Vajinismusum yenmek istiyorum bana yardımcı olur musunuz arkadaşlar 2aylik evliyim ve piskolojim aşırı bozuldu lütfen bana yardımcı olun

Merhaba şimdi gördüm mesajınızı kusura bakmayın. Ağrının sebebi kendinizi çok kasmanızdan kaynaklanıyor. İlk birkaç birleşmede kanama olması normal. Aslında kanamanın sebebi kendimizi çok kasmamız. Dilatörle çalışmaya devam edin söylediğim kitabı da okuyun mutlaka. Ben 4.dilatöre günlerce uğraştım ama vazgeçmedim. Ve tam birleşme sağlandıktan sonra da ilişki öncesi dilatörle alıştırma yaptım inanın çok faydası oluyor.
Çok teşekkür ederim.Bundan sonra bıralktım çok rahatsız oldum.Acaba dilatörsüz sadece eşli denersem yapa bilirmiyim.Ben eşimle farklı şehirlerdeyiz,adam akıllı deneyemedik zaten

Mrb lar bende 5 aylık evliyim vajinismus muyum değilmiyim bilemedim benm sorunum şu ben vajinama parmak falan soka biliyorum eşimle birleşmesi olacgi zaman aslında kasmiyorum ama o.kastigi söylüyor doktor araştırıyorum lütfen destek aldiginz tavsiyede bulunduğunuz doktor soylemisinz lutfen
Dr Nazife ergeni öneriyor arkadaşlar genelde.

Çok teşekkür ederim.Bundan sonra bıralktım çok rahatsız oldum.Acaba dilatörsüz sadece eşli denersem yapa bilirmiyim.Ben eşimle farklı şehirlerdeyiz,adam akıllı deneyemedik zaten
Dilatörün amacı kaslarınıza hükmedebilmeyi öğrenmek. Ben başlarda o kadar kasıyordum ki dilatör çalışırken karnım ve bacak kaslarım inanılmaz ağrıyordu ertesi gün. Bence doktor imkanınız yoksa dilatörü bırakmayın. Yalnız dilatöre bol kayganlaştırıcı ya da bebek yağı sürmeyi unutmayın söylemeyi unuttum. Yoksa tahriş olur zorlanırsınız.

Dilatörün amacı kaslarınıza hükmedebilmeyi öğrenmek. Ben başlarda o kadar kasıyordum ki dilatör çalışırken karnım ve bacak kaslarım inanılmaz ağrıyordu ertesi gün. Bence doktor imkanınız yoksa dilatörü bırakmayın. Yalnız dilatöre bol kayganlaştırıcı ya da bebek yağı sürmeyi unutmayın söylemeyi unuttum. Yoksa tahriş olur zorlanırsınız.
Dilatöre prezervafif takmak zorunlumu peki?

Dilatöre prezervafif takmak zorunlumu

Minik bir tavsiye: Vajinismuslu kız kardeşlerim. Bunu yenmeden hamile kalmaya çalışmayın. Ben yendikten iki ay sonra korunmayı bırakıp hamile kaldım. Hemen hamile kalmam nasılsa diye düşündüm yanılmışım. Gebeliğin sağlıksız olduğu için kürtaj oldum. Ve bu süreçte vajinal ultrason ve kürtaj işlemi bende travma bıraktı sonrasında yine ilişkiye giremedim. 4 ay geçti üstünden şu an rahatlıkla evet yendim diyebiliyorum. İlişkide canım yanmıyor artık. Ez cümle bebek için acele etmeyin önce vajinismusu çözün. Çözmeden gebe kalırsanız doğumdan sonra yine uğraşacaksınız bu illetle. Hepinizi kucaklıyorum💕

