How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Sigara bagımlılığından kurtulma(Devletin katkılarıyla:))

Sigarayı gerçekden bırakmak istiyormusun?

• Ankete Katılan
    12
1.gece dogru durust uyumadim belki 2 saat uyudum ilactan mi bilmiyorum yorgunluk yada gun icinde uyku sorunu yasamadim.Nerde hd ruyalar ruya bile gordugumu dogru durust hatirlamiyorum.
2.gunumde ictigim ilac mide bulantisi yapmadi ama hala sigaradan tat yada icerken zevk ile icmiyorum.

merhabalar
bende sigara bırakmayı isteyen biriyim.bir süredir aklımda.
171 i arayıp yüksek dozda bağımlı olduğumu öğrendim.
en yakın sigara bırakma merkezine gitmemi istedi.
yeni yılla birlikte oradan randevu alacağım.
bende ilaçsız bırakacağımı sanmıyorum.
bu ialacı kullananlara sorum var cevaplarsanız sevinirim.

1: bu ilacı doktor uygun görürse ücretsiz mi alıyoruz?
2:bu ilaca başladıktan 2 haftaiçinde mi bırakıyoruz?
3:ilacı içerken tiksinti oluşuyormuş ya sigara içmediğinizden iştahta artma oluyor mu?en korktuğum noktada bu.

1.doktor bir takim testler sonrasi ilaci yaziyor toplum sagligi merkezinden receteniz ile ucretsiz aliyorsunuz.testlerde ucretsiz.
2.sure 2 hafta ama ben yeni basladim 2.hafta birakmam gerekiyor.
3.tiksinti henuz olusmadi sanirim 7 ile 10 gun arasi oluyormus.benim bugun 3.gun ve icerken isteksizim biraz ve canim cok cekmiyor icerken de zevk almiyorum ilacsiz biraktigima gore daha bi isteksizim kendi adima

cevaplar için çok teşekkür ederim.
peki iştah durumu nasıl.tiksinti olduğu için belki iştahta açılmaz diye düşünüyorum ama yanılıyor muyum?

Dun 2.gundu hic midem bulanmadi ve ruya gordum ama hatirlamiyorum hd degildi ona eminim( ilactan once her ruyami hatirlardim) gunum gayrt guzel gecti yani ne bir ektra yorgunluk ne de uyku sorunum oldu gun icinde.
Bugun 3.gunum de bitiyor su saat itibariyle midem bulanmadi ictigim sigara sayisini saymadim baskasinada sigara verdigim icin bugun sayamadim kac sigara gittigini ama az ictigimden eminim cunku hic ilacsiz zorlandigim gibi zorlanmiyorum sadece bosluk oldugunda aklima geldi hep yarisinda artik tadi kotulesiyor hele sabah ki sigaranin tadi berbatlasti yarida sirf bugunlerde erlen birakip kendimi zorlamamak icin iciyorum 7. Veya 8 gun kendimi hazir hissedersem erken birakabilirim gibi bi cesaret geldi.
Sigara yarisinda igrenc bir tad hali oluyor ve isteksiz sirf bitirmek icin iciyorum arada yarida kalinca aklimda kalmiyor gidip iceyim diye

4.gunu yazmadıgımı farkettim işten geldim yorgundum unutmusum.Bir değişiklik yok herhangi bir yan etki olmadı dun yanı 4.gun 2 dozaj dı sabah ve aksam.

