- 29 Ocak 2016
- 547
- 915
- 34
-
- Konu Sahibi Mistik Kedi
bu kadar ilgili cevaplar vermeniz çok mutlu etti beni karatay in kitaplarıni almıştım tekrar okumaliyim demekki iyice idrak etmem lazımdün bir belgesel izledik, orada ne yaptıysam kilo veremiyorum diyen bir kadını incelemeye alıyorlar.
açlık hormonuyla ilgiliydi. normal kilolu ve kilolu iki kadını incelediler, kanına falan baktılar.
normal kilolu kadın kahvaltıdan sonra akşam yemeğine kadar hiç acıkmadı. gün içinde hareketliydi. yapılan testlerde kahvaltıdan sonra açlık hormonunun düştüğünü ve akşama kadar yavaş yavaş yükseldiğini görüyorsun.
kilolu kadın ise (normalde söylemi hiç yemiyorum spor yapıyorum ama kilo veremiyorum) kahvaltı yaptıktan sonra açlık hormonunda hiç oynama olmadı. yani yaptığı kahvaltı onda hiçbir etki göstermedi, gün içinde sürekli aç olmasının nedeni buymuş, yemek yese bile hiç yememiş gibi bir etki bırakıyormuş. devamlı ara öğünler yapmak zorunda kalıyor ve spor yapıyorum dese bile aslında pek de hareket etmediğini anlıyorduk.
kilo vermek için karatayın kitaplarını öneririm. çevremde zebil gibi örnek var karatay diyetiyle dal gibi olan ve bir daha kilo almayan insanlar dolu. ayrıca sağlıklarına da geri kavuşuyorlar. ana hatlarıyla ara öğünler yapma. sabah ve akşam ye, en fazla öğlen yemeğini de ekleyerek 3 öğün yap. bol su iç. protein, yağ ve bileşik karbonhidratlı (sebze) beslen. şeker ve basit karbonhidrattan uzak dur. gece uykunu al. her gün spor yap.
Vücudunun Leptin hormonunu salgılamasına izin ver Leptin=Yağlarını cayır cayır yakan hormon
Bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Bu iki hormonun görevi, yediğimiz besinleri enerjiye dönüştürmek, enerji olarak harcanmayanları da yağa dönüştürerek depolamak.
Yemek yememizin üzerinden 4 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor. Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor.
ve diyetisyen yerine doktora gitmen daha iyi olur
dün bir belgesel izledik, orada ne yaptıysam kilo veremiyorum diyen bir kadını incelemeye alıyorlar.
açlık hormonuyla ilgiliydi. normal kilolu ve kilolu iki kadını incelediler, kanına falan baktılar.
normal kilolu kadın kahvaltıdan sonra akşam yemeğine kadar hiç acıkmadı. gün içinde hareketliydi. yapılan testlerde kahvaltıdan sonra açlık hormonunun düştüğünü ve akşama kadar yavaş yavaş yükseldiğini görüyorsun.
kilolu kadın ise (normalde söylemi hiç yemiyorum spor yapıyorum ama kilo veremiyorum) kahvaltı yaptıktan sonra açlık hormonunda hiç oynama olmadı. yani yaptığı kahvaltı onda hiçbir etki göstermedi, gün içinde sürekli aç olmasının nedeni buymuş, yemek yese bile hiç yememiş gibi bir etki bırakıyormuş. devamlı ara öğünler yapmak zorunda kalıyor ve spor yapıyorum dese bile aslında pek de hareket etmediğini anlıyorduk.
kilo vermek için karatayın kitaplarını öneririm. çevremde zebil gibi örnek var karatay diyetiyle dal gibi olan ve bir daha kilo almayan insanlar dolu. ayrıca sağlıklarına da geri kavuşuyorlar. ana hatlarıyla ara öğünler yapma. sabah ve akşam ye, en fazla öğlen yemeğini de ekleyerek 3 öğün yap. bol su iç. protein, yağ ve bileşik karbonhidratlı (sebze) beslen. şeker ve basit karbonhidrattan uzak dur. gece uykunu al. her gün spor yap.
Vücudunun Leptin hormonunu salgılamasına izin ver Leptin=Yağlarını cayır cayır yakan hormon
Bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Bu iki hormonun görevi, yediğimiz besinleri enerjiye dönüştürmek, enerji olarak harcanmayanları da yağa dönüştürerek depolamak.
