shaggy halılarımdan kurtulmak istiyorum!

happy_spk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2007
448
5
96
İstanbul
$shaggy.webp
arkadaşlar bunlardan birkaç tane daha var, ne yapsam???

canım benim çok hevesim vardı bu tarz halılara ama herkes illallah dediği için almadım ..yapıcak bişey yok maddi imkanın elverdiği ölçüde yavaş yavaş değiştir derim .marka olarak da royali tavsiye ediyorum

Daha iyi durumda olanları yıkamaya verebilirsin.Hem tam zamanı,bahar temizliği olmuş olur.

Fazla yıpranmış olanları değiştirirsin.

Sadece marka halılar değil.Örneğin bauhaus,praktiker,koçtaş gibi yapı marketlerde uygun fiyata halılar ve kesme yolluklar var.Onlara da bir bak derim.

nefret ediyorum annem alırken bana söylemişti
hem pahalıya yıkıyorlar hemde yıkandığında ipleri çıkıyor :14:

eski halını getir kampanyası yapan halıcıları araştırıp yenisiyle değiştirebilirsin. sanırım onları bir bedel karşılığı alıyorlar ve sen para ekliyorsun yeni halı alıyorsun.

Sıkıntınız nedir analyamadım ben...Benim tüm halılarım shaggy ve çok beğeniyorum pufidik pufidik...

benimde koridor hariç bütün odalarımda shaggy var ve ben çok memnunum. hatta koridordaki halılara sinir oluyorum en kısa zamanda onlarda shaggy olacak.

ben de bıktım ya shaggy halılarımdan hep yapışık.. silkelemek zorunda kalıyorum kabarsınlar diye daha 2 sene oldu alalı cok severek almıştm ama en iyisi yine klasik halılar:24:

arkadaşlar şöyle ki, en başta oğluşumun allerjisi var, hapşurup duruyor, zamanla aldığıma pişman oldum yani.:((
2.kırmızılı renkli olmalarını artık beğenmiyorum.
3. fazla desenli olmaları hoşuma gitmemeye başladı:))
4. koridorda çok fazla parçalı karmaşık halı var görüntüsü yaratıyor,
şimdiki aklım olsa, koridora çok sade, hatta düz birşeyler alırdım.. daha geniş ve ferah gösterirdi.
5. temizlik! makina hiiiç çekmiyor arkadaş.. evin içinde ikiye katlayıp biraz sallıyorum pıtır pıtr birşeyler dökülüyor..:15:
mecbur her temizlikte balkondan iyi bir çırpıyorum..:25: çook yorucuu!!

yani gözden düşmüşler gibi görünüyor değil mi:9:
fakat işte, az buz da değiller, 3 parça o kırmızılılardan, iki parça vizonlu kırmızılı, bir tane kahveli dalgalı var..
mutfakta da pembeli halkalı... hadi onlar neyse de..
yatak odası da düz mor.. onun yerine de serecek başka alternatifim olsa oğluşumun durumu düzelene kadar en azından kaldırırdım..

wallahi ne yapacağımı şaştım.. nasıl yerlerine yenilerini alırım ki? hem hadi aldım, bunları ne yapacağım..??

bir arkadaşın dediği gibi eskiyi getir kampanyası mı bulsam? ama nerden??

Daha iyi durumda olanları yıkamaya verebilirsin.Hem tam zamanı,bahar temizliği olmuş olur.

Fazla yıpranmış olanları değiştirirsin.

Sadece marka halılar değil.Örneğin bauhaus,praktiker,koçtaş gibi yapı marketlerde uygun fiyata halılar ve kesme yolluklar var.Onlara da bir bak derim.

canım zaten temizler, sık sık veriyorum.. daha alalı 2 sene falan oldu olmadı, bunları da bauhaustan almıştık. uygundu fiyatları ama nerden bileyim işte, oğluşumda 2 yaşına gelip ayaklanınca ortalıkta allerjik durumu ortaya çıktı işte..

bir de beğenmiyorum da artık..:9:

arkadaşlar şöyle ki, en başta oğluşumun allerjisi var, hapşurup duruyor, zamanla aldığıma pişman oldum yani.:((
2.kırmızılı renkli olmalarını artık beğenmiyorum.
3. fazla desenli olmaları hoşuma gitmemeye başladı:))
4. koridorda çok fazla parçalı karmaşık halı var görüntüsü yaratıyor,
şimdiki aklım olsa, koridora çok sade, hatta düz birşeyler alırdım.. daha geniş ve ferah gösterirdi.
5. temizlik! makina hiiiç çekmiyor arkadaş.. evin içinde ikiye katlayıp biraz sallıyorum pıtır pıtr birşeyler dökülüyor..:15:
mecbur her temizlikte balkondan iyi bir çırpıyorum..:25: çook yorucuu!!

