Konu sigaraya gelince iletişim kopuyor

Geçmiş olsun, Allah tez zamanda şifa versin inşallah.
Benim babam 50 sene içti, başına gelmeyen kalmadı.
Ama çok şükür hala turp gibi ayakta.
Sigara elbet zararlı ama, yaşadığımız dünyada farkına varmadan bir şekilde tükettiğimiz havadan giydiğimiz kazağa kadar o kadar çok zararlı şey var ki, sigara bence en masumu.
Çünkü kişinin tercihine bağlı ve ne olduğu belli.
Asıl beni korkutan bilmeden tükettiğimiz sinsi maddeler...
teşekkür ederim
hadi dediğiniz gibi olsun

Konuda okadar çok sigarayi vurguladiniz ki abartılı olarak, benimde canımı istettiniz valla.gece gece balkona cikasim var.eşinize yaptığınız bu baskı ile gerçekten canını istetiyorsunuzdur . unutturmuyorsunuz gibi geldi.

Siz naparsaniz yapin kendisi isteyip kafasina koymadikca birakamaz. ara ara sagliktan vurmaya devam edin, makaleler vs bulursaniz okutun. Nikotin sakizi alin evde onu cignesin. En azindan biraz azaltirsa gerisi gelir belki

Bırakmak istemedikçe bırakılmıyor bu meret.annem meme kanseri oldu ilk evrede yakaladık allahtan.onun kemoterapide çektiklerini 15senelik ağır içici olan ben görünce ,sigarayı bıraktım ama annem bırakmadı.bıraktıramıyorum.daha ne olsun.karışmasam paket bitirir.

O zamanlar neden yasak olmadığını anlamak imkansız herhalde siyasi iktidarla alakalı. İyi ki de yasak şu an, gerçekten nefes alabiliyoruz. Sigara içen bir insana neyim olursa olsun içmesin diye baskı yapamam, buna zaten hakkım yok ama sigara içen biri de olsaydım bu yasağı yerinde bulurdum. Yani gerçekten düşününce nasıl bir saçmalık o zamanlar, çoluk çocuk, bebek, hasta, astım vs demeden her yerde serbest olması... Şimdi içmek isteyenler açık alanda içiyorlar, rahatsız olan da oradan uzaklaşabiliyor en azından herkesin kaçabileceği bir yer var. Eskiden yoktu.

Tabii, ben de içen biri olarak gayet yerinde buluyorum bu yasakları fakat sırf o zamanki siyasi rejimle alakası olduğunu düşünmüyorum çünki tütün keşfedileli beri daha düne kadar kapalı ortamlarda içilmesi yasaklanmamıştır hiç bir yerde her halde. İnsanlar bu kadar duyarlı değildi, doktorlar bile bir yandan sizi muayene ediyor bir yandan sigara pöfürdetiyordu, e bir sağlıkçı bile böyle yapınca, vatandaş da evinde, çoluğunun çocuğunun yanında içmekte bir sakınca görmüyordu çünki pasif içicilik diye bir kavram bilinmiyordu o zamanlar.
Yasaklar çok iyi oldu tabi ve inanılmaz bir şekilde de toplum uydu ve uyguladı, çokta güzel oldu.

Off benim esimde içiyor ev de yasak balkonda keyif yapıyor. Hergün diyorum yılmadım bırak bırak. Bırakmak istese eminim bırakır ama istemiyor zevk alıyorum resmen içerken bi merkez var oraya gitti yüzde 65 bırakmak istiyorsun demiş. Yüzde doksan olunca sana bıraktırcam bu sigarayı demiş ama bırakmak istemiyor
Babası bes yıl oldu akciğer kanserinden vefat etti genetik yani diyorum diyorum yok. Bn de kullanmıyorum ve iğreniyorum kokusundan
Hem sağlık hem maddi. Bende dertliyim bu konuda.

