Sigara Bırakma Günlüğü

das_das

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
98
90
44
Bugün itibariyle o iğrenç şeyi hayatımdan çıkardım.. Bir daha içmeyeceğim ama henüz çok başında olduğum bir yandanda korkuyorum ya daha önceki denemelerim gibi başarısız olursam diye.. Bu defa öncekilerden farklı olarak sigara paketiyle birlikte bana sigarayı hatırlatan herşeyi attım,çakmak,küllükler vs... hatta sigara için balkona çıktığımda giydiğim hırkayı bile..
Sizde bana yardımcı olursanız çok sevinirim,bunu daha önce başaran insanlar lütfen beni motive edin, bende kurtulmak istiyorum bu illetten..

Ne güzel karar, tebrik ederim.
Bence en güzel motivasyonu ayna karşısında göreceksiniz. Cildiniz daha sağlıklı görünecek, saçlarınız daha parlak, gözleriniz daha ışıltılı... Havalar da güzelleşmeye başladı. Çıkın dışarı, yürüyüş yapın bol bol. Daha sağlıklı hissetmeye başladıkça, başka bir motivasyona ihtiyacınız var mı ki? Hiçbirimiz sonsuza kadar yaşamayacağız ama insan bedenini göz göre göre öldüren bir şeye nasıl böyle yapışabilir, benim kafam almıyor.

Önerileriniz için teşekkür ederim, bende öyle düşünüyorum bol bol yürüyüş yapicam..
Aslında benimde kafam almıyor nasıl bir bagimliliksa bu insan nefret ettiği içerken eziyet cektigi şeyden nasıl keyif alıyorsa artik öyle bir saçmalık işte .. ama bu defa basaricam inşallah..

Şubat 21 'de son sigarayı içmiştim.

Tam 32 gündür temizim. Kokusu çok iğrenç geliyor ve boğuluyorum resmen.

Darısı başınıza.
İnşallah.. Çok teşekkür ederim.. Siz her hangi birşey kullandınız mı bırakmak için. Ben sadece sabah 07.30 dan beri aklıma geldikçe limonlu su içiyorum

Ben başardim
Çok zor öncelikle.. ruh halin bile ilk günler değişiyor.
Bir tane içsem bir şey olmaz durumuna geliyorsun.. o birtaneyi sakın içme! Devamı mutlaka gelir.
Muhhabbet edesin bile gelmiyor kimseyle, gülmek bile zor geliyor (bana öyle olmuştu)
Sonra o evreyi atlatıp sadece keyif aldığın saatler aklına vurmaya başlıyor.
Mesela yemek yedikten sonra
Ama o evrede geçiyor.. sadece sabret mutlaka
Şuan sigaranın kokusu beni benden alıyor. Bunu diyeceğim aklıma gelmezdi.
İçen biri ne kadar iğrenç kokuyormuş.. eskiden böyle kokuyorsam ben insan içinde nasıl dolaşmışım diyorum

Neler yaptım..
- Sürekli yürüyüş, spor yaptım
- Her sigara aklıma vurduğunda o anki krizi atlatmak için birini arayıp muhabbete daldım
- İnternetten hasta insanların videolarını izleyip bilinç altıma mesajlar yolladım.
- Bir süre arkadaş ortamlarıma girmedim ( sigara içilen alanlara çünkü içerken en büyük keyfimdi )
- Her gün sigaraya ayırdığım parayı kutumun içine attım.. en çokta o şok etti
- Bir de kıyafetlerimin 2 gün sonra bile hala deterjan koktuğunu farkettim
- Sabahları uyandığımda ağzımdaki o iğrenç tadın zamanla yok olduğunu farkettim
- Kendimi daha elit hissediyorum
- Bol bol ayran tüketiyorum, sürekli spor yapıyorum eski bitkinliğim geçti sanki kendimi cok zinde ve sağlıklı hissediyorum
- Şimdi hamileyim.. iyi ki ilk bebek düşündüğüm an ( 1 sene önce ) bırakmışım diyorum. Yoksa şuan o sıkıntılı süreci hamileyken yaşayacaktım.

Kolay değil ama yapılamayacak birşey de asla degil yeterki çok iste mutlaka bırakırsın

Allen car’ın kitabını okuyun. İndirebilirsiniz veya satın alabilirsiniz. Hayırlı olsun, darısı başıma

Yaaaa siz kadınlar kulübü ne iyi insanlarsınız
Biliyordum destek olacagınızı... O yüzden ilk gün hemen buraya konu açtım..
Iyiki bırakmışsınız.. Sadece gebelikte değil daha sonra çocukların ictiginizi gormesi utanç verici.. Her bırakma denememde çocuklardan gizliyordum bırakamazsam hayal kırıklığı olmasın diye.. Ama aslında bunun kendimi kandırma olduğunu anladim ben hep tekrar icecegimi bildigimden çocuklara bırakıyorum demiyordum..
Ama bu defa herkese haykırdım adeta
Çocuklara videolar cektim paketi çöpe atarken ve bir daha asla içmeyeceğim diye, bunun geri dönüşü yok artık..

Bende cumartesi ve pazar günü sadece 1 tane içtim bugünde 1 tane bakalım inşallah tamamen birakacak

D das_das ben diyet yapiyorum ve instagramdan benzer diyeti yapan kisileri takip ediyorum,

menu veya motivasyon artirici yazilar paylasiyorlar,
her gun onlari okumak motivasyonumu artiriyor.

Sen de bazi hashtagleri takip edebilirsin.
Her gun hedefi hatirlamak iradeni artiracaktir.

İnşallah.. Çok teşekkür ederim.. Siz her hangi birşey kullandınız mı bırakmak için. Ben sadece sabah 07.30 dan beri aklıma geldikçe limonlu su içiyorum
Allen Carr okudum ve kısa filmini izledim.
Kitabın yarısında kendiliğimden 'kitap bitsede son bi tane içip bıraksam' diye düşündüm.
Ve kitap bitti son sigaramı içtim ve daha da ağzıma sürmedim.
İlk bir hafta çok zor canım istemedi ama psikolojimi kötü etkiledi sinir stres vs.
Sabredersen başarırsın.
Allah yardımcın olsun.

Allen car’ın kitabını okuyun. İndirebilirsiniz veya satın alabilirsiniz. Hayırlı olsun, darısı başıma
Allen Car' ın videosunu izledim..
Ondan edindiğim kazanım"Sigara beni rahatlatıyor, stresimi,kaygılarımı azaltıyor" yanılgısını farketmem oldu.. Aslında sigaranın kendisi başlı başına bir stres sebebi.. İçmeyenler için böyle bir stres yok. Icenler için sürekli yer ve zaman yaratma kaygısı, sigarayı yakmakla birlikte bir rahatlama hissi fakat söndürdüğümüz andan itibaren bir sonraki sigaraya kadar tekrar ortaya çıkan kaygı.. Bu kısır döngünün sonu yok.. Bende artık içmeyenler gibi stressiz olmak istiyorum..Aklıma sigara geldikce sürekli bunları tekrar ediyorum.. Ilk 3 günü atlatırsam daha kolay olacak gibi geliyor..

Amin inşallah Rabbime dua ediyorum beni çocuklarıma mahcup etme diye.. Çok teşekkür ederim.

Ben yıllarca içtim ama hiç tiryaki olmadım, şimdi 2 sene olcak ağzıma sürmeyeli, bağımlılık tamamen irade meselesi bence, sigaranın size değil sizin ona hükmetmeniz gerektiğini düşünün hafife alın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…