Sezeryanla doğum yapan anneler yardım

Yooo celallenmedim. Komik buluyorum sadece ota p.ka karışan insanların yorumlarını
Ben size sezeryan olmayın mi dedim
sadece normali değilde normal olmayanı keyfe tercih edilmesine inanamıyorum dedim
Bu ota bo.. karışmak değildir
Bu yorum neden bu kadar tepki aldı onuda anlamış değilim ya neyse

Allah aşkına ameliyatın kolayı mı varmış ? Öyle böyle srzeryan normal ikiside dogum ve dogum her halukarda çok zor. Keyfi diye bişi yok bence boş konuşmaya yer arıyolar.
Erkek cümleleri aslında bu cümleler, ama kadınların bir bölümü de alıp sahiplenmiş.İlk evlendiğimizde eşimle çocuk planı yaparken konusu geçmişti, asıl önemli olan o doğururkenki acı, onu çekmeden ana olduğunu nasıl anlayacak insan, kadınlık falan filan gibi şeyler saçmalamıştı, çok sinirlerimi bozmuştu, şimdi o da anladı bunun saçma bir muhabbet olduğunu.Ataerkil düzen cümleleri sanırım.

Ne diyorsun sen ya

Cidden çok saçma ben normal dogum yaptım. Ama ödüm kpuyor du sezeryan falan olursam çok korkuyorum . anne olmak kolay değil kolayı zoru yok malesef keike olsaydı keyfi bi dogum yöntemi :)

Yani kararında bırakılmayan şakalar komiklikler ironiler kabak tadı veriyor.
İlk mesajınız güzeldi evet. Benim de holuma gitti ikincise de güldünüz eğlendiniz de suyunu çıkarmaya, geyiğe çevirmeye ne lüzum var cidden. Kararında bırakmak önemli.

Konu sahibi ben de sezaryen oldum, dediğin şikayetlerim ara ara olur ama hiç doğuma başlamamıştım doğumdan öncede olurdu çünkü. Ama sizin yerinizde olsam ihma etmezdim. Hem jinekoloğuma hem de dahileye giderdim. Dahiliyeden sevk ediyorlardı beni mide sıkıntılarımda

Ya konu sahibi kusura bakmayın inanın silebilsem yorumumu sileceğimde malesef geç oldu

sezeryan oldum sezeryan olurken ekstra bır amelıyat daha oldum sag yumurtalıgım komple alındı 38 cm kıst yanı hem bebek cıktı hem sag kısmım komple oyuldu agır bır sezeryan gecırdım

4 yasına gırecek kızım hıc agrım sızım olmadı asla...

ayrıca bu keyfı veya degıl sezeryan olanlara ince laflar gıydırılmıste... onemlı olan cocugun sapasaglam dogması gerekırse agzımızdan dogururuz acısını agrısını ceken dogurandır onu ılgılendırır sadece .

Ben size sezeryan olmayın mi dedim
sadece normali değilde normal olmayanı keyfe tercih edilmesine inanamıyorum dedim
Bu ota bo.. karışmak değildir
Bu yorum neden bu kadar tepki aldı onuda anlamış değilim ya neyse
Normal doğum diye bşr şey yok tıpta. Vajinal doğum var sezaryen doğum var. Siz vajinal doğum yaptınız diye sezaryeni tercih edenleri anlamıyorsanız, sezaryeni de tercih edenler sizi anlamıyordur. Bu psikolojik bir mesele. Belki bebeği kanalda sıkıştırırım diye korktu. Belki başka bir sorunu var. Evet ama pardon siz yazmışsınız insanların tercihlerine inanamadığınızız. Neyse zaten kimse de sizi inandırmak zorunda değil. Sizi iyi VAJİNAL DOĞUMLAR

