?

11 yaşından beri mi delikafadulden:1shok:

O kadar küçük yaşta başlamana sebep neydi ablam ( merak ettim essahtan :) )

uzun bir konu

ama kesinlikle meraktan değil

özenmekten değil

birgün özelden anlatırım

çok üzücü yıllardı çünkü:çok üzgünüm:

teselli ilacı sanılmasın sebebim oda değildi

sigara içen insanların ağzındaki sigarayı alıp yerlere atan insanlara bir sigara içmeyen olarak neden sinir oluyorum bilmiyorum mafoldumben

bende eski sigara tiryakilerindenim.yaklaşık 1 senedir içmiyorum.sana bu konuda katılıyorum .toplu yerlerde olan yasaklara hiç lafım yok.ama insanlar kapının önüne çıkıyorrlar içmek için.yakında yolda yürüyemez hale gelicez.benim evimin altında kahvehane var.sanırım yasaktan sonra evimin önü erkeklerle dolup taşacak.milllet 1 sigara tüttürmeye kapı önüne çıkacak bence çok doğru bir kanun değil.

yok artık canım evde sigara içmeme kim karışabilirki bu insan haklarına aykırımafoldumben
dediğim gibi bu konuda bir orta yol bulunup içende içmeyende mağdur olmamalı

uzun bir konu

ama kesinlikle meraktan değil

özenmekten değil

birgün özelden anlatırım

çok üzücü yıllardı çünkü:çok üzgünüm:

teselli ilacı sanılmasın sebebim oda değildi

Canım ablam benim... Rabbim sana dert keder vermesin inşAllaaahhh Şeniz

Hiçbirimize vermesin :Saruboceq:

Sigarayı da bırakız inşAllah tez zamanda :lepi:

yok artık canım evde sigara içmeme kim karışabilirki bu insan haklarına aykırımafoldumben
dediğim gibi bu konuda bir orta yol bulunup içende içmeyende mağdur olmamalı

Tütün ürünlerinin tüketilemeyeceği kapalı alanlar nerelerdir?

Tütün tüketiminin yasak olduğu kapalı alanlar kamu hizmet binaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan ve birden çok kişinin girebileceği (ikamete mahsus konutlar hariç) binalar, taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere kara yolu, demir yolu, deniz yolu ve hava yolu toplu taşıma araçları, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanları, özel hukuk kişilerine ait lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerdir. Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık genelgesinde kapalı alan; sabit veya seyyar bir tavanı veya çatısı (çadır, güneşlik dahil) olan, kapıları, pencereleri ve giriş yolları dışında bütün yan yüzeyleri geçici veya kalıcı olarak tamamen kapatılmış alanlar ile aynı şekilde tavanı veya çatısı olup yan yüzeylerinin yarısından fazlası kapalı bulunan yerler olarak tanımlanmaktadır.

-Yasa öncelikle hangi alanlarda uygulanacak?

Özel hukuk kişilerine ait lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler dışında kalan alanlarda tütün ürünlerinin tüketilmemesi uygulamasına 19 Mayıs 2008’de geçilecek. Bu işletmelerde ise uygulama 19 Temmuz 2009’da başlayacak.

-Eskiden kapalı alanlarda oluşturulan sigara odaları ne olacak?

Eskiden tütün ürünlerinin tüketimine tahsis edilmek üzere oluşturulan her türlü alan, 19 Mayıs 2008 itibarıyla kapatılmış olacak.

orta yol yok hem satacak hem ceza kesecekler barçmanım

bende eski sigara tiryakilerindenim.yaklaşık 1 senedir içmiyorum.sana bu konuda katılıyorum .toplu yerlerde olan yasaklara hiç lafım yok.ama insanlar kapının önüne çıkıyorrlar içmek için.yakında yolda yürüyemez hale gelicez.benim evimin altında kahvehane var.sanırım yasaktan sonra evimin önü erkeklerle dolup taşacak.milllet 1 sigara tüttürmeye kapı önüne çıkacak bence çok doğru bir kanun değil.

