- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
Arkadaşlar selamlar,
geçen gün sigara paketinin üzerinde sigarayı bırakmak istiyorsanız en yakın sağlık ocağına başvurun yazıyordu. Bugün bi hesap ettik maaşın yarısından fazlasını sigaraya yatırıyoruz. Ben de düşündüm acaba gitsem sağlık ocağına bir faydasını görürmüyüm ki. sağlık ocağına başvuranlar varmı aramızda ve neler oldu? Yarın gideceğiz ama biön bilgi için sizlere sorayımdedim.
Selam kızlar. Bende size destek olması için geldim buraya. Ben yaklaşık 15 yıldır günde 1 paket içiyordum. 10 ay önce bıraktım Allaha şükür. İnşallah sizlerde bırakabilirsiniz :)
Selam kızlar. Bende size destek olması için geldim buraya. Ben yaklaşık 15 yıldır günde 1 paket içiyordum. 10 ay önce bıraktım Allaha şükür. İnşallah sizlerde bırakabilirsiniz :)
sigarayı bırakmış b irini bulmuşken sormak istediğim birşey var. bu aralar bende şu duygu gelişmeye başladı...eee ben artık hiç içmeyeckmiyim, nasıl olacak. yazın tatile gittiğimde de içmiyecek miyim. bu duygu geçer mi ki....
Tebrik ederim seni cnm. Darısı başımıza. Ben 2,5 ay bıraktım sonra bir hata yaptım tekrar başladım. Şimdi yine deneyeceğim. Sen nasıl bıraktın?
Ben sağlıkçıyım. Hastanede çalışıyorum. Sağlık bakanlığının sigarayı bırakmak için büyük yardımları var. Ben ilaçla bıraktım. Kendi başıma hiç bir zaman bırakmayı denemedim. Çünkü en fazla ramazan ayında zar zor ezana kadar dayanabiliyordum. Eğer ilaçla bırakabileceğime inansaydım daha önce bırakmış olurdum. Ama zararın neresinden dönersen kardır. Hem sağlığına, hem cebine hemde çevrene büyük yararın oluyor. Kendi paranla kendi kendini zehirlemiyorusun.
arkadaşlar ilaç ismi direk vermeyelim forumda davardı zaten bu konu. ben yarın gidicem sağlıkocağına gelişmeleri paylaşırım sizlerle.
ama şimdiden düşünüyorum alkol ve kahve sigarasız hiçbir anlam ifade etmez ki. kırk yıldabi keyf yapardım yarımmı kalacak diye saçma bi düşünceye kapıldım şimdiden.
Düşündüm ki bu süreçte bir arada olup birbirimize destek verirsek daha başarılı oluruz. Ben kliniğe başvurdum ve devlet tarafından champix adlı ilaç verildi ücretsiz olarak. Bugün 5. günüm. Bırakma günü olarakta 14. günü seçtim. Şimdilik herhangi bir yan etki yok. Ayrıca sigara isteğimde de bir azalma yok. Acaba kaçıncı gün başlar etkileri. Genelde 8. günü diyorlar ama bakalım herkeste farklı etki ediyor. 2 çocuğum var. Artık içmek istemiyorum şu mereti. Ama iradem çok zayıf zorlanmaya başlayınca vazgeçiyorum hemen bırakmaktan. Hadi burada konuşup birbirimize gaz verelim kızlar.
Canım bende champix ile bıraktım sigarayı. Gerçekten istersen işe yarıyor. Ve şuan ben kendimi daha önce hiç sigara içmemiş gibi hissediyorum. Açık havada bile kokusunu alsam rahatsız oluyorum.
Ve eğer benim gibi bir tiryaki sigarayı bırakabildiyse herkes bırakabilir. Yeterki gerçekten isteyin ve kararlı olun...
Ayrıca 14.günü seçme. 8. gün de bitir bu işi....
Teşekkür ederim cvbın için Ladyline. Acaba 2. kez kullanınca aynı etkiyi gösterir mi sence?
Önce bir düşün gerçekten bu illetten kurtulmak istiyormusun. Eğer istiyorsan ilaç sana sadece yardımcı oluyor. Ayrıca bişey merak ettim. Siz hiç antideprasanlardan bahsetmemişsiniz.
Benim doktorum önce 1 hafta süreyle antideprasanlarla başladı tedaviye. Hatta önce ben vaz geçecek oldum çünkü bu yaşıma kadar antideprasan kullanmamıştın. Yan etkilerinden korktum açıkcası. Zaten antideprasanlara başladığımda günde bir paket olan sigarayı doktor 12 adete indirmemi istedi. Bende günde eksiksiz fazlasız 12 ye düşürdüm. Bir hafta sonra ilaç geldi. İlk 8 gün sigarayla beraber yine 12 taneydi ilacıda kullandım. Hatta doktorum demiştiki pazar akşam istediğin kadar iç, kahveni yap çayını yap istediğin kadar sigara iç. Ama pazartesi sabah bana geldiğinde hiç içmemiş olacaksın. Aynen dediğini yaptım. Pazar akşam ne kadar içtiğimi hatırlamıyorum (03.04.2011) bi sürü sigara içtim. Sabah kalktığımda (normalde kesinlikle aç karnına gözümü açar açmaz 1 tane içmezsem) kafayı yiyecek gibi olurdum. O gün içmedim. Doktora gittim. Sonra öyle devam etti. Hatta ben ilacı ikinci kutunun yarısında bıraktım. İlaç hala duruyor bende. Yan etkilerini yaşamadım allaha şükür.
