• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan mı normal doğum mu korkuyorum!!!!

CANLARIIM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
680
4
96
Ankara
ARKADAŞLAR!!!!!
2 TANE DÜNYALAR güzeli kızım var biri 4 e gidiyor biri 4 egirmeye az kaldı
3.final yapmak istedim ama tecrübeli olduğumdan doğumdan korkuyorum hamileliğimi yeni öğrendim..Yalnız ilki normal ikincisi sezeryandı tekrar normal yapayım diyorum deneyimleriniz paylaşın lütfen..Sitede iki doğumun da videosunu izledim elim ayağım titriyor şimdiii....aman yarabbiii dehşetti....:emir_bebek:

saglık egıtımı almamıs kısılerın amelıyat goruntulerını ızlememelrı gerekır
ben çapa mezunuyum saglık egıtımı aldım yınede sezeryan vs ızlemıyorumkı ılerde sezeryan olmam gerekırse psıkolojımı etkılemesın dıye
en kolayı suda normal dogum 10 dk doguruyo hatunlar

bız ne dıyebılırızkı sen her ıkıısnıde yasamıısn ..buna en ıyı sen karra verıceksın kıısıde duusn hangııs daha rahat olduysa onu tercıh et bence ..hayırlı olur ıhsallh

o zamn karraı gene sen verıceksın napalım kolay anne olunmuyor ne yazıkkı he rıkıısde zor olduugna gore secım senınn seıcceksın bırını emınım bır yanın agır basıyodur...

bacım bende çocuğumu sezeryanla doğurdum. e zorlukları var tabi olmaz mı.
eğer tekrar bi gebeliğim olursa epidural sezeryan düşünüyorum. yaşayanlar olumlu bahsediyor. bide bebeği doğduğu an görebilmeyi heves ediyorum kısmet tabi.. :ecrin_bebek:

bence en iyisi sen doktora bir danış sezeryandan sonra birçok doktor normal dogum önermiyorlar en iyisini onlar bilir canım

sezeryandan sonra normal doğum yapacak doktor nerdeyse yok denecek kadar az. hele hle bu 3. doğumsa yapacaklarını sanmıyorum ama sen yinede sor.

ARKADAŞLAR!!!!!
3.final yapmak istedim ama tecrübeli olduğumdan doğumdan korkuyorum hamileliğimi yeni öğrendim..Yalnız ilki normal ikincisi sezeryandı tekrar normal yapayım diyorum deneyimleriniz paylaşın lütfen..Sitede iki doğumun da videosunu izledim elim ayağım titriyor şimdiii....aman yarabbiii dehşetti....:emir_bebek:

merhaba. ben ilk defa doğum yapacağım nasipse. sen 2 tane yapıp bu kadar korkuyorsan ben oturup ağlayayım diye düşündüm :) neden bu videoları izleyipte kendinizi daha çok korkutuyosunuz. Rabbim doğum anında kolaylığını verecektir. bol bol ayetel kürsi okumak lazım. elbette doktora danışın ama sezeryandan normal doğuma dönüş duymadım gibi birşey açıkçası... çünkü sonuçta ameliyat geçiriyorsun. ne kadar yılda geçse o yerinde ağrı sızı mutlaka oluyor arkadaşlarımdan biliyorum. hayırlısı olsun hakkınızda.

en az 2 yıl geçerse sezeryanlılar normal doğum yapabilirler diye duymuştum bir doktorun konuşmasında..
bende sezeryanlıyım.. hamileykende paso bir normal doğum bir sezeryan videosu izleyip durmuştum.. ne manyakmışım annem kızıp duruyordu zaten o zamanlar.. ben ve ablam 1 ay arayla doğurduk o 15 dakikada normal yolla 3.yü bende 4 günde ağrıdan ve narkozdan kendine gelemeyerek sezeryanla 1.yi doğurdum.. eve geldiğimde de 20 gün annem baktı.. ablam ise öğlen doğurdu akşam taburcu oldu.. evde işlerine başladı.. yok ben gaz çıkardm yok çıkaramadım yok kabızım zart zurt derken 4 gün hastanede yattım.. 2 kişinin masalını dinlediniz.. sonucu anlamak için arif olmaya gerek yok.. ne varsa doğalda varr cnm... çok çabuk toparlanıyorlar o kesin...

