Ben size sezeryan olmayın mi dedimYooo celallenmedim. Komik buluyorum sadece ota p.ka karışan insanların yorumlarını
insan keyfi sezaryen olur mu hiç? Öyle zor ki o sezaryen sonrası Allah herkese normal doğumu nasip etsin..Geçmiş olsun
Bazılarımız sadece keyfe sezeryan oluyorlarya inanamıyorum
Erkek cümleleri aslında bu cümleler, ama kadınların bir bölümü de alıp sahiplenmiş.İlk evlendiğimizde eşimle çocuk planı yaparken konusu geçmişti, asıl önemli olan o doğururkenki acı, onu çekmeden ana olduğunu nasıl anlayacak insan, kadınlık falan filan gibi şeyler saçmalamıştı, çok sinirlerimi bozmuştu, şimdi o da anladı bunun saçma bir muhabbet olduğunu.Ataerkil düzen cümleleri sanırım.Allah aşkına ameliyatın kolayı mı varmış ? Öyle böyle srzeryan normal ikiside dogum ve dogum her halukarda çok zor. Keyfi diye bişi yok bence boş konuşmaya yer arıyolar.
Ne diyorsun sen yaSiz hayatınızın yüzde kaçını "dogal" yasiyorsunuz? Mesela yediğiniz, çocuklarınıza yedirdiğiniz besinler ne kadar doğal? Gününüzün ne kadarını yürüyerek ve efor harcayarak geçiriyorsunuz? Asansör gördüğünüzde binmeyip merdiven çıkanlardan mısınız? Giydiğiniz kıyafetler nasıl? Çamaşırlarınızı neyle yıkıyorsunuz? Hayatınızda ne kadar ilaç kullandınız? Ve sair pek çok detay var. Neyse normal doğum yaptıysanız gerisi önemli değil.
Evet normal doğum varken kadınlar sezaryan istiyorinsan keyfi sezaryen olur mu hiç? Öyle zor ki o sezaryen sonrası Allah herkese normal doğumu nasip etsin..
Cidden çok saçma ben normal dogum yaptım. Ama ödüm kpuyor du sezeryan falan olursam çok korkuyorum . anne olmak kolay değil kolayı zoru yok malesef keike olsaydı keyfi bi dogum yöntemi :)Erkek cümleleri aslında bu cümleler, ama kadınların bir bölümü de alıp sahiplenmiş.İlk evlendiğimizde eşimle çocuk planı yaparken konusu geçmişti, asıl önemli olan o doğururkenki acı, onu çekmeden ana olduğunu nasıl anlayacak insan, kadınlık falan filan gibi şeyler saçmalamıştı, çok sinirlerimi bozmuştu, şimdi o da anladı bunun saçma bir muhabbet olduğunu.Ataerkil düzen cümleleri sanırım.
Ay siz anne misiniz ayol. Ikınmayı bilmeyen ne bilir analığı. Ben hep ıkındım mesela. Popona doğru ıkın dedi o kısmı pek anlamadım ama ıkındım yani. Ay canım sen şimdi bu dediğimi de anlamazsın ki ahsjsjjs.
Neyse konu sahibi benden nefret ediyor gideyim ben ajjajsks.
:) sakin ol arkadaşım ironi yapıyordum. İlk paragraf kadınların üreme konusuna müdahil olanlara ironi idi. Sizin için ikinci paragrafı yazdım. Höykürmeyiniz.
Vurmayın, adam öldü.Aaa Mune emekli mi oldu hiç bilmiyordum. Yeni göreviniz hayırlı olsun o halde :) algınız günün birinde açılırsa ve muhakeme yeteneğiniz de gelişirse, esasında sezeryan doğumu seçen kadınlara laf sokup normal doğuma güzelleme yapan hemcinslerimi hedef alan bir ironi olduğunu, hatta bizzat size verilen olumsuz bir cevabı görüp bunu yazdığımı, sizin için de İkinci paragrafta yardımcı olmaya çalıştığımı fark edersiniz. Ancak mevcut durumunuzu göz önüne alırsak bunları da boşa yazmış olabilirim. Allah zihin açıklığı versin efem hayırlı günler.
Normal doğum diye bşr şey yok tıpta. Vajinal doğum var sezaryen doğum var. Siz vajinal doğum yaptınız diye sezaryeni tercih edenleri anlamıyorsanız, sezaryeni de tercih edenler sizi anlamıyordur. Bu psikolojik bir mesele. Belki bebeği kanalda sıkıştırırım diye korktu. Belki başka bir sorunu var. Evet ama pardon siz yazmışsınız insanların tercihlerine inanamadığınızız. Neyse zaten kimse de sizi inandırmak zorunda değil. Sizi iyi VAJİNAL DOĞUMLARBen size sezeryan olmayın mi dedim
sadece normali değilde normal olmayanı keyfe tercih edilmesine inanamıyorum dedim
Bu ota bo.. karışmak değildir
Bu yorum neden bu kadar tepki aldı onuda anlamış değilim ya neyse
sezaryenin de kendine göre handikapları var, normalinde.Kişi bilinçli bir şekilde araştırıp neyi yapacağına karar verebilmeli.Anne olmak o duyguyu yaşamak için tek bir yöntem yok.İnsanlar tıbbi şeylerde eğer seçenek varsa seçim yapabiliyorlar, hatta tedavi olmamayı bile seçebiliyorlar ama iş doğuma geldiğinde insanların söyleyecek çok fazla şeyi oluyor.Bu normal doğum taçlandırması yüzünden mecburi sezaryene giren pekçok kadının ağlayarak girdiğini, başaramadım, yarım anneyim diye ağladığını gördüm.Bu baskının sonucunu yine kadınlar çekiyor aslında.Ve evet katılıyorum keşke kolay bir doğum yöntemi var olsaydı da, o acıyla uğraşacağımıza enerjik bir şekilde bebeğe daha adapte başlayabilseydik.Cidden çok saçma ben normal dogum yaptım. Ama ödüm kpuyor du sezeryan falan olursam çok korkuyorum . anne olmak kolay değil kolayı zoru yok malesef keike olsaydı keyfi bi dogum yöntemi :)
ay onuda ben yaptımHastaneden gelir gelmez evi silip supurdugunu ve misafire cay dagittigini soylemeyi unuttun sanirim
Cok guldurdun beni ya
Yani kararında bırakılmayan şakalar komiklikler ironiler kabak tadı veriyor.
