- 19 Mayıs 2020
- 248
- 237
- 33
- 31
Canım benim çok sevindim bı parca da olsa destek olabildiğime senin de gönlün öyle guzelki öyle değerli bı insansinki demek Rabbim sana ve bizlere melek annesi olmayı layık gördü melek annesi olmak kolay biseymi kimseye nasip olmayan kutsal bı Mertebe ama çok şükür elhamdülillah bizler sen ben hepimiz buna layık gorulmusuz karnımzda kimimiz 4 ay kimimiz 9 ay bı şekilde tasimisiz bir meleği karnımiza sigdirmisiz Rabbim nelere kadir...Allah hepinizden razı olsunEvet iyi ki var sizleri tanımadan önce ınsan ıcıne cıkamazdım sizlerle konustukca derdimi acımı kelimelere döktükce öyle yol kat ettımkı sizden baska kımse yok ki halden anlayan bu acının buyuklugunu bılen ahmetinannesi011 öyle güzel yüreğin var ki ben düştükçe hep elimden tutup bana güç verıyosun ben şu an toparlanabılıyorsam senın payın çok büyük iyi ki varsın güzel kalpli arkadasım iyi ki varsınız dıger ısmını yazamadıgım arkadaslarım hep destek olalım bırbırımıze düştükce tutup kaldıralım insallah bir gun gorusme ımkanımız olur dedıgın gıbı belkı kucaklarımızda bebeklerımızle hep bırlıkte bir arada oldugumuz o gunler cok yakındır inşallah sizi çok sevıyorum iyiki hayatımdasınız can oldunuz nefes oldunuz bana
Evet canım rabbım öyle sevmıs ki bızım kalbımızı bıze bu mertebeyı nasip eylemıs bıze cennetın kapısından girebılme imkanı vermıs evlatlarımızlaCanım benim çok sevindim bı parca da olsa destek olabildiğime senin de gönlün öyle guzelki öyle değerli bı insansinki demek Rabbim sana ve bizlere melek annesi olmayı layık gördü melek annesi olmak kolay biseymi kimseye nasip olmayan kutsal bı Mertebe ama çok şükür elhamdülillah bizler sen ben hepimiz buna layık gorulmusuz karnımzda kimimiz 4 ay kimimiz 9 ay bı şekilde tasimisiz bir meleği karnımiza sigdirmisiz Rabbim nelere kadir...Allah hepinizden razı olsungüzel günler yakında çok yakında sadece biraz sabr güzel annelerin
Cok duygulandım ne güzel yazmışsın öyle... Cok mutlu suan bizim meleklerimiz sadece biz onlara hasretiz.. Ne güzel cennette bebeklerimizi sevicezEvet canım rabbım öyle sevmıs ki bızım kalbımızı bıze bu mertebeyı nasip eylemıs bıze cennetın kapısından girebılme imkanı vermıs evlatlarımızlasevmedıgı kuluna verırmı bu imkanı cennetıne alma şansını verırmı hiç bunları dusundukce şükür ya rabbım dıyorum elhamdüllilah onca kişinin arasından bızı sectın secılmiş melek annesi eyledin bizi o yüzden sabredip mükafatını beklemelıyız rabbımden öyle sevmıs ki bizi kulum ebedi dünyada bu sevgıyı sonsuz şekılde tatsın sadece dünyada bı kac sene değil ben sana evladına duyacagın sevgıyı şevkati ebedi verıyorum demis bundan daha güzel haber olur mu kim evladının cennete gitmesini istemez bu dünyanın gamını yükünü cekmeden direkt yavrularımızı cennetine aldı onlar en güzel yerde birlıkte koşturup oynuyolardır belkıde cennet kuşlarımız melek yavrularımız..
