• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryanla doğum mu ??? Hayırrrr.

ben genel anestezi ile dogum yaptim cok memnunum
epudralli doguma cesaret edemedim ama tek sorun ben cok heyecanli
biriyim ve hemen tansiyonum dusuyor, o yuzden o heyecana dayanamam diye dusundum

her bünye farklı sanırım,ben hiç sorun yaşamamıştım,çok şükür

gecmis olsun ya epidural herkeste anyi etkiyi göstermeyebiliyor sonusta her bunye ayni degil.senin anlattiklarinnin aynisi bir arkadasima d aoldu ama bend eyaptirdim hicbirsey olmadi.ama ben spinal olmadin sanciya dayanmadigim icin epidural istedim normal dogacakti guya ama acil sezeryan oldu o da genel anestezilye oldu daha dogrusu genel anesteziyi ben istedim.iyi ki de onu secmisim cok rahattim ta ki dogumdan 5 gun sonrasina kadar.

geçmiş olsun ama ben de epidural sezeryan oldum haziran ayında ama bu yazdıklarınızın hiçbirini yaşamadım.ama tabı kı elımde olsa normal doğum yapardım ben de.

canım bence sende biraz doktor hatası var ya da senden kaynaklanıyor. çünkü apidural sezeryanda başta kilolular olmak üzere bazı kadınlar kesiyi hisseder. sen acı duyduğunu sölemedin mi? çünkü ben arkadaşım da kesiyi hissetti ve anında genel anesteziye alındı. büyük geçmiş olsun sağlıkla büyüt bebeğini.. :nazar:

canım bence sende biraz doktor hatası var ya da senden kaynaklanıyor. çünkü apidural sezeryanda başta kilolular olmak üzere bazı kadınlar kesiyi hisseder. sen acı duyduğunu sölemedin mi? çünkü ben arkadaşım da kesiyi hissetti ve anında genel anesteziye alındı. büyük geçmiş olsun sağlıkla büyüt bebeğini.. :nazar:

Yok güzelim kesiği hissetmedim. Sadece onlar çalışırlarken sondayı taktıkları yer diyim acıdı.Söyledim de acıyor dedim, ama bişey demediler. Bebek çıkarken de çok fazla acı hissettim alt kısmımda.
İzmirde özel bir hastanede ve izmir'in tanınmış doktorlarından biriyle yaptık sezeryanı. Ama olmadı işte. Şansızlık.

Bebeğini güle güle büyüt..Sende gerçektende şanssızlık olmuş,bende 1,5 sene önce epiduralli sezeryanla doğum yaptım..Çok rahattı,belime takılırken sadece biraz eğildim,doğum esnasında hiçbir şey hissetmedim..Doğumdan sonra hiç ağrım olmadı,aynı gün ayağa kalktım,yemeğimi yedim..yine doğuracak olsam kesinlikle aynı şekilde doğum yapardım..

Merhaba arkadaşlar, 15 gün önce sezeryan ile doğum yaptım. Aslında normal doğum düşünüyorduk , fakat vaktinde gelmeyince kızım sezeryana alındım. Bana kimse bu kadar zor olacağını söylememişti. Çok korktum ve acı çektim. Zorluk yaşadım.
Epidural belime verilirken çok korktum, beni cenin pozisyonuna getirdiler. Belime enjekte edecekler diye iki büklüm oldum. Damar yolum açıldı, o bile canımı acıttı. Sonra tansiyonum düştü, oksijen verdiler. Sonda takılırken hissetmedim. Ama ameliyat aşamasında vajinamda müthişşş bir acı hissettim. Hele ki bebeği alıyoruz dediklerinde çektiğim acııı çok fazlaydı. Epidural alt kısma sanırım tesir etmedi. Çok şükür ameliyat sonuçlandı , bebeğim sağlıkla dünyaya geldi.
İlk bütün dün ilaçlardan sanırım, istifra ettim, yediğimi çıkardım. Yine ilaç etkisi olduğu söylenen müthiş bacak kaşıntım oldu , annem bir yandan eşim bir yandan tırmalaya tırmalaya kaşıdılar.
Sezeryana giderken saç makyaj yaptıranları duyuyordum. Ama bırakın saçı makyajı aynaya bakacak haliniz olmuyor. Ben böyle yaşadım. Belki benim şansızlığım bilmiyorum ama yine de siz siz olun normal doğum yapma şansınız varsa sakın ertelemeyin.
Ayrıca 15 gündür halen kanamam devam ediyor. Ağrılarım 6-7 gün sürdü, şimdi iyi şükür.
İşte böyleee arkadaşlarrr...
Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsinnn...

cnm öncelikle ALLAH analı babalı büyütmek nasip etsin neden epidurali tercih ettin en iyisi genel anestezi tamam çoçuğunun doğduğunu görmüyosun bu üzücü bir durum ama kendi sağlığınıda düşünmen lağzım geçmiş olsun

