• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryanla doğum yapan anneler yardım

Genel olarak kadının sevişmesine, giyimine, inancına, üremesine, emzirmesine, kıçına başına her yandan baskı var. O yüzden evet abartmak, böyle suyunu çıkararak laf sokmak iyidir. Zira pipililerin küstahlığına alıştık da, kadının kadına yaptığına tahammül edemiyorum ben. Hele ki üreme organı üzerinden sidik yarışı midemi bulandırıyor. Niye rahatsız oldu hanımefendi ben de anlamadım ama ara sıra rahatsız oluyor benden zaten shsjsjs. İnciniyorum bir insan benden nasıl rahatsız olabilir ki.

Nasıl olsa yicez bani, yazayım da içimde kalmasın.
Bu ülkede kadının çocuğu neresinden cikardigina dair devlet politikası uydurdular bir taraflarindan.
En azından biz yapmayalım birbirimize.
Dünyanın hic bir yerinde minicik bebeği görüp sezaryen mi doğdu normal mi?
Sorusunun sorulduğunu düşünmüyorum :)

Nasıl olsa yicez bani, yazayım da içimde kalmasın.
Bu ülkede kadının çocuğu neresinden cikardigina dair devlet politikası uydurdular bir taraflarindan.
En azından biz yapmayalım birbirimize.
Dünyanın hic bir yerinde minicik bebeği görüp sezaryen mi doğdu normal mi?
Sorusunun sorulduğunu düşünmüyorum :)

Yok yav yemeyiz banı konu dışı değil konuyla alakalı konuşuyoruz aajwkwke. Hakaret küfür de yok. Çabuk şu bi taraflarından kısmını düzenle çabuk shsjsjsj.

bende kızımı bana ılk gosterdıklerınde ayy doktor bey lutfen onu aldıgınız yere gerı koyun demıstım
mosmor burus burus bırsey cıktı ne bıleyım ben sankı kundakta yıkanmıs pembe cıkacak mı sandım neyse :KK70:

Ben onu ilk hacetini giderdiğinde düşünmüştüm ajsjsjsj.

Doğal doğum olsun vajinal olsun sezeryan olsun hiç önemli değil bebek sağlıklıysa anne sağlık ise gerisi teferruat
İşte sezerya sonrası iyileşme ve sezaryanın bıraktığı hasarlar daha fazla olduğu için ben bir annenin bunu bile bile istemesine anlam veremiyorum
Benim siz sezeryanlı annelerle hiçbir şekilde bir problemim yok
Umarım sağlıkla güzellikle büyütürsünüz yavrunuza
Kim demiş bunu?
Kendi anılarımı anlatmayacağım ama emin oluN sezaryen olsaydım hoplaya zıplaya çıkardım hastaneden de öyle olmadı benimki, 2 ayımı aldı eskisi gibi oturabilmem.
Dün gece başka bir üyenin başına gelenleri okuduktan sonra halime şükreder hale geldim, neler yaşamış kadın can pazarı resmen.
Keza normal dediğiniz doğumda da ölüm riski çok fazladır.
Kısaca normali anormali bir kenara bırakalım, kimin bünyesi neyi kaldıracaksa ve hem anne hem bebek için hangisi sağlıklı olacaksa onu seçmesidir uygun olan.
Farkındaysanız ‘normal’ yapmış biri olarak size tezat cümle kuruyorum,

Sezeryanla dogum yaptim IYIKI sezeryani secmisim. Guzel bi 15 dklik uyku sonrasi bebegimi kucagimi veridiler ne agri ne sizi 3 saat sonra yuruyordum. 2. Gun evde bulgur pilavi pisirdim (ironi degil gercek)
Asla bilmediginiz yasamadiginiz deneyim icin fikir sahibi olmayiniz.
Gelelim konu sahibine ben bole bi sorun yasamadim 1.5 yasinda bebegim. Bence doktora gozukun sezeryanla alakali olmaya da bilir sorununuz.

Ben seviyorum suyunu çıkarmayı 🤣
Niye beğenmediniz ya. Yoksa sezaryenle dooordunuz da içten içe kıskançlık mi oldu? 🙄

Khomyuk Khomyuk saka bir yana biraz abartmak iyidir.
kalıcı olur.
Benzer konuların hepsinde aynı muhabbet.
Ilk doğumum sezaryen oldu diye travmalardan travmalara kostum lohusalikta.
Hoşlanmıyorum bu baskıdan

İş geyiğe dönünce bir derdim varda kendince büyük yada küçük dertleri olan konular gargaraya geliyor bence.
Bilemiyorum ciddi bir yapım var ondan mı ama bence her şey tadında güzel.

