Sigara içen anneler,bebekleriniz kaç kg doğdu?

ya nasıl içebiliyosunuz bu kadar mı iradesizsiniz bende içiyordum ama hamile kaldıgımı ögrendigim an bıraktım herşey bebekler için şuan erken doğum riskim var hastalıkdan ama nasıl korkuyorum siz göz göre göre erken doğum düşük doğum ağırlığı kanser olma riski vb. herşeyi göze almışsınız anne adayısınız ya da annesiniz yuhh diyorum başka bişey demiyorum

düşük kilolıu deil diye sağlıklı mı oluyo şimdi ?? tabi ki de hayır.... yapmayın arkadaslar içmeyin yavrunuzdan kıymetlimi:kahve:

Bütün bu arkadaslarımın yazıdıgına artıı olarak :Sizler de hamilesiniz, kalp kırmak haddime değil ammaaa.. içimden neler gecıyor Allah biliyor..

Annelik+Hamilelik+Vicdan+Evlat+Can Taşıma Vebali= Sigara haaaa :1shok:

sigara içen anneler inanın acıdım size ama sizden öte içinizdekilere acıdım ,bile bile içindeki minicik bebeğini zehirleyen annelere yazıklar olsun bence..,insanlar eroini bile bırakabliyorken sigara nasıl bırakılmasın ben 10 sene boyunca günde en az bi paket sigara içiyodum,hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım ve bırakamam diyenlere asla inanmıyorum bu kadar zavallı olmayın bebişlerinizi doğurun emzirin sonrada ne halinizi varsa görün kendinizimi zehirliyorsunuz napıyorsanız yapın ama onların hakkına girmeye hiçmi hiç hakkınız yok bu rabbimin bir hediyesi emaneti,siz emanetlerinize böylemi sahip çıkıyorsunuz..............

betanın pozitif olduğunu öğrendiğim gün bıraktım. 10 yıl boyunca günde 1 paket içmiştim. Annemin bir arkadaşı iki çocuğunda da içti. ıkisi de maşallah topaç, ama astımlı birer topaç :(

kizlar birakin sigara icmek ben yanimda sigara yakmaya kalkanlari azarliyorum, siz napiyorsunuz??bebegin dusuk kilolu olmasi onemli degil, o nikotinle onun beyin ve akciger gelisimine ne kadar zarar veriyorsunuz farkinda misiniz?? bunun hicbir mazereti yok...

canım benim o bebeğe bi şey olsa hiç pişman olmayacak mısın Allah korusun sadece sigaradan sağlık sorunları olmuyor tabiki ama ilşini lütfen şansa bırakma ben de sigara kullanıyordum hemde günde en az bi paket ikiye bile çıkıyordu bebek olduğunu öğrendiğim gün bıraktım onun vicdan azabı yetti erken düşük yaptım . içsem inan çok pişman olurdum o yüzden mi oldu diye sen de bırak lütfen en azından içinde bir damla annelik hissi varsa. bırakamıyor olabilirsin ama bu konuda destek al lütfen . bak sigara içiyorlar ama kilolu doğmuslar diye teselli etme kendini o çocuğun beyni ve ciğerleri direk etkileniyor çocuğunu hayattayken ateşe atabilir misin bunu düşün eğer atamam dersen o zaman sigarayı bırakırsın demektir yok senin için bu bebek önemli değilse içmeye devam et lütfen yorumlarıma kızma bebek sahibi olmak isteyen bi insan olarak bebek sahibi olan birinin bu şekilde bebeğe zarar vermesine dayanamıyorum yazık değil mi annesi o daha minicik ve savunmasız . sen cahil bi insan değilsn güzelim lütfen annelik için ilk fedakarlığını yap

Burada okuduklarıma inanmakta zorluk çektim gerçekten. Yani sizin için o minicik bebeğinizin sağlığı sadece doğum kilosundan ibaret mi?:1no2:Kalp ve damar hastalıkları, karaciğer rahatsızlıkları, solunum yetmezliği, astım, düşük ve erken doğum tehdidi, sinir sistemi hasarları... O minicik bedende o dumanın yaratabileceği yıkımı hayal etmekten aciz misiniz???Hem o belki büyüyüp de aklı başında bir birey olduğunda belki de kendi iradesiyle sigaradan uzak durmayı seçecek. Siz daha seçme şansının hiç olmadığı bir dönemde ona zorla sigara içirdiğinizde kendinizden utanmıyor musunuz?
Yazıklar olsun!!!

malesef bende iki oglumdada sigara kullandim resmen tutunu yiyesim geliyodu o derecede cok ictim okadar ugrastim birakmaya ama olmadi oglumun biri 3.960 dogdu digeri 4 kilo gayette sagliklilar allaha sukur hic bir sey olmadi ama bu bende olmadi icenlerde olmucak anlaminda degil simdi 3. hamileligim ve sigara kullanmiyorum ..bu hamileligimde kendinden bir tiksinti geldi allaha sukur

burada okuduklarıma inanmakta zorluk çektim gerçekten. Yani sizin için o minicik bebeğinizin sağlığı sadece doğum kilosundan ibaret mi?:1no2:kalp ve damar hastalıkları, karaciğer rahatsızlıkları, solunum yetmezliği, astım, düşük ve erken doğum tehdidi, sinir sistemi hasarları... O minicik bedende o dumanın yaratabileceği yıkımı hayal etmekten aciz misiniz???hem o belki büyüyüp de aklı başında bir birey olduğunda belki de kendi iradesiyle sigaradan uzak durmayı seçecek. Siz daha seçme şansının hiç olmadığı bir dönemde ona zorla sigara içirdiğinizde kendinizden utanmıyor musunuz?
Yazıklar olsun!!!
....................................

