Konu sigaraya gelince iletişim kopuyor

Kendi isteği dışında bırakamaz tamam da o zaman istesin arkadaş! Hayatımda sigara kadar lüzumsuz bir alışkanlık görmedim, ben de dönem dönem keyfi olarak kullandım haftada 1-2 tane mentollü içiyordum o da dediğim gibi keyfine. Belki hiç tiryakisi olmadığım için böyle kolay geliyor bilmiyorum ama sigara b*k gibi bir şey. Eski eşim kültablası gibi gezerdi hatta bir an tereddüt ettim acaba onunla mı evlisiniz diye :p kaç kere yataktan kovduğumu bilirim iğrençti. Sigara içenler kokuyor kimse kusura bakmasın ne kadar kendine de baksa kokuyor. Iyk.

Siz benim bahsettiğim tepkili kesime girmiyormuşsunuz ki, öyleymiş gibi alıntı yapmasaydınız keşke.

Çünkü her sigarayı bırakmayı başaran insan yokluk çekmiyor. Bu biraz bana kendini kandırma gibi geldi. Yani ben bırakamıyorum ama onun da canı çekiyor ondan böyle diyor demek komik geldi bu nedenle alıntıladım.

Kendi isteği dışında bırakamaz tamam da o zaman istesin arkadaş! Hayatımda sigara kadar lüzumsuz bir alışkanlık görmedim, ben de dönem dönem keyfi olarak kullandım haftada 1-2 tane mentollü içiyordum o da dediğim gibi keyfine. Belki hiç tiryakisi olmadığım için böyle kolay geliyor bilmiyorum ama sigara b*k gibi bir şey. Eski eşim kültablası gibi gezerdi hatta bir an tereddüt ettim acaba onunla mı evlisiniz diye :p kaç kere yataktan kovduğumu bilirim iğrençti. Sigara içenler kokuyor kimse kusura bakmasın ne kadar kendine de baksa kokuyor. Iyk.

Kokmuyorum diyen yalan söyler.
Ben içerken üç kere dişimi fırçalar en sert mentollü gargarayla gargaralardım. Parfüm falan zaten kullanırdım. Ama ağzım kokuyordu resmen. Sanki o koku içerden geliyor gibi sanki diş taşını arttırmasından gibi geliyordu bana. Dişleri sarartması cabası. Hele o arada olan iğrenç balgamlı öksürükler tıkanmalar.
On sene sigara içen insanın resmen teni kokuyor bir süre sonra.

Bu aralar elektronik sigara reklamı gibi geziyorum ama ben elektronik sigaradan memnunum , tabi bu bir çözüm değil çünkü makine arızalansa hemen paket alacağımı biliyorum , eşini anlıyorum bende dona dona balkonda içiyorum öyle bir illet ki bana sadece hamilelik bıraktırabildi

Çünkü her sigarayı bırakmayı başaran insan yokluk çekmiyor. Bu biraz bana kendini kandırma gibi geldi. Yani ben bırakamıyorum ama onun da canı çekiyor ondan böyle diyor demek komik geldi bu nedenle alıntıladım.

Anladım ama komik değil, maalesef böyle bir durum var.
Asıl komik olan, sigarayı bırakanların hiç içmemiş olanlardan daha tepkili olmaları bence.
İçerken hiç bilmiyorlarmış gibi bir anda bütün zararlara vakıf oluyorlar.
Aynı durumu şekeri veya tuzu bırakanlarda da görüyorum mesela.
Kullanma çok zararlı diye insanın özellikle bunundan getiriyorlar. İnsan doğası ilginç işte.

Sigara içen biri olarak söylüyorum yapabileceğiniz hiçbirşey yok maalesef.kendi bırakmak isterse başarabilirse birakir

İşte bunlar hep mahrumiyet :)
Siz içemediğiniz için başkaları da içmesin istiyorsunuz. İçenlere ateş püskürüyorsunuz, baskı yapıyorsunuz.
Siz derken, bırakanların genel gözlemlediğim tutumu bu şekilde.

Tabii eşinizi düşünmeniz güzel. İnşallah bir gün o da bırakır.
Ben hayatimda hic icmedim. ama bende icenlere ates püskürüyorum hatta çok fazla baskı yapiyorum bugün annemi zorla göğüs hastaliklarina kontrole götürdüm mesela konu sahibini çok iyi anliyorum sevdiğin birinin gözünün önünde zehirlenmesini izlemek çok kötü ... bence bunun mahrumiyetle hiiiiç alakası yok.

Arkadaşlar yeni üyeyim.Doğru yerde mi konu açtım tam bilmiyorum.Yıllardır okuyorum ama hiç üye olmadım.Acemiliğimi bağışlayın lütfen.

