Sezeryanın dayanılmaz bir ağrısı mı var?

blackblackblack

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2018
264
88
98
7 aylık hamileyim normal doğumdan çok korkuyorum.herkes en güzeli normal diyor da ben korkuyorum, kesinlikle normal istemiyorum kimse beni anlamıyor. Herkes akıl vermeye çalışıyor ama sağ kulağımdan giriyor solumdan geri çıkıyor soylenilenler... O korku içime girmiş bir kere. Sezeryan için de çok ağrılı diyorlar. Gercekten Sezeryanin bu kadar dayanılmaz ağrısı mı var o kadar kötü bişey mi ?

Kişiden kişiye değişir benim çok rahat geçti 2. Gün ayaktaydım ama benimle birlikte ameliyat haneden çıkan kadın 2 gün demirleri tutarak yürüyordu bünye ile alakalı anlayacağınız :) 2 sezeryan yaptım ben ilki ikincisinden çok rahattı mesela:)

İnşallah benimki de kolay geçer.sezeryandan önce sonta mı ne takılıyor ya ondan bile korkuyorumkan aldırmaya bile yeni yeni alıştım .ben mi çok korkağım ya

ALLAH hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin öncelikle ama ön işlemlerde hiç korkmayın hiç hissetmiyosunuz yada çok az sonrası bünyenizle alakalı

Üç kere sezeryan oldum sadece sonuncuda sonda takıldı o da tüplerimde bağlanacağı için olduğu söylendi.Cok kolay bir işlem takılması.
Ucude çok rahat ve kolay oldu benim.Ertesi gün taburcu oldum.

Hayirli dogumlar dilerim ameliyat yeri acimiyor aslinda sadece gaz sancisi zorluyor agrinin kaynagi gaz oda hafifleyerek geciyor hic korkma. Bende normalden korkup sezadyen oldum iki oglum var hatta ilk dogumda hic bilmiyorsun

Hayirli dogumlar dilerim ameliyat yeri acimiyor aslinda sadece gaz sancisi zorluyor agrinin kaynagi gaz oda hafifleyerek geciyor hic korkma. Bende normalden korkup sezadyen oldum iki oglum var hatta ilk dogumda hic bilmiyorsun
Ne güzel maşallah. Bana niye öyle anlattılar ya o zamantutturmuşlar normal doğurup acı çekmek harika bir his o anı yaşamak güzel falan. Bir de ikna etmeye çalışıyorlar kendilerince... Bir de ikna etmeye çalışanların hepsi sezeryan yapanlar.

Kisiden kisiye degisir
Ben ilk oglumu normal dogjm yapyim.evet birhun oldukca zordu. Dogum bitti ohhh.

Ikinci cocugum sszeryandi dogum sancisi yasamadim
Ama uyandim yerimde uzunuzadiya yaribaygin yatarken hissettigim agri ertesi gun kendini dayanilmaz bir agriya dondurdu.
Öyleki wc bile gidemedim.ikigun lazimlik kullandim.
Bir hafta 10 gun sirtimi dogrultamadim
Onu gec karnim boydanboya kesikti vede acilma problemi yasadim

Hee birde su var ki karnim aylarca uyusukyu bjda oldukca kötüydü
Yillar gecti sezeryan yerim aciyor sisiyor diyen arkadaslar da cabasi

Simdi neden normal dogum sürecin normalse niye bukadar buyuk bir cerrahi operasyon.
Birinde sanci yok
Digerinde dert cok.

