Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Merhaba benim de gebelik kolestazı oldu ve sonuçta plasentadan erken ayrılmış ve ben de sizin gibi tam 39. haftamda kaybettim.Sizin değerleriniz kaçtı?

Sizi anlıyorum. Hayatımda yaşadığım en zor günlerim doğum sonrasıydı vşr dahaki gebelik başlayana kadar..üstelik ben öncesinde 2 yıl hamile kalamamıştm. Tam oldu ve gebeliğin sonu dedij bebeğimize kavuşmatı beklerken kaybettik. Dünyam başıma yıkıldı ama umudumu bir ihtimali düşünerek kendimi avuttum.ilk doğumdan 6 ay sonra tekrar düşündük yine yıllarca beklemekten korktum 3. Ay yumurta takibi yaptrdm tedavi basamaklarını hızlıca geçip tüp bebek tedavisi olmayı düşünüyordum. Günler saatler geçmiyordu çünkü.3 ayda gebe kaldım çOk şükür. İlk doğumdan 9 ay sonra hamileydm 18.ayda bebeğimi kucağıma aldım. Şimdi 3.5 yaşında. tekrar gebelik düşünüyorum.geçen kış hamile kaldm ama dış gebelik oldu ameliyat oldum. Ama inanın hiç gözüme gelmedi. İlk aylar olması daha kolay atlatmamı sağladı. Siz de kendinize bir uğraş bulun kitap okuyun vakti gelince olacak kucağınıza alacaksınız. Ve emin olun bir anne evladıyla bir mutluluk yaşarken siz bin mutluluk yaşacaksnz.karanlığı yaşayan aydınlığın kıymetini daha çok bilir. Ve evladınız çok şanslı olacak kendini çok çok seven sürekli bugünkü acınızı hatırlayıp çok çok şükreden anne babası olacak

Kızlar napiyosunuz nasılsınız
bengisu022 zor gerçekten..doğumdan sonra geçen günler geçiyor bı şekilde de gel de bize sor degilmi dışarıdan bakıldığında ne de güzel toparlanmışsin diyor insanlar Ahh keşke keşke öyle olmuş olsa kafamızda herşeyi bitireblsek ama malesef bitmiyor yeni bı gebelik oluncaya kadar bugünlerde annem sürekli kendime hobi bulmam konsunda ısrar ediyor tamam diyorum örgü dikiş biseyler yapıyorum hemen sıkılıyorum farkettimki ilacım sadece yeni bı bebek oglumun acısını dindiricek ona baktığımda dünyaların benim olduğu yeni bı bebek...evim bebek koksun süt koksun bebek kolonyası koksun istiyorum artik 3 yıllık evliyim ilk günden beri bebek istedik hemen olmadı iki senem bebek ozlemiyle geçti çocukları aşırı seviyorum ve anaokulunda eğitmen olduğum için hep bı çocuğum olsun güzelce egiteyim hep onunla ilgileneyim annelik icgudum çok fazla oldu bu yüzden ve meleğim oğlum geldi supriz yapti bize ben artık tedaviye başlayalım diyordum eşime ki o ay gelmiş zaten meleğim iki sene sonra...geçen sene ah bu zamanlar hiç kiymetini bilememisim hayatımın ennn güzel gunleriymis mide bulantilariyla geçti 4 ayım snrasi güzeldi bebebgim çok sağlıklıydi gelişimi harika diyordu doktor çok hareketli bı bebekti hiç kilo almadım bol hamile kıyafetleri aldım o kadar hevesliydimki herşey rüya gibi işte şimdi geldiğim nokta sıfır...oğlundan geriye kalan üç beş ultrason resmi ve eşyaları ... Bide mezarı ...
Bugün bı mahzunum kızlar kusura bakmayın dertleniyorum bazenn...bazen yeniden anne olmaya dair umutlarım yeşeriyor bazen bı daha hiç olamiyccakmsim gibi geliyor sizlerde de o oluyormu bilmiyorum oğlum gec gelince kardeşide mi öyle olacak acaba diyorum çok beklemek istemiyorum bı an önce kucagim dolsun eşimin gözyaşı dinsin içinin yangini hafiflesin istiyorum başkalarının bebeklerine bakıp ah benimde oğlum böyle olacaktı demekten yoruldum galiba daha yolun çok başındayım Rabbim sabr selamet versin yükümuzu hafifletsin...birgün bizlerinde kucağı dolacak inşallah o günleri hasretle bekliyorum yeni yıl hepimize şans uğur getirsin bu yıl gülelim Rabbim bidaha hiç aglatmasin hepiniz için dileğim budur

