• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Canım benim perinatologum gebelikten en az 3 ay önce içmem gereken 4 tane vitamin verdi.(Folik asit,çinko,b12,elevit )
Yani eksik veya değil kullanacaksın bunları en az 3 ay dedi.Benim ilk bebeğimde ciddi beyin anomolisi vardı ,bu ilaçlar beyin yapısına çok yararlı ilaçlarmış ..Bende bu aralar kadın doğuma bi gitsem bi bakıtsam genel istiyorum ama bende o düşünceler yüzünden hep erteliyorum ..Bir kaç aya korunmayı bırakıcam bende tam 5 ay oldu benim
Aslında o ilaçlar şu an bende var hamilelikte kullanmıştım eleviti takviye iyi olur neden olmasın belki bende başlarım hem korona açısından bagiskligimiz da güçlenir belki inşallah sanada Rabbim tez zamanda nasip eder meleğinin kardeşini canım Allah gönlüne göre versin

Cok üzüldüm arkadaşına. Allahım dayanma gücü versin..ben de karşıyım öyle herşeyin sosyal medyaya konulmasına. Inanıyorum nazara kötü enerjiye kötü nefse..
Amin canim benimde aklim onda şu an bu gece hiç bitmez ona bugün bugün toprağa verdi tahmin edebiliyorum acısını o ilk geceler ah...ağlama krizleriyle sabahlardim😔

Kızlar ben doğum yapali 8.ay bitiyor hiç korunmadim kırkım çıktıktan sonra ama henüz nasıp olmadı acaba bı doktora gitsemmi diyorum kafama göre hamile kalmasammi ne biliyim korkuyorum bilinçsiz bişey yapmaktan folik asit haricinde bişey kullanmıyorum eşimde kullanmiyor.acikcasi doktora gidip sedyeye uzanıp ultrason muayenesi olmak bile zor benim için hep aklıma oğlum gelicek ama aşmam lazım doğumdan sonra bı kere gittim dikişlerin için gayet güzel demişti doktor işte şimdi tekrar düşününce gitmem lazimmi ne yapsam diyorum oğlumuda iki sene bekledik belki kardeşi de geç gelicek hiç bilmiyorum sizce ne yapmalıyım bı an önce istiyorum kucagim dolsun 🙏
Git bi muayene ol canim. Nolur nolmaz. Belki başka takviyeler veriri

Amin canim benimde aklim onda şu an bu gece hiç bitmez ona bugün bugün toprağa verdi tahmin edebiliyorum acısını o ilk geceler ah...ağlama krizleriyle sabahlardim😔
Gerçekten cok zor. Her acı zor ama sizlerin yaşadığı hele arkadaşının yaşadığı feci. Tarifsiz. rabbim büyük geçiyor ama bizdende geçiyor..

İnşaallah canım en kısa ve hayrlı vakitte müjdeli haberleri veriirz burada o kadar çok istiyorum ki bütün melek annelerinin yüzleri gülsün içinde benimde🙏iyi bı doktor bulup cesaretlenip gitmem lazım galiba eşimi ikna edebilirsem o henüz erken olduğunu düşünüyor daha farklı onun bakış açısı o şu an sadece benim psikolojim sağlığım iyi olsun başka bişey istemiyor anlıyorum ama yeni bı bebegin bana ilaç olacağını tam olarak anliyamiyor iyiyiz böyle bı tane oğlumuz oldu cennette kardeşide isterse gelir zaten hiç zorlamayalim önemli olan senin sağlığın zihnen toparlanman diyor hayrlisi inslah yaşadığım durumdan ötürü beni çok iyi anliyan bı doktor bulmam lazım psikolog gibi olması lazım çok hassasim artik 9 ayımı güle oyanaya geçircegim bı doktor olması lazım bulablirsem hiç durmayı dusunmuyorum
İnşallah canım🤲🏻🤲🏻Benimde eşim aynı senın eşin gibi düşünüyor bedenin yorgun yılların bırıkımı vitamınlerin herseyın hamılelıkte 9 ayda tükendı üstüne ameliyat oldun der hep kıyamıyor sağlıgın önce dıyor korkuyorda aynı seylerı yasamaktan ama bende senin gibiyim iyi gelcegını duşünüyorum yaza kadar toparlıcam kendımı ondan sonra rabbım ne zaman uygun gorurse evet canım benimde iyi bi doktor bulmam lazım dediğin gibi psikolog gibi halımızden anlamalı normal bi hamıle gibi yaklasmamalı ben şu an bulundugum sehırde devlete gitcem baslarda kızımı özelde dogurmustum istemıyorum baslarda devlet dogum zamanıda ıstanbula gidicem ailemin yanına tabi rabbım o gunleri gosterirse bir an once gelsın o günler gecmek bılmıyor zaman🥺