Benim esim de sigara iciyor. Ben de ufacik kokusundan bile tiksinen grupta yer aliyorum.
Evde icemez zaten ama balkonda icip geldigi zaman bile daraltiyor beni. Her firsatta kokunun beni rahatsiz ettigini soyluyorum. Opecek olsa nefesimi tutuyorum mesela o da farkina variyor bunun.
Cok fazla soz verdi bu konuyla ilgili. Su zaman birakicam bu zaman birakicam diye diye artik benim sabrim da tasma noktasina geldi.

Cocuk istemeye basladi ufak ufak. Ben de ay simdi cocugumuzun fosur fosur sigara icen ve burcu burcu sigara kokan bi babasi olucak o zaman, cocuk seni sigara kokusuyla mi hatirlasin, o koku uzerindeyken nasil kucagina alip opup sarilmayi dusunuyorsun acaba ben bu kadar rahatsiz olurken o minicik cigerleriyle nasil olur kim bilir kiyabilecek misin, seni gore gore sigaranin iyi bir sey oldugunu dusunurse nolacak (sakayla karisik) gibi gibi dipnotlar veriyorum ara sira.

Simdi liseye giden kardesi de baslamis kiziyorlar cocuga. Baba iciyor abi iciyor ne kadar icme diyebilirsiniz ki diyorum esime.

Bunlar bence direk "birak sigarayi" demekten daha etkileyici.

En cok cocuk konusunda etkilendi sanirim ve doktora gitti. Bilmiyorum insallah birakir artik yoksa ben de iceyim bari icersem kokusu rahatsiz etmez belki bu kadar demeye baslayacagim.:işsiz:

İşte bunlar hep mahrumiyet :)
Siz içemediğiniz için başkaları da içmesin istiyorsunuz. İçenlere ateş püskürüyorsunuz, baskı yapıyorsunuz.
Siz derken, bırakanların genel gözlemlediğim tutumu bu şekilde.

Tabii eşinizi düşünmeniz güzel. İnşallah bir gün o da bırakır.

Kendinizi kandırıyorsunuz ama :KK70:
İki yıldır içmiyorum ve ilk iki ay hariç hiç yokluğunu hissetmedim.
Aksine hayattaki en doğru kararım diyorum ve irademin ne kadar güççlü olduğunu görüp kendimi takdir de ediyorum. En büyük başarım.
Bırakmak çok zor ve bunu başaramayan tiryakiler nedense kendini kandırmak için bize kulp takıyor ama bu taraftan bakınca bırakamayanları baya zaaflarına yenik düşen iradesizler olarak görüyorum :KK66:
Üstelik bıraktım bırakalı resmen ciğerim açıldı, gözümün akı sarıymış resmen ne alakaysa bembeyaz oldu, dişlerim artık daha beyaz, ağız kokum kalmadı, eskiden resmen ağzım kokardı ne sakız ne diş fırçalama kar etmezdi artık cidden kokmuyor, üstüm başım kokmuyor, evimde ağır koku da yok. Misler gibi geziyorum.
Ve kahvemin çayımın alkolün tadını daha iyi alır oldum. O kahve sigara falan yalan dolanmış resmen daha çok zevk alıyorum kahveden ve ağzımda o çamurlu tat kalmıyor.
Sigara ilk iki fırtta evet güzel ama söndürdükten sonra ağzınızda kötü bir tat kalıyor o tatı mesela hiiç özlemiyorum.

Geçmiş olsun, Allah tez zamanda şifa versin inşallah.
Benim babam 50 sene içti, başına gelmeyen kalmadı.
Ama çok şükür hala turp gibi ayakta.
Sigara elbet zararlı ama, yaşadığımız dünyada farkına varmadan bir şekilde tükettiğimiz havadan giydiğimiz kazağa kadar o kadar çok zararlı şey var ki, sigara bence en masumu.
Çünkü kişinin tercihine bağlı ve ne olduğu belli.
Asıl beni korkutan bilmeden tükettiğimiz sinsi maddeler...