Son düzenleyen: Moderatör:
okuduklarıma inanamadım.bi bebek kilolu doğmuşsa sorun yoktur diye kendinizi kandırmaın lütfen.sigara sadece düşük kiloya değil düşük erken doğum sağlıksız bebekler demektir.bi dergide okumuştum anne adayı değil sigara içmek sigara dumanına maruz kaldığı anda bebek öksürüyormuş.nasıl böyle bi vicdan azabıyla baş ediyorsunuz.annelik fedakarlıktır kzlar.düşük kilolu doğmadı tamam sorun yok diye işin içinden çıkamazsınız.ya sorun olursa ya erken doğum ölü doğum yaparsanız ya akciğerleri gelişmemiş astım kanser bronşit gibi daha bi çok şey bebeğinizi bulursa o zaman ne yapacaksınız.bunlar belki herkesin başına gelmiyor ama ya gelip sizi bulursa hiç düşündünüzmü o anki duygu ve vicdan azabınızı

okuduklarıma inanamıyorum...şaka gibi...
çocuklarınız iyi kilolarda doğarsa, onları sağlıklı mı adledeceksiniz? bu nasıl bir zihniyet?

size bir örnek....
bir tanıdık...hamileliğin 8.ayına kadar günde 1 paket sigara içti...ve 8.ayda bebek anne karnında öldü..neden?? çünkü kordonu sigara içtiği için çürüdü...şu an kadın psikolojik tedavi görüyor...
pekiii o masumun hesabını Allah katında nasıl verecek? verebilecek mi sizce?

bu olaya bizzat şahidimdir....zararın neresinden dönersek kardır arkadaşlar...
iyi niyetimi anlayan anlamıştır kanımca....

Anne kalbi o minicik yavruları zehirlemeye nasıl izin verebiliyor anlayamıyorum.
Ya sigara bağımlılığından kurtulmadan bebek yapmayın ya da hamileyseniz bebeğinizi gerçekten sevdiğinizi onu zehirlemeyerek gösterin. Sigara içemediği için bir uyuşturucu bağımlısı gibi kendini yerden yere atıp kendini kaybene hiç rastlamadım. Demek ki bir şekilde insan kendine hakim olabilir hele ki konu minicik tazecik bir bebekse.
Hamile olup sigara içenler, ne kadar zor olursa olsun nolur kendinizi zorlayın ve yavrularınıza bu kötülüğü yapmayın.

benim 9 yasında bir oglum var ve ben ona hamile iken sigara kullanmıyordum çok sonradan baslamıs bulundum ne yazıkkı hamile kaldıgımı ogrendigim an hemen bırakamdım. bir iki hafta gunde bir tane gibi içtim. ve sonra bırakabildim. oglum bıraktıgımı biliyor ama arada hala soruyordu bana hamile iken içtinmi anne diye? gonul rahatlıgı ile hayır diyebilmek için bile sıgara bırakılır. bırakın fiziki zararlarını. insan çoc ugunun yuzune bakıp sana hamile ikende iste bencillik ettim napim içtim diyemez. yalan soylemis olacaksınız ve içinizi bu hep kemirecek. nasi kimi arkadaslar bebekleri dogdugu anda pisman olmuslar . lutfen arkadaslar napın edin birakın. sonra geçen zaman geri gelmiyor cektiginzi vicdan azabı bile yeter.

arkadaşlar sigara kullanmıyorum tiryakilik kolay bişey değil sizede bırakın diyemem ama en azından azaltmaya filan çalışın çünkü bildiğim kadarıyla hamilelikte sigara içmek bebekte kalbin delik olmasına neden olabiliyormuş inşallah bebişleriniz sağlıklı olur

biz bebeklerimize daha fazla kalsiyum nasıl kazandırırız? çok sevdiğimiz cayımızı kahvemizide içmeyiverelim diye düşünürken şu yazılanlar gerçekten komik. taşıdıgınız bır can. riske edebileceginiz bişey değil. ne hakla o çocukları dumanla boğuyorsunuz aklım almıyor. sokakta yuruken bile önümde birisi sigara içiyorsa onu nefes almadan gecme telaşına düşüyorum. yazıktır kızlar. gercekten çok yazık

7 yaşında - 16 - 19 yaşında akciğer kanseri olan kişiler sigara içtiklerinden değil doğuştan hasarlı akciğerlerinden ölüyorlar .

