• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Aminn Allah düşmanımıza bile yaşatmasın. Ben de bebeğimi kaybettiğimde 32 saat sancı verdiler dogum olmadi sezeryana alındım uyutmadılar bile herseyi duydum bu yaşananlarin psikolojisini kaldirmak çok zor. 11 ay sonra tekrar hamile kaldım ilk 14 hafta sevinemedim bile yine kaybedicem diye düşünüyordum hamile olduğuma inanasım gelmiyordu hayal kirikligi yasamaktan korkuyordum ve aklim hep kaybettigim kizimdaydi. Sonra sonra doktorun da içimi rahatlatmalariyla yeniden hamile olduğuma bebegin sağlıklı doğabileceğine inanmaya başladim. Ama hamileligim psikolojik olarak zor geçti son birkaç ay haftada 2 kez kontrole gittim doktorum da öyle uygun görmüştü Allahtan. Bu acıları yaşamiş gibi evde oturup rahat hamilelik geçiremiyor her an yürek hoplaması hep iyi oldugunu bilme ihtiyacı. Doktorda olmadigim zamanlarda da eve doppler almıştım hareket olmayinca kalp atislarini dinliyordum. Şimdi çok şükür oğlum doğdu bazen bakiyorum inanamiyorum. Kizimi kaybettigimden beri zaman hem hiççç geçmedi hem de bir o kadar hizli geçmiş. Bu forumu en başindan sonuna kadar okumustum kizimi kaybettigimde ve burdaki arkadaslarla dertleşiyorduk birlikte yeniden anne olabilmenin umuduyla sezeryan sonrasi bekleme süresini birlikte sabrediyorduk. Neredeyse tamamı yeniden anne oldu. Allah isteyen tüm melek annelerine nasip edecek insallah. Acısı hafifliyor ama geçmiyor diyorlardı tam da öyleymiş. Kızımı düşünmediğim bir gün bile yok. Hepsi evlat, biri yaninda diye otekini unutur mu insan. Tüm melek anneleri dualarimda 🙏
Alllah bebegınıze sqğlıklı uzun ömürler versin.sizi tanıyorum burdan da mart grubundan da orayıda takıp ediyordum hamileyken ama kötü etkilerim sizleri diyede yazmadım hiç.çünkü gercekten hamileliğimi zehir ettim kendimede eşimede gercekten:( benim doktorlarımda sürekli bana bu bambaşka o bambaşka bir gebelik dediler.bende sizin gibiyim bazen inanamıyorum benim bebegım mi diye.dogumda o kadar stresliydimki kac defa tansiyon ılacı verilmiş sürekli tansiyonum yüksekmiş.o anı bile kendime zehir ettim.bebegım erken dogdu kilo alımı yavaşlamıştı.1 hafta yogun bakımda kaldı.belkidr hep benim stresim yüzünden oldu bunlar:( oğlumu kaybettikten sonra şimdi şu kadar aylık olacaktı 1 yasında olacaktı 2 yasında olacaktı vs . Hep boyle düşünüyordum.aynı zamanda hamile oldgum kişilerin bebeklerini gorunce bebegım yaşasa bu kadar olacaktı diye diye zaman gecti..evet zaman hem hızlı gecti hem yavaş..gözümdeki yaş hiç bitmedi.hala düşününce aglıyorum gecmiyor bu acı gecmıyor..ben cok zOr hamile kaldım 10 tüp bebek denememde hamile kalmıstım ogluma..ondan once insanların baskısı anlayışsızlıgı laf sokmaları canımı cok yakıyordu ama oglumu kaybettikten sonra daha da cok yanıyordu canım cunku kimse anlamıyordu kimse bizim kadar hassas olamıyordu.

Merhaba hamileyken kızım olacağını duyduğumda profilinizde ki resme bakmıştım. Ağzı burnu gerçekten benzemişti. Ben doğumda kaybetmedim ama doğumdan 4 gün sonra boğuldu ve yb da kaldı hep. Şiödi ben de 14 haftalık hamileyim sizle aynı durumdayım oğlum olacak. Ama bağ kurmakta zorlanıyorum. Kız olsaydı daha kolay gelmişti sanki ogünler yaşanmamış kaldığım yerden devam ediyor gibi düşüneceğimi sandım. Gerçekten yükü hiç geçmeyecek bir acı
O kadar iyi anliyorum ki sanki ben yazmisim. Ben de ikinci de hep kizim olacak diye düşünmüştüm. Ultrasonda erkek olduğunu bi öğrendik hissettigim sey o an kalbimin kirildigiydi çok soğuk yabanci bir his gibi gelmişti. Sanki kizimi o an tamamen iyice kaybetmisim gibi hissettim pamuk ipligi varmis da o da kopmus gibi. Beyin o yarim kalan anneligi tamamlamak istiyor demekki ve o bebegi ariyor. Hastaneden cikinca kız cocuklarina bakip ağladım hic bi zaman böyle anne kız olamayacagiz diye. Ama o an yaşananlar şokmuş demekki. Ertesi gun erkek fikrine tamamen alışmıştım. Hatta detayli ultrasona giderken esim demisti cinsiyeti yanlis görmüşüz kızmış deseler ister misin diye hayir asla demiştim. Yani demekki evladı neyse onu seviyor ona sahip çıkmaya calisiyor insan. Hele doğduktan sonra ballll hic kizi erkeği olmuyor ki. Bu duygulari yasamayan anlamaz cinsiyet mi seçilir der kızar ama konu o degil ki giden evladının yerine aynisini koymaya çalışıyorsun iste o surecte. Allah evlatlarımıza uzun ömürler versin

