- 1 Kasım 2014
- 251
- 170
- 48
- Konu Sahibi Hazarprensesi
senin durumun daha vahim.. onlar keyfine bakiyor olanda bize oluyor psikolojimiz bozukAmin canim benim babamda her halt var
İcki,kari kiz.
Olmasa daha guzel olurmus
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
senin durumun daha vahim.. onlar keyfine bakiyor olanda bize oluyor psikolojimiz bozukAmin canim benim babamda her halt var
İcki,kari kiz.
Olmasa daha guzel olurmus
sagol canim korumaya calisiyorum ama arada kotu ben oluyorum hayirsiz evlat oldumHerkesin dediği gibi bir adamı 40'dan sonra değiştiremezsin .. Kötü sen olursun . Laf söyleme ama anne koru çok zor böyle ilişkiler Allah sabır versin ..
kardesimde ayiriyor tabi ama babamin gaza geldigini bildigi halde babamin tarafini tutuyor.. anneme sen sus sen karisma falan diyor.. babamda bundan guc aliyor bak oglunda benim tarafimda demekki ben dogruyum sen yanlissin diyor.. bende hep babamin karsisinda oldugum icin kotu evladimYanlis bilgin var canim.baban gibi bir adama yanlisini doylemek tavir almak niye gunah olsun.niye cehennemlik olasin.esas senin o ERKEK olacak kardesin hangi cehennemde yanacak kendine sorsun.babasi annesine kufur edecek dayat atacak koskoca cocuklar hicbisey yapmadan seyredecek.esas o zaman cehennemi gunahi dusunut insan.tabiki ezilen kimse koruycam.bazende kadinlar kocalarini eziyor.o zamanda babayi korumali.
hic canini sıkma hak eden babamsada annemsede dogru bildigimi soylerim
yok ben 21 yasindayim univeristeyi bitirdim is ariyorum.. ben kendimi kurtaririmda annemi dusunuyorum.. bazen evleniyimde kurtuluyum diyorum babamda kavga edince sende bi gidemedin dedi zaten ama sonra dusununce kimse icin kendi hayatimi yakmamliyim diyorum.. kardesim 19 yasinda .. babama destek ciktigi icin onu cok sever.. o iyidir ben babasina karsi cikan gunahlarla dolu bir kiz.. bana derki evlenince sende anen gibi olacaksin.. kardesimde kocasi getirip eve birakacak diyor
bu arada annem nasil desem yutan kadin degil babam bi laf ederse annemde cevabini verir. o kadar damarina basacak sekilde konsuuyorki dayanamiyor kadin..
universiteyi bitirdim is ariyorum bas vurdum bakalim.. ben kendimi kurtaririm aklim basimda cok sukur.. asil annemi dusunuyorum ben.. here dakika yaninda olamamki..yaşın kaç canım? iş durumun maddi imkanların neler? annen çalışıyor mu?
güzel bi iş bulursan eğer annenle ayrı bi düzen kurabilir misin acaba?universiteyi bitirdim is ariyorum bas vurdum bakalim.. ben kendimi kurtaririm aklim basimda cok sukur.. asil annemi dusunuyorum ben.. here dakika yaninda olamamki..
affallamak mi? hic sanmiyorum.. canim o her seye laf bulur.. bana dedikleri umrumda degil sadece huzur istiyorum evde.. kavga olmasin istiyorum.. babam beni kardesimden korumaz hic.. hep kardesim haklidir cunku bana vurur bende bagirirm gucum yetmedigi icin bagirdim diye ben sucluyumdur.. sevgim azaldi ona karsi.. boyle giderse kalmiycak.. ona o kadar ofkeliyimki dogruyu bile soylese o soyledigi icin bana dogru dogru gibi gelmiyor..Baban öyle söylediğinde, bi gidemedin dediğinde, otur karşısına. Babacım siz annemle beni okuttunuz. Allah razı olsun. Bende meslek sahibi olup, size faydam dokunsun istiyorum. Lütfen böyle söyleme, inan ki üzülüyorum de. Bu lafın üstüne ne derse desin, hiç alınma kuzum. Beklemediği bir tepki verdiğin için afallayacaktır.
Canım benim annemde dişlidir, ezdirmedi kendini ama ayrıldı babamdan. Annen ayrılabilecekse hiç düşünmesin ama evliliği sürdürmek zorundaysa, mecbur idare etmek zorunda. Bağırarak ya da tatlı dille olmuyorsa, susarak idare edecek.
annem gelmezki.. hayir yani bosansa ac kalmayiz ki.. annemle babam evimizi dikmisler. abartmiyorum yani annem tuglayla falan duvar ormus.. oyle zorluklarla geldik biz bu gune.. ama parayi buldu kendine guveni geldi.. ha oyle cok zenginiz degiliz bi arabamiz var bide evimiz.. bide 500 mlira kadar geliri. kendini cok zengin saniyor.. banyo icin eve usta getirdik onun arabasi eski model ustaya diyorki ben bu arabayi surmem.. annem ustaya oyle soyledigini soyleyince ben utandim.. ustada benim yerimde kim olsa banyonu yapmaz cekip gider demis.. iste oyle..güzel bi iş bulursan eğer annenle ayrı bi düzen kurabilir misin acaba?
seninde anneninde o evde ruh halini düşünemiyorum
universiteyi bitirdim is ariyorum bas vurdum bakalim.. ben kendimi kurtaririm aklim basimda cok sukur.. asil annemi dusunuyorum ben.. here dakika yaninda olamamki..
isaretledigim kisima hiiic sasirmadim.. bizimkide ayni..Bende kötü evladım. Yıllarca annen sizi bana ve aileme karşı dolduruyor dedi.