5.gun ilk sabah sigaramı (kahvaltısız)yakmadım canım istemedi içmedim.sanırım 4.gece ıctıgım ılac sabahında etkiliydi.kahvaltıdan sonrada canım ıstemedi sadece ortamdan içsem mı ya zaman bulamam belki diye 1 tane yaktım ama isteksiz içtim.gun boyunca en fazla 2 kere canım isttedi yarısında sankı 2.yada 3.sigara ust ustte ıcmısımde boguyor hissi verdi.1 tanesinde yarıda sondurdum.sigarayı bugunde saymadım ama bayagı azalma oldu.eve geldigimde içerdim 6 da geldim yemek yedım usendım yakmaya 9 a kadar yakmadıgımı farkettım.bır gorev gibi içtim sırf midem bulansın diye ıcmeye devam ediyorum yaktıgımda ve bulandırıyor da.bugunun 2.dozajınıda içtim görev ıcabı yatmadan yaktım ve yarısına gelmeden tıka basa sıgara ıcmısımde ıcesim yok hissi oldu.
Şimdi tamamıyle kesmıyorum cunku 5 gun oldu daha birden kesersem sonra acele ettim diye dusunmek istemıyorum o yuzden en azından 10 gunun dolmasını bekliyorum her ihtimale karsı :)

6.gun su saate kadar canim hic sigara istemedi icmedim(10 dk oncesine kadar) yoksunluk hissettim gittim yaktim sifir tat aldim en basta sonlarina dogru cok midem bulandi sigaranin tadi resmen zehir gibiydi tadini anlatmam mumkun degil cok kotu sondurdum.yoksunluk hissimi bastirmadi bu benim alistigim mutluluk veren tad degil icemedim.ve birden midem bulanmaya basladi 5 dk midem bulandi ve yoksunluk hissi kayboldu.bakalim devaminda nasil gecicek gun ve yarin canim hic istemezse icmem (sabahki gibi.)(ben kendimi hic zorlamiyorum 2 hafta muddet verdigi icin doktor daha 6.gun rahatim canim her istediginde yaltim kendimi zorlamadim hic)

7,gunde etkiler aynı oldugu ıcın yazma geregi duymadım.

bugun 8. gun su saate kadar canım sigara cekmedi ilk 1 mglık gunduz ilacımı aldım yarım saat mıdem bulandı.
Suan canım sigara ıstemıyor ama aksama ne olur bılmıyorum bırde daha 8.gundeyım 14.gun bırakacagı ıcın kendımı zorlamıyorum.suan yaksam mı bitane psikojik olarak var ama o pis tadı alcagım ıcın hıc te icmek istemıyorum.yanı bugun ıtıbarıyle benım uzerımde %100 etkisi sigara tadı degişti :D :halay:

8.gun aksamı 2 yarım sigara oda boslukdan içtim.(toplamı 3 etti):işsiz:
9.gun de aynı geçti sayılır :işsiz:
2 yarım sigara hele ki oglen yaktıgım bırıncı bir midemi bulandırdı ki sormayın(sabahları kahvaltısız sigara yakan ben artık sabahları aklıma gelmiyor cunku aklıma geldiginde direk kötu tadını dusunuyorum hıc istemiyorum.:halay:) ve artık sigara yarısında midemi alt ust ediyor.:duduk:

10.bugun nedense canım sabah kalktıgımda alıskanlık dısında sigara istemedı(alıskanlık dediğim bos kaldıgında bir sigara yakayım,yururken sigara yakayım da zaman geçsin dersın ya o :KK49: )

Dusundum megersem bi kaç gundur ben sırf boslukdan yakıyordum yoksunluk yoktu.
(ilaçsız sigara denemelerimde sinir kupu oluyordum bogazımda bogrumde bır mentolli gibi bişeyin boşlugu ve asırı sıgara istedigi vardı. Bu geldi aklıma ve karar verdim.)

Şuan bunların hiç biri yok ve canım sigara hiç istemıyor bende karar verdim.Ne zaman zorlanırsam içicem daha 14.gune var ve ara sıra yoklama dısında hiç büyük yokluk veya kucuk yokluk hıc bısey hıssetmedim hatta kaç gundur sigara içmeye davet ediliyorum cevremden dedim yok canım istemıyor.Bunu soylerken o an ki mutlulukda ayrı bişey sigara içmiyorum uleynnn :KK71:en azından zorlanana kadar :bicak:(kendıme de canım isterse zorlanırsam içicem diye söz verdim:D )