Ben de içerken kendimi böyle kandırıyordum.
Sonra düşününce paketli gıda zaten tüketmiyorum, ev yoğurdu yapıyorum ne bileyim bir çikolata bile alacak olsam içinde palm yağı var mı, kaç tane emülagatör var glikoz şurubu var mı bakıyorum. Olabildiği kadar organiğe yöneliyorum. Ama sonra gidip saf zehiri bilmem kaç tane zehirin olduğu bir şeyi içiyorum dedim.
Yani evet hayatımızda bir çok sağlıksız şey var bunu kabul ediyorum. Ama biraz dikkat eden bilinçli bir tüketiciyseniz sigara zararıyla asla ama asla aynı seviyede zarara maruz kalmıyorsunuz.
Benim rahmetli hala yirmi yıl için on sene bırakmıştı. Akciğer kanseri oldu. Ve ilk sorulan kaç sene sigara içtin oldu. On sene sonra bile ciğer kendini tamamen temizleyemiyor ve o etkisi oluyor yani. Boğazı delindi halamın, değdi mi şimdi o yirmi senesine?
Ben bıraktım bu nedenle. Eminim akciğer kanseri hastasının o kötü ölümünü yakından bir gece gören de biraz aklı varsa kendine o kötülüğü yapamaz.
Kendimizi kandırmayalım yani sigaranın zararı diğer şeylerin zararıyla asla kıyas kabul etmez. Sigara yüz zarar veriyorsa diğerleri anca on verir.

Arkadaşlar yeni üyeyim.Doğru yerde mi konu açtım tam bilmiyorum.Yıllardır okuyorum ama hiç üye olmadım.Acemiliğimi bağışlayın lütfen.

Benim sorunum eşimin aşırı sigara içmesi .Hem de resmen hömürdete hömürdete içiyor.Deli çıkıcam.Daha yeni 2 sene oldu,dayısını sigara içmeye bağlı akciğer kanserinden kaybetti.İnsan bir düşünür.Ben de içiyordum bıraktım.Ev içinde yasak ettim.Çıkıyor afedersiniz bir tarafı donuyor balkonda gece gece ama hömür hömür içmekten geri durmuyor.Ne yaptım sa bıraktıramadım.Ağzı oyalansın diye kase içinde karışık kuruyemiş olsun,meyve olsun neler çıkarıyorum ortaya ama yokkk!!! İki tane bişey yiyor sanki inat olsun gibi "şimdi üstüne sigara ne gider be "diye paketi alıp balkona gidiyor.
Kumbara yaptım içine hergün bunun parasını atalım biriktirelim dedim.Önce kabul ediyor ,bi sağlık bakanı gibi triplere giriyor , bir daha içmeyeceğim diyor ama yokkk!!!işyerine ani gittim .ohhhh böyle oturmuşlar çaylar kahveler pufur pufur sigaralar ,yetmemiş ballı purolar..söndüremedi de baca gibi zaten ortalık..özürler bla bla..ama yokk yani..
Sigara bıraktırmak için merkezler varmış oraya gidelim diyorum.Ohooo dinlemiyor bile.Duvarlara konuşuyorum.Benim ofisime de gelmek istemiyor çünkü içirmiyorum.
Her ay böyle.Ben nasıl bu adamı bu illetten kurtaracağım : ( Zaten iştahı pek yok kedi maması gibi yiyor gıcıkkk. iyice yemiyor,zayıflıktan uçacak. çocuk gibi beni deli ediyor . bir akıl verin yol gösterin :KK43:((
Anlatım şeklinize,betimlemelerinize bayıldım :21:

İnan bende bırakamıyorum. Keşke yapabilsem. Sigara dumanından kokusundan rahatsızlığim son derece arttı. İnsallah eşinize de bıraktırabilirsiniz,gene de yardımcı oluyorsunuz.

Günlük sigara içimini azaltın mesela 10 ise 5 e düşürün. Azalta azalta bırakır belki. Nikotin sakızları var bir de.. Ben pek bir fayda göremedim ama bazı insanlar bu süreçte bayağı yardımı oldu diyorlar.

