• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siddet

Bende kötü evladım. Yıllarca annen sizi bana ve aileme karşı dolduruyor dedi.

Boşanma davası açıldı. Babaannem annenle babanı barıştırın, yoksa baban size bakamaz, para veremez, 3 kuruş nafaka bağlanır dedi. :D

Biz annemden yana olduk diye, önce annen sizi doldurdu, kandırdı dedi. Sonra bir sürü olay yaşadık, ben görüşmedim, annemle ikimizi örgütlenmiş olarak görmüş olacak ki, kardeşime yöneldi. Şimdi bir şey olsa, annenle ablan seni dolduruyor diyor. Kısacası bende düşmanı oldum.

Ha bir de benim babam açık açık ben bu evlilikte hem eş hem baba olarak mükemmelim. %100 haklıyım. Hiçbir hatam yok der.

O yüzden istediğin kadar uğraş düzeltemezsin. Çok dedim babama, bak beni parayla yönetmeye kalkma, ilerde meslek sahibi olucam. Evlenicem, torunların olacak. Anneme böyle yapma dedim. Dinlemedi. Pişman olur sandım, olmadı. 1 yıla yakın görüşmedim, sonra aradım, 2 hafta düzgün görüştük, sonra gene canıma okudu. Şimdi yine görüşmüyorum.

Böyle insanlar pişman olmaz. Böyle insanlar hatalarını görmez. Psikolojik bir rahatsızlık mı yoksa kalıcı kişilik bozukluğu mu bilmiyorum. Ama ben umudumu kestim. Aramıyorum, sormuyorum. Aramayacağım, görüşmeyeceğim.

Vicdanım çok rahat. Eğer bin kere daha annemi ve kardeşimi korumam gereken bir durumla karşılaşırsam, korurum Gereken müdahaleyi yaparım, hiçte cehennemlik falan olmam. 5 vakit namaz kılar benim babam, ailesi, akrabaları ağzından dini, imanı düşürmez. Ama kalp kırmanın, dedikodu yapmanın, kul hakkı yemenin ne demek olduğundan bi haberdirler, özellikle de babaannem.

O yüzden canını sıkma. Kan bağı olmadan da aile olunur ama kalp bağı olmadan olmuyor. İnancını bilemem ya da dini nasıl yorumladığını ama ben temizlik gibi, güzel davranış gibi, ahlaklı ve şerefli olmak gibi, sevdiklerimizi korumanın da ibadet olduğuna inanıyorum. Namaz kılmakla, oruç tutmakla bitmiyor iyi insan olmak.

Canını sıkma, moralini bozma. Annenin şartlarını iyileştirebilir misin ona bak sen. Meslek sahibi olunca belki sigortasını ödersin, önceden başladıysa daha kolay olur, boşanır belki, bilemiyorum şimdi gelecek ne gösterir ama içini ferah tut.

Biz yıllardır sıkıntı çekiyoruz, dün akşam tuhaf bir rüya gördüm, iyiye yordum, sanırım Allah bana önceden göstermiş, bugün çok güzel bir haber aldım. Umarım siz de en kısa sürede feraha erersiniz. Kardeşinde umarım düzeltir kendini, ama çok zor bu yaştan sonra. Ona da üzülmesin annen, eğer insan nankörse, nankördür. Baba da olsa, evlat da olsa.
Nasil bazi yerlerde bizi gordum bilemezsiniZ
Benim babamda niye annemizi koruyoruz diye bize dusman oluyo
Kardesimide annemle ben dolduruyomus cocuk 27yasinda salak degil ya goruyo nesini doldurim

Onca seye yaptiklarina ragmen bizi kotuluyo
Onu demisiz bunu demisiz
Ben bunlardan kisip kari kizla para yiyorumda ondan cocuklarim bana dusman demiyo ama benim param yerim hesapmi vercem size diyo
Ki para onin degil maasini yesin dedemizden miras daireler var onlarida yiyo
Babasi ona birakmis sende baba ol da bizede birak diyemiyoruz benin diyo
Ben bisi istemiyorum anneme koca olsun yeter insan gibi davansin kadini aglatmasin uzmesin caresizce bize gelince sartellerim atiyo ölse diyorum bazen.

Ben konusmam onla RAbbimde canimi alsin onun evine eline dusurmesin

ben en cok babama karsi geldigim icin kotu bir insan oldugumu dusunuyorum.. cehennemde yanicakmis gibi hissediyorum.. ama kendimi tutamiyorum :KK43:

babana ne olursa olsun karşı gelme kardeşim
tek babaya değil anne babalara kaşı gelinmez
of bile denmez bunu biliyoruz ama malesef hep uyamıyoruz
inşallah Rabbim uyanlardan eylesin..

sen engel ol ama bunu babana karşı gelerek gösterme
hatan burda kardeşim..

babana ne olursa olsun karşı gelme kardeşim
tek babaya değil anne babalara kaşı gelinmez
of bile denmez bunu biliyoruz ama malesef hep uyamıyoruz
inşallah Rabbim uyanlardan eylesin..

sen engel ol ama bunu babana karşı gelerek gösterme
hatan burda kardeşim..
evet bende biliyorum ama kendime engel olamiyorum.. kucuklukten beri bunu yasiyorum artik dayanamiyorum.. bazen diyorum keske babam olmasaydi ac kalsaydik ama boyle seyler yasamasaydik bende babama karsi gelmeseydim..

katiliyorum... kavgayla buyuteceklerine huzurla buyutsunler kesinlikle.. babamla yasiyuoruz ama en son ne zaman beni korudu hatirlamiyorum yada en son ne zaman beni sevdigini soyledini hatirlamiyorum..