Boşanma davası açıldı. Babaannem annenle babanı barıştırın, yoksa baban size bakamaz, para veremez, 3 kuruş nafaka bağlanır dedi.
Biz annemden yana olduk diye, önce annen sizi doldurdu, kandırdı dedi. Sonra bir sürü olay yaşadık, ben görüşmedim, annemle ikimizi örgütlenmiş olarak görmüş olacak ki, kardeşime yöneldi. Şimdi bir şey olsa, annenle ablan seni dolduruyor diyor. Kısacası bende düşmanı oldum.
Ha bir de benim babam açık açık ben bu evlilikte hem eş hem baba olarak mükemmelim. %100 haklıyım. Hiçbir hatam yok der.
O yüzden istediğin kadar uğraş düzeltemezsin. Çok dedim babama, bak beni parayla yönetmeye kalkma, ilerde meslek sahibi olucam. Evlenicem, torunların olacak. Anneme böyle yapma dedim. Dinlemedi. Pişman olur sandım, olmadı. 1 yıla yakın görüşmedim, sonra aradım, 2 hafta düzgün görüştük, sonra gene canıma okudu. Şimdi yine görüşmüyorum.
Böyle insanlar pişman olmaz. Böyle insanlar hatalarını görmez. Psikolojik bir rahatsızlık mı yoksa kalıcı kişilik bozukluğu mu bilmiyorum. Ama ben umudumu kestim. Aramıyorum, sormuyorum. Aramayacağım, görüşmeyeceğim.
Vicdanım çok rahat. Eğer bin kere daha annemi ve kardeşimi korumam gereken bir durumla karşılaşırsam, korurum Gereken müdahaleyi yaparım, hiçte cehennemlik falan olmam. 5 vakit namaz kılar benim babam, ailesi, akrabaları ağzından dini, imanı düşürmez. Ama kalp kırmanın, dedikodu yapmanın, kul hakkı yemenin ne demek olduğundan bi haberdirler, özellikle de babaannem.
O yüzden canını sıkma. Kan bağı olmadan da aile olunur ama kalp bağı olmadan olmuyor. İnancını bilemem ya da dini nasıl yorumladığını ama ben temizlik gibi, güzel davranış gibi, ahlaklı ve şerefli olmak gibi, sevdiklerimizi korumanın da ibadet olduğuna inanıyorum. Namaz kılmakla, oruç tutmakla bitmiyor iyi insan olmak.
Canını sıkma, moralini bozma. Annenin şartlarını iyileştirebilir misin ona bak sen. Meslek sahibi olunca belki sigortasını ödersin, önceden başladıysa daha kolay olur, boşanır belki, bilemiyorum şimdi gelecek ne gösterir ama içini ferah tut.
Biz yıllardır sıkıntı çekiyoruz, dün akşam tuhaf bir rüya gördüm, iyiye yordum, sanırım Allah bana önceden göstermiş, bugün çok güzel bir haber aldım. Umarım siz de en kısa sürede feraha erersiniz. Kardeşinde umarım düzeltir kendini, ama çok zor bu yaştan sonra. Ona da üzülmesin annen, eğer insan nankörse, nankördür. Baba da olsa, evlat da olsa.
isaretledigim kisima hiiic sasirmadim.. bizimkide ayni..
oyle bi kufur ediyorki sinirim tepeme cikiyor..
siz kurtulmussunuz bosanmis annen..
ayrica benim annem kardesime toz kondurmuyor kotulugunden yapmiyor diyor :)
gercekten annem bizi cok seviyor bende mukkemmel degilim banada kiziiyor ama hemen unutuyor kardesiminde yaptiklarini unutuyor :)
oyle kufurler ettigi halde bile corapini bile giydirir..
nasil icinden geliyor ben anlamiyorum cunku benimn babam olmasina ragmen ayni sofrada oturmaya bile dayanamiyorum..
tamam canim soylediklerini dikkate alicam :) bu yasta sinir kupu oldumDiyorum ya kuzum, sen kurtar kendini. Annene de faydan dokunsun. İlerde evlenirsin, evin olur. Annene de acıma, madem dişli bir kadın, boşansa durabilecek ayakları üzerinde, o zaman aldığı kararın sorumluluğunu da üstlenecektir. Elalemi düşünüyorsa, ona göre yaşayacaksa, buna da katlanacak.
Sen yanında ol, destek ol, kardeşin zaten dengesizce davranıyor, sen üzme. Başka da yapabileceğin bir şey yok. Sen yerini, yurdunu bil, evinde mutlu ol, saygıda kusur etme, annene yeter, emin ol.
tamam canim soylediklerini dikkate alicam :) bu yasta sinir kupu oldum
anlat bende merak ettim.Sorma, dün akşam gördüğüm rüyayı bir anlatsam şaşarsın. Artık psikolojim allak bullak. Psikoloğa gitmem lazım aslında. :/
evet bende anneme cekmisim.. olecegimide bilsem icimdekini soylerim.. arkasindan konusmam direk yuzune .. :) iste bu yuzdeen ayni annen gibisin annenin yaptiklarinin bin katini yapicaksin diyor ya.. zaten babaminda rol modeli babasi..Kardeşinin rol modeli baban seninkide annen... nasl düzelir bilemem ama sabret ve kurtar kendini ..bu durum yüzünden hata yapma.doğru yoldasn