Şiddet görüyorum

Arkadaşlar yorumların hepsini okuyup öyle yapın ironi'yi.
Annesi ölmüş babası pazarlamaya kalkmış, akrabaları bakmak istememiş ve başında zebellah gibi sürekli pıstıran bir herif var. Onun böyle düşünmesi çok normal sevgi nedir bilmiyor eve ekmek getirse iyilik zannediyor.

Tamam bazı konularda bunları yazıyoruz ama daha çok küçük ve çaresizlik içinde ne yapacağını bilemiyor. Biraz empati yapın lütfen.

Allah yardımcın olsun konu sahibi kardeşim. Umarım o gücü ve bir yolunu bulursun...

Çok haklısın belkide artik tutunacak birşeyim kalmadi ona tutunmaya calistim olmadi ben bide hep insanlarin iyi taraflarini kabullenirim ve cok yaralanirim bosu bosuna yaşıyorum galiba

gülüm yapma etme senin yasin kac basin kac ? Ayni hataya bende düsüyordum az daha. Kötü kisilikli erkeklerin tek istegi onlara bagimli olmamiz... Benim eski nisanlimda aynisiydi. Benim is yerimi ailemi falan birakip onun tarafina tasinmami sonra ona bagimli olarak yasamami istiyorduki sesim cikamasin. Bana kötü davrandigi zaman caresiz kalip boyun egmemi istiyordu. o Ayni duygulari bende yasadim ve hala yasiyorum. Kendimi degersiz bir hic olarak hissediyorum. Ama düzelicek kendime olan güvenim geri gericek insallah. Allah onunda bildigi gibi yapsin. Kendini sev sen kendini sevip deger vermezsen. Millet sana haydi haydi deger vermez. Konusmak istersen ulas bana

Sadece küçük kardesim var babam bizi çocukken bırakmış annem öldükten sonra aldi yanina ama beni pazarlamaya kalkti amcam sahip çıktı ama yengem istemedi evlendikten sonra terketmeden önce yengeme dedim siddet görüyorum sadece gözünü korkutun konuşun dedim o senin kocan doverde severde dediler bende terkettim sonra

Bunu şimdi gördüm,bir baba kızı için neler düşünmüş..
Şikayet ettini babanı..

Allahım ne hayatlar var. Geçen günkü konu geldi aklıma yok annenizin babanızın kıymetini bilin :ukala: her baba aynı değil işte olamaz.
Çok üzüldüm yaşadıklarına konu sahibi sana verebileceğim tavsiye şimdi çocuk yapma sakın okul iş durumu varsa ayaklarının üzerinde durabilmendir ondan sonra hayat daha kolay olacaktır eminim

Öncelikle dayak yemek kimsenin hoşuna gitmez. Konu sahibi belliki çok çaresiz. Bunun sebebi ona omuz verecek kimsesi yok. Bütün yorumları okumadım belki benim önerilerimi yazan arkadaşlar olmuştur. Benim şahsi fikrim şöyle
Öncelikle ilk etapta bu adamdan boşanmayın. Çalışmana izin vermiyorsa kv ve kp ile konuş izin vermesi için onlar ikna etsin. Onlarla düzgün bir dille konuş sanki yuvanı kurtarmak için çabalıyotsun onun için çalışmak istiyormuşsun gibi. Ama bu gerçek olmasın. Diyelim ki eşin ikna oldu ve çalışmana izin verdi. Asla çocuk yapma. Çalışacağım yer kurumsal bi firma olsun. Örnek lcw. türkiye de her ilde şubesi olsun. Neden dersen. Bir süre çalıştıktan sonra iş tecrübesi edinin ve mağaza müdürüne durumunuzu anlatın. Sizi başka ilde bir şubeye göndersin. Bi apart kiralayıp kalabilirsiniz. Bu arada okul biter. Sonra kendi mesleğine dönersin. Bu süreçte eşin şiddet uygularsa rapor al bi kenarda dursun. Gelelim ikinci seçeneğe. Diyelimki eşin ikna olmadı çalışmana evde internet üzerinden makale yaz. Eğer bütün gün emek verirsen aylık 500 600 tl kazanırsın fazlası var eksiği yok. Eşine söyleme para birliktir bu şekilde okulunu bitir paranı topla raporunu da al çocuk yapma bi zaman böyle idare et. Ne zaman maddi manevi hazır oldun aç davanı boşa kocanı. Ama sabır gerek. Bu süreçte onunla fazla muhattap olma dediklerine he he de geç. Bu arada bol bol dua oku. Allah yar ve yardımcın olsun. Asla olmayacak diye birşey ilk seçenekte ki gibi bir arkadaşım hiç bilmediği bir şehirde kendine hayat kurdu. Kocası en son evden ve hatta şehirden koyduğunda otogara gelip ilk otobüs saat kaçta ve nereye gidiyor deyip hiç bilmediği bir şehirde 4 senedir yaşıyor. Sana tavsiyem kimseye özel hayatından bahsetme zira etrafta çakal sürüleri dolanıyor.

