How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Sigara bagımlılığından kurtulma(Devletin katkılarıyla:))

Sigarayı gerçekden bırakmak istiyormusun?

• Ankete Katılan
    12
Bu arada zaman ne cabuk geciyor simdi farkettim 15.gun olmus bugun ve ben ilk basladigimda grip gibi biseyim diyordum grip degilmisim simdi anladim zaten icmek zevk vermiyormus kafama yerleşmiş sanirim igrenc bu tad diye ondan galiba ama tatlidanda zevk almamistim hemde fondu demekki dilimi uyusturmus artik o zikkim.
Ve bakalim birakabilcek miyim diyordum inanamiyordum ve buyuk konusmamak icin birakirim diyemiyordum biraktim sigarasiz 6.gunum cok sevincliyim:KK46::KK76::halay:

16.gun sigarayi birakali 7 gun oldu.(artik boyle demek istiyorum sigarasiz gun sanki sigara icmemek zormus gibi oluyor degil artik hic degil) en basta inanmiyordum ama birakiliyormus yeterki azim gosterin biraz ben inanmiyordum kendime vayy be bugunleride mi gorcektim.
Koku duyum gelisti artik 1 gun once sıktigim parfumun kokusunu kiyafete yapisip 100defa koklayarak almaya calismak yerine az yakin durup koklasam yetiyor kokuyu aliyorum.
Tad duyum da gelismis olmaliki yemekler inanmiyordum ben boyle diyene gercekten daha lezzetli istahi actiriyor valla atistirma yemeyin :KK48:
Canimi sıkan ama olmasi mecbur olan tel sey bol su icip ayak yolu ile arkadas olmak :rapci:
Neyse artik aklima sigara daha az geliyor geldiginde icmek istemiyorum diyorum bosverr deyin geciyor :KK59:

16 gun aksami sigarayi birakali 7.günüm aslinda bueaya devamli yazip hatirlatiyorum kendime diye dusunuyorum belki bi kac gun yazmayabilirim cunku hersey ayni gidiyor.
Canim bugun hic cekmedi istahim cok acildi sadece hd ruya gormuyorum artik.
Sadece biraz once bi film de yagmurlu deniz havasi vedalasma aninda akilmdan su gecer gibi oldu(tam havasi hee orda bitane icicen ne iyi gelir gibi sonra kizdim kendime tabi sigara bu degil ki keske oyle olsaydi kimse caba harcamazdi ama asla bu kadar masum degil bu illet bu pislik ve icdiktwn sonra birde o kulluk kokusu hic te iyi degil.Ve uyusturucu bir cekiminde bile akcigere ordan beyinimize nikotin uyusturucusu gidiyor ve hep istek oluyor ve yeniden basliyorsun donmeyecegim geriye artik)
Bugun dun gecmisti yoktu bugun yjne nefes darligi yasiyor gibiydim.ve sanki sigara icmisim cigerlerim dolu gibi oldu ve oksuruk oldu sanirim temizlenmesi surecek biraz daha 7 gundur icmiyorum hala etkiai suruyor ki surecek de.

16 gecesi az daha doktorun verdigi ilaci unutuyordum icmeyi neyseki kalkip ictim.
Artik aklima sadece arada gelip geciyor bi kac gundur cok sukur kriz yasamiyorum(gerci ben krizde yasasam sabredecegim ve bu illetten en fazla 3dk suren krizi atlatacagim diye soz verdim.)sigarayi gercekden kafamizda cok buyutuyoruz aslinda kendimize mantikli telkinler versek ve onun odul olmadigina inanarak aklimizdan cikarmis olsak rahat edeceğiz ama iste aliskanlik dan dolayi boyle biraz sabirla aliskanlik da gececektir.
17.gunum bugun sigarayi birakali 8.gunum
Cok sukur 7 gunu devirdim.
İlk 3 gun diye kendime telkin verdim gececek aslinda 2.gun ve 3 gun verdim 1 gun hic zorlanmadim cunku mantigimda bitmia ve icmek istemiyordum kisa icsem mi gectiginde aman icerim diye gecistirmistim 1.günü.
4 ve 5 gun kriz oldu ama en agiri aralarinda 3. ve 5. Gun du agir kriz iyikide yendim onlari ve cok sukur 6 ve 7 rahat gecti aman diyerek hatta dun 7 gunde aklima gelmedi nerdeyse o derece.
Bakalim bugun aksam sigara icilen ortamdayim maalesef ve bi grup arkadasim bana kostek olurken diger icmeyen grubu ve aralarinda 1 icen icme diye destekdi bu aksam nasil gececek icmeyecegim onu biliyorum da sigaradan midem bulamcak mi kokudan yani onlarin ictigi sigaradan sadece onu merak ediyorum.

