Sezeryanla doğum yapanlar

unutkanlık olmadı, doğum öncesi epdiural verilince çenem çarpaak kadar titreme aldı.
sırt ağrım 3 haftada geçti.belininizi yere parallel olacak şekilde durun ellerinizle koltuktan tutunun.bu hareket ağrımı dindirdi benim
Unutkanlık her yeni doğum yapanda oluyormuş sanırım psikolojik.
Ya benim bel ağrım ayakta çok kalınca oluyor. Ben de ameliyat sırasında reflü krizi geçirdim ay Allah kimsenin başına vermesin çok zordu. Teşekkürler ben de deneyeyim bu hareketi.

Ya benim bel ağrım ayakta çok kalınca oluyor. Ben de ameliyat sırasında reflü krizi geçirdim ay Allah kimsenin başına vermesin çok zordu. Teşekkürler ben de deneyeyim bu hareketi.
başınız yere doğru bakacak.faydasını göreceksiniz bu hareketin.

brncr uykusuzlukla ilgili sizin sorununuz.benim annem hep yanımda idi.o bakımdan zorlanmadım

normal doğum farklı.sezeryan ameliyat.ne mutlu size. ama ben bir daha doğuracak olsam ilk seferki kadar rahat olamam.çünkü acı çekiliyor.üstelik episurale bağlı sırt ve boyun ağrıları da çabası
bak bende hıc boyun bel agrısı falan da olmadı
amelıyatdan elım zafer ısaretı gulerek cıktım ve oyle de devam ettı dusunun
sızın sansızlıgınız olmus malesef
neyse ne olursa olsun sonuca degıyor degıl mı :)
saglıkla sıhhatle buyusun guzel ömurlu olsunlar

brncr uykusuzlukla ilgili sizin sorununuz.benim annem hep yanımda idi.o bakımdan zorlanmadım
Benim de ilk 42 gün hep yanımdaydı annecim aslında uykumu aldığımda çok iyiyim şükür. Sabah oğlum 6da kalkıyor o arada eşim alıyor 3 saat bakıyor da ben biraz uyuyorum iyi geliyor. Tekrar teşekkürler.

Ben çok usudugumu hatırlıyorum ameliyat sırasında tir tir titremistim acidan çok o titremeyi hatırlarım..

ağrı kesiciler belki de yeterli gelmedi.sorun neydi bilmiyorum ama bel ağrısı kalacak diye ödüm koptu.belden sıvı kaçıyormuş bir süre epiduralde.onunla ilgili.sonra kapanıyormuş o epiduralde oluşan delik.hatta epidural yaralanması diye bişi varmış.ben korkmuştum

Ben çok usudugumu hatırlıyorum ameliyat sırasında tir tir titremistim acidan çok o titremeyi hatırlarım..
yok yok bende bır terslık var :KK70:
bende su gıbı terlemıstım
herkes aman lohusasın deyıp ustume şal atıyor omuzunu usutme gogsunu usutme bılmemne
ben ter ıcınde kaldım 13 ocak da dogum yaptım kar yagıyordu ogun ve yarım kollularla gezıyordum :KK70:

gercekden nasıl degısıyor kısıden kısıye etkıler

bu kısıden kısıye degısır
ben spinal aneztezi ıle sezeryan oldum sezeryan esnasında buyuk bır amelıyat daha oldum cıfte işlem yapıldı sag yumurtalıgım komple alındı 38 cm kistim vardı oyuzden erken dogum oldu patlamak uzereydı

3. gunu camasır serıp yer supuruyordum
ama dogumdan sonra ılk ayaga kalktıgım andan ıtıbaren her 2 saatde bır yarım saat yurudum mutlaka ozellıkle yurudum hareket ettım kı bır an once ayaga kalkıp ıyıleseyım dıye cunku tek basımaydım

suan kı aklım olsa halım yok yorgunum der yatardım :KK70:

38 cm kist mi olur o olsa olsa bebeğin ikizidir, çocuğunu çalmışlar senin :KK57::skandal:

yok yok bende bır terslık var :KK70:
bende su gıbı terlemıstım
herkes aman lohusasın deyıp ustume şal atıyor omuzunu usutme gogsunu usutme bılmemne
ben ter ıcınde kaldım 13 ocak da dogum yaptım kar yagıyordu ogun ve yarım kollularla gezıyordum :KK70:

gercekden nasıl degısıyor kısıden kısıye etkıler
Ben de eve gelince çok terlemistim. Ama çok komikti kapı açılıyordu soğuktan titriyordum. Kapı kapanıyordu şıpır şıpır terliyordum ama normal ter de değildi su gibiydi acayip hey gidi iki buçuk yıl olmuş :) Allah hayırlı evlatlar etsin bütün kuzuları