Yemek yememizin üzerinden 4 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor. Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor.
ve diyetisyen yerine doktora gitmen daha iyi olur
akşam sorayım öğrenince yazarımHangi belgesel bu bende benzer bişey hatırlıyorum ama yarım yamalak izlemiştim sanki
Tamam canımakşam sorayım öğrenince yazarım
Yani sadece 2 öğün Öi yiyorsun yoksa o saat arasında 4 saat aralıklamı? E peki millet niye hep uzun süre aç kalmayın kilo veremezsiniz diyor, vallahi kime inanıcağımzı şaşırdıksumuhendis son zamanlarda araştırdığım okuduğum bir diğer konu da "intermittent fasting"
onda da mantık tıpkı karatay gibi. vücudunun yağ yakmasına izin vermekle alakalı.
devamlı ağzımıza bir şeyler atarsak leptin hormonu bir türlü devreye giremez.
4 saat bekledikten sonra leptin hormonu yağlarımızı cayır cayır yakmaya başlıyor.
ama özellikle diyetisyenlerin verdiği kalori hesabı listeler bu mantığın tam tersi.
ben de diyetisyene gittim ve 8 öğünlü yeri geldiğinde şekerli bol ekmekli listeler maalesef sağlıklı olmuyor.
karatay
4 saat ağza yemek koyma ve vücut ihtiyacı olan enerjiyi yağlardan alsın.
8 saat uyku günde 16 saat ayaktasın.
sabah 8 de kahvaltı yaptın
13 de öğlen yemeği yesen 1 saatlik yağ yakımın olur
akşam 18 de yemeğini yesen yine 1 saatlik yağ yakımın olur.
ertesi gün sabah 8 e kadar yemek yemesen tam 10 saatlik yağ yakımın olur. (bunun 8 saati zaten uykuda geçecek)
gün içinde 12 saat yağlarından yemiş olacaksınama ben iki öğün yapıyorum öğlen ve akşam karatay usulü
intermittent fasting
yeme alışkanlığımı karataya ayarlayarak intermittent fasting yapıyorum
öğlen 12:30 ile akşam 20:30 arası yemek yiyorum
bu saat dilimi dışında vücut enerjisini yağlarımdan alıyor :)
Benim de 12 kilo fazlalığım var. Bu iki sistemi kullanarak sağlam kilo veren örneklerle dolu çevrem. Sana da öneririm
o belgeselde ayrıca kilo almanın genetik olmadığını da kanıtlıyorlardı.Tamam canım
Alışkanlıklar sabitlenen kilolar olarak kalıyoer işte. alışkanlıkları değiştirmedikce olmaz zateno belgeselde ayrıca kilo almanın genetik olmadığını da kanıtlıyorlardı.
tek yumurta ikizlerinde genetikleri aynı, vücutlarındaki benlerin yeri bile aynı. yaşam tarzları alışkanlıkları aynı.
ama biri kilolu biri zayıf. bunun nedeni de ikizlerden biri hayatının bir döneminde stresli bir dönem geçirmiş.
stres döneminde yeme alışkanlığını değiştirmiş. mutluluğu yemekte aramış maalesef
maalesef stresli dönemlerimizde tv karşısına geçip bol abur cuburlu dönemlerle atlatmaya çalışıyoruz.
depresif dönemler = fast food, çikolata, şeker, pasta, börek
karatay beslenmesinde tek ters baktığım konu meyve aslında benim fazlası tabiki şeker olarak depo ediliyor ama hiç yememek açıkçası bana doğru gelmiyor.organik olana izin var ama günümüzde de zaten organik diye diye her şeyde kaldırılıyoruz karatay beslenmesi sırf bu yüzden denemedim:) ama tekrar araştırma yapacağımsumuhendis son zamanlarda araştırdığım okuduğum bir diğer konu da "intermittent fasting"
onda da mantık tıpkı karatay gibi. vücudunun yağ yakmasına izin vermekle alakalı.
devamlı ağzımıza bir şeyler atarsak leptin hormonu bir türlü devreye giremez.
4 saat bekledikten sonra leptin hormonu yağlarımızı cayır cayır yakmaya başlıyor.
ama özellikle diyetisyenlerin verdiği kalori hesabı listeler bu mantığın tam tersi.
ben de diyetisyene gittim ve 8 öğünlü yeri geldiğinde şekerli bol ekmekli listeler maalesef sağlıklı olmuyor.
karatay
4 saat ağza yemek koyma ve vücut ihtiyacı olan enerjiyi yağlardan alsın.
