♡ Shaun T Workouts, Fitness Blender, Leslie...♡ Spor ile Sağlıklı Yaşam Diyenler Buraya ;)

bu kadar ilgili cevaplar vermeniz çok mutlu etti beni karatay in kitaplarıni almıştım tekrar okumaliyim demekki iyice idrak etmem lazım beslenme düzenimi spor düzenimi ciddi anlamda bi gözden geçirmem gerekmis bunu anladım. bugün itibari ile kaldığım yerden devam edeceğim ne kadar kiloyu geri almış da olsam birakmayacagim:) ya çok sağolun gerçekten

Hangi belgesel bu bende benzer bişey hatırlıyorum ama yarım yamalak izlemiştim sanki

sumuhendis son zamanlarda araştırdığım okuduğum bir diğer konu da "intermittent fasting"
onda da mantık tıpkı karatay gibi. vücudunun yağ yakmasına izin vermekle alakalı.
devamlı ağzımıza bir şeyler atarsak leptin hormonu bir türlü devreye giremez.
4 saat bekledikten sonra leptin hormonu yağlarımızı cayır cayır yakmaya başlıyor.
ama özellikle diyetisyenlerin verdiği kalori hesabı listeler bu mantığın tam tersi.
ben de diyetisyene gittim ve 8 öğünlü yeri geldiğinde şekerli bol ekmekli listeler maalesef sağlıklı olmuyor.

karatay
4 saat ağza yemek koyma ve vücut ihtiyacı olan enerjiyi yağlardan alsın.
8 saat uyku günde 16 saat ayaktasın.

sabah 8 de kahvaltı yaptın
13 de öğlen yemeği yesen 1 saatlik yağ yakımın olur
akşam 18 de yemeğini yesen yine 1 saatlik yağ yakımın olur.
ertesi gün sabah 8 e kadar yemek yemesen tam 10 saatlik yağ yakımın olur. (bunun 8 saati zaten uykuda geçecek)

gün içinde 12 saat yağlarından yemiş olacaksın ama ben iki öğün yapıyorum öğlen ve akşam karatay usulü

intermittent fasting
yeme alışkanlığımı karataya ayarlayarak intermittent fasting yapıyorum
öğlen 12:30 ile akşam 20:30 arası yemek yiyorum
bu saat dilimi dışında vücut enerjisini yağlarımdan alıyor :)

Benim de 12 kilo fazlalığım var. Bu iki sistemi kullanarak sağlam kilo veren örneklerle dolu çevrem. Sana da öneririm

Yani sadece 2 öğün Öi yiyorsun yoksa o saat arasında 4 saat aralıklamı? E peki millet niye hep uzun süre aç kalmayın kilo veremezsiniz diyor, vallahi kime inanıcağımzı şaşırdık

o belgeselde ayrıca kilo almanın genetik olmadığını da kanıtlıyorlardı.
tek yumurta ikizlerinde genetikleri aynı, vücutlarındaki benlerin yeri bile aynı. yaşam tarzları alışkanlıkları aynı.
ama biri kilolu biri zayıf. bunun nedeni de ikizlerden biri hayatının bir döneminde stresli bir dönem geçirmiş.
stres döneminde yeme alışkanlığını değiştirmiş. mutluluğu yemekte aramış maalesef

maalesef stresli dönemlerimizde tv karşısına geçip bol abur cuburlu dönemlerle atlatmaya çalışıyoruz.
depresif dönemler = fast food, çikolata, şeker, pasta, börek

Alışkanlıklar sabitlenen kilolar olarak kalıyoer işte. alışkanlıkları değiştirmedikce olmaz zaten

karatay beslenmesinde tek ters baktığım konu meyve aslında benim fazlası tabiki şeker olarak depo ediliyor ama hiç yememek açıkçası bana doğru gelmiyor.organik olana izin var ama günümüzde de zaten organik diye diye her şeyde kaldırılıyoruz karatay beslenmesi sırf bu yüzden denemedim:) ama tekrar araştırma yapacağım

Yani sadece 2 öğün Öi yiyorsun yoksa o saat arasında 4 saat aralıklamı? E peki millet niye hep uzun süre aç kalmayın kilo veremezsiniz diyor, vallahi kime inanıcağımzı şaşırdık
karatay kitaplarını okursan uzun uzun anlatıyor bunun nedenini.
satışları arttırmak için, paketlenmiş gıdaların devamlı yenmesi için zamanla insanlığın yeme alışkanlığının nasıl değiştirildiğini uzun uzun anlatıyor.
son 50 yılda insanların yeme alışkanlığı tamamen değiştirildi. bol bol yemeye odaklı. bol öğünlü.
sonuç... herkes kilolu... nereye baksan obez insanlar... zayıf insan görünce aaa diye bakakalıyoruz.