Ve bugunun sonucu :KK46:
Sabah içmedim kahvaltımı yaptım canım istemedi.Öğlen ilacı içtigim gibi midem bulandı bu sefer ki uzun surdu hep 5 10 dk suruyordu bugun en az 30 dk surdu.sigara içme istegi geliyor gibi aklıma gelince midem bulanıyor derken içemedım baktım ıyı gıdıyor kendımede soz verdim ya zorlanırsam içicem derken bu saatı ettm bi sigara teklifinide red ettim ortamda .
Bu arada hep 14 gun dıyorum ya beenım doktor oyle dedi megersem sımdı farkettim 12.gune ayarlamıs bu doktor 20 sınde basladım 31 ı sondu oda 12 gun yapıyor neyse yaa onemli degil içmedim ya bugun benden keyiflisi yok:halay::KK68::KK71:)
İnş.daha da ıcmıcem dun bilseydim yenı paket almazdım neyse hayrına veirirm birine yeterki kurtulayım :KK71:

Aaa bir de bugun içmedigim için bosluklarda kek çikolata kuruyemıs yedım sanırım bundan bahsediyorlardı evet bosken atıstırılıyor yarın galeta alıcam yanıma :ıslık:
Bir de diger etken dilim sarımsı sarıydı yanı bildiginiz bende sasırırdım ara ara cocukken pembeydı yaslandıkca oluyor sanırdım.Dilim artık pembe cok az sarılık kaldı sigaradan mıs :ukala:
Suanlık aklıma gelenler bunlar burda sigara sigara dedim yoklugu geldi aklıma ama canım istemıyor o iğrenc tadı ıcmıyorum ıcersem söylerim :21:

evet 11.gunum bugun içmedim arada söyle canım sigara istiyor boslugu oldu gibi ama içmedim içmicem o pisliği ve kararlıyım yakmadım yakmayacagım zaten 3 gun ıcmesem bılımsel olarak kanıtlanmıs nıkotın uyusturucusu vucuttan atılıyormus 4 gun sabahı benım ıcın vucuttan atılmıs olacak(72 saat)
sabah kalkınca aklıma gelmiyor bu arada zaten ilactan dolayı tadı zehir oldugu ıcın aklıma geldiğinde direk yarıdan sonra iyice tadı zehirlesen tadı getiriyorum ve vazgeçiyorum.
bugun (sigara ıcmedigimin)2.gun allen carr izledim dun gece ıyıce cesaretlendım karar aldım.72 saatte tamamıyle nıkotın uyusturucusunu vucuttan atıcam ve tamamıyle kurtulucam :KK76:

Bu arada allen carr ı ızlemenızı tavsiye ederim ilacsız bence karar verdikden sonra bıraktırır gibi ama ben artık risk almak istemiyorum ilaca devam edicem 1 kutu 2.kutuyu almaya bilirim bu kararlılıgım surerse :dua:
ve tabı saat daha 14,30 ama ben kararlıyım onun esiri olmayacagım ve içmicem aksam ya da en gec yarın içmedigimi yazarım zaten :KK70:

Bu arada yazmayı unuttum dun gece sonunda hd kalıte gerçekci ruyayı gordum :halay:hatta uyku ıcınde uyanıp ablamın bana ne gordun cok bagırdın benı rahatsız ettin demesi uzerıne 2.kez tekrar uyanıp böyle bı sorunun bana yoneltılmedıgını gördum o derece :D
ruya o kadar sacma ve gerçekciydı ki hatırladıkca guluyorum o derece :D
Demek ki sigarayı bırakınca goruluyormus(en azından bende oyle olmus oldu ilacdan once ruya goruyordum ama sacma sapan degildi.ilaca basladım 9 gece ruya görmüyordum gorsemde hatırlamıyordum.)
Dun sıgarasız ilaçla yenı tekrar ruya gormeye basladım oda sacma sapan hdlerden.
Bu arada ılacı bugun aldım ve mıde bulantısı yapmadı ilk defa :110:

11.gun aksamı ıcmedım hatta bir ısrarı da red edip agzıma surmedım yanımda içtiler kokusu ıcgrenc di dumandan kaçtım.
Sadece canım arada istiyor gibiydi geçiyordu.son bır saattir bi baskı var oda sanırım hep aklımda oldugu ıcın.
suan bastırıyor ıcmıcem ınşAllah uyurum bir an once :D

evet 12.gune geldik sigarasızlıgımın (erken bıraktım) 3.gunu yalnız dun gece bayagı zorladı gibi o da bilinc altıymıs bı ara dedım bu ne ya işkence gibiydi içmicem dedim ıcmedım o kadar ıcmemısım bı gun geçmiş 2.gunun aksamı esir degilim ben köle degilim içmedim.(İlk defa bu kadar kararlı ve sozumu tutabılen bırı oldum onceki bırakısları dunusuyorum da)
bugun canım sigara su saatte kadar hiç çekmedi.sadece aklıma geldi ister gibi olup gecen bişey suan bile var gibi yok gibi.
canım her sigara isteyısınde doktorun dedıgı gibi bol su içiyorum geçiyor.dunde su buyuk destekcim oldu bırde allen carr actım 15-20 dk gibi bir surede kesti istedigi rahatladım.

11 gunun geceside hd ruya gordum sacma sapan.
12.gunun geceside bitiyor gece 3 oldu 72 saati doldurdum artik sigaraya kanimdaki nikotine byby

12 gecesi hd sacma ruyalar devam etti
Bugun 13 gun sigarasiz 4.gun bugun nedense sabah aklima sigara gelmedi simdi kknusurken bile zorlanmiyorum gibi içten icten
Aslinda zorlanmiyorum ya sanirim krizler artik olmayacak insaalh umudum o
Bugun kahvaltida sanki biraz daha yediklerim lezzetli geldi
Unutmadan gun gece ruyamda sigara yakmisim 2 kere cekiyirum sonra aaa 3 gun bosa gecti diyorum kizip atiyorum oyle gordum.icsem pisman olurum hem napcam icipte bogg tadi zaten kotu komur gibi

14.gun sigarasiz 5.gunum ilaci iciyorum hd ruya devam ediyor extra bisey olmadi :KK49:
Bugun sadece su saate kadar bi kere psikolojik zorlanir gibi olfum ve gecti
Ben artik sigara icmiyorum ve kurtuldum gozuyle bakiyorum.
Bundan gunler aylar hatta yillar sonrada kurtuldum 1 taneden bisey olmaz deyip ayni basladigim hataya donmeyecegim :dua:

15.gun artik kesinlikle sabahlari ilk kaltigimda aklima sigara gelmiyor.
Tabi ki arada yokluyor cunku nikotin uyusturucu ve vücut bagimlilik yaptigi icin istiyor ama cok hafif artik arada cok gibi geliyor dusunuyorum fiziksel aci hissetmiyorum tamamiyle ruhsal.
Bu arada ben allen carr kitabi indirdim okumanizi siddetle tavsiye ederim.
Sigarayi onceden neden birakiyorum diye onceki denemelerde tabi sorgulardim yaptigim yanlislari bu kitapda gordum ve anlattiklari ornekller cogunda beni yazmis resmen.
Neyse sigarasiz 6.gunum bugun daha iyi gececiginj hissediyorum bence nikotinden kurtuldu vucudum en gec yarina belli olur yazarim artik alislanliklari zamanla yenme zamani.
İnanin sigarayi biraktim extra stersi uzerimden atmis gibiyim artik tabi ilacin da faydasi var ben 3.haftadan sonra ilaci icmeme gerek kalmayacagini düşünüyorum.
Tabi kide sigarayi birakmis insanlarin yaptigi hataya dusmeyecegim bi kere firt derler ya o veya deneme amacli 1 dal eskiye geri dondurdugu icin asla icmeyecegim.(boylelikle bilinc altim 2.yi yak tadini begenmedin alismazsin mesaji gelmeyecek)

Back