• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryanla doğum yapan anneler yardım

Aha ben de bu mesajı bekliyordum. Ara ara mütemadiyen "khomyuk beğenmedim ifadesi bıraktı" bildirimi alıyordum. Böyle sessizce usul usul beğenmiyordunuz beni ahsjsjs. Hiç diyaloğa girmediğiniz için de "niye sürekli kırmızı parmakla beni muhatap ediyorsunuz zaten kırmızı rengi hiç sevmem" de diyemiyor insan tabi. Çok şükür diyaloğa geçtik ajaksks.

İlk mesajınız güzeldi ben de beğendim falan diye yumuşatmayalım şimdi niye sevmiyorsunuz beni ahsjsjjs.

Ben seviyorum suyunu çıkarmayı 🤣
Niye beğenmediniz ya. Yoksa sezaryenle dooordunuz da içten içe kıskançlık mi oldu? 🙄

Khomyuk Khomyuk saka bir yana biraz abartmak iyidir.
kalıcı olur.
Benzer konuların hepsinde aynı muhabbet.
Ilk doğumum sezaryen oldu diye travmalardan travmalara kostum lohusalikta.
Hoşlanmıyorum bu baskıdan

Ben normal doğum yaptım. Çatır çatır doğurdum ben. Bebek çıkıverdi normal olarak. Zor çıktı ama çıktı valla. Konuyla alakası yok sadece normal doğum yaptığımı söylemek istedim. Birileri söylemeden ben söyleyeyim. Normal doğurdum.

Rahmetli yengem sezeryan doğum yapmıştı o da benzer şikayetlerde bulunuyordu. Çok fazla bilgim yok bu konuda ama bazıları sürekli ağrı çekerken bazıları hiç sıkıntı yaşamadık diyorlar. Mide bağırsak problemi de olabilir en iyisi bir doktora görünün. Normal doğurdum demiş miydim?
Normal doğum yapmayanlar normal değildir 😂çatır çatır olmadıktan sonra doğurmanın bir önemi yok.. şaka bir yana sezaryan acısı doktora da çok bağlı.

Kızlar valla pişman oldum konuyu açtıgıma.. herzaman olmuyo karnım terlediğinde yada dısarıya cıktıgımda soguk aldıgımda oluyo neyse doktora gozukurum tesekkurler konu çok sacma yerlere geldi.

Kızlar valla pişman oldum konuyu açtıgıma.. herzaman olmuyo karnım terlediğinde yada dısarıya cıktıgımda soguk aldıgımda oluyo neyse doktora gozukurum tesekkurler konu çok sacma yerlere geldi.
usutuyorsunuz hepsı bu yanı yazdıklarınızı dusunun terledıgınızde soguk aldıgınızda olan sey ne olabılır :) gecmıs olsun

Aynen sadece merak ettım sezeryan dogum yapan arkadaslarda oluyosa mı diye ne konu oldu yahu...
ınanın sızle alakalı degıl kadınlar kulubunde dogum ıcerıklı tum konularda mutlaka sezeryan dogum yapanlar bır sorgulanıyor ıstısnasız :) kanayan yaramız oldu ondan

usutuyorsunuz hepsı bu yanı yazdıklarınızı dusunun terledıgınızde soguk aldıgınızda olan sey ne olabılır :) gecmıs olsun
Aynen sadece merak ettım sezeryan dogum yapan arkadaslarda oluyosa mı diye ne konu oldu yahu...

Ben seviyorum suyunu çıkarmayı 🤣
Niye beğenmediniz ya. Yoksa sezaryenle dooordunuz da içten içe kıskançlık mi oldu? 🙄

Khomyuk Khomyuk saka bir yana biraz abartmak iyidir.
kalıcı olur.
Benzer konuların hepsinde aynı muhabbet.
Ilk doğumum sezaryen oldu diye travmalardan travmalara kostum lohusalikta.
Hoşlanmıyorum bu baskıdan

Genel olarak kadının sevişmesine, giyimine, inancına, üremesine, emzirmesine, kıçına başına her yandan baskı var. O yüzden evet abartmak, böyle suyunu çıkararak laf sokmak iyidir. Zira pipililerin küstahlığına alıştık da, kadının kadına yaptığına tahammül edemiyorum ben. Hele ki üreme organı üzerinden sidik yarışı midemi bulandırıyor. Niye rahatsız oldu hanımefendi ben de anlamadım ama ara sıra rahatsız oluyor benden zaten shsjsjs. İnciniyorum bir insan benden nasıl rahatsız olabilir ki.