Cidden çok saçma ben normal dogum yaptım. Ama ödüm kpuyor du sezeryan falan olursam çok korkuyorum . anne olmak kolay değil kolayı zoru yok malesef keike olsaydı keyfi bi dogum yöntemi :)
sezaryenin de kendine göre handikapları var, normalinde.Kişi bilinçli bir şekilde araştırıp neyi yapacağına karar verebilmeli.Anne olmak o duyguyu yaşamak için tek bir yöntem yok.İnsanlar tıbbi şeylerde eğer seçenek varsa seçim yapabiliyorlar, hatta tedavi olmamayı bile seçebiliyorlar ama iş doğuma geldiğinde insanların söyleyecek çok fazla şeyi oluyor.Bu normal doğum taçlandırması yüzünden mecburi sezaryene giren pekçok kadının ağlayarak girdiğini, başaramadım, yarım anneyim diye ağladığını gördüm.Bu baskının sonucunu yine kadınlar çekiyor aslında.Ve evet katılıyorum keşke kolay bir doğum yöntemi var olsaydı da, o acıyla uğraşacağımıza enerjik bir şekilde bebeğe daha adapte başlayabilseydik.

Hastaneden gelir gelmez evi silip supurdugunu ve misafire cay dagittigini soylemeyi unuttun sanirim
Cok guldurdun beni ya
ay onuda ben yaptım gelır gelmez degılde 3. gunu normal herzamankı gıbı ev kosusturmama gecmıstım

Aha ben de bu mesajı bekliyordum. Ara ara mütemadiyen "khomyuk beğenmedim ifadesi bıraktı" bildirimi alıyordum. Böyle sessizce usul usul beğenmiyordunuz beni ahsjsjs. Hiç diyaloğa girmediğiniz için de "niye sürekli kırmızı parmakla beni muhatap ediyorsunuz zaten kırmızı rengi hiç sevmem" de diyemiyor insan tabi. Çok şükür diyaloğa geçtik ajaksks.

İlk mesajınız güzeldi ben de beğendim falan diye yumuşatmayalım şimdi niye sevmiyorsunuz beni ahsjsjjs.

Sonuna kadar katılıyorum

Doğal doğum olsun vajinal olsun sezeryan olsun hiç önemli değil bebek sağlıklıysa anne sağlık ise gerisi teferruat
İşte sezerya sonrası iyileşme ve sezaryanın bıraktığı hasarlar daha fazla olduğu için ben bir annenin bunu bile bile istemesine anlam veremiyorum
Benim siz sezeryanlı annelerle hiçbir şekilde bir problemim yok
Umarım sağlıkla güzellikle büyütürsünüz yavrunuza

Geçmiş olsun, bazen adet gunlerıme yakın oluyor benımde.

İşinize gelmediği için anlamamazliktan geldiğinizi ümit ediyorum. Gerçekten anlamamışsanız eğer çok üzülürüm sizin için.
Sen mi beni ben mi seni anlamadım işte onu bilemiyorum?

sezeryan daha fazla hasar bırakmıyor zorlu dogumda vajınal dogumda da cok hasar kalabılır. bu kısmı tamamen sans meselesı . sezeryan hasar bırakır dusuncesı tamamen onyargı. bazıları 5 dk da hastaneye yetısemeden arac gelene kadar sancısı tuttugu an doguruyor hıc dıkısı olmadan kımısı 12 saat sancı cekıyor 24 dıkısle dogumdan sağ! cıkıyor ama ıdrar torbası dısarda makat yırtık. bu tamamen sans meselesı. ınsanlar onceden ne olacagını bılse ona gore secebılse keske bu olamayacagı ıcın kendını hazır hıssetme seklıne gore secme hakkı var. ben ıstesem vajınal dogurabılır mıydım bılmıyorum ıyıkı dogurmamısım 38 cm kıstım varmıs bılmıyorduk sezeryan olurken cıktı ortaya rahmın ve bebegın arasında kaldıgından gorunmemıs meger. normal dogurmaya kalksam bebegıde senıde kaybederdık dedı doktorum ıyıkı sezeryan ıstemıssın dedı. ıstegım keyfıydı aslında,doktoruma kalsa normal deneyelım dıyordu ben vajınısmus gecmısımden dolayı kaslarımı kontrol edememekten korkuyordum ve hamılelıgım okadar acılı agrılı gectı kı gucum yoktu . ıyıkı sezeryan dıye bırsey varmıs cok sanslıyım yoksa suan kızımla hayatda degıldık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…