Aha ben de bu mesajı bekliyordum. Ara ara mütemadiyen "khomyuk beğenmedim ifadesi bıraktı" bildirimi alıyordum. Böyle sessizce usul usul beğenmiyordunuz beni ahsjsjs. Hiç diyaloğa girmediğiniz için de "niye sürekli kırmızı parmakla beni muhatap ediyorsunuz zaten kırmızı rengi hiç sevmem" de diyemiyor insan tabi. Çok şükür diyaloğa geçtik ajaksks.

İlk mesajınız güzeldi ben de beğendim falan diye yumuşatmayalım şimdi niye sevmiyorsunuz beni ahsjsjjs.

Bir derdim var diyen, küçük yada büyük dertlerini anlatan insanların konularına böyle şakalar komiklikler yapılınca, üç beş üye birbirini alıntıla alıntılaya komedilere devam edince bana göre konu biraz gargaraya geliyor ve bu bana göre haksızlık.
Yani konu burada bir kadının rahatsızlığı, derdi sezaryen doğum değil. Hadi hadsiz bir yoruma güzel bir ironi yapıldı ok ama suyunu çıkarana kadar devam etmek bence amacınızdan sapıp işi gargaraya getirmek oluyor.
Yani bir arkadaş ortamında biri ya şuram ağrıyor sen de sezaryen yaptın oluyor mu sana da dese ehehe mehehe diye şakalar yapılsa bozulurum, burada da bozulurum.

İş geyiğe dönünce bir derdim varda kendince büyük yada küçük dertleri olan konular gargaraya geliyor bence.
Bilemiyorum ciddi bir yapım var ondan mı ama bence her şey tadında güzel.

Dediginiz gibi yapı meselesi, dikkat çekecek, farkındalığı arttiracaksa, neden olmasın? Diye düşünüyorum.
Bazen insanların empati yapabilmesi için benzer baskıyı hissetmeleri gerekiyor. Evet konu sahibine biraz haksızlık oluyor ama a hoşgörür bence :)

Genel olarak kadının sevişmesine, giyimine, inancına, üremesine, emzirmesine, kıçına başına her yandan baskı var. O yüzden evet abartmak, böyle suyunu çıkararak laf sokmak iyidir. Zira pipililerin küstahlığına alıştık da, kadının kadına yaptığına tahammül edemiyorum ben. Hele ki üreme organı üzerinden sidik yarışı midemi bulandırıyor. Niye rahatsız oldu hanımefendi ben de anlamadım ama ara sıra rahatsız oluyor benden zaten shsjsjs. İnciniyorum bir insan benden nasıl rahatsız olabilir ki.

Sizden neden rahatsız olayım. Konuları geyiğe çevirmenizden rahatsızım.
Bakın konu sahibinin derdi ağrısı siz olayı vajinal doğum sezaryen doğum olayına çevirdiniz, kadıncağız bu durumdan rahatzız oldu mesela.
Güzel bir amacınız dahi olsa esasında konuyu baltalıyor.
Yani esprili olmakla geyik yapmak arasında ince bir çizgi var siz bazen bunu aşıyorsunuz bana göre

Bir derdim var diyen, küçük yada büyük dertlerini anlatan insanların konularına böyle şakalar komiklikler yapılınca, üç beş üye birbirini alıntıla alıntılaya komedilere devam edince bana göre konu biraz gargaraya geliyor ve bu bana göre haksızlık.
Yani konu burada bir kadının rahatsızlığı, derdi sezaryen doğum değil. Hadi hadsiz bir yoruma güzel bir ironi yapıldı ok ama suyunu çıkarana kadar devam etmek bence amacınızdan sapıp işi gargaraya getirmek oluyor.
Yani bir arkadaş ortamında biri ya şuram ağrıyor sen de sezaryen yaptın oluyor mu sana da dese ehehe mehehe diye şakalar yapılsa bozulurum, burada da bozulurum.

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Ben burada ölüm, hastalık, taciz ve tecavüz, tehdit aşağılama ve şiddet içeren hiçbir konuda geyik yapıldığını görmedim, şahit olmadım. Size kıyasla hayatı fazla da ciddiye almayan bir insan olarak ben bile bu saydığım konulara olağanca ciddiyetimle cevap yazar yardımcı olmaya çalışırım. Eğer o gün ciddi olmayı başaramayacak bir kıvamda isem konuyu okur çıkarım herhangi bir saygısızlık olmasın diye.