İnşallah canım🤲🏻🤲🏻Benimde eşim aynı senın eşin gibi düşünüyor bedenin yorgun yılların bırıkımı vitamınlerin herseyın hamılelıkte 9 ayda tükendı üstüne ameliyat oldun der hep kıyamıyor sağlıgın önce dıyor korkuyorda aynı seylerı yasamaktan ama bende senin gibiyim iyi gelcegını duşünüyorum yaza kadar toparlıcam kendımı ondan sonra rabbım ne zaman uygun gorurse evet canım benimde iyi bi doktor bulmam lazım dediğin gibi psikolog gibi halımızden anlamalı normal bi hamıle gibi yaklasmamalı ben şu an bulundugum sehırde devlete gitcem baslarda kızımı özelde dogurmustum istemıyorum baslarda devlet dogum zamanıda ıstanbula gidicem ailemin yanına tabi rabbım o gunleri gosterirse bir an once gelsın o günler gecmek bılmıyor zaman🥺
Bende özele çok güvenmiyorum artık en iyisi devlet ama benim bulunduğum şehirde devlet hastaneleri çok yoğun büyük şehirde yaşıyorum yine özeller daha sakin daha iyi ilgileniyorlar bı arastricam bakalım hayrlisi olsun

Bende özele çok güvenmiyorum artık en iyisi devlet ama benim bulunduğum şehirde devlet hastaneleri çok yoğun büyük şehirde yaşıyorum yine özeller daha sakin daha iyi ilgileniyorlar bı arastricam bakalım hayrlisi olsun
Benımde öyle canım büyükşehir devlet hastanelerindede koronadan dolayı sadece bir iki doktor bakıyor sayıyı azaltmıslar aynen o zamanlar gelsınde hayırlısıyla arastırır buluruz inşallah

Kızlar az önce kötü bı haber aldım...
Bı arkadaşım doğum yapmıştı geçen hafta . bugün bebeğini kaybetmiş ... Çok üzüldüm yeni yeni kendimi toparlarken böyle bı haberi almak mahveetti beni şu an arkadaşımı düşünemiyorum aynı seyleri yaşadığım için kendimi onun yeerine koyup nasıl acı çektiğini tahmin edebiliyorum Allah yardımcısı olsun ariyamiyorum da boğazımda düğümlendi cümleler ne teselli edebilirki şu an onu hiç bişey...evine getirdikten sonra kaybetmenin acısı daha zor çok zor etrafımda hiç yok derken Rabbim bak bitek sen değilsin dedi ve kendimi Rabbime karsi çok mahcup hissettim evet bizler yalnız degiliz bu acıyı yalnız biz yaşamıyoruz Allah bizleri seçti ve imtihan ediyor inşallah isyan etmeden imtihanlarimiszi veirirs kızlar lütfen bide boy boy hamilelik fotoğraflarınızı ssosyal medyada paylaşmayın bebeklerinzi mutluluğunuzu paylaşmayın göze çok inanıyorum bu arkadaşımn da öyle olduğunu düşünüyorum her paylasanaa nazaar değmiyor ama kiminin yıldızı düşük oluyor ve isabet ediyor kimsenin iyi niyetine inanmayın küçük bı tavsiye ... Ben hiç bı fotoğrafımi sosyal medyada paylasmadim sevincimi mutluluğumu ama başıma bu geldi paylaşan Lara hayret ediyorum hiç korkmuyolar diye sizler onlardan olmayın Rabbim hepimzi kötü gozlerden korusun
Allah yardımcısı olsun🙏🏻🤲🏻Çok acı yüzünü görüp kucağına aldıktan sonra.Yaşamayan asla anlamaz.Aslında nazar için değil de ne kadar çok insanın canını yaktığımızı düşünerek paylaşmamak lazım.Bu olayla anladım bunu.Annenle fotoğraf attığında annesi olmayanları, babanla fotoğraf attığında babası olmayanları, çocuğunla fotoğraf attığında çocuğu olmayanları ne kadar üzüyormuşuz meğer😞4. kez tüp bebek denemesinde bebeğini kucağına alabilen arkadaşım başıma bu olay geldikten sonra söylemişti. Fark ettiysen hiç çocuğumu paylaşmam çünkü olmamasının ne demek olduğunu biliyorum demişti.Önceden söylese asla anlamazdım ama o an o kadar iyi anladım ki.