Allah herkese hayırlı doğumlar, sağlıklı evlatlar versin. dünyaya bir can getirmek hiç kolay olur mu arkadaşlar. normal doğumun da, sezeryanın da zor yanları vardır elbet. ama belli bir zaman sonra bebeğin verdiği mutluluk kötü anıları silip götürüyor. öyle olmasa insanlar tek çocukta kalırdı.

pembe gözlükleri çıkarmak gerekirse, ben de sezeryanla doğum yaptım genel anestezi ile uyutularak. ameliyat esnasında uyanmadım. zaten ameliyat çok çabuk gerçekleşiyor. bebeği anestezinin etkilerinden korumak için hemöen alıveriyorlar. ardından ağrı kesiciler filan... 4 gün sonra bebeğimi kendim kucağıma alabildim. şimdi 6,5 aylık çok yakışıklı bir oğlum var. yaşadıklarım ise rüya...

evet kimi zaman ekstrem örnekler olabiliyor sen gibi ben gibi:)).....bende genel anestezi ile oldum sezaryanı ama yapılan herşeyi hissettim çünkü uyumadım....yapılan narkoz bende etki etmedi sanırım çünkü kesi atıldıktan sonra gözlerimi aralamıştım....ama ne olursa olsun bebek sahibi olabilmek çok güzel..herkese hayırlı doğumlar

canım sana büyük geçmiş olsun,
bu sonuçta bi ameliyat ve her insanda etkinin farklı olması gayet normal,
ben hep normal doğum istiyodum ama bebeğim zamanında gelmediği için bende sezaryen olmak zorunda kaldım,
epiduralli sezaryen oldum kendi isteğimle, o kadar rahat bi doğum yaptım ki anlatamam, doğum yaptığım gün kızımın altını bile kendim değiştirdim, gerisin siz düşünün artık,
hastanede toplam 24 saat bile kalmadım doğumdan sonra.
Rabbim minik kuzunla sana bundan sonra acı vermez inşallah

Merhaba arkadaşlar, 15 gün önce sezeryan ile doğum yaptım. Aslında normal doğum düşünüyorduk , fakat vaktinde gelmeyince kızım sezeryana alındım. Bana kimse bu kadar zor olacağını söylememişti. Çok korktum ve acı çektim. Zorluk yaşadım.
Epidural belime verilirken çok korktum, beni cenin pozisyonuna getirdiler. Belime enjekte edecekler diye iki büklüm oldum. Damar yolum açıldı, o bile canımı acıttı. Sonra tansiyonum düştü, oksijen verdiler. Sonda takılırken hissetmedim. Ama ameliyat aşamasında vajinamda müthişşş bir acı hissettim. Hele ki bebeği alıyoruz dediklerinde çektiğim acııı çok fazlaydı. Epidural alt kısma sanırım tesir etmedi. Çok şükür ameliyat sonuçlandı , bebeğim sağlıkla dünyaya geldi.
İlk bütün dün ilaçlardan sanırım, istifra ettim, yediğimi çıkardım. Yine ilaç etkisi olduğu söylenen müthiş bacak kaşıntım oldu , annem bir yandan eşim bir yandan tırmalaya tırmalaya kaşıdılar.
Sezeryana giderken saç makyaj yaptıranları duyuyordum. Ama bırakın saçı makyajı aynaya bakacak haliniz olmuyor. Ben böyle yaşadım. Belki benim şansızlığım bilmiyorum ama yine de siz siz olun normal doğum yapma şansınız varsa sakın ertelemeyin.
Ayrıca 15 gündür halen kanamam devam ediyor. Ağrılarım 6-7 gün sürdü, şimdi iyi şükür.
İşte böyleee arkadaşlarrr...
Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsinnn...

geçmiş olsun canım bende yaklaşık 3 ay önce epidural sezeryan oldum ama yaşadıklarının hiç birini yaşamadım çok şükür hiç ağrı sızı hissetmedim

valla kim ne derse desin arkadaşlar bu hakkaten b,nye ve doktor meselesi bence
bende hep sezeryanın iyi olduğunu duydum ama bana malesef kötüsü denk geldi ne yalan söyliyeyim şimdi amacım korkutmak değil tabikide ama benimde görüşüm var herkezin olduğu gibi
benim ilk doğumum normaldi 2 .malesef sezeryandı
ikisinide yaşamış biri olarak illede diyorumki normal doğummmmm

11 gün önce sezeryan ile doğum yaptım..
kan pıhtılaşması olduğu için ben hamileliğim süresince kan sulandırıcı iğne kullanmıştım ve bebek bana göre biraz büyük olduğu için normal doğum yapmam riskli görüldü ve sezeryan doğum yaptım

inanılmaz gerçekten harika diyebileceğim bir doğum oldu..