Ah canim, cok üzüldüm haline :( Bence en kisa zamanda is bul, para biriktir ve bir ev/daire kirala. Annenide yanina al, bosansin o "adam"dan. Bare beraber huzurlu bir sekilde yasarsiniz.

Ah canim, cok üzüldüm haline :KK43: Bence en kisa zamanda is bul, para biriktir ve bir ev/daire kirala. Annenide yanina al, bosansin o "adam"dan. Bare beraber huzurlu bir sekilde yasarsiniz.
is ariyorum en kisa zamanda bulurum Insallah .. benim derdim bende degilim bana ne yaparsa yapsin ne soylerse soylesin anneme dokunmasin o kadar..

evet bende biliyorum ama kendime engel olamiyorum.. kucuklukten beri bunu yasiyorum artik dayanamiyorum.. bazen diyorum keske babam olmasaydi ac kalsaydik ama boyle seyler yasamasaydik bende babama karsi gelmeseydim..

öyle deme kardeşim isyana giriyor sözlerin
Rabbim böyle yazmış kaderinizi sizede sabretmek düşer
ki Rabbim sabredenlerle beraberdir onları bu sabrın sonrasında
çok güzel mükafatlar bekler.

işte herkesin bir imtihanı var kardeşim
dertsiz baş yok malesef

öyle deme kardeşim isyana giriyor sözlerin
Rabbim böyle yazmış kaderinizi sizede sabretmek düşer
ki Rabbim sabredenlerle beraberdir onları bu sabrın sonrasında
çok güzel mükafatlar bekler.

işte herkesin bir imtihanı var kardeşim
dertsiz baş yok malesef
haklisin.. yapacak bir sey yok..
Allah iyi es nasip eder InsAllah napalim :)

Şu anneye babaya of denmez, karşı çıkılmaz anlayışını bazıları çok yanlış anlıyor.

Anne anne olacak, baba babalığının hakkını verecek ondan sonra evlat da saygı gösterecek.
Adam üç kuruş getiriyor diye size hayatı zindan edemez.

Ediyorsa ben de karşı çıkarım, çok daha beterini yaparım valla.

Bu yaşından sonra baban değişir mi pek sanmıyorum.
Böyleleri çok dertsiz geliyor bana, rahat batıyor.

Allah vermesin de sağlık derdine düşünce görürüm ben onun huzursuzluğunu.
Ağrısından sızısından millete saracak hali kalmaz.

Şu anneye babaya of denmez, karşı çıkılmaz anlayışını bazıları çok yanlış anlıyor.

Anne anne olacak, baba babalığının hakkını verecek ondan sonra evlat da saygı gösterecek.
Adam üç kuruş getiriyor diye size hayatı zindan edemez.

Ediyorsa ben de karşı çıkarım, çok daha beterini yaparım valla.

Bu yaşından sonra baban değişir mi pek sanmıyorum.
Böyleleri çok dertsiz geliyor bana, rahat batıyor.

Allah vermesin de sağlık derdine düşünce görürüm ben onun huzursuzluğunu.
Ağrısından sızısından millete saracak hali kalmaz.
bende iste boyle konularda karsi cikiyorum yoksa para icin elbise icin gezmek icin karsi cikmam asla.. universiteyide bursla okudum bi tek dershaneye gittim para odedi liseyi falanda devlet okulunda okudum..
benim derdim kadini insan yerine koysun kufur etmezsin dovmesin o kadar..

baban muhtemelen çocukluğunda yaşadığı travmayı atamamış. aslında onun iyi bir tedaviye ihtiyacı var. benimkininde dayağı sövmesi yoktu ama karı kız olayları fazlaydı. annem bu sebepten kanser oldu. babaımn derdi küçükken annesi babası boşanmış ve analığından çok çekmiş. anne sevgisi görmediği için böyle olmuş. çok üzüldüğü zamanları biliyorum. ama yaşadığı travmadan çıkmamış hala. tedavi şart. eğer doktora gitmezse sen araştır böyle bir insane nasıl davranılabilinir. uygula ve emin zamanla değişecektir. ben annemi değiştiremedim. çünkü çok negative. biraz değişmiş olsa idi babamda sevgi ve şefkatini karısında bulacaktı mutlaka. erkekler çocuk gibiler sevgi şefkate her zaman açlar. allah umarım değiştirir ve sizlerde mutlu olursunuz.