Allah yardımcısı olsun🙏🏻🤲🏻Çok acı yüzünü görüp kucağına aldıktan sonra.Yaşamayan asla anlamaz.Aslında nazar için değil de ne kadar çok insanın canını yaktığımızı düşünerek paylaşmamak lazım.Bu olayla anladım bunu.Annenle fotoğraf attığında annesi olmayanları, babanla fotoğraf attığında babası olmayanları, çocuğunla fotoğraf attığında çocuğu olmayanları ne kadar üzüyormuşuz meğer😞4. kez tüp bebek denemesinde bebeğini kucağına alabilen arkadaşım başıma bu olay geldikten sonra söylemişti. Fark ettiysen hiç çocuğumu paylaşmam çünkü olmamasının ne demek olduğunu biliyorum demişti.Önceden söylese asla anlamazdım ama o an o kadar iyi anladım ki.
Kesinlikle orası öyle zaten bana göre sosyal medya bı bataklık herkesin birbirine bakip yarıştığı kıskandığı gösterişten ibaret bı mecra gezdigni yediğini içtiğini çocuğunu paylaştığı bakın ben nereleri geziyorum bakın neler yiyorum bakın benim evim şöyle güzel soyle Lux arabam var şu kadar çocuğum var eşimle çok mutluyuz diye gösterişin hat safhada olduğu sahte bı dünya .. sizleri bilmiyorum bana bu acıyı yaşamadan öncede çok saçma ve boş gelirdi böyle şeyler şimdi dahada arttı bu düşüncem ben içim yanarken başkalarının niye boy boy hamilelik resimlerini bebeklerinin resimlerini görüp acımın üstüne acı koyayimki bu süreç zaten yıpratıcı kıskançlık değil bu sadece acı duygusu farklı bı duygu bide şunu anlamiyorum bazı arkadaşlar hesaplar dikkatimi çekiyor mesela sadece bebeğini paylaşıyor ama 5 dk bı hikaye atıyor hiç mi işin gücün yok millete ne senin çocuğundan kimlere gösteriş yapiyosun insançocuğunu buna nasıl alet eder hicmi korkmuyorum birileri kötü gözle bakar nazar olur kıskanan art niyetli insanlar olabilir yazik ben bu zihniyetteki annelere üzülüyorum bebeklere üzülüyorum eminim konusabillselerdi istemezdi onlarda boy boy fotoğrafların sürekli paylaşılmasını.şoyle bişey var bide ben iki sene hamile kalamadım sosyal medya beni çok yordu sürekli karşıma hamilelik haberleri çıkıyordu içten içe üzülüyordum benim niye olmuyo diye bu farkli bı duygu yaşayanlar bilir bu süreci ve söz verdim kendime asla paylasip kimsenin canını yakmyicam fazlda hamileliğimi dillendirmicem diye öylede yaptim soranlara bile bazen söylemiyodum çocuğu olmayan arkadaslrm uzulmesinler diye belki saçma gelebilir bazılarına ama ben ince fikirlilikten yanayım Allah kimseye yokluğunu göstermesin hayat zor degil aslında zorlaştıran insanlar malesef