Aynen canım ne güzel bu duyguyu orada tadabılmemin verdıgı mutlulukCok duygulandım ne güzel yazmışsın öyle... Cok mutlu suan bizim meleklerimiz sadece biz onlara hasretiz.. Ne güzel cennette bebeklerimizi sevicez
Bende kaybettikten 3 gün sonra geldi cok ağlamıştım cok etkilenmiştim. Benim melek kizim küçüktü daha 4 buçuk aylikti şaşırmıştım gelmesine demek bi mucize olsa yasasa emebilcekti yavrumAynen canım ne güzel bu duyguyu orada tadabılmemin verdıgı mutlulukcennetin kapısında beklerlermıs gırmezlermis annemi babamı almadan girmem dermıs meleklerimiz rabbımde onları oyalayacak zamanlarını gecırecek birseyler sağlarmıs benım toprağa verdıgım gün sütüm gelmıstı çok çok yerden yere vurmustum içemeden yavrum gitti diye ama öğrendımki süt çağını bile cennette tamamlarlarmış bunu duyunca nasıl mutlu oldum
Bende 3 4 kez gördüm cnm cok güzel bi kızdı bence yavrularımız onlarKızlar dün gece rüyamda kızımı gördüm sabah bi uyandım ağlayarak öyle gercektiki dört aylık olmustu kilo almıs böyle yanaklı saclarıda uzamıstı benım saclarıma benzıyordu rengi gözleride boncuk gibiydi öyle güzel bir melek olmustuki yavrum aldım kucağıma emzirdim ilk tuttuğum göğsümden süt gelmedi diğerini verdim öyle direkt kavradı ilk emdiği gibiydı adeta onu izledim emişini parmaklarımı tuttu sonra onu ablamın yanında bırakıp odasına gectım annem ordaydı ben kızımın hastaneden donusunu beklıcegım zaman kırmızı takımını giydırcektım giyemeden gitti yavrum işte ruyamda o kırmızı takımı aldım elime annem dediki kızım sökülmus pijaması ben dıkeyım baska giıydır yok annem ben vakıt kaybedemem bunu gıydırmelıyım ustunde görmek ıstıyorum annem lütfen ver o takımı dedim bagırdım sonra odaya geldım ablam baska giydırmıs bırde aldıgım taclardan takmıs ipek sacına öyle guzel olmus ki rüyamdada giydıremedim uyandım sonra ağladım etkısınde cok kaldım gercekten gördüğüm gibimiydi yavrum rabbım gosterdi belkıde şu anki halını bana inşallah öyledir
Hayrolsun canım ne güzel Rabbim rüyalarda kısmet ediyor emzirmeyi öpmeyi koklamayiKızlar dün gece rüyamda kızımı gördüm sabah bi uyandım ağlayarak öyle gercektiki dört aylık olmustu kilo almıs böyle yanaklı saclarıda uzamıstı benım saclarıma benzıyordu rengi gözleride boncuk gibiydi öyle güzel bir melek olmustuki yavrum aldım kucağıma emzirdim ilk tuttuğum göğsümden süt gelmedi diğerini verdim öyle direkt kavradı ilk emdiği gibiydı adeta onu izledim emişini parmaklarımı tuttu sonra onu ablamın yanında bırakıp odasına gectım annem ordaydı ben kızımın hastaneden donusunu beklıcegım zaman kırmızı takımını giydırcektım giyemeden gitti yavrum işte ruyamda o kırmızı takımı aldım elime annem dediki kızım sökülmus pijaması ben dıkeyım baska giıydır yok annem ben vakıt kaybedemem bunu gıydırmelıyım ustunde görmek ıstıyorum annem lütfen ver o takımı dedim bagırdım sonra odaya geldım ablam baska giydırmıs bırde aldıgım taclardan takmıs ipek sacına öyle guzel olmus ki rüyamdada giydıremedim uyandım sonra ağladım etkısınde cok kaldım gercekten gördüğüm gibimiydi yavrum rabbım gosterdi belkıde şu anki halını bana inşallah öyledir