Cnm erkekler kendileri isteyince bırakıyorlar sen istesende olmuyor benim eşim de aynı her gün söylüyorum birakicam diyor burakiyor sonra kendi gizli gizli başlıyor ben yine yakaliyorum ama hep aynı sey ben bıraktım artik ama beni. Eşim çok içmiyor ben kokuyu çabuk alırım ama eşimden hiç koku gelmez onuda nasıl yapıyor bilmiyorum evde oldu gu günlerde de hiç içmez ama bırak miyorda

Arkadaşlar yeni üyeyim.Doğru yerde mi konu açtım tam bilmiyorum.Yıllardır okuyorum ama hiç üye olmadım.Acemiliğimi bağışlayın lütfen.

Benim sorunum eşimin aşırı sigara içmesi .Hem de resmen hömürdete hömürdete içiyor.Deli çıkıcam.Daha yeni 2 sene oldu,dayısını sigara içmeye bağlı akciğer kanserinden kaybetti.İnsan bir düşünür.Ben de içiyordum bıraktım.Ev içinde yasak ettim.Çıkıyor afedersiniz bir tarafı donuyor balkonda gece gece ama hömür hömür içmekten geri durmuyor.Ne yaptım sa bıraktıramadım.Ağzı oyalansın diye kase içinde karışık kuruyemiş olsun,meyve olsun neler çıkarıyorum ortaya ama yokkk!!! İki tane bişey yiyor sanki inat olsun gibi "şimdi üstüne sigara ne gider be "diye paketi alıp balkona gidiyor.
Kumbara yaptım içine hergün bunun parasını atalım biriktirelim dedim.Önce kabul ediyor ,bi sağlık bakanı gibi triplere giriyor , bir daha içmeyeceğim diyor ama yokkk!!!işyerine ani gittim .ohhhh böyle oturmuşlar çaylar kahveler pufur pufur sigaralar ,yetmemiş ballı purolar..söndüremedi de baca gibi zaten ortalık..özürler bla bla..ama yokk yani..
Sigara bıraktırmak için merkezler varmış oraya gidelim diyorum.Ohooo dinlemiyor bile.Duvarlara konuşuyorum.Benim ofisime de gelmek istemiyor çünkü içirmiyorum.
Her ay böyle.Ben nasıl bu adamı bu illetten kurtaracağım : ( Zaten iştahı pek yok kedi maması gibi yiyor gıcıkkk. iyice yemiyor,zayıflıktan uçacak. çocuk gibi beni deli ediyor . bir akıl verin yol gösterin :KK43:((

ben de nefret edıyorum oyle boyle degıl... Ama gel gelelım ıcıyorum.. Esım de sızın gıbı ustelık.. Ne yapsamda boş... Kendimi inandıyorum sigara bıraktırma merkezleri var aradım oncelerı ıyı gıdıyordu sonra kı aramalarında elımde sıgara varken denk gelıyordu acamıyordum telefonu dusunun .. Keske bende bırakabılsem..

Sokakta giderken dikkatli baktım da , kadın erkek genç yaşlı hemen herkes içici. Eskiden kadınlar çekinirdi sokakta içmeye , şimdi bakıyorum dolmuş beklerken filan yakıyor bi tane tüttürüyor.Liseliler keza fosur fosur içiyor.Ya memleketce hıncımızı bu illetten alıyoruz ya dna mız bozuk her doğan bunun tuzağına düşüyor veyahut derdimiz çok buna sarılıyoruz.Sebepleri pek çok olabilir.Topluma karışamam ama eşimin veya birinci dereceden yakınlarımın bunun esiri olmasına üzülüyorum doğal olarak.
Sigara içicisi olduğum üniversite ilk yıllarımda annem okula mı kahvehaneye mi gittiğimi çünkü baca gibi is duman koktuğumu söylerdi.Oysa bana öyle gelmezdi.
Evet şimdi içmeyen bir kişi içen kişinin evvela nefesinden ağız kokusundan tiksiniyor ve sevdiğiniz kişiye tiksintinizi belli etmek , onu kırmak çok kötü birşey.Ama işte baskı olsun,youtube da simsiyah olmuş "hömürdetmiş abilerin "ciğerleri ne halde bunların videoları olsun vs yöntemler ile problemle başa çıkmaya çalışıyoruz.
Sigarayı yanında bir kahve ile çıtır çıtır içmeyi sevmek onun problem olduğu gerçeğini örtbas etmiyor diyorum, adam da bana "ben zaten birayla içiyorum ki problem olduğunu unutuyorum" diyor ..ya sabırrr :işsiz:

