Sezeryanin ağrısı sızısı etkisi ne zaman geçer?

Kendi isteğiyle sezeryan olanlar sezeryanin zorluklarını yaşamıyorlar mı?

• Evet

OY: 4 40,0%
  • Hayır

OY: 6 60,0%

• Ankete Katılan
    10

Hkbby

Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2020
11
1
16
39
Merhaba,
Yaklaşık 6 ay önce kilolu bebek sebebi(gereksiz) nedeniyle istemeyerek zorla sezeryan oldum, ilk 5 gün çok kötüydü, daha sonra yavasta olsa yurumeye merdiven inip çıkmaya, bebeğime kendim almaya başladım, zamanla yara ve doğal olarak ağrılarda azaldı ama 6 ay geçmesine rağmen hala ağrı sızı vb. Hissediyorum daha iki ayindayken çevremdeki kere sorduğumda 4 ay olunca geçer demişlerdi ama 6 ay oldu geçmedi. Daha uzun süre etkisini gören var mı? Ve ya hangi durumlarda bu sizi artıyor, ne yapmak gerekir?

15 ay oldu ağır kaldırdığım zaman ufak sızlamalar oluyor hala. Ama ilk zamanlara göre gayet iyi durumdayım.

İstemeyerek, zorla nasıl oluyor? Bu arada 10 ay oldu, ağrısı geçmedi. Ben de merak içerisindeyim.
İlki normaldi bu da böyle bekleniyordu, son anda kilo kilo dediler, yok sole böle diyip korkuttular, ya istemiyor dedim ama yok omzu çıkar çok büyük zorlanirmiyim, falan filan diyerek işte katakulleye getirildik, son anda olunca morla bozukluğu doğru düşünmeme vb eklenince öyle oldu

15 ay oldu ağır kaldırdığım zaman ufak sızlamalar oluyor hala. Ama ilk zamanlara göre gayet iyi durumdayım.
Ağır derken, başka hangi durumlarda oluyo, bebek 15 ayda baya ağır olur onu kaldiriken vb oluyo mu? Böyle olabileceğini biliyor muydunuz?

Ağır derken, başka hangi durumlarda oluyo, bebek 15 ayda baya ağır olur onu kaldiriken vb oluyo mu? Böyle olabileceğini biliyor muydunuz?
33 aylık özel gereksinimli çocuğum var. Yürüyemediği için onu alıyorum kucağıma mecburen... 15 aylık olan çocuğum hafif ondan olduğunu sanmıyorum. Ama sık yaşadığım bir durum değil bu... Gittikçe azalıyor o sızlamalar.

33 aylık özel gereksinimli çocuğum var. Yürüyemediği için onu alıyorum kucağıma mecburen... 15 aylık olan çocuğum hafif ondan olduğunu sanmıyorum. Ama sık yaşadığım bir durum değil bu... Gittikçe azalıyor o sızlamalar.
Hiç kalmaz umarım, kolaylıklar , teşekkürler

İlki normaldi bu da böyle bekleniyordu, son anda kilo kilo dediler, yok sole böle diyip korkuttular, ya istemiyor dedim ama yok omzu çıkar çok büyük zorlanirmiyim, falan filan diyerek işte katakulleye getirildik, son anda olunca morla bozukluğu doğru düşünmeme vb eklenince öyle oldu
ama doktorun ne artısı olacak kı sızı sezaryene zorlasın? kilolu bebek takılırsa her turlu sorun olabilir. o da size bu sorunları saymış. tıbbi ihtiyac varsa cocuk icin ve sızın icin bu düşüncelerin size hiç bir katkısı yok. Saglıkla kucağınıza çocuğunuzu almış oldugunuz icin dua etmeniz gerekir.

Bende bunu merak ediyorum gerci benim 1 ay oldu hala sızlıyor. Dun şöyle bir araştırdım internette 13 sene once falan sezeryan olup hala o yeri sızlayan tuhaf olan insanlar varmis. Bence ömür boyu geçmeyecek.

Bir hafta sonra geçti benim hiç ağrım olmadı bende zorunlu oldum ama ah vahta etmedim yani neden normal olmadı diye

Benim 4 ay odu dikiş yeri hala acıyor ara sıra
çok şaşırıyorum bir yıl önce kendi isteğimle sezaryen oldum 1 ay sonra hiçbişeyim yoktu 3 aylıkken spor yapıyordum şu an hele hiç bir şeyim yok ..o kadar çıplak ayak gezdim taşa bastım kışın ne sızlama ne ağrı ne bişe..

Bende bunu merak ediyorum gerci benim 1 ay oldu hala sızlıyor. Dun şöyle bir araştırdım internette 13 sene once falan sezeryan olup hala o yeri sızlayan tuhaf olan insanlar varmis. Bence ömür boyu geçmeyecek.
asla öyle bişe yok bir yıl oldu bnm en az eskisi kadar sağlıklıyım doğumun üzerinden 1-2 ay geçmişti zaten birşeyim kalmamıştı ne sızı ne ağrı tüm hareketlerimim yapıyorum kısıtlama yok doktorumun hüneri sanırırm anlamadım böyle olacağını bilseydim doğum öncesi son iki gün de çok rahat olurdum

Yengem 4 sene önce sezeryan olmuştu geçen konuşurken dikişlerinin halen ağrıdığını özellikle kışın daha çok sıkıntı yaşadığını dile getirmişti doktora git falan demiştim gitti mivbilmiyorum inşallah tez zamanda geçer ağrılarınız allah yardımcınız olsun

Sezaryen sonuçta bir ameliyat.
Ağır kaldırdığınızda, soğukta vs sızlaması normal.
Tüm öyle doğum yapan arkadaşlarımdan duyduğum şeydir bu, üşüttükleri an dikişleri ağrır seneler geçmiş olsa bile.
Benimkiler normal doğum, seneler oldu hala hassasiyet ve dikiş yeri acısı mevcut.

Sezaryen sonuçta bir ameliyat.
Ağır kaldırdığınızda, soğukta vs sızlaması normal.
Tüm öyle doğum yapan arkadaşlarımdan duyduğum şeydir bu, üşüttükleri an dikişleri ağrır seneler geçmiş olsa bile.
Benimkiler normal doğum, seneler oldu hala hassasiyet ve dikiş yeri acısı mevcut.
öyle ama herkes için geçerli değil ilk doğumumdu bir yıl önce.kışı geçirdim üşüdüm yere taşa çıplak ayak bastım ağır kaldırdım spor yaptım hiç bir sızlama ağrı olmadı en az eskisi kadar sağlıklı hissediyorum kendimi sanki ameliyat olup kesildiğimi unutucam o derece ben vajinamda kesik olacağına sezryen olayım dedim kendi isteğimle..bakalım 2.ci fln olursa nasıl olacak inş aynı olur

asla öyle bişe yok bir yıl oldu bnm en az eskisi kadar sağlıklıyım doğumun üzerinden 1-2 ay geçmişti zaten birşeyim kalmamıştı ne sızı ne ağrı tüm hareketlerimim yapıyorum kısıtlama yok doktorumun hüneri sanırırm anlamadım böyle olacağını bilseydim doğum öncesi son iki gün de çok rahat olurdum
Içim rahatladı valla. Peki o bölgedeki uyuşuk karıncalanma gibi olan his varya hissizlik yani. O geçti mi ?

Back