Aynen canım bunada şükürHayrolsun canım ne güzel Rabbim rüyalarda kısmet ediyor emzirmeyi öpmeyi koklamayi
Başın sağolsun cnm. Bende suyumun bitmesi sonucu kaybettim kızımı 4 buçuk aylikti. Umudunu kaybetmemissin ne güzel beklemissin yavruna kiymamissin takdir ediyorum seni. Sanırım şekerden dolayı su fazlalığın var tekrsr eder demesi biraz sacma olmus çünkü şeker diyette kontrol altına alinabiliyor. Ins sağlıkla kucağına alabilcegin saglikli yavrularin olurBen de bebeğimi kaybedeli 46 gün oldu. Sadece 1 saat 4 dakika yaşamış yavrum. Uzun süredir burayı takip ediyorum bir gün buraya yazacağımı biliyordum. Başından beri hep sıkıntılı geçen Bi hamileliğim vardı. Başından beri geçmeyen sebepsiz çatı ağrılarım vardı. Ama bir daha evlat sahibi olmanın mutluluğu her şeyi unutturuyordu. Bebeğimin hareketlerini erkenden hissetmeye başlamıştım. Ama 20. Haftadan sonra hissetmemeye başladım. Haftada bir falan hissediyordum. 24. Haftada şeker testi için doktora gittim. İlçedeki devlet hastanesindeki doktora söyledim önemsemedi yemek ye hareketini say dedi. Plasenta aşağıdaydı. Görünen tek sorun buydu. 28.haftada kan uyuşmazlığı testi için şehir hastanesine gittim. Her şey orada ortaya çıktı. Doktor yarım saat baktı bebek hiç hareket etmiyordu. Vücudu ödemliydi. Akciğerindeki su vardı. Midesi görünmüyordu. Suyum fazlaydı. Bizi riskli gebelik uzmanına yönlendirirdi. O da baktı. Bu bebek yaşamaz dedi. Ya anne karnında kalbi durur doğsa da yaşamaz dedi. O gün yaşadıklarım çok zordu. Yıkıldım. Çok ağladım. Haftalık kontrole çağırdı. Çok dua ettim. Bir hafta içim umut doluyordu düzelir diyordum dua ediyordum. Doktora gidince doktor hiç umut vermiyordu değişen hiçbir şey yoktu. Tekrar umudum tükeniyordu. Suyum da sürekli çoğalıyordu. Karnımı görenler ikiz mi diyordu. Ağrılardan duramıyordum. Çevremdekiler halime üzülüp neden yaşamıycaksa almıyorlar diyodu. Ama söylemesi kolay asla üzerine konduramıyodum Bi umut bekledim. Karnımdan suyun fazlasını almaya çalıştılar suyum bile değişik jöle kıvamındaydı alamadılar. Böyle 35. Haftaya kadar geldim artık nefes alamıyordum. Şiddetli su fazlalığı dediler. Bebek hala aynıydı. Ama o halde dayandı yavrum. Kalbi attı. Doktor doğuma alalım dedi. İlk doğumum normaldi. Suni sancı verdiler. Suyum geldi ama o kadar fazlaydı ki her yer yatak yerler hep su oldu bitmedi. Sonra bebek kanala yerleşti suni sancıya devam ettiler bebeğin kalp atışı yavaşladı acil sezaryene alındım. Spinal tutmadı genel anestezi ile sezaryen doğum yaptım. Keşke spinal tutsaydı ya da normal olsaydı bebeğimi bari ilk doğunca görseydim. 1 saat 4 dakika yaşamış. O sürede akciğerindeki suyu boşaltmaya çalışmışlar. Midesi çok küçükmüş. Kafatası kırılgan yapıdaymış Bi yeri açıkmış dikmişler. Morgta gördüm oğlumu. Dokunamadım keşke Bi kere dokunsaydım. Simsiyah saçları vardı. Unutamıyorum. Şimdi küçücük mezarı var.