Valla ben sevgiliyken esim iciyordu. Ben nefret ediyorum sigaradan kokusundan igrenc yani. Ozamanlar birakicaksin dedim yoksa devam etmem ya ben ya sigara dedim. Tabi gercekten sevmedigim icin kokusu cok pis agzi gozu boynu sagi solu heryeri igrenc kokuyo beni rahatsiz ediyodu. Sana sarilmam opmemki dedim boyle pis koktukca fln boyle pis kokan koca istemem kusura bakma dedim. Tabi saglik acisindanda cok anlattim yazik gunah dedim kendi canina bile bile zarar vermek gunah dedim. Maddi acidanda cok anlattim zarar hep biriktirsek nekadar cok para olur fln. Sonra zorda olsa benim icin kendi icin azaltmayla basladi sonra bi kac ay veya bi sene icinde birakti cok sukur Rabbime. Suan ustunden 5 yil gecti icmiyor bazen sakalasiyor hani cani cekiyo insanin bazen diyo ama nefsini tutuyo yani sukur.

Kendinizi kandırıyorsunuz ama :KK70:
İki yıldır içmiyorum ve ilk iki ay hariç hiç yokluğunu hissetmedim.
Aksine hayattaki en doğru kararım diyorum ve irademin ne kadar güççlü olduğunu görüp kendimi takdir de ediyorum. En büyük başarım.
Bırakmak çok zor ve bunu başaramayan tiryakiler nedense kendini kandırmak için bize kulp takıyor ama bu taraftan bakınca bırakamayanları baya zaaflarına yenik düşen iradesizler olarak görüyorum :KK66:
Üstelik bıraktım bırakalı resmen ciğerim açıldı, gözümün akı sarıymış resmen ne alakaysa bembeyaz oldu, dişlerim artık daha beyaz, ağız kokum kalmadı, eskiden resmen ağzım kokardı ne sakız ne diş fırçalama kar etmezdi artık cidden kokmuyor, üstüm başım kokmuyor, evimde ağır koku da yok. Misler gibi geziyorum.
Ve kahvemin çayımın alkolün tadını daha iyi alır oldum. O kahve sigara falan yalan dolanmış resmen daha çok zevk alıyorum kahveden ve ağzımda o çamurlu tat kalmıyor.
Sigara ilk iki fırtta evet güzel ama söndürdükten sonra ağzınızda kötü bir tat kalıyor o tatı mesela hiiç özlemiyorum.

Yalnız siz de aynı şeyi yapıyorsunuz:) Kendiniz bıraktınız diye hemen baş sigara düşmanı olmuşsunuz.
Şu yukarıda yazdıklarınızı sigara içtiğiniz dönem size söyleseler ne hissederdiniz ve bu sizi vazgeçirir miydi ? Hayır.
Siz de zaten "korku" sebebiyle bırakmışsınız. İşte konu sahibine bunu anlatmaya çalışıyorum. İlk yorumumda var, eşi belki bir gün koşamadığını farkedecek belki gribi ağır geçecek ve kendisi gerekli görüp bırakacak. Yoksa böyle baskıyla veya sigaranın zararlarını anlatmakla bırakmaz.
Bıraktığı halde rüyasında sigara içtiğini görüp bununla mutlu olanlar var. Uzun süreler bırakıp tekrar başlayanlar var. Bir arkadaşım yıllar sonra kötü bir olay sonrası dayanamayıp tekrar başladı. Bazen keyfe gelip aman bir tane yaksam ne olur diyen oluyor. İçenler tekrar başlayacağını bildikleri için engel oluyorlar.Yoksunluk duyulmasa bunlar olmazdı diye düşünüyorum. Bütün bağımlılıklar gibi, hiç içmemiş biriyle bırakan biri aynı olmuyor.