Benim sorunum eşimin aşırı sigara içmesi .Hem de resmen hömürdete hömürdete içiyor.Deli çıkıcam.Daha yeni 2 sene oldu,dayısını sigara içmeye bağlı akciğer kanserinden kaybetti.İnsan bir düşünür.Ben de içiyordum bıraktım.Ev içinde yasak ettim.Çıkıyor afedersiniz bir tarafı donuyor balkonda gece gece ama hömür hömür içmekten geri durmuyor.Ne yaptım sa bıraktıramadım.Ağzı oyalansın diye kase içinde karışık kuruyemiş olsun,meyve olsun neler çıkarıyorum ortaya ama yokkk!!! İki tane bişey yiyor sanki inat olsun gibi "şimdi üstüne sigara ne gider be "diye paketi alıp balkona gidiyor.
Kumbara yaptım içine hergün bunun parasını atalım biriktirelim dedim.Önce kabul ediyor ,bi sağlık bakanı gibi triplere giriyor , bir daha içmeyeceğim diyor ama yokkk!!!işyerine ani gittim .ohhhh böyle oturmuşlar çaylar kahveler pufur pufur sigaralar ,yetmemiş ballı purolar..söndüremedi de baca gibi zaten ortalık..özürler bla bla..ama yokk yani..
Sigara bıraktırmak için merkezler varmış oraya gidelim diyorum.Ohooo dinlemiyor bile.Duvarlara konuşuyorum.Benim ofisime de gelmek istemiyor çünkü içirmiyorum.
Her ay böyle.Ben nasıl bu adamı bu illetten kurtaracağım : ( Zaten iştahı pek yok kedi maması gibi yiyor gıcıkkk. iyice yemiyor,zayıflıktan uçacak. çocuk gibi beni deli ediyor . bir akıl verin yol gösterin :KK43:((
Benim eşim tıpkısının aynısı boşanmanın eşiğine geldik bana mısın demedi ben sigaradan nefret eden biriyim çıkarken söz vermişti evlendigim gün birakacam diye 7 yıl oldu hala bırakıyor Allah'a havale ettim artık 2014 yılında babası akciğer kanserinden gözümüzün önünde acı çeke çeke öldü ama umrunda değil çocuklar için bırak diyorum birgün bırakırsam senin için bırakırım diyo ama yok asla bırakmaz biliyorum . yani kendi beyninde bitirmedigi sürece bizim elimizden hicbirsey gelmez hatta üstüne gittikçe daha bir aşkla içiyor o yüzden karışmıyorum yapacak birşey yok malesef .

Ben hayatimda hic icmedim. ama bende icenlere ates püskürüyorum hatta çok fazla baskı yapiyorum bugün annemi zorla göğüs hastaliklarina kontrole götürdüm mesela konu sahibini çok iyi anliyorum sevdiğin birinin gözünün önünde zehirlenmesini izlemek çok kötü ... bence bunun mahrumiyetle hiiiiç alakası yok.

Sizinkinin alakası yok tabii. Daha düne kadar zehirlenen biri olsaydınız alakası olabilirdi.

Eveeeet yine balkonda hömürdetiyor arkadaşşş...ohhh sıcak sütlü çikolatayı ve bir parçada browniyi kaptı.Balkon kapısı dışardan kilitlendi nispet ediliyor..yaz bunları kk ya diyor , ben de o kadınların zavallı evde sigara içemeyen efkar atamayan kocalarının sesi olucam diye gaz veriyor . .kulüp açacakmış hemde fiziki gerçek bif kulüp olacakmış ..dır dırdan uzak olacakmış..açsın bakalım ..bu gece açılışı nasıl yapacağını kanepede düşünecek sabaha kadar ..:KK70:

Tabii, ben de içen biri olarak gayet yerinde buluyorum bu yasakları fakat sırf o zamanki siyasi rejimle alakası olduğunu düşünmüyorum çünki tütün keşfedileli beri daha düne kadar kapalı ortamlarda içilmesi yasaklanmamıştır hiç bir yerde her halde. İnsanlar bu kadar duyarlı değildi, doktorlar bile bir yandan sizi muayene ediyor bir yandan sigara pöfürdetiyordu, e bir sağlıkçı bile böyle yapınca, vatandaş da evinde, çoluğunun çocuğunun yanında içmekte bir sakınca görmüyordu çünki pasif içicilik diye bir kavram bilinmiyordu o zamanlar.
Yasaklar çok iyi oldu tabi ve inanılmaz bir şekilde de toplum uydu ve uyguladı, çokta güzel oldu.
Yasakları sevmem aslında, delmek isteyen her türlü deler, öder para cezasını sonuçta kapalı alanda içmiş olur. Şu da bir gerçek ki siyasi iktidar yani devlet olarak bir düzenleme yaptıkları için insanlar uymak zorunda kaldı. Düzeni sağlamayacaksa devlet neden var o zaman? Kimsenin sigara bağımlılığı ve kimsenin sağlığı için konuşamam, içen insanlar zararlarını bilerek içiyorlarsa onların sağlığını ben düşünecek değilim. Kendi sağlığımı düşünmek zorundayım, en azından herkesin yeri belli. Eğer bu yasak sağlık düşüncesiyle yapılmışsa sigara içmeyenlerin sağlığı için yapılmıştır. Çünkü içen insan yine içiyor, dışarıda donuyor ama içiyor. Ama içmeyeni, çoluğu çocuğu zehirlemeye ne hakkı vardı?

