How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Sigara bagımlılığından kurtulma(Devletin katkılarıyla:))

Sigarayı gerçekden bırakmak istiyormusun?

• Ankete Katılan
    12
Aynen oyle elinden degil alnindan opcem :KK48:
27.gun sigarayi birakali 19.gun
Dun aksam sigara icesim yok nasilsa uyucamda dedim ilaci icmedim bakalim bugun icmeyecegim sanirim suana kadar sigara istegi yok olmayacakda:KK47:
İlaci icmedim hd ruya gormedim sukur bikmistim artik sacma sapan ruyalardan:sinirli:
Simdilik bu kadar bakalim gelismeler oldukca yazacagimmm:KK51:

Aynen oyle elinden degil alnindan opcem :KK48:
27.gun sigarayi birakali 19.gun
Dun aksam sigara icesim yok nasilsa uyucamda dedim ilaci icmedim bakalim bugun icmeyecegim sanirim suana kadar sigara istegi yok olmayacakda:KK47:
İlaci icmedim hd ruya gormedim sukur bikmistim artik sacma sapan ruyalardan:sinirli:
Simdilik bu kadar bakalim gelismeler oldukca yazacagimmm:KK51:
Hadi inşallah. İlaçsız da devam ettin mi tamamdır bu iş.

Hastanede refalatciyim son dk golu oldu bu bana ilac icmedim arada yokladi icmicem ama yok öyle pislige geri donus.hastanede adim basi sigara iciyor esirler bi yasli zenngin amca var icisinden belli zengin icisi yapiyor gecti dedim ic ic esirsin sen neyin havasi bu :lülülü:
Sanirim ilac bayagi isteksizlil veriyormus ama icmesem olmem dusuncesi oluyor yani kriz degil bunlar alislanlik.her aklima geldiginde icmicem kurtuldum basa donmeyecehim diye tekrarliyorum twk sikinti uyuyamiyorum hastanede ve acaip bas agrim var hastanelere hic sevmem hep basim agrir zaten:işsiz:

Sakın iradeye dönme. Biliyorsun sen bunca günde onu yenmeyi başardın. Canavar can çekişiyor ve seni bir daha deniyor. İlacı bırakınca dayanabilirim dersen bakış açını kaybeder iradeyle dayanmaya başlarsın ve Allah korusun kaçınılmaz son gerçek olur. İrade yok. İçmek için nedenin yok. O iş bitti.

Aynen oyle dogru diyorsun bana faydasi yok zaten canim istemiyor keyifli bir sey degil esir almisti beni istemeyerek iciyordum.
Hala ulac icmedim arada yoklasada icmeyi aklimin ucuna getirmiyorum

Bugun 34.gün sigarayi birakali 26.gün
İlaci erken kestim.
İlaca basliyali 26.gunun aksami ilaci icmedim hastane vss refaketcilik yaptim derken ilaci birakmis bulundum.
İlaci birakinca video izleyin iradeye donmeyin gercekten akliniza hep gelecek ama en azindan neden biraktiginizin bilincinde olmalisiniz tekrar basa donmemek icin.
Ve vucut 3 gunde 72 saatte nikotini atiyor.vucut unutuyor.%10 kismi nikotin uyusturucusu geriye kalan %90 lik beyin yikama dan olusan kisim.
İlaci biraktigimda evet ara sira zorladi gibi ama gelip gecen istek di.
Bir kac gündür hastane derken yazamadim ama degisem buyuk biseey yok.
İlaci biraktigimda hd ruyadan kurtuldum.
Ama bir gun kendimi sigara icerken gordum ruya tabiki ...
Simdilik hepsi bu kadar sigara icmemek harikaa