işte canım bak rahatsızlık şimdiden başladı

benim hem karşımda hemde sağ yanımda kahve var

düşünsene hergün en az 20 kişi oluyor bir kahvede

10 tanesi içiyorsa karşımda 10 sağımda on erkek yoğunluğu

hatta dükkanım içine giriyor direk dumanlar

bunu kim önleyecek

tek yönlü düşünülmüş yasalar akıl işi değil

işte canım bak rahatsızlık şimdiden başladı

benim hem karşımda hemde sağ yanımda kahve var

düşünsene hergün en az 20 kişi oluyor bir kahvede

10 tanesi içiyorsa karşımda 10 sağımda on erkek yoğunluğu

hatta dükkanım içine giriyor direk dumanlar

bunu kim önleyecek

tek yönlü düşünülmüş yasalar akıl işi değil

okullarda tüm öğretmenler, üniversitede tüm hocalar dışarıda sigara içiyor zaten artık, kendi odalarında içmeleri de yasak. herkesi pasif içicilikten kurtarıp bakın sigara içmek için dışarı çıkıyoruz diye göstermek daha özendirici değil mi :sinifsinif:

Canım ablam benim... Rabbim sana dert keder vermesin inşAllaaahhh Şeniz

Hiçbirimize vermesin :Saruboceq:

Sigarayı da bırakız inşAllah tez zamanda :lepi:

amin canım rabbim kimselere vermesin inşallah :Saruboceq:

işte sorunda orda başlıyor ya bende sinirlerim yıpranıyor

bırakmayı düşünmemek

sen daha gençsin dilerim bırakırsın

dileğin tutar bakarsın bende bırakmışım

eşim 4. yılına girdi bıraklı

Ben de bıraktım bir süre sigarayı, evde eşyalarıma, üstüme kokusu siniyor diye bile rahatsız olurdum, yanımda sigara içilince nefes alamazdım, nefret etmiştim ben bunu nasıl içiyormuşum diyodum ama tekrar başladım, bağımlılık bu, alkol bağımlılığı gibi, uyuşturucu bağımlılığı gibi, ha bırakmak için çaba sarfedersen diğerlerine nazaran bırakması daha kolay evet ama çevreden alınan sinyaller insanların sigarayı bırakmalarını önlüyor, buna devlet politikaları da dahil..
Neyse, anlıyorum o yüzden sigara içmeyenlerin halini.. Ama sigara içilmeyen yerlerin yanında içilen yerler de olmayınca, insanların, özellikle kadınların sokaklarda sigara içmeleri kadar çirkin bir görüntü varmıdır? Yıllardır sigara içerim ama sokakta yürürken vs asla içmedim, içenleri de çok çirkin buldum. Şimdi ne olacak, çocuklara böyle mi örnek olunacak, ne çirkin bir görüntü. Sigara içen insanların bu yasaklarla bırakacağına inanan bir zihniyet var mıdır..

okullarda tüm öğretmenler, üniversitede tüm hocalar dışarıda sigara içiyor zaten artık, kendi odalarında içmeleri de yasak. herkesi pasif içicilikten kurtarıp bakın sigara içmek için dışarı çıkıyoruz diye göstermek daha özendirici değil mi :sinifsinif:

kar zarar hesabını iyi yapmak lazım cnm

en büyük sorunda bu çocukalrımızı kurtaralım derken daha çok gözlerinin önüne çıkarıyoruz

düşünsenize öğretmeni belki bu güne kadar hiç içerken görmeyen bir öğrenci

şok yaşamazmı

aaaa hocam siz sigara içiyormuydunuz:uhm:

en büyük sorunda bu çocukalrımızı kurtaralım derken daha çok gözlerinin önüne çıkarıyoruz

düşünsenize öğretmeni belki bu güne kadar hiç içerken görmeyen bir öğrenci

şok yaşamazmı

aaaa hocam siz sigara içiyormuydunuz:uhm:

bu gerçekten de çok yanlış...

Özgürlüğünüz kısıtalanıyor gıbı gelebılır..
Ama sız anladıgım kadarıyla bılınçlı bır içisiniz..
Sigara ıctıkten sonra odanızı havalandırıyorsunuz..Bunu yapmayan nıce insanlar var..

Bizlerde alışverıse gıttıgımızde 'benım iş yerım dıyerek ıcen işyerı sahıplerı yuzunden..Sıgara dumanı maruz kalıyorduk...
ben bu kararın sonuna kadar cocuklarım ıcın gelecegımız ıcın arkasındayım..
Sonucta saglık herseyden onemlı..
Sızın ozgurlugunuz başkasının saglıgına zarar verıyorsa bu ozgurlukten cıkar...