Yalnız siz de aynı şeyi yapıyorsunuz:) Kendiniz bıraktınız diye hemen baş sigara düşmanı olmuşsunuz.
Şu yukarıda yazdıklarınızı sigara içtiğiniz dönem size söyleseler ne hissederdiniz ve bu sizi vazgeçirir miydi ? Hayır.
Siz de zaten "korku" sebebiyle bırakmışsınız. İşte konu sahibine bunu anlatmaya çalışıyorum. İlk yorumumda var, eşi belki bir gün koşamadığını farkedecek belki gribi ağır geçecek ve kendisi gerekli görüp bırakacak. Yoksa böyle baskıyla veya sigaranın zararlarını anlatmakla bırakmaz.
Bıraktığı halde rüyasında sigara içtiğini görüp bununla mutlu olanlar var. Uzun süreler bırakıp tekrar başlayanlar var. Bir arkadaşım yıllar sonra kötü bir olay sonrası dayanamayıp tekrar başladı. Bazen keyfe gelip aman bir tane yaksam ne olur diyen oluyor. İçenler tekrar başlayacağını bildikleri için engel oluyorlar.Yoksunluk duyulmasa bunlar olmazdı diye düşünüyorum. Bütün bağımlılıklar gibi, hiç içmemiş biriyle bırakan biri aynı olmuyor.

Ben de diyorum ki her bırakan yoksunluk hissetmiyor. Ben artık sigara hayatımda hiç olmamış gibi rahatım. Tüm arkadaşlarım içiyor ve ben onlarla dışarıda oturuyorum birayla da kahveyle de karşımda içseler canım çekmiyor.
Kafada tamamen bırakmakla alakalı bir yoksunluk krizi durumu yok.
Ayrıca elbette her sigara içene bunu yapmıyorum. İçen arkadaşlarımla oturuyorum klkıp bir şey demiyorum bana ne.
Ama karı koca ilişkisinde kusura bakmasın kimse ama karışma hakkı vardır. Benim eşimde bıraktı ben bırakınca destek olmak için mesela. Bırakmasaydı sorun yaşardık. İçmeyene kokuyor. Öpüşme kısmı mesela ciddi bir sorun. Ne kadar diş bakımını yapsa da o koku gelir yani. Dolayısıyla çiftlerin bu hakkı vardır.

Ben de diyorum ki her bırakan yoksunluk hissetmiyor. Ben artık sigara hayatımda hiç olmamış gibi rahatım. Tüm arkadaşlarım içiyor ve ben onlarla dışarıda oturuyorum birayla da kahveyle de karşımda içseler canım çekmiyor.
Kafada tamamen bırakmakla alakalı bir yoksunluk krizi durumu yok.
Ayrıca elbette her sigara içene bunu yapmıyorum. İçen arkadaşlarımla oturuyorum klkıp bir şey demiyorum bana ne.
Ama karı koca ilişkisinde kusura bakmasın kimse ama karışma hakkı vardır. Benim eşimde bıraktı ben bırakınca destek olmak için mesela. Bırakmasaydı sorun yaşardık. İçmeyene kokuyor. Öpüşme kısmı mesela ciddi bir sorun. Ne kadar diş bakımını yapsa da o koku gelir yani. Dolayısıyla çiftlerin bu hakkı vardır.

Siz benim bahsettiğim tepkili kesime girmiyormuşsunuz ki, öyleymiş gibi alıntı yapmasaydınız keşke.

Kisi kendi istemedigi surece birakamaz maalesef :/ Mesela ben suan konuyu okuyunca aklima geldi. Bari bi dal yakmaya gideyim :KK14:

X