3.çocukta korku mu kalır anacım
pipiriklisin herhalde
aklına kötü şeyler getirme

erkekler sünnet oluyor ve bitiyor..kadınların ne çok derdi var..çocuk doğurmak ,gebelikten korunmak,muane olmak ,kistlerle uğraşmak ,hormonlarla uğraşmak..varda var

canım daha önceden tecrüben var zaten bence video falan izleme sen ben ikiz doğum yaptım eğer tek olsaydı kesin normal doğum yapmak isterdimbence sağlığın el verdiği sürece normal doğumu düşün derim ben sezeryande karın kalıyor normal doğuma göre ve ağrısı çok oluyor yinede sen bilirsin canım yerimseniben

:
ARKADAŞLAR!!!!!
benim de ilk çocuğum sezeryan şuan ikinci çocuğuma hamileyim fakat genel anesteziyle sezeryan düşünmüyorum uzman tv de kaan kocatepeyi dinledim ilk sezeryan kesisi yataysa herşey yolunda gidiyorsa açılma sancı sezeryan sonrası normal doğum yapılabilir diye anlattı ben şimdi kısa yazdım sen uzman tv den dinle fakat özellerde yaptırmıyolarmış sezeryan sonrası normal doğum yapmak isteyenler fakülte hastanelerini tercih etmeli diyodu bende normal düşünüyorum olmazsa epiturel sezeryan düşünüyorum hayırlısı ay biraz uzun yazdım galiba utangac:[

3.çocukta korku mu kalır anacım
pipiriklisin herhalde
aklına kötü şeyler getirme

canım malesef ilk doğum yapacaklar fazla korkuya kapılmıyor bence çünkü başına ne geleceğini nasıl bir ağrı olacağını falan bilmediklerinden belirsiz korkuları oluyor fakat iki veya üçüncü doğumu yapacak olanlar daha önce odurumu yaşadığı için birdaha aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorlar ben ilk hamileliğimde korkum vardı ne yaşayacağımı bilmiyordum kendim gidip yattım ameliyat masasına 15 dak bekldim buzgibi ameliyathanede fakat şimdi ik,inciye hamileyim ve hamileliğimi öğrendiğimden beri ben nasıl birdaha o masaya yatarım korkusu aldı normal doğumu bilmediğim için normal istiyorum şimdi ama önceden normal doğuranlar normal doğurmaktan korkuyolar ikincide benim görüşüm bu tabii herkes farklı düşünür

Normal doğum yapmayı o kadar çok istemiştim ki, herhangi bir sorunumda yoktu normal doğum yapabilecektim. Sırf daha sağlıklı oldugu için istemiştim bunu. Ama doğumda çocuğun sakat doğacak hazırlıklı ol dediklerinde, korkudan kasılmışım. Ve normal doğum yapamadım. Sezeryane alınmıştım. Ama çok istemiştim normal doğumu. Sezeryan doğumdan 5 sene sonra normal doğum yapılabiliyor diye bliyorum. Doktor böyle söylemişti. Tercih sizin tabi ki.. 2 sinide yaşamışsınız.

ıKıSıNıDE BıLDıĞıM ıÇıN ilk doğurdum daha doğuramam demiştim ikinci de ammaan yine ben masadayım dedim sonra dediler ki gelen ziyaretçiler 3,de burda olsun bende demiştim ki ne 3, sü???2, zor yaptım demiştimm kiii şimdi yine hamileyim bu kadınlar hiç ders almıyor bir şeyden diye düşünüyorum???ilkinde hiç birşey bilmediğim için korkmuyordum ama ilk doğuracakları da korkutmak istemiyorum bu arada...Ama ikisinden de korkuyorum şu an...ALLAHIM HERKESE TÜM DOĞURACAKLARA VE BANA YARDIM ETSıN ACISIZ SIZISIZ ıNŞALLAH...:Saruboceq:

: benim de ilk çocuğum sezeryan şuan ikinci çocuğuma hamileyim fakat genel anesteziyle sezeryan düşünmüyorum uzman tv de kaan kocatepeyi dinledim ilk sezeryan kesisi yataysa herşey yolunda gidiyorsa açılma sancı sezeryan sonrası normal doğum yapılabilir diye anlattı ben şimdi kısa yazdım sen uzman tv den dinle fakat özellerde yaptırmıyolarmış sezeryan sonrası normal doğum yapmak isteyenler fakülte hastanelerini tercih etmeli diyodu bende normal düşünüyorum olmazsa epiturel sezeryan düşünüyorum hayırlısı ay biraz uzun yazdım galiba utangac:[

Eskiden sezaryan kesisi dikey yapildigindan ikinci dogum normal olunca acilma ihtimali simdi tercih edilen yatay kesiye göre yüksekmis.Yatayda bu ihtimal %3 olmasina ragmen Dr.lar risk almak istemiyor.En iyisi ilkinden itibaren zorunlu olmadikca normal dogumu tercih.Hem iyilesmesi hizli,hemde bebisin hemen kucaginda!Bu tadi tatmak icin bikac saat sanciya deger.Epidural anesteziden memnun olmayanida duymadim.Ozaman sanci bile hissetmeden normal dogum.Oh ne güzell!!

Back