Bi oğlum daha var. Ona bakıp ayakta durmaya çalışıyorum. Onu kardeş fikrine alıştırmak için uğraştık. Sonra unutsun diye yanında hiç lafını etmedik. Ama hep sordu kardeşim nerde diye. O sordukça içim yanıyor. Keşke kardeşim yaşasaydı diyor.
Doktor tekrarlar dedi. Daha erken ama korkuyorum. Rabbim hepimizin hakkında en hayırlısını versin. Kimseye evlat acısı yaşatmasın.
Neden bu kadar uzun yazdım bilmiyorum. Çevremdekiler ağlama diyor. Dik durmaya çalışıyorum oğluma karşı ama duramıyorum. Yaşadıklarımı bilmeyen biriyle karşılaşsam ağlasam anlatsam diyorum. İçimi dökmek istedim. Hakkınızı helal edin
Başın sağolsun canım.Allahm sabr versin dayanma gücü versinBen de bebeğimi kaybedeli 46 gün oldu. Sadece 1 saat 4 dakika yaşamış yavrum. Uzun süredir burayı takip ediyorum bir gün buraya yazacağımı biliyordum. Başından beri hep sıkıntılı geçen Bi hamileliğim vardı. Başından beri geçmeyen sebepsiz çatı ağrılarım vardı. Ama bir daha evlat sahibi olmanın mutluluğu her şeyi unutturuyordu. Bebeğimin hareketlerini erkenden hissetmeye başlamıştım. Ama 20. Haftadan sonra hissetmemeye başladım. Haftada bir falan hissediyordum. 24. Haftada şeker testi için doktora gittim. İlçedeki devlet hastanesindeki doktora söyledim önemsemedi yemek ye hareketini say dedi. Plasenta aşağıdaydı. Görünen tek sorun buydu. 28.haftada kan uyuşmazlığı testi için şehir hastanesine gittim. Her şey orada ortaya çıktı. Doktor yarım saat baktı bebek hiç hareket etmiyordu. Vücudu ödemliydi. Akciğerindeki su vardı. Midesi görünmüyordu. Suyum fazlaydı. Bizi riskli gebelik uzmanına yönlendirirdi. O da baktı. Bu bebek yaşamaz dedi. Ya anne karnında kalbi durur doğsa da yaşamaz dedi. O gün yaşadıklarım çok zordu. Yıkıldım. Çok ağladım. Haftalık kontrole çağırdı. Çok dua ettim. Bir hafta içim umut doluyordu düzelir diyordum dua ediyordum. Doktora gidince doktor hiç umut vermiyordu değişen hiçbir şey yoktu. Tekrar umudum tükeniyordu. Suyum da sürekli çoğalıyordu. Karnımı görenler ikiz mi diyordu. Ağrılardan duramıyordum. Çevremdekiler halime üzülüp neden yaşamıycaksa almıyorlar diyodu. Ama söylemesi kolay asla üzerine konduramıyodum Bi umut bekledim. Karnımdan suyun fazlasını almaya çalıştılar suyum bile değişik jöle kıvamındaydı alamadılar. Böyle 35. Haftaya kadar geldim artık nefes alamıyordum. Şiddetli su fazlalığı dediler. Bebek hala aynıydı. Ama o halde dayandı yavrum. Kalbi attı. Doktor doğuma alalım dedi. İlk doğumum normaldi. Suni sancı verdiler. Suyum geldi ama o kadar fazlaydı ki her yer yatak yerler hep su oldu bitmedi. Sonra bebek kanala yerleşti suni sancıya devam ettiler bebeğin kalp atışı yavaşladı acil sezaryene alındım. Spinal tutmadı genel anestezi ile sezaryen doğum yaptım. Keşke spinal tutsaydı ya da normal olsaydı bebeğimi bari ilk doğunca görseydim. 1 saat 4 dakika yaşamış. O sürede akciğerindeki suyu boşaltmaya çalışmışlar. Midesi çok küçükmüş. Kafatası kırılgan yapıdaymış Bi yeri açıkmış dikmişler. Morgta gördüm oğlumu. Dokunamadım keşke Bi kere dokunsaydım. Simsiyah saçları vardı. Unutamıyorum. Şimdi küçücük mezarı var.