Kesinlikle orası öyle zaten bana göre sosyal medya bı bataklık herkesin birbirine bakip yarıştığı kıskandığı gösterişten ibaret bı mecra gezdigni yediğini içtiğini çocuğunu paylaştığı bakın ben nereleri geziyorum bakın neler yiyorum bakın benim evim şöyle güzel soyle Lux arabam var şu kadar çocuğum var eşimle çok mutluyuz diye gösterişin hat safhada olduğu sahte bı dünya .. sizleri bilmiyorum bana bu acıyı yaşamadan öncede çok saçma ve boş gelirdi böyle şeyler şimdi dahada arttı bu düşüncem ben içim yanarken başkalarının niye boy boy hamilelik resimlerini bebeklerinin resimlerini görüp acımın üstüne acı koyayimki bu süreç zaten yıpratıcı kıskançlık değil bu sadece acı duygusu farklı bı duygu bide şunu anlamiyorum bazı arkadaşlar hesaplar dikkatimi çekiyor mesela sadece bebeğini paylaşıyor ama 5 dk bı hikaye atıyor hiç mi işin gücün yok millete ne senin çocuğundan kimlere gösteriş yapiyosun insançocuğunu buna nasıl alet eder hicmi korkmuyorum birileri kötü gözle bakar nazar olur kıskanan art niyetli insanlar olabilir yazik ben bu zihniyetteki annelere üzülüyorum bebeklere üzülüyorum eminim konusabillselerdi istemezdi onlarda boy boy fotoğrafların sürekli paylaşılmasını.şoyle bişey var bide ben iki sene hamile kalamadım sosyal medya beni çok yordu sürekli karşıma hamilelik haberleri çıkıyordu içten içe üzülüyordum benim niye olmuyo diye bu farkli bı duygu yaşayanlar bilir bu süreci ve söz verdim kendime asla paylasip kimsenin canını yakmyicam fazlda hamileliğimi dillendirmicem diye öylede yaptim soranlara bile bazen söylemiyodum çocuğu olmayan arkadaslrm uzulmesinler diye belki saçma gelebilir bazılarına ama ben ince fikirlilikten yanayım Allah kimseye yokluğunu göstermesin hayat zor degil aslında zorlaştıran insanlar malesef
Evet ince düşünce herkeste yok maalesef .Ben okuldan bir arkadaşla son adet tarihimiz bire bir aynı olacak şekilde hamile kalmışız.Hamilelik dönemini birlikte yaşadık hatta grup kurduk bir arkadaş daha vardı.Doğum yaptıktan sonra beni bir daha arayıp sormadılar.Hamileliğimiz aynı gün olan haftası olmadan çocuğunun fotoğrafını profil resmi yaptı.Onu gördüğümde o gün ne kadar çok ağladığımı anlatamam.Asla hakkımı helal etmiyorum.

Aynen canım, ben de genelde dikkatli davranmaya çalışırım annemle babamla bile pek resim koymazdım elbette insan ailecek resim koyuyor ama zırt pırt koymamaya çalışırdım çünkü olmayanlar olduğunu bilirdim etrafımda 1 2 tane annesini erken yaşta kaybetmiş arkadaşım vardı, kuzenim de babasını kaybetmişti. Bunları düşünmeye çalışırdım kendimce.. Onlar bana bir şey söylemediği halde. Hamileyken de hiç resim koymamıştım ben çünkü zaten fazla resim koyan biri de değilim bir de 21. haftada plasenta problemi dediler ama olsa da koymazdım doğurunca da koymazdım. Çünkü bebeğim olmadığı zamanlarda anneler gününde herkes bebeklerini ve annelerini paylaşırken ne kadar ağladığımı, o günü ben bilirim.. Ama güya yakın arkadaşım olan bazı şahıslar benim kaybımı bildiği halde her allahın günü bebeklerini paylaşmaya devam ettiler. Kendileri bilir kimseye bunu paylaşma diyemezsin ama işte ince düşünceli biri olmadığını, biraz bencil ve hayatı kendi etrafında gördüğünü fark edip uzaklaşıyorum böyle tiplerden..