O kadar iyi anliyorum ki sanki ben yazmisim. Ben de ikinci de hep kizim olacak diye düşünmüştüm. Ultrasonda erkek olduğunu bi öğrendik hissettigim sey o an kalbimin kirildigiydi çok soğuk yabanci bir his gibi gelmişti. Sanki kizimi o an tamamen iyice kaybetmisim gibi hissettim pamuk ipligi varmis da o da kopmus gibi. Beyin o yarim kalan anneligi tamamlamak istiyor demekki ve o bebegi ariyor. Hastaneden cikinca kız cocuklarina bakip ağladım hic bi zaman böyle anne kız olamayacagiz diye. Ama o an yaşananlar şokmuş demekki. Ertesi gun erkek fikrine tamamen alışmıştım. Hatta detayli ultrasona giderken esim demisti cinsiyeti yanlis görmüşüz kızmış deseler ister misin diye hayir asla demiştim. Yani demekki evladı neyse onu seviyor ona sahip çıkmaya calisiyor insan. Hele doğduktan sonra ballll hic kizi erkeği olmuyor ki. Bu duygulari yasamayan anlamaz cinsiyet mi seçilir der kızar ama konu o degil ki giden evladının yerine aynisini koymaya çalışıyorsun iste o surecte. Allah evlatlarımıza uzun ömürler versin
Evet acını dindirmeye çalışıyorsun. Üstelik ben 1 yıl yb da saksıda çiçek gibi olan hareketsiz kızıma baktım süsledim eksikliğini öyle derin hissettim ki sanki hamilelik geçmişi silecek gibi hissettirmişti. Anlıyorum o hissi kız çocuk gördüğümde hala canım yanıyor.

Alllah bebegınıze sqğlıklı uzun ömürler versin.sizi tanıyorum burdan da mart grubundan da orayıda takıp ediyordum hamileyken ama kötü etkilerim sizleri diyede yazmadım hiç.çünkü gercekten hamileliğimi zehir ettim kendimede eşimede gercekten:KK43: benim doktorlarımda sürekli bana bu bambaşka o bambaşka bir gebelik dediler.bende sizin gibiyim bazen inanamıyorum benim bebegım mi diye.dogumda o kadar stresliydimki kac defa tansiyon ılacı verilmiş sürekli tansiyonum yüksekmiş.o anı bile kendime zehir ettim.bebegım erken dogdu kilo alımı yavaşlamıştı.1 hafta yogun bakımda kaldı.belkidr hep benim stresim yüzünden oldu bunlar:KK43: oğlumu kaybettikten sonra şimdi şu kadar aylık olacaktı 1 yasında olacaktı 2 yasında olacaktı vs . Hep boyle düşünüyordum.aynı zamanda hamile oldgum kişilerin bebeklerini gorunce bebegım yaşasa bu kadar olacaktı diye diye zaman gecti..evet zaman hem hızlı gecti hem yavaş..gözümdeki yaş hiç bitmedi.hala düşününce aglıyorum gecmiyor bu acı gecmıyor..ben cok zOr hamile kaldım 10 tüp bebek denememde hamile kalmıstım ogluma..ondan once insanların baskısı anlayışsızlıgı laf sokmaları canımı cok yakıyordu ama oglumu kaybettikten sonra daha da cok yanıyordu canım cunku kimse anlamıyordu kimse bizim kadar hassas olamıyordu.
Ah canım ya onlarin yeri bambaska ki. Bak bu bebek doğdu anneannesinde babasında herkesin kucağında ortaya cikti bi sekilde büyüyor ama kızım bi tek annesini tanıdı bildi o sıcacık histe daha anne karninda melek oldu yavrum o bana saklı. Hiç kiyamiyorum, onun yeri başka. Bunlar yaşandiktan sonra insan artik eski ben olamiyor. 10 tüp bebek diyorsun bak ruhen ve bedenen ne kadar yorucu. Kendine hak ver. Üstesinden gelmissin hic pes etmemissin. Ağladin bagirdin cagirdin sinir krizi gecirdin ya da hayati onlara zehir ettin diye sana söylenen insanlar senin yaşadıklarının onda birine cesaret edebilir miydi acaba? Defalarca bu yola çıkmaya da cesaret edemezlerdi bir evlat kaybettikten sonra hiç bişey yokmuş gibi tamamen normal davranamazlardi. Ben o dönem eşime anneme hatta işyerime çok çektirdim öfke patlamalari yaşadım içteki yangın bi şekilde dışa vuruyor. Kaç kere acillik olduk. Bambaşka biri oldum. Hak ver kendine