Bi oğlum daha var. Ona bakıp ayakta durmaya çalışıyorum. Onu kardeş fikrine alıştırmak için uğraştık. Sonra unutsun diye yanında hiç lafını etmedik. Ama hep sordu kardeşim nerde diye. O sordukça içim yanıyor. Keşke kardeşim yaşasaydı diyor.
Doktor tekrarlar dedi. Daha erken ama korkuyorum. Rabbim hepimizin hakkında en hayırlısını versin. Kimseye evlat acısı yaşatmasın.
Neden bu kadar uzun yazdım bilmiyorum. Çevremdekiler ağlama diyor. Dik durmaya çalışıyorum oğluma karşı ama duramıyorum. Yaşadıklarımı bilmeyen biriyle karşılaşsam ağlasam anlatsam diyorum. İçimi dökmek istedim. Hakkınızı helal edin
Çok sağol canım. Rabbim hayırlısıyla hepimize nasip etsin inşallahBaşın sağolsun cnm. Bende suyumun bitmesi sonucu kaybettim kızımı 4 buçuk aylikti. Umudunu kaybetmemissin ne güzel beklemissin yavruna kiymamissin takdir ediyorum seni. Sanırım şekerden dolayı su fazlalığın var tekrsr eder demesi biraz sacma olmus çünkü şeker diyette kontrol altına alinabiliyor. Ins sağlıkla kucağına alabilcegin saglikli yavrularin olur
Çok sağol canım sizlerinde başı sağolsun. Rabbim hepimize sabır versin bir daha yaşatmasın. Bu Bi imtihandı. İnşallah bu imtihanı başarıyla geçmişizdir. Evlatlarımıza cennette kavuşacağız. Şefaatçimiz olurlar inşallahBirgün inşallah bizde
Başın sağolsun canım.Allahm sabr versin dayanma gücü versinçok üzgünüm aramıza her gün bir melek annesi daha katılıyor keşke hiç bı anne bu acıyı yasamasa ama malesef bu bı imtihan Rabbim bizleri de evlat acısıyla imtihan ediyor belki dünyada şanssız gibi gorunsek de ahirette en şanslı bizler olacağız şu an cennette meleklerimiz orda bekliyorlar vakti geldiğinde elimzden tutup cennete beraber gireceğiz insallah imtihanimzi güzel verebilirsek,inşallah
Henüz acin çok taze ilk günler çok zor hepimiz yaşadık zaman ilaç sabrla bı sekilde zamanın geçip derdine derman olmasını bekliyceksin burda kimimiz bı sene oldu bebeğini kaybedeli kimimiz iki üç ay herkesin ki farklı ama zaman ne kadar çok geçerse o kadar iyi gelecek inşallah sana Rabbim yardmcmz olsun kardeşim daraldikca yaz bizler acını en iyi anliyan kişileriz bizler o şekilde rahatlıyoruz burda sohbet ediyoruz yalnız olmadigimizi hissediyoruz çok şükür
Netten baktın mı cnm bu duruma? İlk bebeğinde var miydiÇok sağol canım. Rabbim hayırlısıyla hepimize nasip etsin inşallah
Suyum fazla olması şekerden değildi. Bebek suyu yutamadığı içindi. Bebeğin vücüdu ödem topluyodu. Fetal hidrops deniyor. Bu tekrarlarmış
Baktım. Yabancı kaynakları okumaya çalıştım. Kk da yazanlar vardı. Genelde tekrarlamış kan uyuşmazlığından olurmuş ama bizimki ondan değildi. Kan uyuşmazlığı testinde bebek etkilenmemiş görünüyordu. Ondan olsa en azından iğne olunca belki tekrarlamazdı. Sebebi tedavisi yok gibi.Netten baktın mı cnm bu duruma? İlk bebeğinde var miydi
Hayırlısı olsun ne diyeyim ins tekrarlamaz.. Bende yanlis cümle kurmaktan cok korkuyorum bidaha aynı şeyleri yasamak gerçekten cok zor olurBaktım. Yabancı kaynakları okumaya çalıştım. Kk da yazanlar vardı. Genelde tekrarlamış kan uyuşmazlığından olurmuş ama bizimki ondan değildi. Kan uyuşmazlığı testinde bebek etkilenmemiş görünüyordu. Ondan olsa en azından iğne olunca belki tekrarlamazdı. Sebebi tedavisi yok gibi.