Merhaba hanımlar 2.5 yasında kızım var sezeryanla dogum yaptım ne zaman dısarı cıksam kızımı ayagımda sallasam karnım ağrıyor hele havalar serinledi diye simdi dısarı ne zaman cıksam karnımın üst orta kısmı agrıyo ama mide agrısı deseniz değil boyle karnınız üşürde oyle bı agrı kıvrandırıcı degıl bazen tumune yayılıp sürekli gaz cıkarıyorum yani sezeryanlı arkadaslara soruyorum sanırım gaz sıkışıyo midemde falan cunku genelde goguslerımın tam alt orta kısmı agrıyo boyle kramp gıbı karın ağrısı sizde de boyle sorun kaldımı acaba valla dısarı cıkarken sıkı gıynıyorum eve gelıyorum aynı :KK43:
Oğlum 25 aylık sezeryan ile doğum yaptım.cok da zor toparladım..ayağa hemen kalkamadım vs.oturup kalkmak eziyetti.ama şimdi hicbisey yok.bir iki aya herşey geçmişti.

Normal doğum yapmayanlar normal değildir 😂çatır çatır olmadıktan sonra doğurmanın bir önemi yok.. şaka bir yana sezaryan acısı doktora da çok bağlı.

Hemcinslerimin anlamadığı şu; vajinal doğumun da kişiye ve duruma bağlı olarak oldukça can sıkıcı sonuçları olabiliyor. Benim annem komaya girecekti vajinal doğum uğruna. Kardeşim mosmor doğdu. Annem de bilmem kaç dikiş, günlerce yatalak gibi yatma hali ve makatta derin yırtıklar oldu. Keşke o zaman sezaryen yaygın olsaydı da çekmeseydi bu çileyi.

Ay resmen ciddi oldum bir anda. Niye yaptılar şimdi bunu bana.

Hemcinslerimin anlamadığı şu; vajinal doğumun da kişiye ve duruma bağlı olarak oldukça can sıkıcı sonuçları olabiliyor. Benim annem komaya girecekti vajinal doğum uğruna. Kardeşim mosmor doğdu. Annem de bilmem kaç dikiş, günlerce yatalak gibi yatma hali ve makatta derin yırtıklar oldu. Keşke o zaman sezaryen yaygın olsaydı da çekmeseydi bu çileyi.

benım annemde zorlu vajınal dogum sebebıyle rahmını kaybettı ... bırazda doktor hatası asla sezeryan yapmam tum hastalarım normal dogurur demıs doktoru. babanem bagırmıs torundan bıle vazgecerım yeterkı gelınım sag cıksın yoksa kork , baska doktor ıstıyoruz demıs benı dogururken annem... bayılmıs dogum esnasında zaten 10 saat sancı cekmıs baska doktor gırmıs yardıma ama sezeryan olamayacak noktaya gelmısım . tahmın edersınız zorlu surecı annem uzun sure yogun bakımda yatmıs...

sezeryan daha fazla hasar bırakmıyor zorlu dogumda vajınal dogumda da cok hasar kalabılır. bu kısmı tamamen sans meselesı . sezeryan hasar bırakır dusuncesı tamamen onyargı. bazıları 5 dk da hastaneye yetısemeden arac gelene kadar sancısı tuttugu an doguruyor hıc dıkısı olmadan kımısı 12 saat sancı cekıyor 24 dıkısle dogumdan sağ! cıkıyor ama ıdrar torbası dısarda makat yırtık. bu tamamen sans meselesı. ınsanlar onceden ne olacagını bılse ona gore secebılse keske bu olamayacagı ıcın kendını hazır hıssetme seklıne gore secme hakkı var. ben ıstesem vajınal dogurabılır mıydım bılmıyorum ıyıkı dogurmamısım 38 cm kıstım varmıs bılmıyorduk sezeryan olurken cıktı ortaya rahmın ve bebegın arasında kaldıgından gorunmemıs meger. normal dogurmaya kalksam bebegıde senıde kaybederdık dedı doktorum ıyıkı sezeryan ıstemıssın dedı. ıstegım keyfıydı aslında,doktoruma kalsa normal deneyelım dıyordu ben vajınısmus gecmısımden dolayı kaslarımı kontrol edememekten korkuyordum ve hamılelıgım okadar acılı agrılı gectı kı gucum yoktu . ıyıkı sezeryan dıye bırsey varmıs cok sanslıyım yoksa suan kızımla hayatda degıldık
Geçmiş olsun