Evet ince düşünce herkeste yok maalesef .Ben okuldan bir arkadaşla son adet tarihimiz bire bir aynı olacak şekilde hamile kalmışız.Hamilelik dönemini birlikte yaşadık hatta grup kurduk bir arkadaş daha vardı.Doğum yaptıktan sonra beni bir daha arayıp sormadılar.Hamileliğimiz aynı gün olan haftası olmadan çocuğunun fotoğrafını profil resmi yaptı.Onu gördüğümde o gün ne kadar çok ağladığımı anlatamam.Asla hakkımı helal etmiyorum.
Benımde öyle benım kızım planlı bebekti arkadasımın habersiz olmustu her neyse aramızda ıkı hafta vardı hamıleyıdık ıkımızde o çok sorun yasadı düşük tehlıkesi baska sıkıntılar benım masallahım vardı hep derdim esıme kızım annesını üzmüyor sağlıkla gelıyor çok şükür hatta arkadasımın benden kac hafta once sezeryanla aldılar ustelık bi hafta yogun bakımda tuttular o dönem ona çok uzulmustum dik dur cıkıcak yavrun sag salım hatta bana derdi oh ne guzel dogurmadın hala geziyosun her neyse sonuc bu olayı yasadım o ne olaylar yasadı kucagında yavrusu benim bos kaldı odalarını bıle aynı secmıstık bı ıkı gun profıl resmı yapmadı sonra aılecek koymus banada mesaj atıyor bende sildim numarasını yani yazıyosanda resmını benım ıcın kaldır oyle yaz onla konusamazdım artık cunku hep kızım gelcek aklıma yapamazdım bılıyorum sucu yok ama yapamam işte var bi arkadas daha hep kızını paylasıyor falan yanı cok basit gizle bana gormuyeyim dimi insanlar cok acımasız ama benım canım ciğerim kardesım dedıgım bi arkadasım benım bu olayımdan sonra resmı kaldırdı muhabbet edıyoruz ben acmasam kızının lafını etmez goruntulu konusuruz ıstersen bak kızımı getıreyım yanına kötü olcaksan gostermem der oyle ınce dusuncelıdır allah razı olsun ondan kızımı kaybettıgım gun altı saatlık yoldan atladı arabaya geldı rabbım böyle dostlar cıkarsın karsımıza halden anlayıp

İnsanları anlamıyorum çok zor biseymi destek olup acına ortak olmak bı kaç zaman bişey paylaşma işte dostunun açısı var ama yoook nispet yapilicak ama inşallah Allah böylelerine yaşatmasın bizim durumlarımza dusmesinler ben yinede dua ediyorum onlar için

İnsanları anlamıyorum çok zor biseymi destek olup acına ortak olmak bı kaç zaman bişey paylaşma işte dostunun açısı var ama yoook nispet yapilicak ama inşallah Allah böylelerine yaşatmasın bizim durumlarımza dusmesinler ben yinede dua ediyorum onlar için
Amin canım ama dedıgım gıbı gercek dost değillermis işte gercek dost canını yakmaz acına ortak olur halden anlar ruhuna dokunur yukunu hafıfletir ıste bız bu acımızla onları tanımıs olduk