18.gun sigarayi birakali 9.gun sunu soylemek iaterim ki ilac tabiki biraz katki sagliyor ama aklimdan ve aliskanligim olan sigaradan tamamitle koparmis aklimdan silmis olmuyor.
Biraz da bizim dusman olmamiz gerekli yoksa ilacla sigara icende olur
Ben en son gume birakmistim sigara birakmayi ama tadi kotulestikce zaten ilaca baslamadanda tadi kotu zevk almiyorum diye kendime kiziyordum.beyinde bitirmisim farkinda degilim yada bu dusunce birakmama cok yardimci oldu cunku ben asla birakacagima inanmiyordum beni oyle bir kole etmisti ki icmeden rahatlamiyordum her animda mutluyum ic uzgunum ic ainirliyim ic duygusalim ic.ne mutlu nw mutsuzum ortalarda seviye demekki canim sıkıliyor ic.
İyice ipin ucu kacmisti.
Artik ben istedigim icin degil sigara kendini bana icirtmeye baslamisti.
Zatwn bi kac gun icmeyince kafanizdada biterse dayandiniz mi emeginiz bosa gitmesin bak icmeyince daha iyi temiz kokuyorum temiz cigerlerim diye icmeyi istemiyorsunuz.
Ufak bosluklar kaliyor geriye onlarda aman bosber bir daha esiri olamam icmeyenler hibi mutluyum artik diyorsun bi ohh cekip gunhn kalanini sigara icenlere kiyasla stressiz geciriyorsun.
Aslinda bizim korktugumuz yoksunluk nikotin krizini ictikce yasiyoruz.buda bilincalti bize mesaji sigara icmeliyim oluyor.
Dusunsenize sigara icceksiniz isiniz cikti canini cekti guya(halbuki nikotin uyuaturucu seviyesi dustu bagimliliginiz konusuyor sigara ic)
İsiniz suruyor icemiyorsunuz kriz geliyor yoksunluk ayni his ki kotu yani aklimizda icicem oldugu icin daha agir kriz.bazende tamamiyle unutuyoruz bu krizi cunku gelip gecici aclik gibi susuzluk gibi ama aclik susuzljk kadar guclu degil.(ac veya susuz oldugunuzda o ihtiyac gecmeden duramazsiniz) ama sigara nikotim boyle degil arada yoklar gecer kaniniz temizlenir 72 saatte ve rahatlarsiniz.
Aslinda sigara bandi,eletronik sigara ve vb nikotin icerigi olan tum urunler aynidir sigara gibi nikotin uyustucudur ve bi sekilde vucudunuza alirasaniz en basa donersiniz.
Cunku zaten caniniz sigara cekmiyor nikorin uyusturucusu cekiyor.
Tek firt dusuk gordugumuz o dozaj nikotini vucuda geri almaktir sakin bu kotulukleri kendinize yapmayin.

Gece gec yattim film izlemekten ama eskiden olsa ya hic uyuyamazdim o saaatten sonra ki genelde oyle oluyor dusuk bi ihtimal zorla uyur kalkamazdim.
Simdi gec yattigim halde kalkabildim bu saatte 6 saatlik uyku halbuki uykumu aldim ama sigara gercekten benim enerjimi aliyormus yuzumde eski sivilce izleri var insallah onlarda gececek

19.gun sigarayi 10.gundur icmiyorum.
Artik kriz yasamiyorum sadece canim sigara istiyor durtusu geliyor keyifmis gibi bilincaltim benimle oyun oynamaya basladi.
Ama Hayir! Sigara keyif değil esaret bir daha olmaz.
Gayet guzellesti zaman zorluk kalmadi gibi ilaci icmedim daha saati var ama gayet iyiyim

Birde istahim cok acildi inanilmaz.
Kar oynadim azicik nefesim kesilmedi cok şükür gayet keyifli zaman gecirdim dun aksam bol bol temiz hava yurudum

Bir süredir giremiyordum buraya. Mesajlarını okuyunca senin adına çok sevindim. Bu kadar ayrıntılı yazdığın için de sana çok teşekkür ederim. Bana ışık oluyor.
İnşallah tez zamanda bende kurtulurum.
Sadece su iştah olayi korkutuyor beni.kilo sorunumu daha yeni çözdüm basa dönmek korkutuyor

20.gun sigarayi birakali 11 gun arada yoklasada icilcek boyutta zorlamiyor gelip gecici ve sigaraya donmegi artik hic mi hic dusunmuyordum zaten.istahim cok acildi 1 kilo aldim.