Eğer gerçekten istiyorsan ikinci kez dene. Ama unutma mucize ilaçta değil, senin beyninde.. İlaç sana sadece yardımcı oluyor.
Evet bu dediğini çok iyi biliyorum, mucize kendimiziz. İlaç sana yardımcı oluyor. Ben 2,5 ay içmedim sigara. İlacı erken bıraktım, ilaçsız 1 ay içmedim sigara. Sonra ne olduysa kararımı sorgulamaya başladım ve büyü bozuldu. Benim gittiğim dr. hiç antidepresan falan vermedi. Hiç bir tahlil yapılmadı. Sadece kullandığım ilaç var mı diye sordu. Hatta ilacın kullanımını bile anlatmadı. " Biraz çaba sarfedip, sen kendin oku nasıl kullanıldığını" dedi bana. O yüzden şimdi o dr. gitmek istemiyorum. Özellerde çok pahalı oluyor bir sürü tahlil, muayene falan. Bilemiyorum ne yapacağımı. :26:Bu illetten kurtulmam lazım ama irademe de güvenemiyorum. Zaten sigarayı bırakmadaki ilk denememdi. Daha önce denememiştim bile. Bende de fazla yan etki yapmadı. Ufak tefek bazı şeyler olmuştu. 1-2 gün başağrısı. Birde 1 hafta kadar halsizlik olmuştu sanırım. Ama alışınca ilaca çok rahatlamıştım. Şuna eminim %30 irade % 70 ilaç etkisi. Ve sonuç bırakıyorsun. Ama ben sonunu getiremedim maalesef. Birkez daha deneyeceğim ve hatalarımı tekrarlamayacağım. Sen İst. mısın? Gittiğin Dr. iyiymiş bayağı. Ne yapsam ki? Başka dr. kendimmi yeniden başlasam acaba?
Benim kendi hastanemin doktoru. Maalesef Konya'dayım ben. Ama benim sana tavsiyem kendi başına değilde sana destek olacak bir doktorla bırak bu sigarayı. Çünkü ben her 10 güne bir gidip doktora rapor verdim. Mutlaka seni denetleyen birisi olmalı. Ayrıca kullandığımız ilaçlar sıradan ilaçlar değil. Ama tekrar tedaviye başlayabilirsin bence. İnşallah bu kez bırakabilirsin. Sadece kararlı ol. Eğer gerçekten karar verirsen iraden seni değil sen iradeni yönetiyorsun. Ben şimdi de aynı teknikle kararlılıkla kilo vermeye çalışıyorum. Ve diyorum ki kendi kendime eğer ben sigarayı bırakabildiysem istediğim her şeyi yapabilirim :)
Önce bir düşün gerçekten bu illetten kurtulmak istiyormusun. Eğer istiyorsan ilaç sana sadece yardımcı oluyor. Ayrıca bişey merak ettim. Siz hiç antideprasanlardan bahsetmemişsiniz.
Benim doktorum önce 1 hafta süreyle antideprasanlarla başladı tedaviye. Hatta önce ben vaz geçecek oldum çünkü bu yaşıma kadar antideprasan kullanmamıştın. Yan etkilerinden korktum açıkcası. Zaten antideprasanlara başladığımda günde bir paket olan sigarayı doktor 12 adete indirmemi istedi. Bende günde eksiksiz fazlasız 12 ye düşürdüm. Bir hafta sonra ilaç geldi. İlk 8 gün sigarayla beraber yine 12 taneydi ilacıda kullandım. Hatta doktorum demiştiki pazar akşam istediğin kadar iç, kahveni yap çayını yap istediğin kadar sigara iç. Ama pazartesi sabah bana geldiğinde hiç içmemiş olacaksın. Aynen dediğini yaptım. Pazar akşam ne kadar içtiğimi hatırlamıyorum (03.04.2011) bi sürü sigara içtim. Sabah kalktığımda (normalde kesinlikle aç karnına gözümü açar açmaz 1 tane içmezsem) kafayı yiyecek gibi olurdum. O gün içmedim. Doktora gittim. Sonra öyle devam etti. Hatta ben ilacı ikinci kutunun yarısında bıraktım. İlaç hala duruyor bende. Yan etkilerini yaşamadım allaha şükür.
Eğer gerçekten istiyorsan ikinci kez dene. Ama unutma mucize ilaçta değil, senin beyninde.. İlaç sana sadece yardımcı oluyor.
sizi tebrik ederim darısı başıma diyeyim aynı bağımlılık bende de var çünkü özellikle de sabahki ilk sigaradan nasıl vazgeçerim diye düşünüyorum çünkü ayılamıyorum ilk sigarayı içmeden sağlıkçıyım demişsiniz daha bilinçlisinizdir neden tedaviyi yarıda bıraktınız ya da dr mu dedi bırak diye onu anlayamadım ben