Öncelikle dayak yemek kimsenin hoşuna gitmez. Konu sahibi belliki çok çaresiz. Bunun sebebi ona omuz verecek kimsesi yok. Bütün yorumları okumadım belki benim önerilerimi yazan arkadaşlar olmuştur. Benim şahsi fikrim şöyle
Öncelikle ilk etapta bu adamdan boşanmayın. Çalışmana izin vermiyorsa kv ve kp ile konuş izin vermesi için onlar ikna etsin. Onlarla düzgün bir dille konuş sanki yuvanı kurtarmak için çabalıyotsun onun için çalışmak istiyormuşsun gibi. Ama bu gerçek olmasın. Diyelim ki eşin ikna oldu ve çalışmana izin verdi. Asla çocuk yapma. Çalışacağım yer kurumsal bi firma olsun. Örnek lcw. türkiye de her ilde şubesi olsun. Neden dersen. Bir süre çalıştıktan sonra iş tecrübesi edinin ve mağaza müdürüne durumunuzu anlatın. Sizi başka ilde bir şubeye göndersin. Bi apart kiralayıp kalabilirsiniz. Bu arada okul biter. Sonra kendi mesleğine dönersin. Bu süreçte eşin şiddet uygularsa rapor al bi kenarda dursun. Gelelim ikinci seçeneğe. Diyelimki eşin ikna olmadı çalışmana evde internet üzerinden makale yaz. Eğer bütün gün emek verirsen aylık 500 600 tl kazanırsın fazlası var eksiği yok. Eşine söyleme para birliktir bu şekilde okulunu bitir paranı topla raporunu da al çocuk yapma bi zaman böyle idare et. Ne zaman maddi manevi hazır oldun aç davanı boşa kocanı. Ama sabır gerek. Bu süreçte onunla fazla muhattap olma dediklerine he he de geç. Bu arada bol bol dua oku. Allah yar ve yardımcın olsun. Asla olmayacak diye birşey ilk seçenekte ki gibi bir arkadaşım hiç bilmediği bir şehirde kendine hayat kurdu. Kocası en son evden ve hatta şehirden koyduğunda otogara gelip ilk otobüs saat kaçta ve nereye gidiyor deyip hiç bilmediği bir şehirde 4 senedir yaşıyor. Sana tavsiyem kimseye özel hayatından bahsetme zira etrafta çakal sürüleri dolanıyor.
+1

İnsan zor zamanlar geçirirken o an hiç bitmeyecek ve hiç bi çözüm yok gibi gelir. Oysa ki yüce rabbim bi kapıyı kapatırken diğerini açar. Yeter ki sen o kapıyı gör. Etrafındaki seslere kulak ver. Her üye hemen hemen aynı şeyi söylüyor çünkü aklın yolu bir. Eşin senin kimsesizliğinden yararlanıyor. Şu saatten sonra seni koruyup kollayacak bi aile icad edemeyeceğine göre geleceğini icra et. Hemde tez vakitte. Bundan 5 ,- 10 sene sonra neden çektim o adamı boşu boşuna dersin. Dik dur güçlü ol. Farzet ki seni koruyan bi ailen var dı ve bir gece de hepsi öldü. Tamam senin yasın bitti. Şimdi ayağa kalkma zamanı. Yaşadığım hayat zaten zor. Birde ailenin sorumsuzluğu binmesin omuzlarına bırak onlar üzülsün bi kızımıza bi yeğenimize sahip çıkamadık diye kendilerinden utansınlar. Ne büyük derdim var deme dön derdine ne büyük rabbim var de. Yaşın küçük ve tecrübesiz olduğun için bu korkuların. Eğer zırhını giyersen 50 yaşındaki kadının güc0 gelecek sana az bir zaman ve çok sabır lazım sana. Ve de bir dua...

Evli değilim ama hep merak etmişimdir, kimi evliliklerde neden bir süre sonra mutsuzluk başlar, evlenmeden önce beklentiler mi fazladır ve evlendikten sonra bu beklentiler mi karşılanmaz, kimi 4 aylık evlidir boşanmak ister, kimi 3 aylık evlidir her gün ağladığını yazar, kimi 2 senelik evlidir çoğu zaman eşinden şiddet gördüğünü söyler...