Lakin, bu saydıklarım dışında kalan tüm dertler ironi de kaldırır, alıntılanmış esprili mesaj da. Bu durumda da kıstasım konu sahibini ya da herhangi bir üyeyi aşağılama, hakaret etme, konu dışında geyik yapmaktır. Mesela "çok gazım var" konusu ironi ve espri kaldırır lakin tutup da o konuda "ay ben de bugün ne yemek yapsam bilemedim" denilmez, demem. Alıntıların akışına göre konu evrilebilir bu da gaza ya da gaz sahibine saygısızlık yapıldığı anlamına gelmez.

Bunun dışında sizden farklı düşündüğüm bir başka mevzu daha var. Ben çok da büyük olmayan, çözümü olan bir dert yazdığımda keşke ironi ya da espri ile yanıt verseler. Zira hayat yeterince zor ve sıkıcı iken "hayat çok kısa bir de bu taraftan bak" demektir bana göre bu. Derdi neden anlatır insan? Morali düzelsin, kendine gelsin, farklı kişi ya da yorumlar görsün diye değil mi? Olağanca ciddiyetimizle kasvet bağlayacak isek bunca farklı kadını nasıl bir arada tutar ki bu site? Elbetteki herkesin hassasiyeti farklıdır lakin sezaryen içerikli bir konuda mevzunun doğuma ve üreme organlarına gelmesi çok normal. Salçanın oluşum aşamalarından bahsetsek haklısınız. Ya da evladımı kaybettim diye konu açan kadına "o değil de görümcemgil de bana gelecek bugün" desek haklısınız. Ancak şu durumda bana da lüzumundan fazla ciddiyet ve duyarlılık hali sevimsiz geliyor.

Son olarak bence beni sevmelisiniz shsjsjsjjs.

Son düzenleme:
Cimcime sizi alıntıladı bildirimine geldim bir baktım bir adet nokta. Doğruyu söyleyiniz bana höykürdünüz ama sonra vazgeçip Düzenlediniz değil mi ajsjsjsj.
Ben normal doğum yaptım. Çatır çatır doğurdum ben. Bebek çıkıverdi normal olarak. Zor çıktı ama çıktı valla. Konuyla alakası yok sadece normal doğum yaptığımı söylemek istedim. Birileri söylemeden ben söyleyeyim. Normal doğurdum.

Rahmetli yengem sezeryan doğum yapmıştı o da benzer
Ay yok tatlım yanlış alıntıladım silemedim sonra. Dicektim ki normal doğurduğum için sezeryan doğuranlardan daha çok annelik hissediyorum demeyi unutmuşsun😀

Sezeryanla dogum yaptim.Hic böyle seyler olmadi.cevremde sayisiz insan da sezeryan oldu ,onlardan da duymadimMide,bagirsak sorunu olabilir sizde.Neden sezeryana bagladiniz onu da anlamadim.Mutlaka dr gidin.Tahlillerinizi yaptirin.Cok gecmis olsun.

Enee gene aynısı oldu ben neden artık alıntılayamıyorum 🥺

Sizden neden rahatsız olayım. Konuları geyiğe çevirmenizden rahatsızım.
Bakın konu sahibinin derdi ağrısı siz olayı vajinal doğum sezaryen doğum olayına çevirdiniz, kadıncağız bu durumdan rahatzız oldu mesela.
Güzel bir amacınız dahi olsa esasında konuyu baltalıyor.
Yani esprili olmakla geyik yapmak arasında ince bir çizgi var siz bazen bunu aşıyorsunuz bana göre

Yukarıda uzun uzun açıkladım ama bir de şunu ekleyeyim. Sizce bu konuya aşırı ciddi yaklaşarak ne kadar yardımcı olunabilir? Mesela bu konu hiç baltalanmadı, doğum anıları anlatılmadı diyelim. Ne denilebilir en fazla konu sahibine.

-doktora gitmelisin.
-doktora git bence de.
-doktora gittiniz mi?
-kaynımda da aynı ağrı vardı doktora gitti o.
-aynısı bende de var. Evet var.

Konu kilit. Anlatabildim sanıyorum durumu. Ortada baltalanmış bir konu yok o yüzden :)

Canım ben daha öncede yazdım ama arada kaynadi sanırım, kan ilacı kullandığım zaman yan etkilesi olarak ishal ve gaz yapmıştı ayağını sıcak tut mutlaka sonuç olarak sezeyan ciddi bir ameliyat mutlaka bir doktora görün daha önce bir arkadaşta daha aynı şikayet olmuştu burda okumuştum zamanla geçti diyordu senin biraz uzun gibi geldi bana geçmiş olsun

Endoskopi ve kolonoskopi yaptırarak sorunun kökenine inmeyi deneyin. Sezaryen işi değil bu bence. 2.5 sene önce sezaryen oldum. Bir gün bile sıkıntı yaşamadım. Çok şükür

Back