Eger bir faydam oluyorsa ne mutlu bana
Aslinda kilodan cekiniyordum ama artik cekinmigorum cunku sigara icmiyeyim yueye gitcem yarim saat araliksiz yuzme 1 saatlik kosuya bedelmis.geri veriririm yeterki illetten kurtulmus olayim.zaten yeni kilolar olcagi icin vermesi spor yaptikdan sonra kolay olcak.
Sen de basladin mi yada birakmayi dusunuyormusun

20.gun sigarayi birakali 11 gun arada yoklasada icilcek boyutta zorlamiyor gelip gecici ve sigaraya donmegi artik hic mi hic dusunmuyordum zaten.istahim cok acildi 1 kilo aldim.

Eger bir faydam oluyorsa ne mutlu bana
Aslinda kilodan cekiniyordum ama artik cekinmigorum cunku sigara icmiyeyim yueye gitcem yarim saat araliksiz yuzme 1 saatlik kosuya bedelmis.geri veriririm yeterki illetten kurtulmus olayim.zaten yeni kilolar olcagi icin vermesi spor yaptikdan sonra kolay olcak.
Sen de basladin mi yada birakmayi dusunuyormusun
Ben henüz başlamadım.
Bazi sebeplerden beklemedeyim.kisa zaman sonra doktordan randevu almak istiyorum.

21.gun sigarayi birakali 12.gün bugun hastaneye gitmeme ragmen ilac icmeden gitmeme ragmen cok iyidim canim hic sigara cekmedi icenlerdenn rahatsiz oldum gayet iyiydim.
aklima sigara gelmiyor geldiginde ise cabuk geciyor cigerlerimin biraz daha genisledigini hissediyorum artil daha derin nefes alabiliyorum
Herkese sigarasiz gunler dilerim

Ben henüz başlamadım.
Bazi sebeplerden beklemedeyim.kisa zaman sonra doktordan randevu almak istiyorum.
Bence hic beklemeye alma gercekten bosa bekliyoruz ben bunca yil bosuna beklemisim.
Dusunce tarzini degistirmek icin sigarayi mefen birakltigini anlan lazim allen carr izle.
Randevu zaten suresi uzun al randevjnu simdiden

22.gun 13.gun sigarayi birakali foruma bilerek girmedim 2 kere sigara aklima geldi mucize gibi oda 1 dk falan surdu gecti.
23.gun 14.gun sigarayi birakali bugün foruma girdim ve sigara aklima daha fazla geldi hatta oglen girdi aklima sanki kriz gibi bisey oldu ama sonradan farkettim ki sigaradan bahsettigim icin kendi akla sigarayi getirdim ve psikolojik agri hissediyor oldum.
Yarin degilde ayin 13.de girmemeyi denicem eger ki aklima gelmezse foruma girmem.yarin kontrolum oldugu suan buraya yazarken aklima geldi de az daha unutuyordum:deli:
Ara sira gelen ufak sigara hatirlamalari disinda gayet rahatim bu seferki sigaradan kurtulma mucadelrm demek istemiyorum cunku artik mucadele ettigimi dusunmuyorum sigaradan kurtulmam daha kolay oldu ve biraktigim icin cok mutluyum cildim tazelemdi hatta bu kadar kisa surede sigarayi biraktigimi bilmeyenler bile genc gosterdigimi soylemeye basladi.
:nazar:

En son carsamba yazmisim peraembe gunu 24.gun sigarayi birakali 15.gundu kontrole gitmedim sabah cok usendim.
pazartesiye randevu aldim pazatesi gidecegim.
Bugun 25.gun sigarayi birakali 16.gun
Ogle uykumu anlatayim oturup tv izliyordum bi mayisma geldi o sira uyumusum ruyamda marketten sigara aldirmisim en son ictigim guya sevdigim sigara mentollü neyse paketi elime veriyor (ayni koltukda uzanirken)
aliyorum tam ilk naylonunu acarken yarida duruyorum napiyorum ben icmicem diyorum geri sariyorum naylonu ne zaman zorlanirsam paketi yavas yavas acacagim ama icmicem diyorum.
Uyandim bu arada uzandigimda ilac vaktim geldi icicem unutmasam diye dusunuyordum.
Kalktigimda bi cesaret geldi acaba icmesemmi artik ilac canim sigara istemiyor diye sonra az kaldi bitiregim en azindan dedim ictim ilaci.
Ruyamda bile sigarayla bogusuyorum :D
Neyse bugun canim hic mi hic sigara aramadi aklima bile gelmedi gercekten.
Artik sigara icenlerin kokusu igrenc geliyor.dumani vss.
Bugun yine kursda arkadas gec kaldi sigara icip gelmis bir igrenc kul kokusu anlatamam.
Ve bugun minibuse bindim biraz ilerde bi amca bindi ben en ondeydim..
İceri girmesiyle bi kulluk kokusu igrenc bisey gercekten boyle mi kokuyordum ben iyiki de birakmisim cok mutluyum biraz sıkınti cektim nikotin yuzunden ama en azindan artik kokmuyorum
Agzim,ustum,saclarim kokmuyor.
Dislerimin rengi acildi
Koku ve tad almam inanilmaz degisti gelisti
Cigerlerim acildi daha fazla nefes aliyorum farkedebiliyorum.
Yeni bir bilgi daha ogrend sigara ictigim icin zararlarina resmen kulaklarimi kapatmisim.
Pasif icici sigar icenden daha fazla zehirleniyormus cunku dirwk sigara ucundaa yanan atesden cikan o duman filtresiz havaya dagildigi icin sigara icenden 2 kati fazla zehirleniyormus.
Artik yesilayciyim programida yukledim hele yasaga uymayinda icin kapali rest.vss yerde bak hemen ispiyonlamiyormuyum is yerini artik ne kendimi ne cevri zehirliyemem kimsede bizi zehirlemesin.
Ve son soz olarak;
İnsAllah herkes kurtulur su pislikten de gec de olsa sagligimiza kavusuruz..

