• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara imeyene ben saygszlk etmedim hi...benim zgrlk hakkm ne olacak?

Bu uygulamadan en çok mennun olacaklardan biri de benim.Yıllarca yan masadan yüzüme yüzüme üflenen sigaradan kurtulacaktım.Sigara ciddi anlamda bana dokunuyor.Dr tarafından sigara içilen ortamlarda bulunmam yasaklandı.Bugüne dek hep ben sıkıntı çektim,özgürlüğüm kısıtlandı.Sigara içenlerden bir kısmı ne var ,n'olcak diye anlayışsızca davrandı.Ben de artık girdiğim ortamlarda rahat rahat nefes almak istiyorum.Bu da benim en doğal hakkım.Kimsenin sağlığımı bozmasına hakkının olmadığını düşünüyorum.:kedi:

İyi de bu kendi hakkını savunurken başkalarının haklarını görmemezlikten gelmek olmuyor mu? Sadistim belki, kendimi zehirlemek istiyorum.Bunun için de bana her cafede, her kapalı ortamlarda sigara içilen bölüm yapmaları gerekmez mi? Sigara içmeyenler girmez oraya.Şimdi yolda yürürken herkes içiyor olacak, o zaman da rahatsız olacaksın.

Canım ablam benim, nasılda tercüman olmuşsun duygularıma...

Hatta bir çok insanın duygularına...

Hadi şimdi yaz, açık havaya çıkabiliyoruz... O da mekandan mekana değişiyor tabi.

Sahildeysen sorun yok, şehrin göbeğinde nasıl dışarı çıkılacak !

Kışın ne olucak ?

Ne güzel sigara içenlere özel mekanlar yapmışlardı. ıçmeyenler rahatsız olmuyordu.

Ne diye bu kadar kısıtlamaya gittiler anlamıyorum...

Hakikaten özel diye bir şey kalmadı.

Korkarım yakında "kimse evinde de sigara içemez" diye yasak gelir, günlük ya da haftalık denetlemeye tabii tutulur !

Diğer taraftan esnafın hali içler acısı !

biraz önce içtiğim sigara büromu havasız bıraktığı için açtım kapıyı havaladırdım

kendimi bile rahatsız ediyor bazen

fakat çıkıpta kapının önünde içememki:çok üzgünüm:

herkes damgalanıyormu kurbanlık koyunlar gibi:roflol: bizim burda o damganın kopyasını

çıkarırlar bas beleşe gir yaparlar

oy zamanı sürülen boyaya kızan milletiz gittiğim yerde damgalatırmı düşünülür

keşke sigara fabrikalarını kapatsalar sorun kökten çözülür

Hakkaten haa hiç düşünmemiştim. Bizde olsa damganın aynısını yaparlar valla :roflol:
Ama göz dışarda içmeye da alışıyor işte. Düşünsene bütün barların cafelerin önü bir sürü insan dolu oluyor. Hatta bunu da yeni bir sosyalleşme yolu yapmışlar. Gece dışarı çıkınca sigara içerken ordaki ayaküstü sohbetlerde kız tavlıyorlar. Bak yasağın bir faydası daha, bekar gençlerimize sosyalleşme olanağı naniknanik

bnde sigaraya sonuna kadar karşıyım
yapılan yasaklamanın arkasındayım
çünkü birinin özgürlüğünün bittiği yerde bir başkasının özgürlüğü başlar
kimsenin sigara kokulu odasına girmek istemem

Bu uygulamadan en çok mennun olacaklardan biri de benim.Yıllarca yan masadan yüzüme yüzüme üflenen sigaradan kurtulacaktım.Sigara ciddi anlamda bana dokunuyor.Dr tarafından sigara içilen ortamlarda bulunmam yasaklandı.Bugüne dek hep ben sıkıntı çektim,özgürlüğüm kısıtlandı.Sigara içenlerden bir kısmı ne var ,n'olcak diye anlayışsızca davrandı.Ben de artık girdiğim ortamlarda rahat rahat nefes almak istiyorum.Bu da benim en doğal hakkım.Kimsenin sağlığımı bozmasına hakkının olmadığını düşünüyorum.:kedi:

haklısın lirik sende

ama ben de haklıyım içmeyi seviyorum

içmek istiyorum

bunu yaparken dediğin gibi içmeyene saygı çerçevesinde olmak gerektiğini düşünerek

savunuyorum kendi hakkımıda

kendi kızımdan çok iyi biliyorum nefes alamamanın ne olduğunu

ayrıca hamilelik ve emzirme sürelerinde kesinlikle içmeyen biriyim bunuda belirteyim

fakat emzirme olayım bitince el otomatik gidiyor

İyi de bu kendi hakkını savunurken başkalarının haklarını görmemezlikten gelmek olmuyor mu? Sadistim belki, kendimi zehirlemek istiyorum.Bunun için de bana her cafede, her kapalı ortamlarda sigara içilen bölüm yapmaları gerekmez mi? Sigara içmeyenler girmez oraya.Şimdi yolda yürürken herkes içiyor olacak, o zaman da rahatsız olacaksın.