Ya zaten zorlu doğumlarda doktorlar sezaryan baş vuruyorlar
Ki olmalı tabiki
Yanlız şöyle örnekle açıklayayım
Kuzenim doğum zamanı belirlenmişti bebeği sezeryanla almak için
kuzenin eşi doktor
Kuzenime eşinin meslektaşları karın normal doğurabilir epidural isterse yapalım demişler
Kuzenim istemedi
İki yıldır konu sahibinin yazdığı tüm olumsuzlukları yaşıyor
Peki sana konudan bağamsız bir soru sorsam
Benim yorumum neden insanların tepkisine yol açtı
Sonuçta sezeryan olmayın bile demedim inanamıyorum dedim

Evet aynıyım bu zamana kadar onemsemedim ama sezeryan oncesi yoktu batın usg de cektırmıstım mayıs ayında baska sebebten dolayı e kadın hastalıklarınada duzenlı muayene oluyorum geriye kaldı mide bagırsaklar demekki gaz doluyor karnıma elimi tuttugum yer sanki rahatlıyo gıbı devamlı gaz cıkarınca rahatlıyo vallahi cok tuhaf:KK43:
Ya canım bişi dicem bak ..
ben normal doğurdum,
Ama bende de gebelikten kalma bi saçmalıklar var. Yani bağırsaklarım resmen bebek tekme atar gibi atıyor bazen..
doğumdan önce adetlerim çok ağır geçerdi, yumurtlamayı anlamazdım.
Artık adetlerin kolay, yumurtlamam huzursuzluk yapıyo, bel ağrısı, bağırsak ağrısı, içerde sıkışmalar fln..
bazen düşünüyorum,-acaba gebelikte her organ bi yer değiştiriyo ya, sen de bilirsin bunu, bebek içeri sığıcam derken her organı itekliyo.. bağırsaklar da 20 metre mi ne işte, acaba diyorum, doğum sonrası toplanırken bağırsakların biyeri hani süpürge borusu gibi ters mi toplandı acaba🤪🤪
Yani çok saçma geliyo böyle yazınca ama gerceklik payı olabilir mi ki ??

benım annemde zorlu vajınal dogum sebebıyle rahmını kaybettı ... bırazda doktor hatası asla sezeryan yapmam tum hastalarım normal dogurur demıs doktoru. babanem bagırmıs torundan bıle vazgecerım yeterkı gelınım sag cıksın yoksa kork , baska doktor ıstıyoruz demıs benı dogururken annem... bayılmıs dogum esnasında zaten 10 saat sancı cekmıs baska doktor gırmıs yardıma ama sezeryan olamayacak noktaya gelmısım . tahmın edersınız zorlu surecı annem uzun sure yogun bakımda yatmıs...

Allah size bağışlamış. Yoğun bakımda yatacak kadar ne yaşadı kadın Allah bilir. Ben de bayıldım doğumda valla. Sıpanın çıktığını gördüm gerisi yok. Gerçi iyi ki bayılmışım plasenta falan çıkıyor sonra o kısma şahit olmamam iyi olmuş. Değişik bir şey o evlerden ırak. Doğuruyorsun onu da ama sevimsiz bir şey. İlk çıkan bebek en azından,çektiğine değiyor.