Bu yuzden ben de cok agladim bu sabah. Benimki cok icmiyor ama ben uyuyunca salonda iciyor sabah kalkiyorum les gibi sigara kokuyor. Zaten bulantilarim tam bitmemis bir de kapiyi acik birakmis kaloriferler de yaniyor ohh. Kapiyi acik birakinca koku cikacak saniyor. Halbuki her yere siniyor. Oturdum hickira hickira agladim sabah.

benim nişanlım tanıştığımız ilk zamanlarda sigara içiyordu. ama öyle tiryaki derecesinde değil tabi..
bırakması için çok zorladım ben istediğim için sigarayı bıraktı. ama arada sırada ben görmeden içiyomuş. bi keresinde yakaladım suç üstü :KK14:... beni eve bırakıcaktı benzinlikte dur bişey alıcam dedim. hayatımda ilk defa bi paket sigara aldım .. neyse geldim paketi gördü sen ne yapmaya çalışıyosun dedi aldı elimden camdan fırlattı... sen içersen bende içerim dedim
o gün bugündür sigara içmiyor. :KK53:

Bu yuzden ben de cok agladim bu sabah. Benimki cok icmiyor ama ben uyuyunca salonda iciyor sabah kalkiyorum les gibi sigara kokuyor. Zaten bulantilarim tam bitmemis bir de kapiyi acik birakmis kaloriferler de yaniyor ohh. Kapiyi acik birakinca koku cikacak saniyor. Halbuki her yere siniyor. Oturdum hickira hickira agladim sabah.

canım hamile misin yoksa ? aslında bunu düşünüp içmemesi gerekiyor. hiç değilse bebek ve senin sağlığın için..

Çok büyük hata yapıyosunuz karışmayın.
Siz karıştıkça daha çok içer.

Eşimde sigara içer ama aynı sizin gibi benim içtiğime söylenir . Bık bık konuştuğu günlerde 1,5 2 pakete çıkar günlk sigaram bakıyorum susuyo 1 paket 2 gün gidiyo .

Evlenmeden içmiyo muydu ? Bilerek evlendiyseniz hiç hakkınız yok .

Bu konuda müdahale edenlere inanın ki çok kızıyorum. Benim eşimde sigaraya aşırı karşı. Bir ara bıraktım sonra yine başladım. Açıkçası eşim baskı yaptıkça daha çok içesim geliyor. Bir ara bu konuyu çözmüştük karışmıyordu. Taa ki doktorun biri aman çok zararlı falan demişti farenjit için gittiğimde ve o günden sonra yine müdahale! Ama ben günde 5 adetten fazla içiyorum göya eşimde bilmiyor.Bal gibi de farkında ama huzursuzluk çıkmasın diye o da sesini çıkarmıyor.
Sonuç olarak isteyen içer, isteyen bırakır

Eşim sıgara ıcıyordu
Evlenme teklıfı ettıgınde ben sıgara ıcen adamla evlenmem o kokuyu omur boyu cekenem hem ıradesı guclu olmayan ınsan soru ısaretıdır dedım
Evlenmem ıcın bıraktı bıdahada ıcmedı
Kı 10 senedır gunde 2 paket ıcen adam bı lafla bırakıyorsa demekkı bu bırakılabılen bırsey bahanesı yok

Dedem 40 yıl aralıksız gunde 3 paket ıcen adam da bı gunde bırakmıstı olene kadarda bıdaha ıcmemıstı

Sıgaradan bu denlı rahatsızsanız ıcenle evlenmemek gerek ... verdıgı zarar gercekten cekılecek gıbı degıl ... nasıl alkolık kumarbaz bı adamla evlenmezsem sıgara ıcenlede evlenmem

Madem sıgara dısında bı problemınız yok bunu cıddı anlamda konusup azaltmasını soyleyın bu konuda ustunuze dusen tum destegı verecegınızıde soyleyın ıradeden gırın adamlıktan cıkın söz ver ıle bıtırın damardan gırın bıraz ugrasın ınada bındırmeden ıkna edersınız

canım hamile misin yoksa ? aslında bunu düşünüp içmemesi gerekiyor. hiç değilse bebek ve senin sağlığın için..
Evet hamileyim cok kavgalar ettim. Dogum iznine ayrilinca gidip ailemin oldugu sehirde durcam dogumumu orda yapicam dedim. Tehtid ettim. Icmedi evde bir daha. Disarda iciyor.

X