Dediğim gibi bu güne kadar sigara içen ,kaç kişi benim hakkımı gözetmiş ki ,ben de onları düşüneyim.Sigara bana dokunuyor dediğimde,neden işine gelmeyenler bunu naz olarak nitelendirdi dersiniz?Çünkü kendi zevkleri için benim sağlığımı tehlikeye atmaktan kaçınmadılar.Dr. dan onaylı belge alıp gözlerine mi sokmam gerekiyordu ? Bunu da yaptım en sonunda.Beni düşünmeyeni ben neden düşüneyim?Yıllarca çektim ben bu sıkıntıyı.Anlayış gösteren nice insan oldu.Onlar adına üzülürüm tabiki,ama çoktan bu ritme kendilerini alıştırmışlar bile.
Hem sigarayı bırakıp da şu an kokusuna dahi tahammül edemeyen arkadaşlarım bana hak veriyor.Birilerinin birilerini anlaması için sağlığının bozulması mı gerekli?Burda her şeyden öenmli olan sağlığımızdan bahsediyoruz,keyiften değil.mafoldumben

canım arkadaş zaten kendi hakkını savundu bizim savunmamızı eleştirmedi

bu yüzden kırmayalım birbirimizi :1hug:

nefes alamamanın zorluğunu çok iyi biliyorum o yüzdende kendi adına çok haklı

düşünsene yakın zamanda sokaklar fabrika bacası gibi olacak içeriler mis gibi sokaklar

dumanlı :roflol:

ben tam bir sigara tiryakisiyim sigara içmeyenlerin sigara dumanından rahatsız olmasınıda saygıyla karşılıyorum

ama bu yasaklar çok katı değilmi hiç değilse açık alanlarda sigara içimine izin verilmeli
yada sigara içilmeyen cafenin yanına içilen kafenin olmasına böylece iki taraf içinde orta yol bulunurzemuszemus

yok illaki diretiliyorsa tekeli kaldırsınlar sigara satışıda yapılmasın

hem sigara sat hem içimini yasakla olacak şey değil

Dediğim gibi bu güne kadar sigara içen ,kaç kişi benim hakkımı gözetmiş ki ,ben de onları düşüneyim.Sigara bana dokunuyor dediğimde,neden işine gelmeyenler bunu naz olarak nitelendirdi dersiniz?Çünkü kendi zevkleri için benim sağlığımı tehlikeye atmaktan kaçınmadılar.Dr. dan onaylı belge alıp gözlerine mi sokmam gerekiyordu ? Bunu da yaptım en sonunda.Beni düşünmeyeni ben neden düşüneyim?Yıllarca çektim ben bu sıkıntıyı.Anlayış gösteren nice insan oldu.Onlar adına üzülürüm tabiki,ama çoktan bu ritme kendilerini alıştırmışlar bile.
Hem sigarayı bırakıp da şu an kokusuna dahi tahammül edemeyen arkadaşlarım bana hak veriyor.Birilerinin birilerini anlaması için sağlığının bozulması mı gerekli?Burda her şeyden öenmli olan sağlığımızdan bahsediyoruz,keyiften değil.mafoldumben

Yaa haklısın tabiki..Şimdi o düşüncesizler yüzünden biz de yanıyoruz :çok üzgünüm:
Bari durup durup zam yapmasalar yaaa ( konuştukça batan üye şeysi :kedi: )

Canım ablam benim, nasılda tercüman olmuşsun duygularıma...

Hatta bir çok insanın duygularına...

Hadi şimdi yaz, açık havaya çıkabiliyoruz... O da mekandan mekana değişiyor tabi.

Sahildeysen sorun yok, şehrin göbeğinde nasıl dışarı çıkılacak !

Kışın ne olucak ?

Ne güzel sigara içenlere özel mekanlar yapmışlardı. İçmeyenler rahatsız olmuyordu.

Ne diye bu kadar kısıtlamaya gittiler anlamıyorum...

Hakikaten özel diye bir şey kalmadı.

Korkarım yakında "kimse evinde de sigara içemez" diye yasak gelir, günlük ya da haftalık denetlemeye tabii tutulur !

Diğer taraftan esnafın hali içler acısı !

kendi evinde içmekte yasak mucizem şikayet eden olursa ceza evede var

tüm kapalı alanlar diyor yasaklarda

yazın kolay dediğin gibi kışın karın yağmurun ve o ayazın altında içip hasta olunca

hastahane parasını kime ödeteceğiz

içerken rahatsızlanmayan ciğerlerimiz soğukta zarar görürse ne olacak

bunu hesabını kim verecek

sigara içmiyorum ancak içene mani olunmasınada şiddetle karşıyım bencede özel mekanlar yapılmalı ve rahatsız olanlarda içilen yere girmemeli çünkü bazılarımız çok şey istiyo hem içmiyolar hemde içilen ortamda sohpete dahil olmak istiyolar hemde içenlere kapris yapıyolar
tamam bende çoluk çocuk önünde yada onların bulunduğu yerlerde sigara içmelerini onaylamam ama içenler buna dikkat ediyorlar eskisi gibi değil

