bende sezeryan oldum hemde kendi isteğimle ama sonra çok pişman oldum gerçi bebeğim büyüktü normal doğum yapma şansım yoktu.epiduralli sezeryan oldum.ameliyatta uyanıktım,bebeği alıncaya kadar prb yok o alınıpta cerrahla siz yanlız kalınca işte o zaman kötü,sonuçta çıkarılanlar içeri alınıyor azıcık sallanıyorsunuz dikiliyorsunuz acı yok ama yapılan şeyler hissediliyor,sonuçta lokal anestezi.dayanamam derseniz ve allerji riskiniz yoksa genel anestezi olmak daha iyi.
birde ameliyat sonrası ağrı çok oluyor,o ilk ayağa kalkma da çok acı veriyor.ameliyat olacaklara tavsiyem ilk ayağa kaldırmalarından önce sıkı bir ağrı kesici iğne yaptırın mutlaka.benim ameliyatımı biri prof biir doçent iki doktor yaptı,kesi yerim dikişim mükemmeldi,bir haftadada acı bitti ama yinede hafife alınacak bir ameliyat değil kesinlikle,çok ağır bir ameliyat aksine karnınız kesiliyor sonuçta ve kesi yapılan kısım çoğu insanda sinirlerde kesildiği için hissiz kalıyor.
yani lafın kısası çok iyi düşünüp karar vermek gerek,tıbbi gereklilik yoksa özellikle tercih edilmemeli...