baban muhtemelen çocukluğunda yaşadığı travmayı atamamış. aslında onun iyi bir tedaviye ihtiyacı var. benimkininde dayağı sövmesi yoktu ama karı kız olayları fazlaydı. annem bu sebepten kanser oldu. babaımn derdi küçükken annesi babası boşanmış ve analığından çok çekmiş. anne sevgisi görmediği için böyle olmuş. çok üzüldüğü zamanları biliyorum. ama yaşadığı travmadan çıkmamış hala. tedavi şart. eğer doktora gitmezse sen araştır böyle bir insane nasıl davranılabilinir. uygula ve emin zamanla değişecektir. ben annemi değiştiremedim. çünkü çok negative. biraz değişmiş olsa idi babamda sevgi ve şefkatini karısında bulacaktı mutlaka. erkekler çocuk gibiler sevgi şefkate her zaman açlar. allah umarım değiştirir ve sizlerde mutlu olursunuz.
babama gore hep o hakjlidir.. nasil desem o her kesten ustundur her seyi en iyi o bilir.. bizim evde en cok tartisma bu yuzden cikar.. bi sey konusuyolar annem boyle daha iyi diyor vay efendim annem ne bilirmis falan filan olay buyur kavgaya donusur.. her kesle boyle.. akrabalarimizda cok sikayetci bu konuda.. hic bir zaman hata yaptigini kabul etmezki.. annemde sefkatlidir gece uykusundan kalkip babamin agrisi olunca masaj yapar corapini giydirir her istedigini yapar yer gelir erkek isi yapar.. babamin derdinin sefkat oldugunu sanmiyorum..

bu kadar mutsuzsa mutlaka bir sebebi vardır canım benim. pek çok erkek kendini hep üstün görür. benim babamda avukat olunca beni pek önemsemedi. oysa çok ciddi davalar aldım. hatta geçen sene Sabah gazetesinin baş sayfasında kazandığım davanın haberi oldu. show tvde çıktım. çok ses getirince ancak o zaman biri iki iş Verdi. yani sorunlu insanlar sorunlarını Kabul etmez. kendilerini hep büyük görürler. bu da onların hayatlarının bir yerinde kırılma noktası yaşadıklarını gösterir. hiç karşınıza alıp yumuşak bir dille nedenini araştırdın mı? neden bu kadar agresif.ne istiyor. beklentisi ne. belkide size söyleyemediği ve içinde yaşadığı hezeyanları var.

bu kadar mutsuzsa mutlaka bir sebebi vardır canım benim. pek çok erkek kendini hep üstün görür. benim babamda avukat olunca beni pek önemsemedi. oysa çok ciddi davalar aldım. hatta geçen sene Sabah gazetesinin baş sayfasında kazandığım davanın haberi oldu. show tvde çıktım. çok ses getirince ancak o zaman biri iki iş Verdi. yani sorunlu insanlar sorunlarını Kabul etmez. kendilerini hep büyük görürler. bu da onların hayatlarının bir yerinde kırılma noktası yaşadıklarını gösterir. hiç karşınıza alıp yumuşak bir dille nedenini araştırdın mı? neden bu kadar agresif.ne istiyor. beklentisi ne. belkide size söyleyemediği ve içinde yaşadığı hezeyanları var.
babama neyin var neden boylesin soramamki.. guler bana.. su yasima kadar konusamadikki bas basa.. benim ne derdim var bilmez.. iletisimimiz yok..

belki de tek problem iletişimsizliktir babanın. yani kiminle nasıl konuşacağını bilmiyordur. bu da onu agresif yapıyordur. ortanca kızım 2,5 yaşında konuşamadığı için aşırı agresifti. kreşe gönderdim bir hafta içinde konuştu. şimdi hepimiz rahatız. iletişim konusunda kitaplar okumanı tavsiye ederim. kitaplar çok yol gösteriyor. belki aranızdaki uçurum senin sayende kapanır.

belki de tek problem iletişimsizliktir babanın. yani kiminle nasıl konuşacağını bilmiyordur. bu da onu agresif yapıyordur. ortanca kızım 2,5 yaşında konuşamadığı için aşırı agresifti. kreşe gönderdim bir hafta içinde konuştu. şimdi hepimiz rahatız. iletişim konusunda kitaplar okumanı tavsiye ederim. kitaplar çok yol gösteriyor. belki aranızdaki uçurum senin sayende kapanır.
belkide dedigin gibi olur. deniycem :) en azindan kendim icin.. ortada kalan ben oluyorum sonucta..
sunude soylemeden edemiycem babam cok konusur bir erkege gore hatta kadina gorede cok konusur :) bizlede konusuyor ama bizim dusuncemizi kabul etmiyor.. bende sonunda sikilip tamam sen dedigin dogru diyorum napiyim :)

Belki de hayatı boyunca onaylanmamış kabul görmemiş bir çocuktu ve şimdi o eksiğini kapatıyor

Back