ben tam bir sigara tiryakisiyim sigara içmeyenlerin sigara dumanından rahatsız olmasınıda saygıyla karşılıyorum

ama bu yasaklar çok katı değilmi hiç değilse açık alanlarda sigara içimine izin verilmeli
yada sigara içilmeyen cafenin yanına içilen kafenin olmasına böylece iki taraf içinde orta yol bulunurzemuszemus

yok illaki diretiliyorsa tekeli kaldırsınlar sigara satışıda yapılmasın

hem sigara sat hem içimini yasakla olacak şey değil

izmirde çoğu yeri görmüşsündür barçmanım

sigara içilen bölümler yaptırtıldı

şimdi o bölümler bile yasaklandı

iki yönden para kazanmak göz çıkarmaz ki

hem sat hem ceza kes kötükedihüso

işte bunu aklım mantığım almıyor

kendi evinde içmekte yasak mucizem şikayet eden olursa ceza evede var

tüm kapalı alanlar diyor yasaklarda

yazın kolay dediğin gibi kışın karın yağmurun ve o ayazın altında içip hasta olunca

hastahane parasını kime ödeteceğiz

içerken rahatsızlanmayan ciğerlerimiz soğukta zarar görürse ne olacak

bunu hesabını kim verecek

Bak ben bunu bilmiyordum abla, biri beni şikayet ederse vay halime :1shok:

Sigara içenlere özel işletmeler olsun diyorum, biri sesimi duysun :)

Kapısında da "Sigara İçmeyenler Giremez !" yazsın...

Alla alla ne varmış, olmaz mı yane kaydirigubbakcemile2

özümbüş içerken ciğerlerin rahatsızlanmıyormu-tatlicadiarzu-

inanki sürekli tedavim için film çekiliyor

kesinlikle ciğerlerimde duman izine rastlanmıyor

dr. içmediğimi düşünüyor

ben sigara içtiğimi ve günde ne kadarı etkiler ilacı dediğimde inan şaşırıyor

içmeyen bir insandan daha sağlıklıymış ciğerlerim

bu yanlış anlaşılmasın lütfen içmeyi savunduğum düşünülmesin kesinlikle

hatta kesinlikle merak için bile kimse bir tane içeyim bile demesin

sonrası işte görün ben gibi bırakmayı bile düşünemeyen bağımlı oluyor:çok üzgünüm:

eğer dumanı içine çekersen ciğerlerde duman olmaması diye bişey söz konusu olamaz
demekki sizinki ağız tiryakiliği...

neysehh inş. en kısa zamanda bırakırsınız..

sigara içmiyorum ancak içene mani olunmasınada şiddetle karşıyım bencede özel mekanlar yapılmalı ve rahatsız olanlarda içilen yere girmemeli çünkü bazılarımız çok şey istiyo hem içmiyolar hemde içilen ortamda sohpete dahil olmak istiyolar hemde içenlere kapris yapıyolar
tamam bende çoluk çocuk önünde yada onların bulunduğu yerlerde sigara içmelerini onaylamam ama içenler buna dikkat ediyorlar eskisi gibi değil

aynen bu işte

yapılan özel mekanlarda boşa harcama oldu canım

baktılarki herkes önlemini alıyor

biz bunlarıda yasaklayalım dediler

malesef sigarayı hava için içmiş olmak için içen ve çevresine saygı duymayanlar

yüzünden bizlerde özgürsüzlüğe mahkum ediliyoruz

eğer dumanı içine çekersen ciğerlerde duman olmaması diye bişey söz konusu olamaz
demekki sizinki ağız tiryakiliği...

neysehh inş. en kısa zamanda bırakırsınız..

malesefki değil

11 yaşından beri içiyorum :çok üzgünüm: şuan yaşım 40

sence ağız tiryakiliğimidir

övünmüyor aksine üzülüyorum çoğu zaman

duan dilerim rabbim tarafından kabul görürde irade verir yaşamım boyunca bırakamadığım

hiçbirşey olmadı sigaranın haricinde dileğin tutsun inşallah:1hug:

Bak ben bunu bilmiyordum abla, biri beni şikayet ederse vay halime :1shok:

Sigara içenlere özel işletmeler olsun diyorum, biri sesimi duysun :)

Kapısında da "Sigara İçmeyenler Giremez !" yazsın...

Alla alla ne varmış, olmaz mı yane kaydirigubbakcemile2

:roflol::roflol:
olur mucizem :roflol::roflol:

sigara içilmez yazısı hafızalarda sigarayı çağrıştırmıyorsa

sigara içmeyenler giremez yazısıda aynı bence:jeyyar:

malesefki değil

11 yaşından beri içiyorum :çok üzgünüm: şuan yaşım 40

sence ağız tiryakiliğimidir

övünmüyor aksine üzülüyorum çoğu zaman

duan dilerim rabbim tarafından kabul görürde irade verir yaşamım boyunca bırakamadığım

hiçbirşey olmadı sigaranın haricinde dileğin tutsun inşallah:1hug:

11 yaşından beri mi delikafadulden:1shok:

O kadar küçük yaşta başlamana sebep neydi ablam ( merak ettim essahtan :) )

Back