37.gundu ilac icmiyorum.
29.gun sigarayi birakali inanilmaz iyi gidiyor artik aklima nerdeyse gelmiyor.
Sigarasiz sigara illetinden kurtuldugumdan beri cok rahatim cigerlerim acildi.Daha rahat derin guzel nefes alip verebiliyorum.
Soyle ki sigara icerken nefes aldigimi hissetmiyormusum simdi nefes aldigimi hissediyorum.
Tikanmiyorum en azindan kosup hizli hareket ediyorum.
O igrenc oksuruk tiksirik soylenirlen bile igrendigim balgam yok.
Grip oldugumda kolay atlatamazdim.
Bugun grip oldum ilac icmemle grip bitti :D
Cildim parladi guzellesti.
319 minimum tutar en az kardayim.
Yanagimdaki koyu renkli sivilceler yillardir kaybolmayan sivilceler gitti.
Agzimin ici yara oldu ama sanirim sigarayi biraktigim icin iyilesme sureci ama dislerimin rengi acildi.
Tirnaklarim sariligi gitti.
Kul izmarit kokmuyorum.
Her bos anda otobusu kacirmak pahasina donarak o pisligi icmiyorum.
Hem parami hem saglimi kazandim.
Ve biraktigim icin hic bir sekilde pismanlik duymuyorum gercekten buna soyleyebilcegimi ilk gunler sorsaniz diyemezdim ins.derim diye dua ederdim ama bunlari diyemezdim.
Kurtuldum aklima gelmiyor ve cok mutluyum.
Bu zehir sonu inle biten nikotin uyusturucusu bizi esir almia ve kendimizi kandiriyorduk.
Dusunsenize gece bitince 300 mt uzakta ki markete yururdum.o kapaliysa 500mt daha uzakdaki markete yine yururdum bulana kadar almak icin kendimi paralardim.
Ne acizmisim cok sukur insAllah birakmayanlarda biran once bu esaretten kurtulur.
Filmlerde yapilan bilincalti mesajlari tutunun mesahlarini artik görüyorum gercekten bas bas reklam yapiyorlarmis da gizli oldugu icin farketmeden isleniyormusuz

Ve saat itibariyle (00:28)
Bugun sigarayi birakali 30.gün ilaci zaten toplamda 26 gun dahil kullanmisim yani 26.gun tek dozaj aksamina icmemisim. (sigarayi birakali 18 gununde aksami ilaci icmemistim.yani 12 gundur ilac kullanmiyorum demek)
Zaman ne cabuk geciyor.
Kontrole gitmeme gerek kalmadi cok şükür.

Darisi sizlerin basina birde bi kac gundur dis etlerim yara sanirim iyilesiyorlar(oyle bir uyusturucu ki dis etlerimizi uyusturmus)
Zaten ise gireyim ilk isim beyazlatamadigim sigaradan sararan dislerimi beyazlatmak.
Sigara kullanmayinca yaklasik 2 sene gidiyormus.
Sigara icerken sordugumda hic bi doktor yapmal istemedi 6 ay maksimum demislerdi bosyere parani harcamis olursun dediler.(tanidik yerlere sormustum)

Darisi sizlerin basina birde bi kac gundur dis etlerim yara sanirim iyilesiyorlar(oyle bir uyusturucu ki dis etlerimizi uyusturmus)
Zaten ise gireyim ilk isim beyazlatamadigim sigaradan sararan dislerimi beyazlatmak.
Sigara kullanmayinca yaklasik 2 sene gidiyormus.
Sigara icerken sordugumda hic bi doktor yapmal istemedi 6 ay maksimum demislerdi bosyere parani harcamis olursun dediler.(tanidik yerlere sormustum)
Birde üniversite hastanelerine sor. Uzun süre sonraya gün verirler ama daha uygun olacaktır.

33.gun bugun artik sigara nerdeyse aklima gelmiyor.ablam dun gece sigara icmis 3 firt ameliyat oldu icmiyordu.
Nasil koktu anlatamam odaya yaklasti koku ondan once geldi.
Dis etlerim gecti sanirim bi kacgunluk biseydi

