Sezeryanda Sonda takımı

ismigizli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2023
133
-17
29
Merhaba Hanımlar..
Ben şuanda 6 Aylık Hamileyim çok şükür.. büyük ihtimalle Sezeryan olacağım. Ama Sonda takılmasından çok korkuyorum.
Spinal Anestezi yapıldıktan sonra mı takılıyor? Yoksa Anesteziden önce mi takılıyor?
Önceden takılıyorsa eğer, çok acıyor mu? Kaç saniye sürüyor? Hazırlıklı olmak isterim..
şimdiden teşekkürler arkadaşlar

Ben vajinal doğumda epidural aldığım için doğumdan sonra mesanemde problem oldu ve doğum sonrası 3 gün sonda ile yaşadım. Takılırken herhangi bi uyuşturma işlemi vs yapılmadı bana, sadece çok az rahatsız oldum, 3 saniye sürdü. Takılmasından ziyade 3 gün öyle yaşamak daha zordu benim için. Belki direkt konunuz ile alakalı değil ama kendi tecrübemi paylaşmak istedim :)
Naçizane tavsiyem doğuma değil sonrasına odaklanmanız olur, ben de doğuma çok kafa yormuştum, bir gün hadi en fazla bir hafta etkisi sürecek bi şey yaşıyorsunuz, sonrası daha büyük değişimlere hazırlayın kendinizi derim :)

Benim sezeryana girince takmışlar anesteziden sonra ben odaya çıkınca ayağa kalkmak istediğimde fark ettim sondayı 😂

Spinal anesteziyle sezeryan olmustum. Uyusturduktan sonra taktilar. Hic birsey hissetmedim. Sonra uyusukluk gecip yurumeye baslamadan once cikardilar hemencik sonucta sezeryen dikislerinin agrisi oluyor sondayi hic hissetmedim bile.

Kız sondanın neyinden korkuyorsun. Benim ne zamn takildigini tam olarak hatirlamiyorum. Ama anastezi yapilirken yoktu.
Acaba benmi degişigim sezeryandan sondadan falan hiç korkmadim. Tabi araştirdim ama kormadim.

Normal doğum masasında mesanem dolu diye sonda ile boşaltmıştı çok az hissetmiştim korkulacak birşey değil bnce

Korkutmak gibi olmasında
Sezeryandan ,anesteziden ne bileyim başka şeylerden korksan 😅😅 sondayı unutursun bence🤪

Spinal anesteziyle sezeryan olmustum. Uyusturduktan sonra taktilar. Hic birsey hissetmedim. Sonra uyusukluk gecip yurumeye baslamadan once cikardilar hemencik sonucta sezeryen dikislerinin agrisi oluyor sondayi hic hissetmedim bile.
Ayy inşallah bende de uyuşturduktan sonra takarlar. Özelde mi doğum yaptınız?

Ben vajinal doğumda epidural aldığım için doğumdan sonra mesanemde problem oldu ve doğum sonrası 3 gün sonda ile yaşadım. Takılırken herhangi bi uyuşturma işlemi vs yapılmadı bana, sadece çok az rahatsız oldum, 3 saniye sürdü. Takılmasından ziyade 3 gün öyle yaşamak daha zordu benim için. Belki direkt konunuz ile alakalı değil ama kendi tecrübemi paylaşmak istedim :)
Naçizane tavsiyem doğuma değil sonrasına odaklanmanız olur, ben de doğuma çok kafa yormuştum, bir gün hadi en fazla bir hafta etkisi sürecek bi şey yaşıyorsunuz, sonrası daha büyük değişimlere hazırlayın kendinizi derim :)
Cevabınız için çok teşekkür ederim.. ☺️

Spinal ile oldum. Hatırlamıyorum bile. Odaya gelince anladım. Sorup eğer öncesinde takıyorlarsa rica edebilirsin.

Bana öncesinde taktılar acı falan hissetmedim çünkü sancım vardı. Çıkartırken yanma acısı oldu sadece uzun süren bi acı değil

Uyandığımda sonda vardı, ne zaman çıktı, nasıl çıkardılar hiç hatırlamıyorum. doğurduğum gün yok benim hafızamda😅

X