İlk mesajınız güzeldi evet. Benim de holuma gitti ikincise de güldünüz eğlendiniz de suyunu çıkarmaya, geyiğe çevirmeye ne lüzum var cidden. Kararında bırakmak önemli.
Konu sahibi ben de sezaryen oldum, dediğin şikayetlerim ara ara olur ama hiç doğuma başlamamıştım doğumdan öncede olurdu çünkü. Ama sizin yerinizde olsam ihma etmezdim. Hem jinekoloğuma hem de dahileye giderdim. Dahiliyeden sevk ediyorlardı beni mide sıkıntılarımda
Sonuna kadar katılıyorumsezaryenin de kendine göre handikapları var, normalinde.Kişi bilinçli bir şekilde araştırıp neyi yapacağına karar verebilmeli.Anne olmak o duyguyu yaşamak için tek bir yöntem yok.İnsanlar tıbbi şeylerde eğer seçenek varsa seçim yapabiliyorlar, hatta tedavi olmamayı bile seçebiliyorlar ama iş doğuma geldiğinde insanların söyleyecek çok fazla şeyi oluyor.Bu normal doğum taçlandırması yüzünden mecburi sezaryene giren pekçok kadının ağlayarak girdiğini, başaramadım, yarım anneyim diye ağladığını gördüm.Bu baskının sonucunu yine kadınlar çekiyor aslında.Ve evet katılıyorum keşke kolay bir doğum yöntemi var olsaydı da, o acıyla uğraşacağımıza enerjik bir şekilde bebeğe daha adapte başlayabilseydik.
İşinize gelmediği için anlamamazliktan geldiğinizi ümit ediyorum. Gerçekten anlamamışsanız eğer çok üzülürüm sizin için.Ne diyorsun sen ya
Doğal doğum olsun vajinal olsun sezeryan olsun hiç önemli değil bebek sağlıklıysa anne sağlık ise gerisi teferruatNormal doğum diye bşr şey yok tıpta. Vajinal doğum var sezaryen doğum var. Siz vajinal doğum yaptınız diye sezaryeni tercih edenleri anlamıyorsanız, sezaryeni de tercih edenler sizi anlamıyordur. Bu psikolojik bir mesele. Belki bebeği kanalda sıkıştırırım diye korktu. Belki başka bir sorunu var. Evet ama pardon siz yazmışsınız insanların tercihlerine inanamadığınızız. Neyse zaten kimse de sizi inandırmak zorunda değil. Sizi iyi VAJİNAL DOĞUMLAR
Sen mi beni ben mi seni anlamadım işte onu bilemiyorum?İşinize gelmediği için anlamamazliktan geldiğinizi ümit ediyorum. Gerçekten anlamamışsanız eğer çok üzülürüm sizin için.
sezeryan daha fazla hasar bırakmıyor zorlu dogumda vajınal dogumda da cok hasar kalabılır. bu kısmı tamamen sans meselesı . sezeryan hasar bırakır dusuncesı tamamen onyargı. bazıları 5 dk da hastaneye yetısemeden arac gelene kadar sancısı tuttugu an doguruyor hıc dıkısı olmadan kımısı 12 saat sancı cekıyor 24 dıkısle dogumdan sağ! cıkıyor ama ıdrar torbası dısarda makat yırtık. bu tamamen sans meselesı. ınsanlar onceden ne olacagını bılse ona gore secebılse keske bu olamayacagı ıcın kendını hazır hıssetme seklıne gore secme hakkı var. ben ıstesem vajınal dogurabılır mıydım bılmıyorum ıyıkı dogurmamısım 38 cm kıstım varmıs bılmıyorduk sezeryan olurken cıktı ortaya rahmın ve bebegın arasında kaldıgından gorunmemıs meger. normal dogurmaya kalksam bebegıde senıde kaybederdık dedı doktorum ıyıkı sezeryan ıstemıssın dedı. ıstegım keyfıydı aslında,doktoruma kalsa normal deneyelım dıyordu ben vajınısmus gecmısımden dolayı kaslarımı kontrol edememekten korkuyordum ve hamılelıgım okadar acılı agrılı gectı kı gucum yoktu . ıyıkı sezeryan dıye bırsey varmıs cok sanslıyım yoksa suan kızımla hayatda degıldıkDoğal doğum olsun vajinal olsun sezeryan olsun hiç önemli değil bebek sağlıklıysa anne sağlık ise gerisi teferruat
İşte sezerya sonrası iyileşme ve sezaryanın bıraktığı hasarlar daha fazla olduğu için ben bir annenin bunu bile bile istemesine anlam veremiyorum
Benim siz sezeryanlı annelerle hiçbir şekilde bir problemim yok
Umarım sağlıkla saatle büyürsünüz yavrunuza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?