Son soz demisim ama biseyi atlamisim
Sigara istegi hakkinda sanirim psikolojik artik ya cankm isterse ya bu istek bitmezse diye kendimizi kodluyoruz resmen bitiyor.
Bugun hic dusunmedim ugras bulunca kendine zaman geciyor ve unutuluyor gercekten bunu farkettim (benim icin inanilmaz bi mucize bu)
Bundan sonra kendimi bu sekilde oyalayacagim zaten krizim yok beyinde bitiyor bos vakti el ugrasiyla doldur geciyor zaten artik sigara birakan degil hic icmemis mantigima donmeyi deneyecegim ise yararsa soylerim :D (ben umutluyumm ama guldugume bakmayin :) )

Son soz demisim ama biseyi atlamisim
Sigara istegi hakkinda sanirim psikolojik artik ya cankm isterse ya bu istek bitmezse diye kendimizi kodluyoruz resmen bitiyor.
Bugun hic dusunmedim ugras bulunca kendine zaman geciyor ve unutuluyor gercekten bunu farkettim (benim icin inanilmaz bi mucize bu)
Bundan sonra kendimi bu sekilde oyalayacagim zaten krizim yok beyinde bitiyor bos vakti el ugrasiyla doldur geciyor zaten artik sigara birakan degil hic icmemis mantigima donmeyi deneyecegim ise yararsa soylerim :KK70: (ben umutluyumm ama guldugume bakmayin :) )
Tebrikler sen ilaç konusunu doktoruna danış bence
Bu arada ilaç zamanını değil de sigarayı tamamen bıraktığın kaç gün oldu?

Bugun 17.gun canim(erken biraktim ben)
Senin ilaçsız da üstesinden gelebileceğini düşünüyorum. Kafanda bitirdiğin için. Ama sakın risk alma. Madem ilaç içiyorsun iç. Bende daha önce ki ilaçla bıraktığımda zaten artık canım istemiyor demiş ilacı bırakmıştım ve 2. haftasında sigara içer olmuştum. Sırf bu yüzden bu sefer ilaçsız bıraktım. Bilmiyorum ama şimdiki gibi allen care gibi düşünebilseydim bırakırdım herhalde. Ama kısmet bu sefereymiş herhalde:dua:

Benimde arada aliskanlik dan bi sigara icsem yahu anim 2 kere oldu biri can sikintisi digeri sinirden sonra azarladim kendimi ne faydasi var basa mi doek istiyorsun kardayim daha ne olsun sagligim yerinede ve bugun dahil en az 198 lira kardayim.
İstahdan cok sikayetciyim sadece ama vericem sigara uyusturucusundan kurtulmak daha onemli

Benimde arada aliskanlik dan bi sigara icsem yahu anim 2 kere oldu biri can sikintisi digeri sinirden sonra azarladim kendimi ne faydasi var basa mi doek istiyorsun kardayim daha ne olsun sagligim yerinede ve bugun dahil en az 198 lira kardayim.
İstahdan cok sikayetciyim sadece ama vericem sigara uyusturucusundan kurtulmak daha onemli
İştah konusunu mümkün olduğunca bitki çaylarıyla bastırmaya çalış. Kilo işi azminin kırılmasına neden oluyor. Bol su iç , hareket etmeye çalış. Tarçın içerikli bitki çayları iyi geliyor. Biliyorsun ""önceden sorunum sigaraydı şimdi yemek yemek. Sorunum Sadece yer değiştirdi"":KK9::KK9:
Vallahi adamı görsem ellerinden öpeceğim.

Back