Ilk 5 gun falan ben hareketlerde zorlandim sonra eski halime dondum ne beklediginize bagli hem bebek doguyor hem dikisler hormonlar vs tabiki bir sure dinlenmeniz lazim oyle aman aman bir aci yok iyilesmeye basladikca hep hareket edin ben 2. Ay spora basladim 17 ay oldu orda hafif bir iz gormesem sezaryen oldugumu unuturum

Hahahaha on gun once bende oyle sacma bisey soyledim aslinda merak ettigim icindi 3. Olursa normal dogum yaparim diye (külliyen yalan) ilk dogumumda yataktan kalkana kadar ufak tefek agrilarim vardi aciya dayanikli biride degilim ama gece hastanedeyken bile hep bebegime ben kalktim cok cok iyiydim ikinci dogumum biraz zorladi agrilar fazlaydi ama dayanilmayacak gibi degil normal dogum cok agrili sancili sezaryen hic agrisiz degil tabiki ama sadece hareket kisitliligi ve agrilari var tabi vucuduna gore anestezininde verecegi yan etkilerde olabilir karar senin nihayetinde sen onu bunu bosver cocuk senin vucud senin

dogum olagan bir olaydir, ama sezeryan cerrahi mudehaledir. Dogum sancisi cekmek ne kadar zorlasa da sezeryandan sonraki 10 gun kadar zorlayacagini dusunmuyorum acikcasi. Boydan boya karnini kesmisler, dogrulamiyorsun bile....

Dayanilmayacak bir agri mi? Kisiden kisiye degisir, bir sekilde dayaniyorsun cunku sen artik annesin ve guclu durmak istiyorsun herseyden once disini sikiyorsun yani...

En buyuk problem gaz! Gaz ciktigi surece agri filan yok aslinda. Ama gazin varken o dikis yerleri binlerce igne varmis gibi batiyor. Hic kalkacak halin olmuyor ama yattikca daha cok agrin oluyor o guzden surekli gezinmen gerekiyor...

Zorunlu Sezeryan dogum yapmis biri olarak normal dogumu hic istemedim. Ama ben dogum sancilarini cekmeyi cok isterdim. Ama ben dogurmayi beceremez duzgun ikinamazsam ve bebegime birsey olursa kaygisiyla sezeryan istedim basindan beri. Allah ta gonlume gore verdi. Cok zorlandim, esim tuvaletr goturmese gidecek halim yoktu, ama pisman degilim. Yine dogursam yine sezeryan isterim.

Cocugu yaparken yasadigin haz, cocugu dogururken yasadigin haz ve olurken hissettigin sey ayniymis. Cok ilginc bir deneyim aslinda.

Caniniz cok mu tatlidir? O cocuk oraya girdiyse bir sekilde cikacak:) ve ne yazikki bunun henuz acisiz bir sekli bulunamadi:) ya oncesi ya sonrasi illaki aci olacak. Bence yasayacaginiz aciya degil, bebeginizin saglikli gelisine odaklanin.

Benim hiç ağrım olmadı kesinlikle, genel anestezi ile olmuştum hiç korkulacak bir şey değil

Tabii ki kişiden kişiye değişir bu durum ve gideceğiniz hastane, doktor sezeryanın sonuçlarına etkidir.
Ben 2 doğumdada sorun yaşamadım ve gayet rahat geçirdim süreci.
2.si gerçekten çok çok kolay geçti. 1 günde taburcu oldum.
Doktorunuzu iyi araştırın ve kafanızda büyütmeyin derim.

Bı komşumuz vardı sizin gibi artık aşırı bı korku yaşıyordu normal doğum için bayılma derecesinde panik atak vardı tamamen uyutularak doktorun verdiği günde gidip alıp geldiler bebeği normal doğum gerçekten iyi ama bu konuyu herhangi bir yardıma rağmen asamiyorsanz kendinizi de riske atmaya gerek yok herkesin ağrı eşiği farklı kimisi eve geldim işimi gücümu yaptm diyor kimisi 1 hafta yatıyor değişir yani umarım rahat ve kolay bı doğum geçirirseniz.

İnşallah benimki de kolay geçer.sezeryandan önce sonta mı ne takılıyor ya ondan bile korkuyorum☹kan aldırmaya bile yeni yeni alıştım .ben mi çok korkağım ya
Ben genel anesteziyle sezeryan oldum sondayi bayildiktan sonra takmalarini istedim.. öyle yaptılar.
Cikarirkende hiç acı hissetmedim..
Ben hemen kalktım ayağa , sürekli yürüdüm, merdivenleri inip çıktım, .
Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…