8 saat uyku günde 16 saat ayaktasın.
sabah 8 de kahvaltı yaptın
13 de öğlen yemeği yesen 1 saatlik yağ yakımın olur
akşam 18 de yemeğini yesen yine 1 saatlik yağ yakımın olur.
ertesi gün sabah 8 e kadar yemek yemesen tam 10 saatlik yağ yakımın olur. (bunun 8 saati zaten uykuda geçecek)
gün içinde 12 saat yağlarından yemiş olacaksınama ben iki öğün yapıyorum öğlen ve akşam karatay usulü
intermittent fasting
yeme alışkanlığımı karataya ayarlayarak intermittent fasting yapıyorum
öğlen 12:30 ile akşam 20:30 arası yemek yiyorum
bu saat dilimi dışında vücut enerjisini yağlarımdan alıyor :)
Benim de 12 kilo fazlalığım var. Bu iki sistemi kullanarak sağlam kilo veren örneklerle dolu çevrem. Sana da öneririm
karatay kitaplarını okursan uzun uzun anlatıyor bunun nedenini.Yani sadece 2 öğün Öi yiyorsun yoksa o saat arasında 4 saat aralıklamı? E peki millet niye hep uzun süre aç kalmayın kilo veremezsiniz diyor, vallahi kime inanıcağımzı şaşırdık
karatay meyveyi tamamen yasaklamıyor, bir tane yiyebilirsin.karatay beslenmesinde tek ters baktığım konu meyve aslında benim fazlası tabiki şeker olarak depo ediliyor ama hiç yememek açıkçası bana doğru gelmiyor.organik olana izin var ama günümüzde de zaten organik diye diye her şeyde kaldırılıyoruz karatay beslenmesi sırf bu yüzden denemedim:) ama tekrar araştırma yapacağım
en son diyelim saat 8de yemek yedin. vücudun anca 12 de yağ yakmaya başlıyor. tabi arada ağzına bir şeyler atmazsan. leptin hormonu en son yemek yedikten 4 saat sonra yağ yakıyor. bu yüzden günde en fazla 3 öğünYani sadece 2 öğün Öi yiyorsun yoksa o saat arasında 4 saat aralıklamı? E peki millet niye hep uzun süre aç kalmayın kilo veremezsiniz diyor, vallahi kime inanıcağımzı şaşırdık
ben 2 öğüne çektim ama emzirme olayım yok tabi sen 3 öğün yapM Mistik Kedi sen şimdi 12.30 16.30 20.30 şeklinde mi besleniyorsun, yani her öğün arası mutlaka 4 saat olacak şekilde... Doğrumu anladım, bende denemek istiyorum bu şekilde olunca çok pratik geldi bana, tabi beslenme şekline Karatay tarzı olacak... Hiç kek börek tarzı yemicekmiyiz?? Emziriyoeum canım acayip tatlı istiyor
Valla kitabı özetledin bana:)))ben 2 öğüne çektim ama emzirme olayım yok tabi sen 3 öğün yap
öğlen 12:00 ve akşam 20:00 bu saatlerde yiyorum
bu sistem bana çok yakından tanıdığım ve gözlerimin önünde gün gün zayıflayan ve yaklaşık 3-4 senedir de geri kilo almayan kişiler tarafından önerildi. önerdikleri kitapları da okudum. bu yüzden güveniyorum. bugüne kadar uygulamadım, kafamın dikine gittim, sonuç olarak şu an kiloluyum. ama 3-4 ayda eski sağlıklı günlerime döneceğime eminim
protein, yağ, bileşik karbonhidrat bunlardan yiyeceksin.
şeker ve basit karbonhidrat yemeyeceksin.
bu kadarböylece tatlı bağımlılığından da kurtulmuş olacaksın.
hele hele sen emziriyorsun daha dikkatli olmalısın. tatlılardan tamamen uzak dur. 3 öğün sağlıklı beslen, zaten sağlıklı beslenirsen acıkmayacaksın
Gün | Focus T25 Alpha | Mistik | Simurg | ... | ... | ... |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | Cardio | ✔ | ✔ | ... | ... | ... |
2 | Speed 1.0 | ✔ | ✔ | ... | ... | ... |
3 | Total Body Circuit | ✔ | ... | ... | ... | ... |
4 | AB Intervals | ✔ | ... | ... | ... | ... |
5 | Cardio & Lower Focus | ✔ | ... | ... | ... | ... |
6 | Dinlenme | ✔ | ... | ... | ... | ... |
7 | Stretch | ✔ | ... | ... | ... | ... |
8 | Cardio | ✔ | ... | ... | ... | ... |
9 | Tot Body | ✔ | ... | ... | ... | ... |
10 | Speed 1.0 | ✔ | ... | ... | ... | ... |