Geçmiş olsun

Ya zaten zorlu doğumlarda doktorlar sezaryan baş vuruyorlar
Ki olmalı tabiki
Yanlız şöyle örnekle açıklayayım
Kuzenim doğum zamanını belirlemiş bebeği sezeryanla almak için kuzenin eşi doktor
Kuzenime eşinin meslektaşları karın normal doğurabilir epidural isterse yapalım demişler
Kuzenim istemedi
İki yıldır konu sahibinin yazdığı tüm olumsuzlukları yaşıyor
Peki sana konudan bağamsız bir soru sorsam
Benim yorumum neden insanların tepkisine yol açtı
Sonuçta sezeryan olmayın bile demedim inanamıyorum dedim
aslında doktor normal ıcın engel yok desede doguracak olan kısının kendınde o gucu bulup bulamayacagını kadının kendısınden baska kımse bılemez
benımde normal dogurmak ıcın engelım yoktu :)
eltım normal dogurdu 1 bucuk sene oldu hala sıkıntı yasıyor . kendısı cok dırettı okadar dedım kı cok zorlama kendını onemlı olan yıpranmadan ıkınızın saglıgı cok zorlarsın olmaz sezeryana da alınabılırsın kendını sartlama dedım ılla normal dogurcam dedı
18 dıkısı var 1 sene sonra ıdrar torbası dısarı cıktıgı ıcın tekrar amelıyat olacak

ha 5 dk da dıkıssız de dogurabılırdı bunu bılemıyoruz ıste

oyuzden dogum seklıne ne olursa olsun keyfı dememek lazım . dogumun keyfı hıc bır yanı yok ne sekılde olursa olsun dogum herturlu gercekten zor ınsanlar kkendını baskı altında hıssedıyor . oyuzden cumlenız rahatsız edıcı bulundu :)

Bende şaşırdım İnan ki beklemiyordum senden böyle bir cevap 😂 demekki seni ciddi yapabildim. İnan ki senin gibi birilerine ihtiyaç var buralarda.
Geçmiş olsun annen için. Bence bunu şaka yollu anlatman insanlara gerçekten yarayacak öyle düşünüyorum. Çünkü son zamanların kanayan yarası bana da kalırsa.. Vajinal doğum için hayati riske girmemenin en akıllıca karar olduğunu anlamaları uzun zaman alacak. Bende böyle ciddi konuşmak istemezdim ama aklıma kendi doğumum geldi. Ayıptır söylemesi normalden sezaryene döndüm de😊 dönmesi bile keyifli ve yeterliYdi. Fakat sütüm Hemen geldi 😂

3. Sezeeyandan sonra Hayati tehlike atlattım. Daha nice
Sıcak tut. Terledigin zaman havlu koy. Biseyle sar sıcak tut geçer

Bazen öyle yolunda gitmeyebiliyor normal doğum süreci.aynen kişi ve duruma göre değişir en uygun doğum yöntemi.ben hamileliğim boyunca kan sulandırıcı kullandım.sezeryann dogumda beklenen düzeyde çok kanamam olmuş.ustune bir de bebeğin kafası yirtmis kesi yerini..cok ağrım oldu.hemen ayaklanamadim.oturup kalkmak eziyetti.ama bugün hamile kalsam yine sezeryan ile dogururum.vajinismus geçmişim var.artik vajinismus olmasam da normal doguramam.dogurani tebrik ederim.Allah her hamileliği anne ve bebek açısından saglikla sonuclandirsin

Bende şaşırdım İnan ki beklemiyordum senden böyle bir cevap 😂 demekki seni ciddi yapabildim. İnan ki senin gibi birilerine ihtiyaç var buralarda.
Geçmiş olsun annen için. Bence bunu şaka yollu anlatman insanlara gerçekten yarayacak öyle düşünüyorum. Çünkü son zamanların kanayan yarası bana da kalırsa.. Vajinal doğum için hayati riske girmemenin en akıllıca karar olduğunu anlamaları uzun zaman alacak. Bende böyle ciddi konuşmak istemezdim ama aklıma kendi doğumum geldi. Ayıptır söylemesi normalden sezaryene döndüm de😊 dönmesi bile keyifli ve yeterliYdi. Fakat sütüm Hemen geldi 😂

Ben de çocuğun kafası çıkınca ay sezaryenle al şunu artık demiştim ajsjsjsj. Doktor da güldü. Komik değildi bence.

Ben de çocuğun kafası çıkınca ay sezaryenle al şunu artık demiştim ajsjsjsj. Doktor da güldü. Komik değildi bence.
bende kızımı bana ılk gosterdıklerınde ayy doktor bey lutfen onu aldıgınız yere gerı koyun demıstım
mosmor burus burus bırsey cıktı ne bıleyım ben sankı kundakta yıkanmıs pembe cıkacak mı sandım neyse :D

Back