Bugün için kızıma örgü kırmızı geyikli bir tulum almıstım yeni yılı bırlıkte gecırebilcegımızı hoplaya zıplaya koklayarak yeni yılı karsılayabılcegımizi düşünmüştüm nerden bilebilırdım ki bunları yaşıyacagımı geldı aklıma o tulum ya içim yine parcalandı yandı kavruldu herkes bebegıyle aile pozları verıp yenı yılı gecırirken gördükce kahroldum cok canım yandı gecen sene tam bu zamanlar içimde hayata tutunmustu ama benım haberim yoktu o güzel gelısınden tam 4 ocakta anne ben gelıyorum dedi benım melek yavrum kurban olduğum kızım ahÇoğu zaman senın gıbı dusunuyorım sanki hep böyle kalıcakmısım gibi öyle uzak gelıyorki gercekten bır daha hamile olup kucagıma alabılmek kaybedısın verdıgı caresızlık korku bu olsa gerek tek duam bu yeni yıldan biz melek annelerinin kucaklarını doldursun bize umut olucak nefes olucak içimizdeki o kor atese bir su serpicek bi evlat cennetteki melek yavrularımıza kızımıza kardes nasip etsin böyle bir acıyı bir daha yasamayalım kimse yasamasın

Benzer durumlar yaşadık sadece zamanlarımız farklı..ben de sınıf öğretmeniym zaten çocukları çok severdim hep. Evlendpm ilk yıl eşime 3 çocuk isterm derdm nasip olursa. İlk yıl farklı şehirleyrdeydik. 1 yıl sonra çocuk düşünmeye başladık. Ben 2 3 ayda olur sanırdım. 1 yıl dolunca tedaviye başladık yumurta takibi ve 1 aşılama. Aşılama da negatif olunca umudum hepten gitti .dr o ay tedaviye ara verdi ve hiç beklemezken hamile olduğumu öğrendim. Kızımın gelişi de gidişi de sürpriz oldu. Benim doğumdan sonra aylarca ağlamadığm gün yoktu. İnsan yarım kalmış hissediyor.zor anımda hep dua ettim Allahtan istedim çok şükür yaramı saran kardeşi geldi. Hala diğer bebeğimi hayal etmeye çalışıyorm. Şimdi kaç yaşında olacaktı diye. Kime benzeyecekti nasıl kokacaktı diye. Dediğin gibi çevremdekiler unutup gittğimi sanıyor. Mümkün mü 100 sene geçse 10 tane de çocuğum olsa o bebeğim başkaydı.

Benim çevremde de ileri geri konuşankar oldu niye normal doğumu bekledin diye akıl verenler de. Bir akrabam geldi bir gün bana instgram dan doğum fotoğrafçısın fotolarını göstermeye çalışıyor. 2 3 tane gösterdi oralı olmadım. Israrla bak bak çu bebeğe diyor. Artık dayanamadm dödüm be yapmaya çalışıyorsun tamam güçlü olmaya çalışyrm ben ama yüreğim de taçş değil daha kırkım çıkmadı ve göğsüm süt dolu bebeğim de yok dedim. Ağlayarak odayı terkettm. Yani cahili anlarım dedim bekarı anlsrım ama bir anne bunu yapmamalı dedim. İnsanlar ne kadar düşüncesiz. 2.doğuma da giderken görümcem yol boyu yok şunun bebeği böyle olmuş yok bilmem kimin doğumda kaybetmiş..yok şunun şöyle olmuş. Eşime döndüm dedim konuyu değiştirsin düşünün doğuma gidyrm. Zaten 9 ay boyunca ödüm koptu. Düşünün doğumda bile defalarca bebeğini sordum. Yaşamayan bilmiyor baxı insanlar daha ince ruhluyken bazıları karşı tarafın nereden kırılacağını göremiyor. Ben bu durumdan sonra bazı insanları hayatmdan çıkarfm zaten

Değerimi tam hatırlamıyorum ama yüksek değildi ve ilacını kullanyrdum zaten
Benim en son 300 lere çıkmıştı ve doktor cuna günü.Doktor pazartesi gel alalım dedi.Neden cumartesi ya da pazar değil dedim. O kadar acelesi yok dedi ve ben cumartesi çocuğumu kaybettim kendi doğum günümde.İlaç da vermemişti, safra suyumu da ölçmemişti. Göz göre göre gitti çocuğum.

Kuzenim de 2.çocuğında aynısını yaşadı. Seni anlayabiliyorum o hafta sezaryen olacaktı dr çiğerleri iyice gelişsin demil sezaryanı ertelemiş.pazartesi sezaryan olacaktı 2 gün öncesinde cumartesi günü kordon dolanmasından kaybetti. Benden tam 2 hafta sonra. Bütün akrabalarmz çok şsşırdı. İki hafta arayla doğum vakti kaybettik. Kuzenim sonradan bir daha hamile kaldı şimdi çocuğu 2 yaşında. Sizin değeri bilemeyeceğim dr hatası var mı bilemiyorum. Ama ben kendi durumumu farklı dr lara sordum tahlil nst her şeyi gösterdim. En son bir prof tanıdık bir dahaki gebelikte aynı dr git dedi. Benimkini önceden hiç bir dr tahmin edemezmiş.zaten öyle yaptm 2.gebeliğimde aynı dr gittm dr daha iyi ilgilendi. Duygusal anlamda da neler yaşadığımı bildiğimi için daha iyi destek oldu. Ve erkenden nst tahliller yaptı. 37+2,de fazla beklemeyelm dedi sezaryanka aldı bebeği