39.gun hala aklima gelmiyor mu geliyor ama psikolojik bunu biliyorum hissediyorum.
Mesela cay kahve onsuz olmaz diyen eski ben simdi lezzetini almaya basladim ve onsuz cok daha guzel.
Misal arada yokluyor neden biraktigimi dusunduruyor ama ben neden biraktigimi biliyorum sevmiyordum icmeyi tiksiniyordum birakmayi hep isteyip asla birakamam sanip erteliyordum surekli bi kac denemede basarisiz olumcada sanirim asla birakamicam diyordum.
Yanilmisim simdi anliyorum ve ilk defa yanildigim bi konuda cok mutluyum.
Biraktim onu kurtuldum esiri degilim ve nikotinsiz hayat daha guzel.
Hat safada sinirlendigim ve bu sinirle yine baslarim korkuau olan anlarimda oldu ama en azindan onun bana verdigi stres ortadan kalkti cok mutluyum.
İcimden gecenleri yazmak istedim :)

Benimde aklima geliyor sürekli hatta bugün canım çok istedi ama alistim onsuzluga aslinda ne hissettiğimi bende bilmiyorum saçma sapan hisler içindeyim

40.gun(6 subat pzrt) de bitti sayilir.
Bu gune kadar ilacsiz 14 gun siklikla aklimdaydi.3 kez 2 kez arasi hatta bazi geceler bikac kez hic gecmedi gitmedi aklimdan ama ben kazandim.
30.gune kadarda 2 kere geldi aklima genellikle.
Ama boyle 2 3 sinirlandirmak yanlis aslinda aklima gelmedi gunler htta 1 zamanlari oldu bu 30 gunluk surecte.
40.gunude devirdim ki sadece bos kaldigim aksamlari ara sira her zaman degil akla geliyor.
Ama asilamayacak boyut yok denemek isteyenler,birakmayi dusunenler ve deneyip basaramayip tekrar deneyecekler icin diyorum.
Ben calismiyorum ve egitim goruyorum ve buna ragmen asla birakamam zorlanirim diye cesaretimin kirik oldugu zamanda icmeyi istemeyerek ama korkarak basladim.
İlk basta erteledim tabi ilacinda katkisi oldu sonra bu kadar emegi cope atmam dedim.
Ve allen carr.i izledikden sonrada benimsedim.
Cok iyi gidiyor artik hic baslamadigim donemlere dogru gidiyorum hissediyorum.
Cok mutluyum bu kararimdan ve biraktimm diyebiliyorum artik.
Ben onun esiri değilim.
Biraktim birakali ise en az 440 tl kardayim sagligimda duzeliyor.(en az cunku min.1 pkt varsayiyorum kimi zaman cok tepelere cikabiliyordum onlari saymadim)
Ne salakmisim o zehiri icmisim.
Cildim canlandi kahverengilesen yillardir gitmeyen sivilcelerim gitti.
Dislerim beyazladi .
Artik kolay kolay nefes nefese kalmiyorum cok zorladigimda nefesim daralmiyor ve hemen geçiyor.
Nefes kapasitem artti resmen cigerlerim acildi.
Sadece 1.5 2 kilo aldim oda gidecek spora baslayacagim.
Nefes nefese kaldigim icin tempolu yuzemiyordum.
Sigara kokmuyorum ve icenlerden rahataiz oluyorum sigara zammi beni hic mutsuz etmiyor aksine daha fazla olsun diyebiliyorum.
Sigara icenlerin bana gore yeni lakabi izmarit kokanlar 2.sinif insanlarin kokusunu yakinima gelmeden gelecegini anliyorum pis kokudan.
Tirnaklarim ve parmaklarimida sarartmia pislik artik normale dondu.
Tad duyum gelisti artik yemekler icecekler o kadar lezzetli ki resmen sigara icmek icin agizimizi uyusturmusuz.

İnsAllah icmeyin icmeyeceksiniz fiziksel bi aci hissetmiyecesiniz zaten ben biraktigim gibi ustune simdide rejimime basladim inanki cok rahat birakmasi ama iradesiz degilsiniz asla iradesiz oldugunuzu dusueyin.
Psikolojik acidan destek veren ve neden biraktiginizi ve birakmama bahanelerinin mantikli aciklamasini yapan allen carr yontemini izlemenizi tavsiye ederim.
1 saatlik ve 1.5 saatlik sinema filmini izlemenizi tavsiye ederim.
47.gunmus simdi üsteki yazimdan hesapladim bi sure sonra sizde boyle olcaksiniz.

Back