karatay meyveyi tamamen yasaklamıyor, bir tane yiyebilirsin.
ama akşam yemeğinden sonra klasik kültürümüzde vardır koca bir tabak meyve gelir.
bunu yapmayın diyor. meyve şekerdir. bu yüzden akşam yemeğinden sonra yatmaya yakın saatlerde şeker yüklemesiyle uyursan sağlıksız olacaktır.
meyveyi kahvaltıda ya da öğlen ye bir tane.

eskiden bol bol meyve bulamazmış insanlar. ara sıra yerlermiş meyveyi. ve eskiden meyveler şimdiki gibi şerbetli şekerli değilmiş. meyvelerle de oynamışız. tamamen değiştirmişiz genetiklerini, şeker oranlarını...

M Mistik Kedi sen şimdi 12.30 16.30 20.30 şeklinde mi besleniyorsun, yani her öğün arası mutlaka 4 saat olacak şekilde... Doğrumu anladım, bende denemek istiyorum bu şekilde olunca çok pratik geldi bana, tabi beslenme şekline Karatay tarzı olacak... Hiç kek börek tarzı yemicekmiyiz?? Emziriyoeum canım acayip tatlı istiyor

en son diyelim saat 8de yemek yedin. vücudun anca 12 de yağ yakmaya başlıyor. tabi arada ağzına bir şeyler atmazsan. leptin hormonu en son yemek yedikten 4 saat sonra yağ yakıyor. bu yüzden günde en fazla 3 öğün

eskiden leptin hormonu bilinmiyormuş ve eski moda kalori hesabıyla bol öğünlü kilo vermekmiş.
ama bu şekilde kilo versen bile kat kat geri alındığı ve dejeneratif hastalıklarda patlama yaşandığı için araştırmaya devam etmişler. teknoloji ve tıp ilerledikçe nano teknoloji ile vücudun daha küçük yapılarını görmeye başlamışlar, leptin hormonunu görmüşler, işlevini öğrenmişler. sık sık beslenerek yağ yakımının olamayacağını görmüşler.

bilim dün dediğini bugün reddeder. çünkü devamlı gelişmeye öğrenmeye odaklıdır.
eskiden leptin bilinmiyordu. şimdi biliniyor. belki 10 sene sonra daha küçük yapıları görebildikçe başka başka şeyler çıkacak yeni yöntemler öğreneceğiz. ama en günceli ve bilineni şimdilik bu

ben 2 öğüne çektim ama emzirme olayım yok tabi sen 3 öğün yap

öğlen 12:00 ve akşam 20:00 bu saatlerde yiyorum
bu sistem bana çok yakından tanıdığım ve gözlerimin önünde gün gün zayıflayan ve yaklaşık 3-4 senedir de geri kilo almayan kişiler tarafından önerildi. önerdikleri kitapları da okudum. bu yüzden güveniyorum. bugüne kadar uygulamadım, kafamın dikine gittim, sonuç olarak şu an kiloluyum. ama 3-4 ayda eski sağlıklı günlerime döneceğime eminim

protein, yağ, bileşik karbonhidrat bunlardan yiyeceksin.
şeker ve basit karbonhidrat yemeyeceksin.
bu kadar böylece tatlı bağımlılığından da kurtulmuş olacaksın.
hele hele sen emziriyorsun daha dikkatli olmalısın. tatlılardan tamamen uzak dur. 3 öğün sağlıklı beslen, zaten sağlıklı beslenirsen acıkmayacaksın

Valla kitabı özetledin bana:)))

GünFocus T25 AlphaMistikSimurg.........
1Cardio.........
2Speed 1.0.........
3Total Body Circuit............
4AB Intervals............
5Cardio & Lower Focus............
6Dinlenme............
7Stretch............
8Cardio............
9Tot Body............
10Speed 1.0............
11Cardio............
12Lower Focus & Ab Intervals............
13Dinlenme............

Son düzenleme:
GünFocus T25 AlphaMistikSimurg.........
1Cardio.........
2Speed 1.0.........
3Total Body Circuit............
4AB Intervals............
5Cardio & Lower Focus............
6Dinlenme............
7Stretch............
8Cardio............
9Tot Body............
10Speed 1.0............
11Cardio............
12Lower Focus & Ab Intervals............
13Dinlenme............
[tr]
[td]14[/td]
[td]Stretch[/td]
[td]✔[/td]
[td]...[/td]
[td]...[/td]
[td]...[/td]
[td]...[/td]
[/tr]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…