Hz. Ömer'e gelen bir adam 'eşimi boşamak istiyorum' der. Hz. Ömer sorar: 'Neden eşini boşayacaksın, eşinin hangi kusuru seni eşinden soğuttu, haklı bir gerekçen var mı'. Adam der ki: 'Ben artık onu sevmiyorum, bunun için boşamak istiyorum eşimi'. Hz. Ömer'in cevabı son derece manidardır: 'Sen bütün evliliklerin sevgi-aşk ile devam ettiğini mi zannediyorsun, sende hiç mi vefa yok, hani vefa nerede, git ve eşinle yola devam et.'

Keşke evliliğe adım atmadan evvel eşler İslami açıdan evlilik hususlarında eğitim ya da tavsiyeler alsalar...
Bana göre de keşke şu sağlık raporları usulen yapılmasada. Kişilerin sağlığı en önemlisi ruh sağlıkları detaylı incelenmesi ve taraflara hatta ailelerine bile bilgi verilse.

Diş sıkmak, toplum içinde veya evinde küfür etmek,eşini öldürecek kadar dövmek ne demek ya...

Iyi biri canim sabret :))
Vucudun dayaga alismis zaten adaminda kalkan eli inmez artik.
O dover sen o bu yanima da dov dersin iyi biri nasilsa :))
Gecinir gidersiniz ;)

Tamam anladık arkadaşlar ironi yapabiliyorsunuz hepiniz çok zekisiniz keşke burda harcanmasanız !
Konu sahibesinin derdi üzerinden laf sokup rahatladığınıza göre artık bırakın da konuyu, gerçekten yardımcı olmak isteyenler kalsın!

Konu sahibesi eşinizden tez vakitte boşanın.
Kadın sığınma evine gidin ve orda kaldığınız 6 ay boyunca bir işe girip para biriktirin.
Sonra kendinize bir ev bulun ve biriktirdiğiniz paranın bir kısmı ile bir kaç aylık kiranızı ödeyin kafanız dahat etsin.

Çalışmaya aynı zamanda açıktan okumaya devam edin.
Hayat sizin için daha yeni başlıyor. Dizleriniz kırılmadan sıçrayamazsınız. Allahın sevgili kulusunuz ki, size hayatınızı değiştirmeniz için bir fırsat veriyor. Daha genceciksiniz ve herşeye gücünüz de ernerjiniz de var. Yeterki isteyin.Yaşadıklarınız kamçınız değil azminiz olsun. Burayla lütfen irtibatınızı kesmeyin, gelişmelerden haberdar edin ve yardım istediğiniz bir durum olursa burda danışacağınız çok İNSAN var unutmayın. Allah yardımcınız olsun. Üstesinden geleceksiniz.

Bunu şimdi gördüm,bir baba kızı için neler düşünmüş..
Şikayet ettini babanı..
18 yaşındaydım zaten babamda siddete meyilli biri esinide döven biri hatta eve para gelsinde eside ne is yaparsa yapsin amcami ardim geldi aldi babam çok bela biridir Uyuşturucusu alkolü eksik olmaz benden uzak Allah a yakin olsun bulasmak istemiyorum bana arladasim buraya gel dedi düzce ye kal burda bakariz sonra caresine dedi babamda duzcede ogrendi rahat birakmadi ya bizimle yasican ya da yasatmam seni duzcede diye illet bir adam

Kardesin kac,yasinda kiminle onu sosyal hizmetlere versen kendin de bi kadin siginma evine gecsen asgari ucretle bi markette magazada calissan biraz para biriktirip 2 el esyalarla bi ev acsan bunlari yapabilirsin bence yapabilir misin?
suan 14 yaşında yurtta kalio bende sabah bu yazilanlara hak verdim şimdi hazirliklar yapıyorum

Çok teşekkür ederim bu yorumlardan sonra kendimi daha iyi hissettim hani böyle dibe vurus vardir ya onu yaşıyorum sabaha kadar düşünmediğim sey kalmadi yemin ederim ama suan yeni baslangic yapabilirim gibi hissediyorum
Yaparsın tabii...eger vaktin varsa bi benim yaşadıklarımı oku...Zira insan gücünün üstünde şeylerle sinanmaz. ..o güç senin içinde var ve sadece hareket etmeni bekliyor ...KENDİNE BUNU YAPMA...TAHAMMÜL ETME...

Back