Maaalesef sıgaradan hala vazgecemıyorsanız bazı sıkıntılara katlanacaksınız..
Nasıl kı bız ıcmeyenler yıllarca sıgara dumanı maruz kaldıysak.....

ben de 1.5 sene öncesine kadar sigara tiryakisiydim ve bunun keyif için içilmediğini, bırakmak için çabalarken ne kadar zorluk çekildiğini çok iyi biliyorum.

bu yasaklaarla zaten tüm kamu kuruluşlarının önü sigara içmek için dışarı çıkmak zorunda olan memurlarla doldu. çocuklar için özendirici olduğunun kanıtı tam karşımda çünkü evimin karşısındaki kamu binasının hemen çaprazında bir ilköğretim okulu var.

sigara içmek için dışarı çıkmak zorunda olan memurların ellerindeki sigaraları bu çocuklar görmüyor mu? ya da öğretmenlerinin? bu nasıl bir önlem ? görüyor çocukların hepsi.

şimdi lokantalarda eğlence mekanlarında da yasakladılar ayrı bölümler oluşturulması yerine

sigara tiryakilerinin birçoğu özellikle yemekten sonra sigara yakma ihtiyacı hisseder mesela alkol alırken de.

dediğiniz gibi bu tür işletmelerin de işleri bozulacak.

özel işyerlerine kadar yasaklamak ne gibi bir fayda sağlayacak.

bir şeyi hem satıp hem bu derece yasak koymak nasıl bir çelişki anlamıyorum

Ben de bıraktım bir süre sigarayı, evde eşyalarıma, üstüme kokusu siniyor diye bile rahatsız olurdum, yanımda sigara içilince nefes alamazdım, nefret etmiştim ben bunu nasıl içiyormuşum diyodum ama tekrar başladım, bağımlılık bu, alkol bağımlılığı gibi, uyuşturucu bağımlılığı gibi, ha bırakmak için çaba sarfedersen diğerlerine nazaran bırakması daha kolay evet ama çevreden alınan sinyaller insanların sigarayı bırakmalarını önlüyor, buna devlet politikaları da dahil..
Neyse, anlıyorum o yüzden sigara içmeyenlerin halini.. Ama sigara içilmeyen yerlerin yanında içilen yerler de olmayınca, insanların, özellikle kadınların sokaklarda sigara içmeleri kadar çirkin bir görüntü varmıdır? Yıllardır sigara içerim ama sokakta yürürken vs asla içmedim, içenleri de çok çirkin buldum. Şimdi ne olacak, çocuklara böyle mi örnek olunacak, ne çirkin bir görüntü. Sigara içen insanların bu yasaklarla bırakacağına inanan bir zihniyet var mıdır..

eşim bırakalı 4. yılına girdi

bırakan bırakabiliyor

fakat bu kendi iradesiyle olunca başarıyor

yasaklar ve zorlamalar baskılarla değil

işte bu çok rahatsızlık veriyor kendime

çocuklarımı bile birgün içerseniz sokakta ulu orta içmeyin diye

şimdi çocuklarımın gözünde dediğimin tersini yaptığım için küçük düşeceğim

ne diyordun ne yapıyorsun diye hesap sorunca ne cevap vereceğim

bunlar beni üzen kısımlar sinirimi yıpratan olaylar

amin canım rabbim kimselere vermesin inşallah :Saruboceq:

işte sorunda orda başlıyor ya bende sinirlerim yıpranıyor

bırakmayı düşünmemek

sen daha gençsin dilerim bırakırsın

dileğin tutar bakarsın bende bırakmışım

eşim 4. yılına girdi bıraklı

Sigarayı bırakmak tamamen istemekle alakalı zaten...

Ne kadar yasak, direktif olursa olsun istemeyince mümkün olmuyor.

Yasak olan yerlerde " Sigara İçmek Yasaktır " yazısını görmek daha çok içme isteği uyandırıyor. Hatırlatıyor bir nevi... Yeni söndürülmüş olsa da içesi geliyor insanın :S

İçemeyince de geriliyorsun -tatlicadiarzu-

Keşke içmesek, kimse içmese...

Ama önce içmeyi istememek lazım, o da bizde yok :umursamaz:

Back