Bu kadar tesadüf olurmu bilmiyorum bende kuzenimle iki hafta arayla bebeklerimizi kaybettik onunki tüp bebekti ve daha küçüktü çok üzülmüştük ailecek nerden bilirdim aynısını iki hafta sonra 33.hwftamda bende yaşıyacağım..o daha çabuk toparladi kendini çünkü çok baglanmamisti kanamaları oluyordu hazır gibi biseydi kaybetmeye bide 4 aylık olunca kıyafet felan hiç bı eşya almamış atlatmasi bı nebzede olsa daha kolay oldu onun için ama benim ki çok acı oldu 8 aylık bebeğim herşeyi Hazr kuzenim kendini unuttu bana üzüldü ailecek şok olduk Allah bidaha yasatmasin inşallah

ikinci de enzim problemi yaşadınız mı

ikinci de enzim problemi yaşadınız mı
İlkinde 7.ayımda başladı çok aşırı kaşıntılar da varsı kolda bacakta bütün vücutta. İlginçtir 2.gebeliğimde son haftalarda çıktı. Hatta dr değerin de yükselmeye başlıyor beklemeyelim ilaç da kullanma boşyere haftaya sezaryana gel dedi. 37 +2 de doğuma girdim. Daha önce yazmıltm bu şekilde çevremde onlarca çocuk var kolestazı olup sağlıklı doğan tüm sülalede bir ben ve kuzenim böyle doğum vakti kaybettikişk ilk aylarda düşük yapan oluyor ama böyle 38. 39.hafta olması çok zor

Benim etrafimdada son ayında kaybeden hiç yok nadir olan bı durum ve bizleri buldu işte...

zor bizi bulmuş demek kiAllah kimseye yaşatmasın çok zor

Kızlar az önce kötü bı haber aldım...
Bı arkadaşım doğum yapmıştı geçen hafta . bugün bebeğini kaybetmiş ... Çok üzüldüm yeni yeni kendimi toparlarken böyle bı haberi almak mahveetti beni şu an arkadaşımı düşünemiyorum aynı seyleri yaşadığım için kendimi onun yeerine koyup nasıl acı çektiğini tahmin edebiliyorum Allah yardımcısı olsun ariyamiyorum da boğazımda düğümlendi cümleler ne teselli edebilirki şu an onu hiç bişey...evine getirdikten sonra kaybetmenin acısı daha zor çok zor etrafımda hiç yok derken Rabbim bak bitek sen değilsin dedi ve kendimi Rabbime karsi çok mahcup hissettim evet bizler yalnız degiliz bu acıyı yalnız biz yaşamıyoruz Allah bizleri seçti ve imtihan ediyor inşallah isyan etmeden imtihanlarimiszi veirirs kızlar lütfen bide boy boy hamilelik fotoğraflarınızı ssosyal medyada paylaşmayın bebeklerinzi mutluluğunuzu paylaşmayın göze çok inanıyorum bu arkadaşımn da öyle olduğunu düşünüyorum her paylasanaa nazaar değmiyor ama kiminin yıldızı düşük oluyor ve isabet ediyor kimsenin iyi niyetine inanmayın küçük bı tavsiye ... Ben hiç bı fotoğrafımi sosyal medyada paylasmadim sevincimi mutluluğumu ama başıma bu geldi paylaşan Lara hayret ediyorum hiç korkmuyolar diye sizler onlardan olmayın Rabbim hepimzi kötü gozlerden korusun

Sebebi neymiş peki cnm rabbim sabırlar versin cok zor

Aynı benım durumumu yaşamış demekki arkadasın doğduktan sonraki kaybın acısı daha bi tarıfsız çünkü evede getırmıs çok zor allahım çok rabbım yardımcısı olsun allahım sabırlar versın bence ara senden baska kimse anlayamaz onu canım destek ol tek olmadıgını bizler gibi nice melek anneleri oldugunu söyle ona evet benimde yıldızım düşüktür ve göze geldım buna cok ınanıyorum ama baktıgımzda da bir sürü ünlü var herseyını paylasıp hıc bırsey olmuyor bazen nazar dıyede yorumlamamaya calısıyorum o yuzden bilmiyorum ama paylasmamak içinde yasamak en guzeli amin arkadasım hepımızı o gozlerden korusun rabbım

Hatta benı söyle canım ona bende doğduktan sonra kaybettim ya bilsin tek olmadıgını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…