Sıfırdan ön muhasebe öğrenebilir miyim?

Yildiztozu93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2021
285
114
31
İyi günler 31 yaşındayım şuan iş arıyorum en fazla ön muhasebe ilanları oluyor. Ama program bilmeden sizi ise almıyorlar. Sizce sıfırdan ön muhasebe öğrenebilir mi herkes? Ve bu ne kadar sürer? Sadece üniversitede derste görmüştüm biraz o kadar.

Online muhasebe dersleri var onlardan öğrenebilirsiniz. Ben öyle yaptım. İşletme mezunuydum ama tecrübem yoktu. Bu şekilde işe girdim. Tecrübesizim diye fazla para istemem diye işe aldılar, bende iş öğrenmek için girdim. Bi sene çalıştım şimdi başka yerdeyim.

Gerçekten mi ya bende öyle başladım misal micro ile youtubedan öğreniyorum ama önereceginiz başka dersler varsa memnun olurum. Ya ben 2-3 senedir tecrübesizim diye almıyorlar görüşmeye gidiyorum para istediğimde yok fazla hızlı öğrenirim de diyorum ama nafile. Sizin adınıza sevindim:)

24 yaşımda mezun oldum. Gittiğim yerler hep deneyimden olumsuz oldu. Evlendim kızım oldu o ara pandemi çıktı. Online kursa yazıldım Eta öğretiyodu orası. O şekilde girdim. 30 yaşımdaydım işte ilk işe başladığımda . Uygulamalı olanlara katılırsanız daha çok öğretici olur. Ben şimdi yine o şekilde alıyorum kendimi geliştirmek için.

Benim de öyle serüvenim ya hiç değilse 30 yaşında girmişsiniz ümidimi kaybetmeyeyim Allah bağışlasın online kurs hiç düşünmedim olabilir belki bir araştırıyim çok teşekkür ederim önerileriniz için

Neden öğrenilmesin siz istedikten sonra ilk büyük firmalarda fabrikalarda başlamaz iş ilanlarını ona göre değerlendirirsiniz
orta halli firmalarda başlar işe kapınca büyük firmalara başvuru yaparsınız hem iş tecrübeniz de olmuş olur

Ön muhasebe - arka muhasebe diye bir kavram yoktur esasen. Muhasebeyi bütün alan firmalarda böyle bir adlandırma olmaz. Siparişleri almak-hazırlamak, fatura kesmek, mutabakat yapmak.. vb. işlemleri içeren işlerde çalışabilirsiniz. Bazı öğrenme siteleri var orada da dersler oluyor cüzi bir paraya. Halk kursları, yine bazı üniversitelerin verdiği kurslar. Fakat bunlar daha çok program bilgisi ağırlıklıdır. Muhasebe temel kavramları, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri için lisans düzeyinde eğitim almış olmanız gerekir.

Dogru mantıklı öneriniz için teşekkür ederim

Tabiki genel olarak tüm sürecine hakim olmak gerekir biliyorum ama alakasız bölüm okuyanların çoğunun iş bulup ön muhasebe yapabildiğini gördüm. Derslere başladım şimdi öğrenmeye çalışıyorum yavaş yavaş. Okulda derste de görmüştük muhasebeye giris dersi ama çok kısa zamandı. Teşekkür ederim bilgilendirme için

Alakasız bölüm okumuş birinin kendini çok iyi yetiştirmiş olması gerekir. Bizzat meslekten ve yönetici olarak çalışan biri olarak bunu ifade edebilirim. Şu an öğrenmek için pek çok seçenek var, hevesli olmaya devam edin lütfen.

Pekala önerilerinize uyucam çok teşekkür ederim yol gösterdiğiniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…