Vajinismusu yenmek istiyorum bu illeten kurtulmak istiyorum bana yardımcı olun arkadaşlar lütfen piskolojim çok bozuk
Yaklaşık dört yıldır bu problemi yaşıyorum bu süre içerisinde bire bir ve yüz yüze tedavi de gördüm ancak yanlış tedavi ve yaklaşım neticesinde ileri gideceğime geri gittim ve cinsellik konusuna kendimi tamamen kapattım, mutsuz ve bir o kadar da çaresizdim ta ki doktor Nazife ergen micozkadıoğlu ile tanışana kadar bu problemi aşmayı kafama koyup duyusal olarak toparladığımda internetten detaylıca bir araştırma yaptım (kötü bir tedavi süreci yaşayıp travmalarım tekrar depreşmesin diye) ve kendisini buldum iletişime geçtim ilk aşamadan son aşamaya kadar o kadar ilgili, şefkatli, iletişime açık, pozitif bir yaklaşım sergiledi ki bilgiye dayalı öğrenme odaklı bir şekilde tedaviyi yürüttük süreç içerisinde bir abla ve anne gibi oldu benim için hem de tüm bunları online bir şekilde uzaktan görüntülü görüşmeler sürekli mesaj yoluyla bilgi akılı ve iletişim ile gerçekleştirdik. Anladım ki doğru yaklaşım ve kişiye özel tedavi ile aşılamayacak bir sorun değilmiş her yapamadığım ve düştüğümde kendisi herkesin zamanının farklı ve kendine özgü olduğunu yılmadan anlattı. Benim gibi uzun süredir bu problemi yaşayan yanlış tedavi ile geriye giden ve kendisini kısır bir döngü içerisinde hisseden kadınlara destek ve ilham olabilmesi için içimi döktüm ve paylaşımda bulundum, inanın kafamızda büyüttüğümüz gibi değil kızlar :)

Minik bir tavsiye: Vajinismuslu kız kardeşlerim. Bunu yenmeden hamile kalmaya çalışmayın. Ben yendikten iki ay sonra korunmayı bırakıp hamile kaldım. Hemen hamile kalmam nasılsa diye düşündüm yanılmışım. Gebeliğin sağlıksız olduğu için kürtaj oldum. Ve bu süreçte vajinal ultrason ve kürtaj işlemi bende travma bıraktı sonrasında yine ilişkiye giremedim. 4 ay geçti üstünden şu an rahatlıkla evet yendim diyebiliyorum. İlişkide canım yanmıyor artık. Ez cümle bebek için acele etmeyin önce vajinismusu çözün. Çözmeden gebe kalırsanız doğumdan sonra yine uğraşacaksınız bu illetle. Hepinizi kucaklıyorum💕
Sizde vajinismus olduğunu nasıl anladınız acı varmiydi bende acı hissetmiyorum parmak egzersizi ediyorum fakat yine olmuyor 😪

Merhaba aynı sorunu ben de yaşadım evliliğim haziranda iki yıl olacak. Bende iki ay boyunca ilişkiye giremedim kasıyordum kendimi kadın doğuma gittim özellikle vajinismus ile ilgilenen kadın doğum uzmanları var tedavi gördüm çok fazla ertelemeden destek alabilirsiniz şuan ne hissettiğinizi anlayabiliyorum ama çaresiz ve imkansız birşey değil:))
Iliskide ağrımı vardı acımı vardi bende agrinaci şuan hissetmiyorum parmak egzersizi ediyorum ama olmuyor 🥲

Sizde vajinismus olduğunu nasıl anladınız acı varmiydi bende acı hissetmiyorum parmak egzersizi ediyorum fakat yine olmu
Sanki vajinamda duvar var gibi hissediyordum. Birleşmeye çalıştığımızda aşırı canım acıyordu. En küçük dilatörü deneyip içeri girdiğini gördüğümde o kadar sevindim ki🤣 Bir de doğru açı önemli. Dilatörü dik açıyla denemeye çalışmayın. Aşağı doğru eğimli olsun. Biraz açık yazdım kusura bakmayın.

Sanki vajinamda duvar var gibi hissediyordum. Birleşmeye çalıştığımızda aşırı canım acıyordu. En küçük dilatörü deneyip içeri girdiğini gördüğümde o kadar sevindim ki🤣 Bir de doğru açı önemli. Dilatörü dik açıyla denemeye çalışmayın. Aşağı doğru eğimli olsun. Biraz açık yazdım kusura bakmayın.
Bilmiyorum cnm nasıl.olacak.cok bunaldım esimde destek.olmuyor oda beni çok.yipratiyor

Ainara diye bir jel var biraz pahalı ancak ilk zamanlarda ben de sizin gibiydim çok rahatlattı. Ekstra olarak kegel egzersizi öneriyorlar veya vajinal top var onunla vajen ici kas egzersizi yapıyorsunuz. Ben kegel egzersizi düzenli yaptım ainara jel 1 ay kullandim baya rahatladım

Merhabalar lütfen yardımcı olurmusunuz ben dilatörü rahatlıkla yapıyorum ama eşli deneme zamanı zorlanıyorum yalnış birşeymi yapıyorum acaba bilemiyorum

Back
X