İlk gebeliğimde hiçbir sorun yoktu. Oğlumun Bi sıkıntısı yok her şey normal 4 yaşında şimdi. Rabbim ona sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin
Yaşadıklarım çok zordu. Bir daha olsa aynı sabrı gösterebilir miyim bilmiyorum. Böyle demekte istemiyorum. Yanlış Bi şey söylemekten korkuyorum. Sadece hakkımızda hayırlı diyebiliyorum ama hep içimde bi korku var
Canim allah hayirlisini gonlundekine gore versin. Bugune kdr bir hamilenin yasadigi bir sikintinin yuzde yuz tekrarlandigi bir durum duymadim. Belki tekrarlama ihtimali var demislerdir, kesin tekrarlayacak degildir. Oyle olacak olsa ilk bebeginde de olurdu. Allah buyuk, bir oglun varmis ona saril allah ona uzun omurler versin. Eger kendini hazir hissetmiyorsan ikinciyi denemek zorunda degilsin zaten. Bizlerin cogumuzun ilk hamileligiydi bundan dolayi ikinciyi sanirim daha cok istiyoruz cunku ev bos, yasanan bu acidan snr teselli bulabilecegimiz, ugruna yasayabilecegimiz bir evladimiz yok. Bana da dr tekrarlayabilir dedi ama bu bir ihtimalmis, ben bunu goze aliyorum ve tekrar denemem lazim. Yine de insanin gunu gunune uymuyor bu durumda. Ben ilk kaybettigimde sezeryandan dolayi 6 ay bekleyemem diyordum hemen hamile kalmak istiyordum mesela cunku nefes alamiyor gibiydim. Simdi bunaldigimi fark ettim. Bugun hemen kalabilirsin deseler istemem, iyi ki bekliyoruz. Zaten 7 ay hamileydim once kusmalar sonrasi aman cay kahve icmemeler fln bir se yiyemedim, sonrasi 2 ay sezeryan dikisi, bir yere de gidemedik..simdi zaten pandemiden cikamiyoruz. Biraz kafami dagitmak istiyorum once. Kisacasi, fikirlerin degisebilir ama gonlundeki senin icin hayirlisi olsun derim tekrar basin sagolsun..Baktım. Yabancı kaynakları okumaya çalıştım. Kk da yazanlar vardı. Genelde tekrarlamış kan uyuşmazlığından olurmuş ama bizimki ondan değildi. Kan uyuşmazlığı testinde bebek etkilenmemiş görünüyordu. Ondan olsa en azından iğne olunca belki tekrarlamazdı. Sebebi tedavisi yok gibi.
İlk gebeliğimde hiçbir sorun yoktu. Oğlumun Bi sıkıntısı yok her şey normal 4 yaşında şimdi. Rabbim ona sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin
Yaşadıklarım çok zordu. Bir daha olsa aynı sabrı gösterebilir miyim bilmiyorum. Böyle demekte istemiyorum. Yanlış Bi şey söylemekten korkuyorum. Sadece hakkımızda hayırlı diyebiliyorum ama hep içimde bi korku var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?