Benımde öyle benım kızım planlı bebekti arkadasımın habersiz olmustu her neyse aramızda ıkı hafta vardı hamıleyıdık ıkımızde o çok sorun yasadı düşük tehlıkesi baska sıkıntılar benım masallahım vardı hep derdim esıme kızım annesını üzmüyor sağlıkla gelıyor çok şükür hatta arkadasımın benden kac hafta once sezeryanla aldılar ustelık bi hafta yogun bakımda tuttular o dönem ona çok uzulmustum dik dur cıkıcak yavrun sag salım hatta bana derdi oh ne guzel dogurmadın hala geziyosun her neyse sonuc bu olayı yasadım o ne olaylar yasadı kucagında yavrusu benim bos kaldı odalarını bıle aynı secmıstık bı ıkı gun profıl resmı yapmadı sonra aılecek koymus banada mesaj atıyor bende sildim numarasını yani yazıyosanda resmını benım ıcın kaldır oyle yaz onla konusamazdım artık cunku hep kızım gelcek aklıma yapamazdım bılıyorum sucu yok ama yapamam işte var bi arkadas daha hep kızını paylasıyor falan yanı cok basit gizle bana gormuyeyim dimi insanlar cok acımasız ama benım canım ciğerim kardesım dedıgım bi arkadasım benım bu olayımdan sonra resmı kaldırdı muhabbet edıyoruz ben acmasam kızının lafını etmez goruntulu konusuruz ıstersen bak kızımı getıreyım yanına kötü olcaksan gostermem der oyle ınce dusuncelıdır allah razı olsun ondan kızımı kaybettıgım gun altı saatlık yoldan atladı arabaya geldı rabbım böyle dostlar cıkarsın karsımıza halden anlayıp
Amin canım öyle dostlarla hayat daha bı yasanilabilir..benim etrafımda da nadir böyle bı kaç kişi acıma ortak oldu bı komşum vardı ben hamileyken sürekli gelir giderdik şimdi kız mesaj bile atmaz oldu nasıl olsa dertli bu uğraşamam diye dusunuyo büyük ihtimalle var bu bazı insanlarda acısı olan birini yalnız bırakıp hiç ugrasamam diye düşünürler ben hakkımı helal ediyorum sıkıntı değil Allah öylesine hiç muhtaç etmesin ben derdimle başbaşa iyiyim kimseye laf anlatmıyorum acımı paylaşıyorum artık böyle daha güzel eşime anneme anlatıyorum onlar daha iyi anlıyor buna eminim

Burasi iyiki var ben bütün derdimi buraya yazdım aylardır yazmayada devam edicem beni sizler anliyosnuz derdime ortak oluyosunuz ben de sizlerin derdine keşke buralarda tanismasaydik ama kader böyleymiş artık kendimi hiç yalnz hissetmiyorum biseye sevinsemde uzulsemde buraya yazmak istiyorum inşallah gerçek hayatta da birgün buluşma yaparız virüsten sonra neden olmasın belki o zamana aramızda bebekliler olur bellimi olur sayfanın eskilerinden de yazanlar oluyor iyiki onlar bize umut bizden sonrakilere umut olucaz destek olucaz kötu gunlerin geçeceğini anlaticaz bugün daha bı motive uyandım artık kendimi daha iyi hisseder oldum bu sitenin sizlerin bunda payı çok büyük iyiki varsınız

Burasi iyiki var ben bütün derdimi buraya yazdım aylardır yazmayada devam edicem beni sizler anliyosnuz derdime ortak oluyosunuz ben de sizlerin derdine keşke buralarda tanismasaydik ama kader böyleymiş artık kendimi hiç yalnz hissetmiyorum biseye sevinsemde uzulsemde buraya yazmak istiyorum inşallah gerçek hayatta da birgün buluşma yaparız virüsten sonra neden olmasın belki o zamana aramızda bebekliler olur bellimi olur sayfanın eskilerinden de yazanlar oluyor iyiki onlar bize umut bizden sonrakilere umut olucaz destek olucaz kötu gunlerin geçeceğini anlaticaz bugün daha bı motive uyandım artık kendimi daha iyi hisseder oldum bu sitenin sizlerin bunda payı çok büyük iyiki varsınız
Evet iyi ki var sizleri tanımadan önce ınsan ıcıne cıkamazdım sizlerle konustukca derdimi acımı kelimelere döktükce öyle yol kat ettımkı sizden baska kımse yok ki halden anlayan bu acının buyuklugunu bılen ahmetinannesi011 öyle güzel yüreğin var ki ben düştükçe hep elimden tutup bana güç verıyosun ben şu an toparlanabılıyorsam senın payın çok büyük iyi ki varsın güzel kalpli arkadasım iyi ki varsınız dıger ısmını yazamadıgım arkadaslarım hep destek olalım bırbırımıze düştükce tutup kaldıralım insallah bir gun gorusme ımkanımız olur dedıgın gıbı belkı kucaklarımızda bebeklerımızle hep bırlıkte bir arada oldugumuz o gunler cok yakındır inşallah sizi çok sevıyorum iyiki hayatımdasınız can oldunuz nefes oldunuz bana🤲🏻🌸

Back