Sıcak Şarap

Malice

WTF?!
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
1.021
5
bir sıcak şarap tarifi de benden gelsin o zaman

iki şişe kırmızı şarap
yarım bardak su
yarım bardak şeker
4 çubuk tarçın
5 karanfil
1 portakal
1 limon

Su, şeker, tarçın ve karanfili tencereye koyuyoruz, tahta bir kaşıkla karıştırarak 5 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz. Ocaktan alıp şarabı ve kabukları soyulmup irice kesilmiş meyveleri ilave ediyoruz. Hepsini beraber 40 dakika çok hafif ateşte ısıtıyoruz. Kesinlikle kaynamaması lazım malum içinde alkol var uçup gider yazık olur mazallah. 40 dakika bittikten sonra şarabımızı süzerek servis ediyoruz. Öyle tülbentle falan süzmeye gerek yok içind küçük meyve posacıkları kalabilir tadını etkilemiyor içerken. Afiyet olsun kan olsun.

oh benim tarifden biraz daha sert bu tarif, her türlüsünü severek içerim bunun ben çiçekim, senin tarifini de mutlaka deneyeceğim en kısa zamanda. bu arada sıcak şaraba karanfil de çok yakışıyor malicem, tavsiye ederim opuyorumnanaktan

oyy canlarım şekerparelerimm yerim sizi, deneyin tabi tadından içilmiyo valla süper bişey. tucem karanfil mi demek istedin başka bişey mi anlamadım tarifte karanfil de var da fisfisfis bu arada ben de senin tarifi deniycem tucem bi de su yerine votka da konuluyormuş o daha da bi sert olur denemek lazım :içelim:

aaaa hem de 5 tane karanfil var ve ben görmüyorum kafamçokkarıştı-tatlicadiarzu- votkayı ben meyve şarabıyla yapıyorum canım ama 2 kadehten fazla içebilen olmadı, şahane kafa yapıyor da kaydirigubbakcemile3

canım sıcak şarap içmek istedi benim valla da yapıcam yarın bunu ben malicem Şeniz

Sicak sarabi kisin karlarin icinde, tüm vücudunuz üsümüs bir vaziyette icmek kadar zevkli birsey olamaz.
Simdiye kadar hic kendim yapmadim, hep hazir disarida ictik, belki deneyebilirimde :)))
Cok tesekkürler kizlar bana güc verdiniz denemekte.

canım inan dışarıda içilenden çok daha lezzetli oluyor bu konuda kesinlikle emin olabilirsin, ayrıca yapımı çok basit, bi kere yapınca vazgeçemiyceksin :lepi:

Ben akşam için şarabımı aldım ama bu sıcak olanı kalabalık içecekken yapmalı, şimdi ben kendime tarifi azaltıp yapsam keyifli olmaz. Yılbaşında falan deneyebilirim ama :hulya:
Teşekkürler malicem çok güzel bir tarif oldu bu :içelim:

afiyet olsun şarapçı theshem opuyorumnanaktan evet dediğin doğru kalabalıkken denemek gerek, ben bi kere tek başıma yaptım söylemesi ayıp 1 şişeden, yine çok güzel oldu da, bitirene kadar soğudu son kadehler pek bişeye benzemedi. sabırsıznıknan bekliyorum sizin yorumlarınızı afiyet olsun cokacimcoook

Bu tarifi Selçuk_Şirincede şarap satıcısı vermişti ,denemiştim gerçekten süper oluyor.Hazır satılanlardan çok daha güzel.Uzun zamandır yapmamıştım ,haftasonu muhakkak yapacağım.Emeğine sağlık,keyifli içmeler:içelim:

canim benim ellerine saglikk soyle karli bi gunde super olur sarap severim ama sicak hic icmemistim denicemm umarim becerebilirim guzelcim kaynatmadan isiticazumarim beceririm balli lokma tatlimm

canim benim bi siseyle yaparsam olculerin yarisiini koycam dimi?

Ben yarım şişeden yaptım geçen gün :kedi:
Tarifteki herşeyi ölçülerini 4/1 azaltarak koydum sonra tadına bakarak ilerledim, ben ekşi tadı hiçbirşeyde sevmem mesela, o yüzden portakal ve mandalina koymuştum fazla tutmadım çıkardım içinden, donmuş vişne vardı ondan ekledim 3-5 tane. Şekeri tadarak ayarladım yine, tarçın ve karanfilin aroması ısındıkça oturuyor, mükemmel oldu opuyorumnanaktan
Ben meyveli şarap sevmem, tatlı içimi bayar ama bu sıcak şarapta muazzam oldu.
Şimdi elimde öküzgözü var, bi yerde öküzgözüyle sıcak şarap olmaz diye okumuştum onu araştırıcam. Bir de malice kaynayıp alkolün uçmaması için benmari ısıtsak olur mu acaba fisfisfis

canım benmari olmaz bence fisfisfis zaten kaynamadığı sürece uçmaz alkolü o şekilde çorba yapar gibi ısıtabilirsin zaten bence sıcak şarap normalinden daha çok kafa yapıyo yahu CADIARZU çünkü içimi çok kolay ve yumuşak olduğu için arka arkaya 1 şişeyi fondip yapıyo insan sonra leyla oluyosun :bbo: beğendiğine çok sevindim sen öyle şunu çıkarttım tadına baktım şunu ekledim diyince gözümün önüne büyü yapan cadılar geldi kazanda, bi tutam da minare gölgesi :roflol: öküzgözünden olur mu olmaz mı bilmiyorum miniş ama bence yapma ziyan etme o şarabı git villa doluca neyin al öküzgözünü soğuk iç :1rolleyes:

Aynen o cadılar gibiydim ama :roflol:
Diyorum ya ekşi tadı hiç sevmem ben limon yerine zaten mandalina koydum ama tadına bakınca yine de ekşilik aldım hemen çıkardım onları. Bakındım hangi meyveyi koyabilirim diye vişne geldi aklıma, sonra da tada tada şeker ilave ettim kaydirigubbakcemile2 Meyve şarabı hiç sevmem ama tatlı tatlı ve baharatlı o kadar hoşuma gitti ki sıcak şarap :asigim: Benim kadehlerim de maşallah fanus gibidir, kadehin birazını doldurdum bitti zaten senağlama
Yılbaşında bununla sarhoş olucam sanırım büyük bir keyifle, ay ne iyi ettin de verdin bu tarifi malicem ya opuyorumnanaktan

hepimizin kafası güzel olsun yeter ki benim tüm istediğim bu, kafam güzelll dünyaa güzell sen güzelsin güzelsiinn tey teyy :içelim: yılbaşından sonra çok farklı tariflerle karşınızda olucam white russianlı kanyaklı tariflerimle beni bekleyin anacımm kaydirigubbakcemile2

off off canimm supersinn valla sabirsizlikla bekliorum yeni tariflerini gulumm
baisleyle yapabilcegim tariflerde varsa yazarsan sevinirim kuzumm

bide bugun migrosta gordum sevilen marka sicak sarap cikarmis 9.90 fiyatida ama icimi nasildir bilemiorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…