yani gözden düşmüşler gibi görünüyor değil mi:9:
fakat işte, az buz da değiller, 3 parça o kırmızılılardan, iki parça vizonlu kırmızılı, bir tane kahveli dalgalı var..
mutfakta da pembeli halkalı... hadi onlar neyse de..
yatak odası da düz mor.. onun yerine de serecek başka alternatifim olsa oğluşumun durumu düzelene kadar en azından kaldırırdım..

wallahi ne yapacağımı şaştım.. nasıl yerlerine yenilerini alırım ki? hem hadi aldım, bunları ne yapacağım..??

bir arkadaşın dediği gibi eskiyi getir kampanyası mı bulsam? ama nerden??

evde bir sürü halı varken, bi dünya daha para verip yenilerini almak.. bari yarı yarıya alabilsem en azından bir katkım olsa..

Bende çok sıkıldım yatak odası ve oturma odamın halıları shaggy halı.Süpürgem iyi olmasına rağmen güzel süpürülmüyor.Çabuk kirleniyor.Şimdi yeni yıkandılar ama sanırım son yıkanışları olacak.Bir dahaki kirlendiklerinde kaldırıp camdan atasım varrr:52::52::52::52:

Eki Görüntüle 401789
arkadaşlar bunlardan birkaç tane daha var, ne yapsam???

canım benim mutfak halısı hariç bütün odalarım shaggy.ben memnunum ama dediğin gibi temizliği biraz zahmetli ben silkeliyorum ve arkasındanda elektrik süpürgesin küçük agızlık tarafıyla süpürüyorum diğer tarafı almıyor.ama puf puf basması oluyor:1::1: evime gelenler çok begeniyor :)baskasi 1 saatte temizliği bitiriyorsa ben 3 saatte bitirebiliyorum.birde simdiki aklım olsaydı yatak odası halımı yine shaggy ama sade olanından alırdım.benimkiside çizgi çizgi sadeler daha hoş duruyor.

Bende 1 tane shaggy var.Normal süpürmeyle temizlenmiyor.Üstelik saçakları basılıyor.

Ben süpürürken,süpürgenin ucunu çıkarıyorum.Sadece borusuyla çekiyorum.O zaman hem temizleniyor,hem kabarıyor.

bende saalon halılarımı shaggh almıştım hala tüyleri cıkıyor 2 yıl oldu evlenelide :( geçen misafir geldı adam ayagını halıda bi gezdirdi 1 yumak tüy cıktı utandım ya :(

iki yıl önce evlenirken aldığım shaggleri değiştirdim bu haftasonu. oturma odama aldığım shaggy, yünlü olanlardandı, resmen üerine düşen şey yapışıyor, hele üzerinde olan, aralara dolan saçları tahmin edemezsiniz. elektrik süpürgem güçlü olmasına rağmen çekmiyordu. resmen tarakla tarayarak kurtuluyordum o saçlardan ipliklerden :47::47: yünlü olsan shaggyleri kesinlikle tavsiye etmiyorum :20::20:

ama yatak odamdaki, naylonlu gibi olan, floş mu ne diyorlar, daha ince parlağımsı tüyleri var, onsan çok memnunum, turmuyor pisliği içinde, süpürünce silkelenince geçiyor. tabi ki diğeri kadar pofidik değil ama kat kat daha kullanışlı.

eğer almayı düşünen varsa, naylonumsu olanlardan alsın, sakın bu örgü iplikleri gibi yünlü olanlardan almayın. tecrübe ile sabittir

Son düzenleme:
bende oturma odası,yatak odası ve salonuma shaggy halı almıstım salonu merinos ipek serisinden aldım memnunum
ancak yatak odasını saraydan almıstım her seferinde sirkelemek zorunda kalıyorum cok zor oluyor
yıkatıp kaldırıcam onları,hele oturma odamda ki halımı temizlemek kabus:53:
ilk fırsatta onu da değiştiricem özendim aldım ama pişman oldum

benim iki odam boydan boya shaggy halı kaplama ve açık krem renk maalesef :) artık bezdim bıktım istediğin zaman kaldırıp yıkayamıyorsun da temizleyemiyorsun da, saçları halı fırçasıyla alıyorum ama çok yorucu oluyor , fırça hem tarıyor hemde acayip güzel saç topluyor, süpürgeyle tozunu çekiyorum ama ne kadar alıyordur bilmem, kaldırıp atacağım ve parke yapacağım kesin karar verdim...

eğer halılarını değiştireceksen bence uzun tek bir halı almalısın böyle parça parça gerçekten kötü durmuş , sürekli düzgün durması için düzeltmen gerekiyordur...

Son düzenleme:
Back
X