Sezeryanla doğum yapanlar

sen boyle olumsuz durumlara takılma konu sahıbı
binde bır olan bırsey bak hepımız rahattık dıyoruz emın ol amaan bu muymus dıyeceksın
valla hamılelıgım daha zordu benım

Kizlar sezeryanla dogum yapanlar ne kadar sürede ayaga kalktiniz yada iyilesme sureci nasildi.doğumu sezeryan düşünüyorum ins fikirleriniz neler
eger saglik acisindan bir sikintin yoksa sezaryen yapmis biri olarak normal dogumu tavsiye ediyorum.
herseyin herseyin dogali normali

Ben sezeryan oldum ama anestezi doktorum da bebeğimin doktoru da 40 gün yat biz de dahil eşin ailen herkes senin kölen şu aşamada, istediğini yaptır kimseyi takma bol bol dinlen demişlerdi. :) Valla Allah anneciğimden ve eşimden bin kere razı olsun ben de habire yattım. Benim de sancılarım vardı ama vajinal doğum bekliyordum, sezeryan olunca buna kendimi hiç hazırlamadığım için psikolojik olarak baya mahvoldum.
Siz kendinizi sezeryana alıştırdığınız için aynı şeyleri yaşamazsınız. Ağrı zaten çok olmuyor.

Benim bünyem dayanıklı, bir de her işimi kendim hallederim gibi takıntım var. 3. Gün kuaför, 4. Gün yemeğe gittim. Doğuma da yalnız gittim ama doğuma girmem gerekiyor diye yakınlarıma haber vermiştim.

Epidural sezeryan oldum, ameliyat sonrasi odaya gectikten sonra anestezinin etkisi gecince o ilk aksam sabahlar olmasiiin deli agrilarim oldu, araliklarla igne vuruldu.
Ama 2-3 gun sonra sukur rahatladim normal hayata donmeye basladim yavastan

Genel anestezi ile doğum yaptım. İlk gün kalkıp yürüttüler. İkinci gün tek başıma yürüyebiliyordum. 5. gün evimi filan süpürdüm çok şükür çok ağrılı geçmedi. İlk iki gün biraz zorladı sonrası rahattım. Kişiden kişiye göre değişir tabi ki böyle durumlar.

Kizlar tesekkurler cevaplariniz icin dogumum subatta olacak pazar günleri dersaneye gidiyorum yani haftada bi gün o yüzden sordum toparlanmayi.annem kayinvalidem v.s yardıma gelecekler ins

1buçuk ay once sezaryen doğum yaptım. İlk kalkış çok zor oldu ama sonrasında alışıyorsun sabaha kadar hastane koridorunda ve odamda gezmiştim. Yatmycam çabuk ayaklanacağm diye kendimi okadar odaklamışım sürekli ayaktaydım. İlk günler hareketler yavaş olsada giderek hızlanıyorsun dikişlerin ağrısını hiç geçmycek sanıyosun ama öyle değil 10 günlükken pazar alışverişine çıkmıştm :) hamileyken yan taraflara yatmaya alışmışım doğumdan sonra mecburen hep sırt üstü yattım yanlara yatamadım acıyodu çünkü yer çekiminden dolayı ister istemez göbek oluyor sonuçta. Şimdi sımsıkı korseyle geziyorum. Yüz üstü yatmaya hasret kalmıştm acısını çıkarıyorum :))
Yalnız bende çok çok fazla ödem olmuştu sabaha kadar 10serum yemiştim idrarla atamadım davul gbi şiştim ayaklarım bacağım çok fenaydı öyleki derim daha fazla esneyemedi yara oldu ayaklarım ama bir haftalıkken balon gibi indi havam söndüm gittim :) herkeste aynı etki olmayabiliyor herkesin bunyesi farklı tabi. Allah yardımcın olsn canım sağlıkla kavuş♡♡♡

Saol canim :*

Ilk dogumumda daha mi nazliydim bilemiyorum ama, ilk bir kac gun kalkip otururken zorlandim, merdiven cikamadim, oglumu emxirecegim zaman hep biri yardim etti alip birakirken.

Ikincide ilk gunden itibaren her isimi kendim yaptim. Ki ikinci hamileligim cok zordu. Ama dogum ve sonrasi cok kolaydi.

Benim regl sancılarım sezeryandan daha zor benim için. Bir de hep yalnız yaşadım, hep kendime baktım. Bünye ve alışkanlıklar. Bu konuda kimseyle tartışamam. Herkese sağlık ve afiyet dilerim.

aynen gülemiyordum bile.karnım bir yastık.öksürürken nasıl bir acıydı.

Ilk doğumumda başka sebeplerden sezaryenim sıkıntılıydı o yüzden zor ayağa kalktım ama 2. De çok rahat geçti.hemen kalktım ayağa .baştan acıyor tabi ama sonra cabuk toparliyorsun.sezaryen zor birşey değil emin ol .ama sanırım sen isteyerek sezaryen olacaksın.senin tercihin tabi ama normal doğum şansın varsa dene

normal doğum farklı.sezeryan ameliyat.ne mutlu size. ama ben bir daha doğuracak olsam ilk seferki kadar rahat olamam.çünkü acı çekiliyor.üstelik episurale bağlı sırt ve boyun ağrıları da çabası

Canim evet bende isterdim ama korkuyorum ve de zayif bunyeliyim kendimde goremiyirum ama daha zmaan var olursa ins normal tabiki olmasi daha iui

normal doğum farklı.sezeryan ameliyat.ne mutlu size. ama ben bir daha doğuracak olsam ilk seferki kadar rahat olamam.çünkü acı çekiliyor.üstelik episurale bağlı sırt ve boyun ağrıları da çabası
Hiç sorma ya o ağrılar bende de çok fazla. Bir de baş ağrım oluyor ara ara fena oluyorum. Ben reformer pilatese gidicem bel ağrılarına iyi geliyormuş. Tabiki hoca eşliğinde bakalım şu 6 ayım hayırlıısyla bir dolsun da. Sizde de doğumdan sonra unutkanlık baş dönmesi falan oldu mu? Gerçi baş dönmem bu aralar yok uykumu iyi alınca başım dönmüyor.

unutkanlık olmadı, doğum öncesi epdiural verilince çenem çarpaak kadar titreme aldı.
sırt ağrım 3 haftada geçti.belininizi yere parallel olacak şekilde durun ellerinizle koltuktan tutunun.bu hareket ağrımı dindirdi benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…