Merhaba tam beş ay oldu bebeğimi kaybedeli, doktorum tekrar hamile kalmadan önce mutlaka genetik tarama yaptırmamı söylüyor , fulya genetiği önerdiler, bi bilgisi olan giden var mı aranızda, ya da genetiğe baktıran
Canım sendemi ocakta kayıp yaşadın. Acılarımız çok yakın benimde 23 ocak. Benim doğumdan sonra 4.gün vefat etti. Yaşayan sağlıklı bir oğlum daha olunca genetik test yapmadılar. Ve geçen ay doktora gittiğimde korunmayı bıraktırdı. Artık Allaha emanet bekliyoruz.

Canım sendemi ocakta kayıp yaşadın. Acılarımız çok yakın benimde 23 ocak. Benim doğumdan sonra 4.gün vefat etti. Yaşayan sağlıklı bir oğlum daha olunca genetik test yapmadılar. Ve geçen ay doktora gittiğimde korunmayı bıraktırdı. Artık Allaha emanet bekliyoruz.
Merhaba; bende 26 Ocakta kaybettim bebeğimi.. 35 haftalık hamileydim karnımda vefat etmiş yavrum. Öncesinde hiçbir belirti olmadı, çok rahat bir hamilelik yaşıyordum. Zor bir durum yaşamayan bilemez. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah:KK200:

Merhaba; bende 26 Ocakta kaybettim bebeğimi.. 35 haftalık hamileydim karnımda vefat etmiş yavrum. Öncesinde hiçbir belirti olmadı, çok rahat bir hamilelik yaşıyordum. Zor bir durum yaşamayan bilemez. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah:KK200:
Bende tam o haftada kaybettim bebeğimi yaşasaydı şuan 1 yaş 4aylık olacaktı rabbim beter acılardan korusun acını dindirsin

Amin canım inşallah. Ben 37+5 de doğum yaptım senin gibi güzel bir gebelik geçirdim güle oynaya gittim doğuma buruk şekilde çıktım doğumdan. 4gün yaşadı yavrum 😢 çok zor Allah ımmhepimize sabır versin

Bende tam o haftada kaybettim bebeğimi yaşasaydı şuan 1 yaş 4aylık olacaktı rabbim beter acılardan korusun acını dindirsin
Amin inşallah, bize doktor 1 sene korunma önerdi, senin baya olmuş inşallah hayırlısıyla güzel haberlerini alırız bizlere umut olursun

Amin canım inşallah. Ben 37+5 de doğum yaptım senin gibi güzel bir gebelik geçirdim güle oynaya gittim doğuma buruk şekilde çıktım doğumdan. 4gün yaşadı yavrum 😢 çok zor Allah ımmhepimize sabır versin
Başınız sağ olsun :( , her şey yolunda giderken aniden kaybetmenin verdiği acıyı biliyorum... Allah hepimizi selamete ulaştırsın kalplerimizi en hayırlı şekilde serinletsin inşallah :KK200:

Amin inşallah, bize doktor 1 sene korunma önerdi, senin baya olmuş inşallah hayırlısıyla güzel haberlerini alırız bizlere umut olursun
Canım ben kaybımın 4. Ayında ilk defa doktora gittim farklı bir doktor 2gebeliğimde gittiğim dotor değil. Araştırdım gittim ve bana direk korunmayı kestirdi dikişlerime sonradan baktı iyi durumda dedi. Şuan korunmasız şekilde devam ediyoruz. Yumurtalarım tembelleşmiş onun için ilaç verdi son kontrole gittiğimde solda 3 sağda 2yumurta gelişmiş çatlatma iğnesi verdi. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin

Canım ben kaybımın 4. Ayında ilk defa doktora gittim farklı bir doktor 2gebeliğimde gittiğim dotor değil. Araştırdım gittim ve bana direk korunmayı kestirdi dikişlerime sonradan baktı iyi durumda dedi. Şuan korunmasız şekilde devam ediyoruz. Yumurtalarım tembelleşmiş onun için ilaç verdi son kontrole gittiğimde solda 3 sağda 2yumurta gelişmiş çatlatma iğnesi verdi. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin
Aminnn canım; inşallah bu defa sağlıkla kucağına alırsın, bizlere umut olursun :KK200:

Ben 2022 14 ocakta 27 haftalık doğum yaptım 3 gün yaşadı, ama benim 5 gebelikte bi tame sağlıklı kızım var o da ilk çocuğum 6 yaşında sonrasında iki düşük bir ölü doğum birde işte bu son olay, doktor arkadaşım mutlaka genetik takip yapılmalı dedi, yoksa kayıp öykülerim hepsi birbirnden farklı , ama arkadaşıma göre bizim bilmediğimiz farklı bağlantıları olabilirmiş, son çocuğuma 13 haftalıkken fetal DNA yaptırmıştık temiz çıkmıştı . Ona rağmen şimdi bir genetik uzman arıyoruz gerekirse genetik tüp bebek yapacaz ki hamile kalmamla alakalı sıkıntım yok sağlıklı doğurmakla alakalı sıkıntım var .

Amin canım inşallah her birimiz teker teker güzel haberlerle süsleriz inşallah burayı çok istiyorum istediğim kadarsa korkuyorum hakkımızda hayırlısını versin rabbim

Ben 2022 14 ocakta 27 haftalık doğum yaptım 3 gün yaşadı, ama benim 5 gebelikte bi tame sağlıklı kızım var o da ilk çocuğum 6 yaşında sonrasında iki düşük bir ölü doğum birde işte bu son olay, doktor arkadaşım mutlaka genetik takip yapılmalı dedi, yoksa kayıp öykülerim hepsi birbirnden farklı , ama arkadaşıma göre bizim bilmediğimiz farklı bağlantıları olabilirmiş, son çocuğuma 13 haftalıkken fetal DNA yaptırmıştık temiz çıkmıştı . Ona rağmen şimdi bir genetik uzman arıyoruz gerekirse genetik tüp bebek yapacaz ki hamile kalmamla alakalı sıkıntım yok sağlıklı doğurmakla alakalı sıkıntım var .
Canım ölü doğum derken odamı büyüktü. Mutlaka genetik testler yaptır

Canım ölü doğum derken odamı büyüktü. Mutlaka genetik testler yaptır
Ewt 23 haftalıktı , onun 18 haftaya kasar gayet iyi bi gebelikti sonrasında doktorum kalbinde bi sıkıntı fark etti sonrasında çok ağır bi kalp anomalis çıktı zaten 22 haftaya kadar bile gelmesi mucizeymiş bu şekilde ölü doğdu. Benim için çok zordu öyle düşünmüştüm sonra bi yıl sonra diğer çocuğumu kaybedince çok daha derin bi kedere gömüldü , allah hepimize yardım etsin evlat acısı ço zor , allah sağlıklı uzun ömürler versin evlatlarımıza inş.

Ewt 23 haftalıktı , onun 18 haftaya kasar gayet iyi bi gebelikti sonrasında doktorum kalbinde bi sıkıntı fark etti sonrasında çok ağır bi kalp anomalis çıktı zaten 22 haftaya kadar bile gelmesi mucizeymiş bu şekilde ölü doğdu. Benim için çok zordu öyle düşünmüştüm sonra bi yıl sonra diğer çocuğumu kaybedince çok daha derin bi kedere gömüldü , allah hepimize yardım etsin evlat acısı ço zor , allah sağlıklı uzun ömürler versin evlatlarımıza inş.
Çok zor arkadaşım çookk. Yanıyorum oğlum diye. Hiç dinmiyor acım

Merhaba tam beş ay oldu bebeğimi kaybedeli, doktorum tekrar hamile kalmadan önce mutlaka genetik tarama yaptırmamı söylüyor , fulya genetiği önerdiler, bi bilgisi olan giden var mı aranızda, ya da genetiğe baktıran
Merhaba bende bebeğimi 3 şubatta kaybettim. Kalbinde fazladan bir damar görüldü 28.haftada. Bu yüzden Mersin’de yaşamama rağmen Ankara başkent hastanesinde doğum yaptım. Bebeğim sadece 2 saat yaşadı. Ordaki kadın doğumcum da genetik test yaptırmam gerektiğini söyledi ama oğlum üzerinden. Bu yüzden otopsi yaptırdık benim haberim yok eşimi ikna etmişler. Şuan oğlumun DNA sı eşimle benim kanımla çalışma yapıyorlar. İntergen diye firmada. Beni doktorum yönlendirdi. Allah sabrı Cemil versin arkadaşım çok zor durumumuz 😢

Back