sabah erkenden hastaneye gittik,odama geçtim önlüğümü giydirdiler,damar yolu açıldı serum takıldı kısa bir süre sonra doktorum geldi ve hadi gidelim dedi..sedyeyle ameliyathaneye gittim..
oradaki herkes güleryüzlü ve anlayışlıydı..
hemen masaya yatırıldım,koluma bişleyler bağladılar karnıma ilaç döküldü ve anestezi uzmanı biraz konuştu benimle doktorum hadi uyuyorsun dedi ve sonrası...

ben sondadan çok korkuyordum;hatta orda beni uyuttuktan sonra takın dedim..doktorum bu senin ilk doğumun istemiyorsan takılmaz sorun değil dedi..ve sonda takılmadı bana .(buda küçük bi ayrıntı)

uyandırıldığımda bir bebek ağlaması duydum
ve bana ; hadi kalk bebeğin ağlıyo dediler,bu ağlayan bebek senin dediler..getirip göğsüme koydular bebeğim sustu...harika bişeydi..
zaten doğumum 15 dk felan sürmüş..

sonra beni odama aldılar..
ilk 8 saat yattım hiçbişey yiyip içmedim,serum ve ağrı kesici verilmişti..
sonrasında ilk ayağa kalkma olayı biraz garipti acı değildi ama tuhaf birşeydi..(yani ayağa kalkarken sanki içimdeki organlar birden yer değiştirdi gibi oldu sadece o biraz garipti)

ertesi gün sabah erkenden taburcu edildim eve geldim..
gayet normal bir şekilde yürüdüm bebeğimle ilgilendim altını değiştirdim...
misafirlerle oturup ilgilendim..
gelenler bana sen doğummu yaptın diye şaka yapıyorlardı..

bir hafta sonra doktoruma gittiğimde doktorum kapıda gördü beni
inanmıyorum yaa hiç doğum yapmamış gibi genç kız gibisin dedi:)
eski kıyafetlerimi giyip makyajımı yapıp eskisi gibi çıkmıştım evden

yani lafı uzatmayayım.. kötü tecrübeler yaşamış olan arkadaşlarımız elbette sizleri anlıyorum ama lütfen sezeryan olacak arkadaşlarımızı korkutmayalım..
benim anlattıklarım inanın harfi harfiyen böyle
hatta ben doğumdan sonra ; eğer doğum böyleyse ben bir sürü çocuk yaparım dedim:)

doktor ve doğum yapılan hastene çok önemli bence..
doğuma yapacak arkadaşlar doktorunuza güveniyorsanız gerisini düşünmeyin ve en küçük bir şeyi bile doktorunuzla konuşun ve hep olumlu düşünün mutlu olun doğum sonrasını düşünün bebeğinizi kucağınıza alıp seveceğinizi düşünün,hiç korku ve tedirginlik olmasın içinizde ..
hepinize hayırlı sağlıklı sorunsuz doğumlar dilerim

bende epidural anestezi ile doğum yaptım..belden yapılan iğnenin omuriliğe sıvı kaçması nedeni ile 1 hafta müthiş acı çektim,can çekiştiğimi hissettmiştim ,bunun dışında bir eksisini yaşamadım ..genel olarak bakarsak memnunum ...
tek tavsiyem sezeryan olurken mümkünse anestezi uzmanınızı seçin ....

sevgili meryem meryem geçmiş olsun.bebeğin hayırlı olsun.bir sorum olcaktı.
eger sakıncası yoksa adana da hangi hastane ve doktor da oldun.

çok uzuldum sizin adınıza ama bende sezeryan oldum çok memnunum sanırım sizin şanassızlığınız...
ne yazıkkı her normal doğum her sezeryan bir olmuorr...
Allahtan bebişiniz sağlıklı Allah bağışlasın sizi ona onu sizee :))

Normal dogum yapsan aci,sezeryan yapsan aci...

bu gidisle zor bebis yaparim senağlama

Niye her sey hep kötü tarafindan bakiliyor senağlama

bende spinal sezaryenle doğum yaptım ama ne bebek alınırken ağrım oldu ne cenin pozisyonuna getirildim. arkadaşlarında dediği gibi sanırım anestesi uzmanından kaynaklanıyor anlaşılan siz pek uyuşmamışsınız...
tek sorunum ayağa ikinci kalkışımdan itibaren her ayağa kalkışta sağ dikiş tarafında biraz yanma oluyordu benim onun dışında bir sorun yaşamadım çok şükür....
bebeğiniz hayırlı evlat olsun inşallah sağlıkla büyüsün....

canım ya öncelikle büyük geçmiş olsun bende epidural sezaryen oldum ma rabbime binlerce kez şükürler olsun hiçbi sorunla karşılaşmadım doğum yapalı 1 sene oldu ağrım sızım hiç olmadı dikiş izi bile yok yani bence sezaryen doğum için en önemli şey 1 doktor 2 bünye 3 doğum sonrası dinlenme

Back