- 28 Nisan 2014
- 47.409
- 127.870
- 37
-
- Konu Sahibi Sekerkizads
eger saglik acisindan bir sikintin yoksa sezaryen yapmis biri olarak normal dogumu tavsiye ediyorum.Kizlar sezeryanla dogum yapanlar ne kadar sürede ayaga kalktiniz yada iyilesme sureci nasildi.doğumu sezeryan düşünüyorum ins fikirleriniz neler
Yok şükür bende de bir şey olmadı. Zaten acil sezaryendi benimki. Normale zorladik kısmet olmadı işte.Aynen valla o kadar soylemislerdi yok bas agrisi olacak yok kahve icin bilmem ne diye hic oyle olmadi normaldi her sey.
Benim bünyem dayanıklı, bir de her işimi kendim hallederim gibi takıntım var. 3. Gün kuaför, 4. Gün yemeğe gittim. Doğuma da yalnız gittim ama doğuma girmem gerekiyor diye yakınlarıma haber vermiştim.Millette ne temizlik aşkı varmış arkadaş. Yatın dinlenin yahu. Verin kocaniza paspasi o halletsin. Ben yattım valla. Bir haftada normal yürümeye başlamıştım. Tamamen ağrı geçmiyor tabi biraz zaman alıyor. Millete bakmayin siz. Ameliyattan sonra kalkıp yürümek vs gerekiyor sık sık kaldırıp yürütüyorlar zor değil. Biraz acıyor tabi ama orası olur. Allah hayırlı doğumlar versin. Tekrar diyeyim paspasin gözü çıksın bari doğumdan sonra almayın şunu elinize...
Saol canim :*1buçuk ay once sezaryen doğum yaptım. İlk kalkış çok zor oldu ama sonrasında alışıyorsun sabaha kadar hastane koridorunda ve odamda gezmiştim. Yatmycam çabuk ayaklanacağm diye kendimi okadar odaklamışım sürekli ayaktaydım. İlk günler hareketler yavaş olsada giderek hızlanıyorsun dikişlerin ağrısını hiç geçmycek sanıyosun ama öyle değil 10 günlükken pazar alışverişine çıkmıştm :) hamileyken yan taraflara yatmaya alışmışım doğumdan sonra mecburen hep sırt üstü yattım yanlara yatamadım acıyodu çünkü yer çekiminden dolayı ister istemez göbek oluyor sonuçta. Şimdi sımsıkı korseyle geziyorum. Yüz üstü yatmaya hasret kalmıştm acısını çıkarıyorum :))
Yalnız bende çok çok fazla ödem olmuştu sabaha kadar 10serum yemiştim idrarla atamadım davul gbi şiştim ayaklarım bacağım çok fenaydı öyleki derim daha fazla esneyemedi yara oldu ayaklarım ama bir haftalıkken balon gibi indi havam söndüm gittim :) herkeste aynı etki olmayabiliyor herkesin bunyesi farklı tabi. Allah yardımcın olsn canım sağlıkla kavuş♡♡♡
aynen gülemiyordum bile.karnım bir yastık.öksürürken nasıl bir acıydı.2-3 haftada kendimi zor toparladım gülemiyordum bile acıdan. Ama başka bir arkadaşım doğumdan çıkar çıkmaz bebeğiyle yatağında bağdaş kurup ilgilenebildi.
O yüzden kişiden kişiye göre değişen bir durum. Doğumdan önce bol hareketin yürüyüşün faydası var sanırım.
normal doğum farklı.sezeryan ameliyat.ne mutlu size. ama ben bir daha doğuracak olsam ilk seferki kadar rahat olamam.çünkü acı çekiliyor.üstelik episurale bağlı sırt ve boyun ağrıları da çabasıtovbeler olsun
hanı tarlada tek basıma dogurdum kordonunu bıle ben kestım dıyenler boyle vahim anlatmadılar yahu
zaten amelıyat cıkısı 2-3 saat uyusuk oluyorsunuz
uyusukluk gecınce kac kere agrı kesıcıler verılıyor
valla okadar kotu olsa bırdaha kımse ıkıncıyı doguramazdı
31 yasımdayım 4 kere amelıyat oldum hepsı de kadın hastalıkları ozel bolge hıc boyle agrım olmadı
Canim evet bende isterdim ama korkuyorum ve de zayif bunyeliyim kendimde goremiyirum ama daha zmaan var olursa ins normal tabiki olmasi daha iuiIlk doğumumda başka sebeplerden sezaryenim sıkıntılıydı o yüzden zor ayağa kalktım ama 2. De çok rahat geçti.hemen kalktım ayağa .baştan acıyor tabi ama sonra cabuk toparliyorsun.sezaryen zor birşey değil emin ol .ama sanırım sen isteyerek sezaryen olacaksın.senin tercihin tabi ama normal doğum şansın varsa dene
Hiç sorma ya o ağrılar bende de çok fazla. Bir de baş ağrım oluyor ara ara fena oluyorum. Ben reformer pilatese gidicem bel ağrılarına iyi geliyormuş. Tabiki hoca eşliğinde bakalım şu 6 ayım hayırlıısyla bir dolsun da. Sizde de doğumdan sonra unutkanlık baş dönmesi falan oldu mu? Gerçi baş dönmem bu aralar yok uykumu iyi alınca başım dönmüyor.normal doğum farklı.sezeryan ameliyat.ne mutlu size. ama ben bir daha doğuracak olsam ilk seferki kadar rahat olamam.çünkü acı çekiliyor.üstelik episurale bağlı sırt ve boyun ağrıları da çabası
unutkanlık olmadı, doğum öncesi epdiural verilince çenem çarpaak kadar titreme aldı.Hiç sorma ya o ağrılar bende de çok fazla. Bir de baş ağrım oluyor ara ara fena oluyorum. Ben reformer pilatese gidicem bel ağrılarına iyi geliyormuş. Tabiki hoca eşliğinde bakalım şu 6 ayım hayırlıısyla bir dolsun da. Sizde de doğumdan sonra unutkanlık baş dönmesi falan oldu mu? Gerçi baş dönmem bu aralar yok uykumu iyi alınca başım dönmüyor.
Yat ne kalkiyosun .Kimse yoksa eşin yapsın .Sonra pisman olursun .
Erkekler dogum yapsa 9 ay yatar .