çocuğun kilosundan önce ona verdiğiniz zararları düşünseniz .
benim en yakında hamile iken sigara içen ve bebeği doğduğunda böbrek problemiyle karşılaşıp defalarca ameliyata girmesine sebeb olan ama çocuğun böbrek sorunun bitmediği bir tanıdığım vardı.bebek kızdı ve kesinlikle çişi geldiği zaman tutmamamsı gerekiyordu kilo düşüneceğinize sağlığını düşünün ,
kendi iradesizliğini o minick günahsızada çektiriyorsunuz.yazık bir zehirin iradesinden dahamı zayıfsınızki ona teslim olup ikinci canı düşünmüyorsunuz.

maşallah bu topiği iyi ki açmışım.içini kusmak isteyen ne kadar çok insan varmış.ilk başta yazdığım gibi maalesef ben de içiyordum ve bugün 16 gün oldu elime bile almadım.zararın neresinden dönsem kardır dedim.bu başlıktakı soruyu sorarken amacım aman öğreneyım de kiloları ıyıyse bebeklerin, içmeye devam edeyim değildi.sadece çok sık duyduğum bişeyi teğit etmek ıstedim.
sigara içilmesıyle ilgili yazdığınız herşeye ben de katılıyorum yanı bebeğe verılen zarar konusunda.ama lütfen kelımelerınızı daha yumuşak kullanın çünkü hala sigara içen ve bu yazdıklarımızı okuyan anne adayları vardır aramızda.bir anne adayı için biliyorum ki verdiği tum zararları bile bile bu zıkkımı içmek çok acı verici ve insana kendini aciz hissettiren bir durum,çünkü aynı şeyleri ben de hissediyordum.ama bu ağır sözler eğer ki içmeye devam edecekse hiçbir fayda etmıyor insana.ama yuhhh ya da yazıklar olsun ifadeleri de sanki biraz ağır kaçmıyor mu kızlar?içen anne adaylarının da bir an önce bırakması dileğiyle...

maşallah bu topiği iyi ki açmışım.içini kusmak isteyen ne kadar çok insan varmış.ilk başta yazdığım gibi maalesef ben de içiyordum ve bugün 16 gün oldu elime bile almadım.zararın neresinden dönsem kardır dedim.bu başlıktakı soruyu sorarken amacım aman öğreneyım de kiloları ıyıyse bebeklerin, içmeye devam edeyim değildi.sadece çok sık duyduğum bişeyi teğit etmek ıstedim.
sigara içilmesıyle ilgili yazdığınız herşeye ben de katılıyorum yanı bebeğe verılen zarar konusunda.ama lütfen kelımelerınızı daha yumuşak kullanın çünkü hala sigara içen ve bu yazdıklarımızı okuyan anne adayları vardır aramızda.bir anne adayı için biliyorum ki verdiği tum zararları bile bile bu zıkkımı içmek çok acı verici ve insana kendini aciz hissettiren bir durum,çünkü aynı şeyleri ben de hissediyordum.ama bu ağır sözler eğer ki içmeye devam edecekse hiçbir fayda etmıyor insana.ama yuhhh ya da yazıklar olsun ifadeleri de sanki biraz ağır kaçmıyor mu kızlar?içen anne adaylarının da bir an önce bırakması dileğiyle...

valla yazdıklarına katılmamak mümkün değil bi sitede sigara bıraktırma uzmanından dinlemiştim sigara içen bırakamayan insanlara aptal muamelesi yapılıyor fakat onlar sandığınız gibi aptal değil kendini bile bile zehirledikleri için cesaretli bilerek mantıklı yaptıkları içinde akıllı onlara bu şekilde muamele yapmak sadece sigara içmelerine teşfik etmektir demişti ....... elbetteki o küçücük meleklere zarar vermeye onları zehirlemeye hakkı kimsenin yok ama kimseninde kimseye hakaret etmeye hakkı yok arkadaşlar daha mantıklı konuşmaya daha olumlu ılımlı onlara bıraktırıcı yaklaşmaya çalışın bi sigara daha yakmalarına vesile olmayın kimse aptal değil herkes elindeki sigaranın bebeğine en başta kendisine olan zararını bilmeden emin olunki içmiyordur içmeyen anlamaz tabi ama yorum yaparkende hakaret hakkı olamaz

Merhaba bayanlar, kesinlikle bu dediklerinize katılıyorum. ıçmeyen içenin halini anlayamaz, ve birisi bırakabildi diye diğeride bırakabilecek anlamına gelmez. Gönül isterki herkes bırakabilsin, hatta sadece bebişlerimiz için değil, kendimiz ve çevremiz içinde:) Ben hamile olduğumu öğrendiğimde bıraktığım gibi zorla eşimede bıraktırdım, eşim ne zaman bir tanecik içeyimmi diye sorsa, ona "bak simdi sen içersen benim canım isteyecek, bebişimizde sigara izmariti şeklinde bir leke olsun istermisin?" diyorum:) Bütün bunlar bir yana heralde en çok özlediğim şey, bir kahve yapmak ve bir sigara yakmak...

Back
X