Yok şükür bende de bir şey olmadı. Zaten acil sezaryendi benimki. Normale zorladik kısmet olmadı işte.
Olsun hayirlisi oymus demek ki. Ben tamamen doktoruma birakmistim,ne sancim oldu ne acilmam. Doktorum da oncesinde soylemisti zaten sen mumkun degil normal dogum yapamazsin diye. Kismet

ben normal doğumu isterdim ama olmadı.vajinismusum ve bu yüzden sezeryan olacaksın dediler.bişi diyemedim

Ben lokal anesteziyle sezaryen doğum yaptım. Anestezinin etkisi geçtikten sonra inanılmaz bir ağrım oldu. Öyle ki konuşamıyordum. Biri yanlışlıkla yatağa değse ağrıdan çığlık atasım geliyordu ki o da canımı yaktığı için bağıramıyordum. Mesai bittiği için dr çıkmıştı, hemşirelere söyledik, ısrarla ilk verdikleri ilacın çok ağır olduğunu bu yüzden yenidini veremiceklerini söylediler. Sadece kollarımı hareket ettirebiliyordum ağrıdan eşimen telefonu istedim. Telefonun mesaj bölümüne "doktoru ara, hemşirelerin bu sebeple ilaç vermek istemediklerini ama benim de dayanamadığımı anlat" diye yazdım. Eşim doktorla konuştu, hemşire 15 dk kadar sonra ağrı kesici iğne yaptı rahatlamıştım. (Ayrıntılı anlatmamın sebebi acının boyutunu anlaman için)
Gece beni yürütmek için kaldırdılar o da sancılıydı tabi. Ama o geceden beri (18 aydır) ayaktayım diyebilirim :ruh:

Evde de annem yanımdaydı. Çocuk uyudukça uyuyordum ama çok da ihtiyacım olmuyordu. Çabuk toparladım yani. 7.gün kızım hastaneye götürmüş uzun süre de ayakta kalmıştım hatta.

spinal anestezi ile sezeryan oldum iki kere. ayağa kalktıktan sonrası iyi ne kadar cok yürür hareket ederseniz o kadar cabuk iyilesirsiniz. ilk gece hastanede bile bebek için kalıtım refakatçi olsa da her seferinde o vermedi bebeği emzirmek için kendim aldım. Eve gelince yataktan kalkarken bi kaç gün zorlar ama otururken kalkmak sorun değil. dördüncü gün ikinci doğum sonrası canım sıkıldığı icin markete gitmiştim. rahat yuruyordum. sezeryan doğum anı super ya bebeği acısız ağrısız görebilmek falan sonrası zaten hafif sizi seklinde en fazla bi hafta sonra hiçbirşey kalmıyor. vücut yapısına gore de değişir ben isteyerek sezeryan oldum hep iyi ki olmusum diyorum. şükür bu şekilde rahatça doğum yasamak harika birşey benim için. ilk doğumda iki hafta bile olmadan annem evine gitmişti sen zaten herşeyi kendin yapıyorsun bana ihtiyacın yok demişti. öyle de oldu.

Olsun hayirlisi oymus demek ki. Ben tamamen doktoruma birakmistim,ne sancim oldu ne acilmam. Doktorum da oncesinde soylemisti zaten sen mumkun degil normal dogum yapamazsin diye. Kismet
Benimki de sen büyük ihtimal normal yaparsın demişti. Pazar gecesi geldi sıpa nöbetçi doktora kaldık. Beni kim dogurttu onu da bilmiyordum karambole geldi her şey. Kısmet işte hayat sürprizlerle dolu. Aklımda hiç sezaryen ihtimali yoktu hep normal için hazirlanmistim. Perine egzersizi bile yapıyordum. Son ana kadar zorladik ama olmadı. Kalp ritmi bozuldu ikinma gelmedi. Açılma 5 cm de durdu. Hasılı kısmet olmadı.

X